11/25/2012

Ylivalottunutta jouluaskartelua.
Tässä viikonlopun ratoksi on askarreltu. Sama joululevy soi eilen läpi aamusta iltaan varsin montakymmentä kertaa, sillä laiskat asukit eivät suotta vaivaudu cd-soitintaan näpyttelemään kun paljon tärkeämpää on levitellä paperia ja liimaa ja teippiä ja nauhoja ja tulostinmustetta ympäri olohuonetta.

On aikoja, kun mielikuvitus ei suuremmin laukkaa. Tarkemmin ajateltuna päänuppi on junnannut melkoisen hitaassa tempossa jo pidemmän aikaa ja silloin ei pahemmin kehitellä mitään suuria ja makosia ideoita ihan noin vaan kuin itsekseen. Silloin otetaan käyttöön toisten ja taitavampien ideat ja kiitetään reilulla kädellä idean luojia taitavuudestaan ja toisia siitä, että kaivavat makosat ideat esiin netin viidakoista.

Eilen askarreltiin joulukalenteri. Tuo varsin oivallinen kalendaari on tulostettu täältä ja linkin takaa löytyy myös huomattavasti kertovampia kuvia tuosta projektista. Tämän talon kalenterin kanssa kävi nimittäin niin, että paksumpi tulostuspaperi loppui ja osa lodjuista on suorastaan heikoissa kantimissa ohuen paperinsa varassa. Pääasia on kuitenkin se, että loota on loota ja että sinne pystyy piilottamaan pienen yllärin.

Samasta lahjakkaitten ihmisten sivulta on ladattu myös ankkuri-lahjapaperit ja merihenkiset kortit, kuin myös värikkäät pakettikortit ja mukavan eleettömät kortit pakettiin tai kuuseen ripustettavaksi.

Aiemmin tulostin täältä pienen kalenterin ensi vuodelle, sen lopussa oli pakettikortteja uuden vuoden lahjoihin. Kalenteri roikuksii työhuoneen seinällä.  

Että kiitos vaan teille, kaikille lahjakkaille, jotka jaatte hyvää mieltä meidän hitaampiaivoisten ja vähempitaitoisten saataville!

14 kommenttia:

K kirjoitti...

Mahtava että joku jakaa ilmaiseksi hyviä ideoita! Mutta onpahan vaan melko värkkääminen tuossa kalendaarissa. Kolme päivää tässä jo on menny paskarrellessa laatikoita. Jos huomenna ottais loppukirin. :)

Lyyli Lyyti kirjoitti...

Varsin hieno on kalenteri!

Mertsi kirjoitti...

Nämä erilaiset tulostus jutut on aivan ihania ja pelastavat kiireisen ihmisen askarteluvimmassa. Pääsee heti itse asiaan, eikä tarvi ensin värkätä tuntitolkulla koneella.

Saman kalenterin kimpussa meni viimeyö :) mulla taas tulostin ei tehnytkään hyvää jälkeä niin paksulle paperille, kun olin hankkinut, joten jouduin tyytymään vähän liian ohueen. Trendikkäästi ajattelin teipata rasita kiinni :)

Saitko vinoraidalliset kohdilleen? En tiedä miten ne leikoin, mutta kannen alareunaan jäi parin millin rako.

Nuo värilliset pakettikortit oli mulla viimejoulun lahjoista.

Katjamaria kirjoitti...

Ihanalta näyttää nuo askartelut :) Voi kunpa itselläkin olisi aikaa jouluaskarteluille ja muille väkertelyille... Paitsi nyt on kyllä pakko printtailla tuollainen kalenteri, eri hieno! Viime vuonna tein lankomiehen tytölle huovasta adventtikalenterin, mutta toteutus oli vähän rähjäisempi kuin visio :D näin säästyisi turha säätö ja epäonnistuminen, mutta olisi silti rakkaudella itsetehty kalenteri :)

Lilla kirjoitti...

Kiitos vinkistä!

Lilla kirjoitti...

pst, onks toi isoin mulle?

Mikko kirjoitti...

Toi joulukalenteri on hieno, mutta miten siinä on vain 23 lootaa? Puuttuuko joku päivä?

Rillirousku kirjoitti...

K: Joo kyllä se viimestään lootien kohalla menikin jo vähän paskartelun puolelle. :D

Lyyli Lyyti: On se!

Mertsi: Osa laatikoista jäi kyllä vähän lipastaan vajaiksi, mutta ajattelin sen johtuvan mun leikkuutaidoista. Vähän vinksin ja vonksin on osa ja teippi pitelemässä niitä kasassa. :)


Katjamaria: Kyllähän askartelemiseen aina aikaa hupenee mutta onhan se sitten sen arvostakin. :)

Lilla: Ollos hyvä! On tietty!

Mikko: Voi veljet kun oot tarkkanäkönen! Katos, nro 20 meni pipariksi niin ajattelin sitten joskus lähempänä sitä päivää taitella uuden ja lisätä sen tuonne kuuseen jonkun jo menneen päivään kohdalle. :D Eli siinä tosiaan on vaan 23 lootaa mutta tulostettavissa lipareissa on kyllä kaikki 24. :)

Hey Look kirjoitti...

Kiva, että olette tykänneet!

Lotta + Michaela / Hey Look

MIIU kirjoitti...

Sulla on niin ihana BLOGI!!! TYKKÄÄN!TYKKÄÄN!TYKKÄÄN!
ja kiitos vinkistä!

Olen metsästänyt noita raita pakettinaruja.. Osaisitko neuvoa jonkun mistä niitä saa Helsinki/vantaa/espoo/netti? :D

Glögin tuoksuista joulunodotusta

Rillirousku kirjoitti...

Hey Look: Kiitos itsellenne mahtavista ideoista!

MIIU: Kiitos suuri, mukava kuulla! :) Nuo raidalliset narut on peräisin Ikealta. :)

Kotilo kirjoitti...

Voi että näyttää hyvältä! Pitäisi itsekin löytää joskus se aika tosiaan kokeilla näitä kaikkia :)

Elmiina kirjoitti...

Kiitos ideasta! Laatikot on askarreltu mut mihin ne liimais?
Mikä sulla on tuossa kalenterin pohjana? Joku kangas vai aaltopahvi?

Rillirousku kirjoitti...

Kotilo: Totta on, että varsinkin tuo kalenteri kyllä ottaa aikansa. :)

Elmiina: Kalenterin taustalla on nimitaulu, siis joita on vaikka kerrostalon alakerroksessa seinällä. Laitoin laatikot siihen kiinni nastoilla. :)