5/03/2012

Kirkkaita harrastuksia.
Kaikenmoiset lasiasiat ovat kauhean mukavia. Jo jonkin aikaa olen ahkerasti keräillyt hillo- ja suolakurkkupurkkeja kaapin perälle hyötykäyttöä varten. Melko moneen niitä voikin käyttää: kapustapurkkina, kynätelineenä tai tarjoilukuppina. Tai sitten niistä voi tehdä kattoon lampun tai valaa sisään halutun tuoksuisen kynttilän.

Nykyään olen alkanut keräilemään myös lasipulloja. Mieskin tykkää. Roskapussia pitää roikottaa kaapin ulkopuolella kun pullot valtaavat kaappialaa. Tiskipöydällä on jatkuvasti likoamassa pullo tai pari. Etiketit lähtee kätevästi irti, kun pullon työntää isoon vesiastiaan lillumaan.

Onhan se hyvä, että ihmisellä on harrastuksia! Lasipullot ovat eri käteviä, kun niistä tarjoilee juhlissa mehua tahi ite tehtyä limonaatia. Niistä voi myös tehdä kukkakokoelmia, kun pistää pulloon varren tai pari. Kaikista nätein tulee tietenkin, kun kukat ovat eriparisia ja pituisia ja pulloja on erityisen paljon. Kesällä pulloihin laitetaan töröttämään pitkiä värikkäitä kynttilöitä ja ripotellaan pitkin terassia kesäiltaa valaisemaan.

Tänään vain harrastukset ovat kirkkaita. Aivoista en menisi sanomaan ihan samaa. Kevät ei tule yksin.

7 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Kyllä nyt houkuttaisi laitella pulloihin kukkia ja miettiä taas lasivarastoille uutta käyttöä.

Veljeni joskus huomautti lasiastioiden/purkkien keräilystäni. Olen jo jokin vuosi sitten alkanut rajoittamaan keräilyharrastusta. Niille kyllä keksii monen monta käyttötarkoitusta, että on kyllä siitä käteviä. Ollaan täysiä pullojakin tuunattu erilaisilla etiketeillä juhliin ja sekin on mukavaa.(http://siksaksis.blogspot.com/2011/08/kitaralle-vahvistin.html)

Nyt lasten iltapala on usein "purkkikansanpurkkiannos" eli tyhjään pilttipurkkiin laitetaan kerroksittain hedelmäsosetta ja luonnonjugurttia raitaisesti, päälle ripotellaan vähän mysliä. Ihan eriltähän se maistuu kuin "prinsessa-annos" kirkkaista jallallisista kulhoista samoilla tarveaineilla täytettynä :)

Kyllä vaan lasi on kaunista ja kätevää.

Iitunen kirjoitti...

OMG, oranssia muijaa! Onksitä kaupois nyte? Tahdon!

Mervi kirjoitti...

Mulla on jotain samanlaista projektia käynnissä, enkä oikein tiedä, että miksi? Jouluna niille oli vähän käyttöäkin, mutta sittemmin ei juurikaan, mutta säästöön menee kaikki. Varmasti jokin alitajuntainen suunnitelma!

nilkkulotta kirjoitti...

Hillopurkit on kyllä käteviä ja jos ostaa saman mallisia alias saman valmistajan hilloja aina niin ne on logistisestikin järkeviä.
Säilytän niissä kaikkea, esim pähkinöitä, korppujauhoja, mantelilastuja yms. Nimittäin avoinna oleva mantelirouhe-pussi on kaapissa inhottavinta mitä tiedän.

Hillopurnukat kunniaan, etiketit poies ja käyttöön!!

ketunpesän hanna kirjoitti...

minäkin ilmoittaudun smaan keräilyharrastajien joukkoon..lasipurkit ja -pullot ovat vaan niin kivoja. kai se on jokin sukupolvien takaa geeneissä kulkeva pakko? esiäitien taakka. :) vaikka ei säilö ja hilloa siinä mittakaavassa että tarvitsisi sen vuoksi keräillä..:)ja meilläkin mies niiin tykkää! ;)

päivän fiilikset nousivat monta senttiä taas tästä(kin) jutusta.:)

Malene kirjoitti...

I love your glasses. What brand is it?

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos kaikille viesteistä! Lasipulloista ja purkeista on moneksi.

Iitunen: Kangas on vanhaa, sain osta sitä palan kaverin kangasvarastoista. :)

Malene: Glasses have been bought from a clothing store a long time ago.