5/23/2012

Tämä kuun loppu tulee jatkumaan tämän blogin osalta arvontojen ja muun infon parissa. Olkoon tämä loppukuu teidän, arvon toverit, sillä eiköhän tämän marjatan mutinoita ole tämän kuun osalta kuunneltu jo vähintäänkin tarpeeksi.

Tällä kertaa arvotaan puutarhatyökaluja.
Fiskars tahtoo lahjoittaa kahdelle tähän postaukseen vastauksen jättäneelle kuvassa nähtävän puutarhasahan. Tuota sahaa on saatavilla kolme eri versiota, suuri, pieni sekä puutarhurin saha, ja se käy oivasti myös retkelle mukaanotettavaksi, sillä terän saa kätevästi vedettyä sisään.

Fiskars Xtract™ sahat ovat loistava lisä Fiskars X-Sarjan kirveiden rinnalle, leikkaamaan ja karsimaan tuoreita puita ja oksia.
Fiskars Xtract™ -sahan sisään vedettävän mekanismin ja kiinteän vyölenkin ansiosta sahaa voi kantaa ja säilyttää turvallisesti. Sahan kaksoishammastus on tehokas ja tekee tuoreen puun sahaamisesta vaivatonta.
Ergonomisen muotoilun, sormisuojan sekä tukevan SoftGrip™ kädensijan ansiosta Fiskars Xtract™ sahat tarjoavat leikkuuvoimaa pienessä paketissa.

Kysymys kuuluu näin:
Mikä on mukavinta puutarhanhoidossa? Entä haasteellisinta?

Vastaamalla kysymykseen tämän postauksen kommenttilaatikkoon olet mukana Fiskarsin puutarhasahan arvonnassa. Saha postitetaan suoraan valmistajalta kahdelle onnekkaalle voittajalle. Arvonta suoritetaan keskiviikkona 30.5.

Onnea arvontaan!

Arvonta on päättynyt! Kiitos osallistuneille!

Kuva: Fiskars

98 kommenttia:

Mimura kirjoitti...

olen innostunut pihassa möyrimisestä joka vuosi enemmän ja enemmän. Onneksi on tässä rivitalonpätkässä kummallakin puolella sen verran pihaa, että saa laitettua kukkia yms kasvamaan.
Mukavinta on miettiä, mitä kukkia laittaa minnekin, mätsätä värejä ja korkeuksia. Haasteena on taisto voikukkia vastaan :) Oikeesti oma haasteensa on myös saada kukat kestämään paahteisella paikalla koko kesän.

K kirjoitti...

Mukavinta on seurata itse kasvatettujen kukkien kasvua. Haasteellisinta on valita oikeat kasvit oikeille kasvupaikoille. Kantapäänkin kautta voi oppia, mutta kyllä täällä silti aika ahkerasti luetaan postista tulleita ilmaisia puutarhaoppaita. :)

Minnas kirjoitti...

Mukavinta puutarhan hoidossa on se, etta saa seurata luonnon elamaa ja kaupanpaallisiksi saa raitista ilmaa.
Haastellisinta minun puutarhan hoidossa on onnettoman kokoinen piha plantti suurkaupungissa, jossa kesa on kuiva ja talvi todella marka, mita sita tuohon pihaan laittais muuta kuin muutaman kukan ja nurmikon.

Nova Melina kirjoitti...

Jee! Taas mä koitan onneani. Parasta puutarhan hoidossa on se, kun saa nollattua pään ja sitten se, kun työntulos on niin konkreettisesti nähtävillä, ja vielä sekin, että että saa itse kasvattaa ruokaa perheelleen ja nauttia onnistumisestaan. :D

Haasteellisinta mulle puutarhapalstalaisena on rikkaruohot, koska en pääse päivittäin palstalle niin ne saattaa lyhyessä hetkessä vallata kaikki paikat.

Peurankello kirjoitti...

Wau, hienot palkinnot! Mukavinta on saada nähdä kasvua ja mullasta nousevia kasveja aina keväisin, hankalinta argh...rikkaruohot, joille en jaksa tehdä mitäään :( Mutta yleensä vain rakastan puutarhassa puuhailua ja eritoten perhosia houkuttelevia kukkia!

Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi kirjoitti...

Mukavinta on nähdä omien kättensä jälki ja se, kun puutarha pitkään uinutun talven jälkeen herää vihdoin täyteen loistoonsa!

Haastavinta on varmaankin löytää aikaa hoitaa puutarhaa, sen ansaitsemalla tavalla.

jossu kirjoitti...

Mukavinta tietysti multasormet ja kesä! Odotan niin innolla että pääsee laittamaan omaa pihaa ja jotain pientä kukkapenkkiä joten työkalut ovat todella tervetulleita!:) Haasteellisinta se, että osais tehdä just sen verran "hoidettavan" pihan/puutarhan ku sitten todellisuudessa jaksaakaan hoitaa, kaikkine rikkaruohoineen. :)

Skjerstad kirjoitti...

The most pleasant of gardening is to plant the flowers, I think :)
And to see it sprout to grow!
The most challenging gardening are: Weeds.

Otherwise I'm enjoying myself with a garden :)
LOVE IT!

So fingers crossed, that I am so lucky to win such a great prize;)

Hugs from Janne

vilppumaan erika kirjoitti...

Mä olen puutarhaton mutta nyt parvekkeellinen (??) aloitteleva viljelijä :) Hauskinta touhussa on se oman pienen kasvimaan alun seuraaminen ja haastavinta sitten se ylläpitäminen, mulla ei ole oikein mitään käsitystä siitä, miten mitäkin kasvia kuuluu hoitaa. Opettelen! Arvontavoiton antaisin varmaan silti lahjaksi anopilleni, jolla on oikeasti ihana puutarha ja hän sitä huoltaa pieteetillä.

Piksu kirjoitti...

Mukavinta on se, kun näkee kättensä jäljen; kukkivat kukat ja satoa tuottavan kasvimaan.
Haasteellisinta on saada tämä kaikki toteutumaan toivotulla tavalla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mukavinta? Näitä asioita on niin monta! Ensinnäkin sama kuin remontoidessa: oman käden jälkensä näkee, joskus heti ja joskus se ottaa aikaa, mutta näkee kuitenkin. Pidän myös siitä, että tämä puutarhaharrastus (kuten sisustus ja astioiden keräily) on kolmannen sukupolven juttu ja tieto siirtyy vanhemmalta lapselle. Vaikka aina sanoinkin, etten KOSKAAN kyyki koko päivää kitkemässä, huomaan jo nyt (23-vuotiaana) nauttivani suuresti viime kesänä rakentamastamme kasvihuoneesta ja sen tuottamasta sadosta sekä laajentavani pihaa taas uudella kukkapenkillä. On ihana laajentaa koti myös talon ulkopuolelle ja rakentaa puutarhaan ylimääräisiä "huoneita".

Haastavinta? Tiedon puute, sillä kasveja on niin paljon, tietoa aivan liian vähän, valinnan varaa on liikaa. Haastetta luo myös pohjoinen sijaintimme. Ja kuinka joka talvi unohdan suojata nuo omenapuut...

Koti kukkulalla / Maikki kirjoitti...

Vasta omaan taloon muutettua on puutarhajutut alkaneet kiinnostaa. Ennen en pahemmin kukkia ja pensaita miettinyt, lapsuuden kodissa kun nämä asiat tulivat tutuksi lähinnä marjapensaissa marjoja poimiessa ja kasvimaata kitkiessä ja se jos joku oli sillon tuskaisaa :D

Nyt piha ja puutarha avautuvat ihan erisilmin. Nyt nautin siitä. On ihanaa nähdä jonkun istutetun kasvin lähtevän kasvuun. Ja kukat, ne on ihania.

Mikä sitten on haasteellisinta? Minulle sitä on ihan kaikki puutarhaan ja sen hoitoon liittyvä. Tiedän niin vähän kasveista ja niiden hoidosta, että kaikki on uutta ja ihmeellistä. Onneni on ollut puutarhuri-floristi siskoni, joka auttaa ja opastaa :)

Merja kirjoitti...

Oi, mukavinta on ehdottomasti oman käden jäljen näkeminen... jännääminen, nouseeko syksyllä istutetuista sipuleista mitään, funtsiminen mitä kesäkukkia ja perennoja laitetaan... Haaveet "kukkaloistosta"! :)
Haasteellisinta ehdottomasti se, että melko noviisi näissä puutarhatöissä olen. Neuvoa saa hakea milloin mistäkin, äidiltä, netistä, kirjoista. Mutta mukavaa puuhaa ehdottomasti! :)

Niinu kirjoitti...

Mukavinta puutarhanhoidossa on mun mielestä se,että tulee samalla salakavalasti ulkoiltua:) Kun en muuten ole mikään ulkoilmaihminen...
Haasteellisinta on nuo pirun rikkaruohot,joita vastaan taisteleminen on niinkuin tuulimyllyjä vastaan taisteleminen!

neitinomad kirjoitti...

Mukavinta on ehdottomasti se, kun saa jotain näkyvää aikaan pensasaidat nurin tai salaatit kasvamaan. Haastavinta onkin sitten erottaa ne rikkaruohot oikeista kasveista...

Tipu kirjoitti...

Parasta puutarhanhoidossa (etenkin vanhan puutarhan) on istutuspaikkojen miettiminen ja kasvien siirtely. Ikävintä taas siitä tuleva karmea hiki.

Troijan Helena kirjoitti...

Mukana arvonnassa!

Mukavinta on vain upottaa sormet multaan, katsella ja nuuhkia. Iloa kaikille aisteille!

Haasteellisinta taas ovat hemmetin tuholaiset ja rikkakasvit! Yritä niitä sitten torjua luomulla. Murrrrrrrrrr.

Troijan Helena kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
hanka kirjoitti...

Puutarhanhoidossa on mukavinta seurata sitä väriloistoa ja kasvun ihmettä jonka vain luonto voi tarjota.haastavinta on saada pysymään esim.pensaista ja kukista pois kaikki tuholaiset ja kitkeminen.

Nina kirjoitti...

Mukavinta on kun näkee töidensä jäljet ja haasteellisinta kun joskus siihen menee liikaa aikaa ennenkuin jälki näkyy :)

Satu kirjoitti...

Mukavinta on siementen kylväminen ja sen jälkeen seuraaminen lasten kanssa, että mitä mistäkin kasvaa. Haastellisinta on yrittää muistella mihin istutti mitäkin.. :) Sekä saada pihan tila riittämään kaikkeen, mitä haluaisi istuttaa.

Kuitin koivu kirjoitti...

Mukavinta puutarhan hoidossa on katsella kasvua ja kasvien kukintaa, leviämistä ja jännittää sitä miten ne menestyvät omassa hoidossa.

Haastavinta on taistelu rikkakasveja vastaan.

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

Puutarhanhoidossa on parasta se kun saa kokeilla ja luoda, ihailla kättensä töitä! Mikä sen hienompaa kuin saada pikkiriikkisestä siemenestä jotain kaunista kasvatettua! Ja nälkä kasvaa syödessä ;D Haasteellisinta tällä hetkellä on saada vuokrakodin n.2500m2 tasamaatontti viihtyisäksi pienellä budjetilla.

Eedith kirjoitti...

Mukavinta puutarhanhoidossa on ehdottomasti se, kun voi huhkimisen jälkeen letkotella riippukeinussa ja katsella lopputulosta. Haasteellista onkin sitten se kaikki muu, etenkin kauniin ja helppohoitoisen pihan suunnittelu ja rakentaminen.

Nonna kirjoitti...

Mukavinta, kun näkyy työnsä tuloksia, eli onnistumiset. Tänään tylsintä oli vanhojen kuivuneiden ruusujen hävittäminen eli piikkien välttely!

Pirpu kirjoitti...

Aloitteleva puutarhuri ilmoittautuu! :-)
Mukavinta puutarhanhoidossa on kasvun ihme. Nähdä kasvien työntyvän maasta tai ruukusta...
Haastavinta on saada ne kasvit kukoistamaan!

aiai kirjoitti...

Olen mukana arvonnassa! Haasteellisinta puutarhassa on kyllä vanhojen marjapuskien syvälle kasvaneiden juurakoiden pois kaivaminen ja repiminen. Ihaninta sitten taas taitaakin olla ohimennen oman kasvimaan antimien napsiminen suuhun eli työn tulos.

Rouva Vattu kirjoitti...

Mukavinta on ruumiillinen työ, siinä lepää mieli ja jos hyvin käy, niin lopputuloskin voi olla hyvällä tuurilla nautittava :D

Haasteellisinta taitaa olla kaikki nippelitieto ja arvuuttelu, että heittääkö se omenapuu henkensä, jos poikkasen vielä tämän oksan. Nämä ns. henkimaailman hommat, joiden takia toinen puska kuolee, kun katkaiset yhden oksan ja toinen puskee sinnikkäästi vielä seuraavanakin keväänä, vaikka sen olisi jyrännyt edellisenä keväänä kaivinkoneella.

Eppu kirjoitti...

Puutarhan hoito on minulle vielä ihan uutta. Vasta vajaan vuoden päivät olen omistanut puutarhan. Vanhan rintamamiestalon piha oli jäänyt edellisiltä asukkailta täysin heitteille ja tällä hetkellä puutarhassa tehdään vain raivaustöitä. Mukavinta on kuitenkin suunnitella tulevaa, oman näköistä puutarhaa. Ikävintä hommassa on välineiden puute. Nyt niitä lainataan vielä ystäviltä ja sukulaisilta, ajan kanssa sitten hankitaan omia.

E kirjoitti...

Mukavinta on ulkoilma ja se, että näkee kättensä jäljen nopeasti. Haasteellisinta saada sellaista jälkeä aikaan, joka tyydyttää monta vuotta eikä yhtään kasvia tai mitään muuta tarvitse uudelleen siirtää ja sijoittaa.

rosa kirjoitti...

Mukavinta on nähdä kaunis puutarha kaiken rehkimisen jälkeen, mullan joutuminen kynsien alle on haasteellisinta ;)

heidi kirjoitti...

oman käden jäljen näkyminen juuri valmistuneessa puutarhassa on mukavinta.haastavinta tietysti kasvillisuuden hengissä pitäminen.

Kaisa kirjoitti...

Mukavinta puutarhanhoidossa on suunnittelu ja haaveilu. Kurjinta on se pihan ylläpito, kuten kitkeminen ja muu.

hannamaria kirjoitti...

Mukavinta on nähdä tekemänsä työn jälki...siistityt istutusalueet, leikattujen pensaiden kaunis uudelleenkasvu.Omenapuita varten tämä pikkusaha olisi oivallinen!

Anni kirjoitti...

Mukavinta puutarhassa on ulkona huhkiminen. Virkistävää. Terapeuttista.

Hankaluuksia aiheuttaa se, että mulla ei ole paljo mittään tietoa puutarhan hoidosta, ja silti 2000 neliön vanha puutarha hoidettavana. Ja aikaa on vähän puutarhaan. Ja sen ajan haluaisin käyttää käytännön työhön, että asian opiskeluun.

Saha kelpaisi todella! Retkisaha kuulosti niin hyvältä.

Sanna kirjoitti...

Muutimme vanhaan rintamamiestaloon, jonka piha on ollut puhtaasti hyötykäytössä eli koko piha on täynnä marjapuskia. Hauskinta on siis suunnitella uutta pihaa ja tehdä kukkapenkkejä, mutta toisaalta se on myös haasteellista: miten saan pihani näyttämään tanskalaiselta villiltä puutarhalta (en mitenkään!)? Entä mihin istutan perunat ja perennat? Entä miten teen sen kaiken, kun minulla ei kerta kaikkiaan ole multasormea?

Päivi- KuplaTupla kirjoitti...

Mukavinta puutarhan hoidossa on ehdottamasti se, miten näkee oman tekemisensä jäljet! On ihanaa saada kukat purkkiin, aitaan uutta maalia ja uusi valo pihaan.

Haastavinta on ehdottomasti meidän aidan takana olevat kuuset. Kukaan ei tunnu tietävän kenen tontilla kuuset ovat mutta minä tiedän ainakin sen, että ne LAHOTTAVAT meidän aidan! Ei ole mitään järkeä rakentaa uutta aitaa jos kuusia ei kaadeta, mutta pihalla hommailu helpottuisi huomattavasti jos kuuset kaadettaisiin. Jospa voita tuon sahan, voin käydä ennen jotain kesämyrskyä vähän sahaamassa kuusia niin jospa ne siitä kaatuisivat. Tätä ehdotti naapurimme. Silloin nauroin hänen jutulleen, mitä pidempään katson tuota lahoavaa aitaa, sitä enemmän alan olla samaa mieltä naapurin kanssa.

anna kirjoitti...

Arvontoja, kivaa! :) Mukavinta puutarhanhoidossa on jonkunnäköiset tulokset sitten joskus, ja yleensäkin vaan ulkona oleminen. Haasteellisinta mulle, kokonaisuuden hahmottaminen ja järkevän suunnitelman tekeminen!

zalla kirjoitti...

Mukavinta nurmikon leikkaus ja haastavinta kukkien kasvatus siemenestä..

Ouna kirjoitti...

Mukavinta on uusien kasvien miettiminen ja hankkiminen sekä pihan kokonaisvaltainen laittaminen kun ensimmäiset lämpimämmät päivät talven jälkeen tulevat.
Haastavinta on pitää hankitut kasvit ja uudet nurmikkoalueet hengissä.
Tahtoisin siis osallistua arvontaan, Fiskarsit olisivat erittäin tervetulleita meidän kotiin! :)

minityylin sari kirjoitti...

Ihaninta on kiertää puutarhassa illalla kaikessa rauhassa ja tutkia tarkasti kaikki päivän aikana tapahtuneet kasvut.

Sini kirjoitti...

Minusta mukavinta puutarhailussa on suunnittelu ja miettiminen mitä mihinkin laittaisi. Haastavinta onkin sitten koko se loppuosa eli toteutus joka aina rupeaa ontumaan kun suunnitelmat on kovin suureellisia =)

Sonja / Luovia hulluuskohtauksia kirjoitti...

Eihän tälläsiä mainospostauksia..? Yäk. En tykkää yhtään, vaikka muuten blogia rakastankin

Anna kirjoitti...

Mukavinta puutarhan hoidossa on nähdä miten mullan alta sittenkin nousee pieni hento varsi, vaikka luulin ettei niin tulisi taaskaan käymään. Ja tietenkin parasta on myös alkusyksy, kun pääsee nauttimaan puutarhan sadosta kaikessa maistuvuudessaan.

Oikea kastelu on tärkeää, mutta mielestäni aika haasteellista. Sanon siis sen.

pikku viu viun äitee kirjoitti...

mukavinta on kun iskee uusi idea, sen suunnittelu ja toteuttaminen.esim uuden kukkapenkin teko tai muu istutustyö. Haasteellisinta on saada vaikeat lajit kukkimaan kunnolla ja hoidettua rikkaruohot ja tuholaiset ajallaan.

Tähtianis kirjoitti...

Ehdottomasti parasta on kasvun seuraaminen ja onnistumiset. Haasteellisimpana pidän parveke puutarhurina olemista, mutta nythän siihen tulee pikku hiljaa muutos kun saadaan mökki pystyyn :)

Piña kirjoitti...

Mukavinta puutarhan hoidossa on, kun uudet taimet puskevat mullan läpi ja huomaa, että olen minä jotain tehnyt ihan oikein.

Haasteellisinta on pitkän tähtäimen pihasuunnittelu. Jos istutan tuon puun tai puskan tuohon, kuinka paljon se tarvitsee tilaa, ja mihin ne loput puskat tulee. (Plus polut, kukkapenkit, hiekkalaatikko, keinu yms.)

Miia kirjoitti...

Mukavinta on ehdottomasti nähdä, kun kasvimaalla kaikki alkaa kukoistamaan ja kasvamaan. Mutta neljän pienen lapsen äidille nuo himputin rikkaruohot on välillä liikaa :)

MerjaS kirjoitti...

Mukavinta on tietenkin itse hoitaminen, aina joku paikkaa kaipaa "rapsuttamista" ja nyppimistä jne. ja on ihana nähdy kättesnä jälki.
Haasteellisinta on pitää itsensä kurissa, ettei se ryöstäydy käsistä :D

Helma kirjoitti...

Ihaninta on se kun näkee mitä on "itte" saanut aikaan. Ja haastavinta oikeesti mulle on onnistua, mutta mä oonkin aloittelija.
-Helma

Jaana V. kirjoitti...

Mukavinta puutarhanhoidossa on nähdä oman käden jälki (vähän kuin ompelemisessa ja kutomisessakin) ja miten saa oikeasti aikaan jotain kaunista, vaikka onkin aika poropeukalo puutarhan hoidon suhteen. Haasteellisinta on jaksaa hoitaa puutarhaa taukoamatta, ettei se pääse villiintymään!

Mervi kirjoitti...

Mukavinta puutarhanhoidossa on se, että sitä tehdessä konkreettisesti näkee edistymisensä ja mieli tyhjenee kaikesta epäolennaisesta.

Haasteellisinta on sietää sitä ahdistusta, kun koskaan ei tunnu tulevan valmista ja aina on jotain mistä pitäisi seuraavaksi jatkaa.

Tiina kirjoitti...

Mukana iliman muuta, just nyt tarttee puutarhatyökaluja tämä mamma!! Hauskinta puutarhajutuissa on varmaan se haaveilu ja pihasuunnittelu, jota tämän talven olen erittäin intensiivisesti kurssiloilla harrastanut. Luulenpa, että ikävintä puolestaan on tämä odottaminen, kun mitään ei vielä pääse tekemään, vaan on pakko malttaa odottaa että maa kantaa kaivuria. Ei kestä, ei kestä enää odottaa! Ja toiseksi ikävintä lienee se, että sukulaiset tuppaa työntämään kaikenmaailman rehui, jotka ei omaa silmää miellytä ollenkaan, ja muutaman vuoden päästä ne tulee kattomaan, kasvaako niiden jalomielisesti lahjoittamat kukkaset jossain, vai olenko "surkeana tarhurina saanut ne kuolemaan".. Outs!!

Tiivi kirjoitti...

Kädenjälki. Ajan löytäminen.

Peanut kirjoitti...

Mukavinta on itse tekeminen. Haasteellisinta on päättää, mitä ja miten tehdä ja mikä on järkevää :)

Maija kirjoitti...

Mukavinta on seurata kasvua ja ihastella väriloistoa, haastavinta on pitää rikkaruohot loitolla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Nurtsin leikkaus on kaikista kivointa! Haasteellisinta on ymmärtää mikä horsma on mikäkin ja tietää vielä missä paikassa ja millä tavalla ne kasvaa parhaiten.

Krisse kirjoitti...

Mukavinta puutarhanhoidossa? Kun näkee puutarhanhoidon tuloksen! Kukat kukkii, siemenet itää, kasvit kasvaa...

Haasteellisinta? Löytää tarpeeksi aikaa puutarhanhoitoon! :)

Enni kirjoitti...

No mukavinta on tietysti kesäkuumalla nauttia nurmikon kastelusta auringon paisteessa!

Haastellisinta olkoon vaikka sen nurmikon saaminen kasvamaan nättinä ja tasavärisenä, näin uudella pihalla..:)

Pirttihirmu kirjoitti...

Minulla ois tarvetta tuollaiselle. Mukavinta puutarhanhoidossa on nähdä kasvun ihme! Ja haasteellisinta tällä hetkellä ajan riittämättömyys... se vaatisi paljon enemmän aikaa, kuin mitä minulta sinne liikenee.

Pirttihirmu kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Pirttihirmu kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Pirttihirmu kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Päivi kirjoitti...

jaa,a. ei vielä piha valmis. kait se on silmän ilo ja kätten työ, ja jos syömistä tulee ni kyllä maistuu paremmalle ku kaupan.

ikävintä on se että taidan olla niiin allerginen etten taida pahemmin ruopsutella.

tiiti66 kirjoitti...

Olisi kiva voida vastata, että puutarhanhoidossa mukavinta on se itse tekeminen; kuoputtaminen, kaivaminen, istuttaminen... Mutta kun ei. Mukavinta ovat tulokset; tuoreet kasvikset ja marjat, hennot kukat, pikkuhiljaa kasvavat pensaat ja puut.
Haasteellisinta on löytää tarpeeksi aikaa ja suunnitelmallisuutta viedä johdonmukaisesti projekteja eteenpäin.

An-nuk-ka kirjoitti...

Parasta olisi, jos puutarhan ja pihan pohjatyöt olisi osattu tehdä taidokkaasti (amatööri niiaa). Kaikista pahinta tai toiseksi parasta on korjailla paikkoja ja todeta positiivinen muutos. Tykkään vihreästä ja pehmeästä nurmesta, pensaista, havukasveista ja luonnonkivistä. Yksvuotisten kesäkukkien istuttaminen ja sommittelu on lystikästä.

Anne-Marika kirjoitti...

Mukavinta on nähdä heti ja välittömästi kättensä jälki, ja seurailla pihan muutosta joko sitten ihan vaan sivusta katsellen tai niin, että siihen on jotenkin vaikuttanut omilla sormillaan.

Haastavinta on vasta-alkajana oppiminen, löytää joku logiikka sille, miksi ja milloin asioita pitäisi puutarhassa tehdä ja milloin ei. Ja tekemisten priorisointi.

Taru kirjoitti...

Mukavinta on, kun näkee melko nopeasti kättensä jäljen ja kun puutarhasta saa talvea varten marjoja pakkaseen.
Haasteellisinta on saada pihasta mieluinen ja miettiä mitä mihinkin laittaisi ja istuttaisi.
Uusi saha olisi mahtava juttu, juuri pari päivää sitten sahailin vanhalla sahalla kuivia oksia pensaista ja työlästähän se oli :)

turushanna kirjoitti...

Leikatun nurmen tuoksu on parhautta ja rikkaruohothan on aivan pyllystä.

Lilla kirjoitti...

Mukavinta on kuopsuttaa maata, iskeä sinne siemeniä riviin ja toivoa hartaasti, että joku niistä sadasta siemenestä itää.

Haasteellisinta on saada se yksi sadasta siemenestä itänyt yksilö turvallisesti täysikasvuiseksi.

Noushka kirjoitti...

Mukavinta on katsella työn tuloksia ja nauttia kauniista pihasta ja inhottavinta on ötökät, jos ne kiusaa pihapuuhissa.

Terhi kirjoitti...

Mukavinta on istahtaa keinuun ja ihailla työnsä tuloksia ilman niitä rikkaruohoja.
Haastavinta on tsempata itsensä tekemään sama uudestaan ylihuomenna kun ne rikkaruohot ilmestyvät jälleen näkyviin.

eilen tein kirjoitti...

mukavinta on repiä rikkaruohot ja ihailla saman tien näkyvää rikkaruohotonta maata. Haasteellisinta on taas muistaa ja uskoa sohvalla maatessa, että rikkaruohojenkin kitkentä on kuitenkin oikeasti kivaa...

-hanne

Kathryn kirjoitti...

Mukavinta on se oma aika minkä siinä kuopsutellessa saa ja haasteellisinta taitaa tällä hetkellä olla se ajan löytäminen.

Saija kirjoitti...

Kaikista mukavinta puutarhanhoidossa on se unelmointi keväällä, istuttelut , kylvämiset ja taimien siirtelyt sitten ajallaan. Unelma.
Haastavinta on pitää itsensä aisoissa, että ei ahnehtisi ja että ei liian suurta työmäärää kasvattaisi itselleen tuleville vuosille. Tasapainon löytyminen on tärkeää, että säilyy ilo.

Silja kirjoitti...

Mukavinta on kun näkee heti kättensä jäljen. Istutusten kasvun seuraaminen on milenkiintoista ja terapeuttista ja todella innostavaa mikäli ne menestyvät. :)
Haasteitahan riittää, varsinkin kun ryhtyy kasvattamaan jotain uutta lajiketta. Pahin haaste kuitenkin on riittävän ajan löytäminen!

Anni kirjoitti...

Mukavinta on upottaa kaupasta ostetut kesäkukat ja perennat tuoreeseen multaan. Haastavinta on saada niistä läpi kesän kukkiva kokonaisuus :)

Minna kirjoitti...

Mukavinta on nähdä kättensä jälki ja iloita kukista yms. Haastavinta on pitää rikkakasvit aisoissa.

Eveliina/Pikkuvarpailla kirjoitti...

Mukavinta on kun on saanut kukkapenkit ja pensaiden ympärystät yms siisteiksi, haasteellisinta sen samaisen homman aloittaminen :D

Anonyymi kirjoitti...

Mukavinta puutarhanhoidossa ja ylipäätään puutarhassa on sen suunnittelu: mitä kasvia mihin, millaisia tiloja ja värimaailmoja sinne raknetaa... Puutarhassa touhutessa mieli virkistyy ja omat ajatukset saa omille uomilleen :) Haastavinta on saada ne tuholaiset kuriin!

Helii. kirjoitti...

Nautin kun saan keväisin suunnitella, mitä laitetaan ja mihinkin päin pihaa. Kokonaisuudessaan puutarhanhoito on mielenkiintoista juuri siksi että jokainen vaihe siinä on haasteellista!

MiaMatleena kirjoitti...

Mukavinta on se, että tulee kaunista. Haastavaa on se, etten tiedä paljon mitään puutarhanhoidosta, mutta opettelen :)

Laura kirjoitti...

Mukavinta puutarhan laitossa on tekemisen ilo ja oman käden jäljen näkeminen. Haastavinta päättää mitä minnekin istuttaa, ja muutenkin pihan suunnittelu.

paevi kirjoitti...

Puutarhan hoijossa on mukavinta lopputuloksen ihailu ja nautinto. Haasteellisinta on toteuttaa toimiva puutarha, tutustua kaikkeen ku mistään ei tiiä mitään valmiiksi. :)

Sussu kirjoitti...

mukavinta puutarhanhoidossa..täytyy myöntää etten tykkää siitä oiken missään muodossa. Mutta kukkien istuttaminen ja niiden ihailu kun vihdoin jotain näkyvää on saanut aikaan, on mukavaa. Haasteellista: koko puutarhanhoito tälle tumpelolle, eli vastaan että kaikki.(:

Sari kirjoitti...

Mukavinta on työn jälki. Multahommat on yleisesti ottaen tosi terapeuttista. Koko ajan oppii lisää, vaikkei mikään hortonomi olekaan. Haastavinta on noi saamarin rikkaruohot, meiän pihassa vuohenputki ja voikukat. Argh!!

Lapanen kirjoitti...

Mukavinta puutarhanhoidossa on sen monipuolisuus: samalla tulee ulkoiltua, hoidettua punttisalitreeni, hankittua perheelle syötävää, koottua värikasveja lankojen kasvivärjäykseen, nautittua luonnosta ja bonuksena hermo lepää!

Haastavinta on saada into jatkumaan lässähtämättä keväästä kesän läpi syksyn loppuun asti, etteivät asiat jää kesken puutarhakauden rempalleen vaikka muitakin kiireitä olisi.

Riikka kirjoitti...

Juuri saatu talo valmiiksi, joten puutarhan hoidosta ei vielä juurikaan kokemusta löydy...
Tässä vaiheessa mukavinta on suunnittelu ja haaveilu :), haasteellisinta on saada pihasta edes suunnilleen sellainen, mitä on suunnitellut...

Marissa kirjoitti...

Oih puutarha.... Runsas, yllätyksellinen puutarhani yllättää minut monesti. olen istuttanut kaikkea kivaa ja paljon, ja sitten jostain putkahtaa jotain mitä en muista istuttaneeni. Hih! Parasta.

Niin "haasteellista" (=ihan syvältä) on ne miljuunat rikkaruohot, joiden takia näitä edellämainittuja ylläreitä ei aina näe!

Virpi kirjoitti...

Parasta on suunnittelu.Tietty myös työn tulosten näkeminen ja itse työntekokin on hauskaa.Haasteellisinta on saada suunnitelmat onnistumaan.

Minna kirjoitti...

Parasta on tekemisen meniniki ja käden jäljen näkyminen.

Haasteellisinta on tämä vaihe, kun piha on mullalla ja pitäis huhkia hiki hatussa, että sais jotain valmista aikaiseksi. Ja haastellista on myös malttaa odottaa vaikkapa omenapuun kasvamista isoksi.

KaRo kirjoitti...

Mukavinta on seurata kuinka kukat ym puskevat maasta. Mukavaa on myös suunnitella seuraavia projekteja. Haastavinta näin aloittelijana on tietää mitä millekin kasville ym. pitää tehdä milloinkin. :) Pitääkö jotain puuta leikata tai vastaavaa.

Rombo kirjoitti...

Mukavinta on syödä itse kasvattamiaan minitomaatteja ja haastavinta on pitää rikkaruohot kurissa.

hennis kirjoitti...

Mukavinta on ehdottomasti pihan kaunistuminen ja onnistumisen tunne, kun joku kasvi alkaa kukkia.

Haastavinta on haastavat olosuhteet, rikkaruohot ja lapset, jotka tekevät tuhojaan joskus eläimiä enemmän.

inkku kirjoitti...

Mukavinta on, kun silmä lepää kauniissa pihapiirissä. Haasteellisinta on saada pysymään istutukset hengissä.

lentoemo kirjoitti...

Mukavinta on suunnittelu ja haaveilu. Haastavinta on oikea-aikainen sadonkorjuu eli sato ylös ja käsittelyyn silloin kun se on parhaimmillaan. Ei ole viivyttelyn varaa...

Greta kirjoitti...

Juku. Tota mää tarttisin raivatakseni anopin kasvimaan omaan käyttöön. Om meinaan vähän umpeen kasvanu.

Mukavinta on toki sadon korjaaminen (lue: syöminen) ja se fiilis, mikä tulee syödessään itte kasvatettua. Haasteellisinta on mielestäni kylvön jälkeinen aika. Itääkö vai eikö? Onneksi sieltä aina jotain nousee.

Tiina kirjoitti...

Mukavinta on se, kun oma vaivannäkö tuottaa maukasta purtavaa ruokapöytään ja haasteellisinta se, kun sen eteen pitäisi muistaa tehdäkin jotain.