5/10/2012

Takkihaaste on haasteltu ja kilpa käyty. Jännittäväksi kävi leikkimielinen taisto takkien välillä mutta eniten ääniä saanut takki ei jäänyt epäilyksen varaan, sillä se rykäisi itselleen melkoisen etumatkan verrattuna tovereihinsa. Eikä suotta!

Ehdottomasti eniten ääniä keräsi takki nimeltä Ilon pisaroita. Takin tekijä itse kertoo takistaan näin:

"Ilon pisaroita - takki on sininen takki, jossa on hupun sisäpuoli punapohjallista pilvikangasta. Halusin että takissa olisi jokin juju, joten tein pari pisaraa, joista isompi on tasku ja pienempi valkoinen pisara on heijastin. Taskuun mahtuu sopivasti tumput tai vaikkapa nenäliina.
Nutussa on hiippahuppu, jolloin koko takista tuli pisaranmallinen. Hihansuissa käännettävät resorit, jotka on aiemmin käteviksi todetut. Takin kaava on itse piirtämäni. Takki on tehty amatööripohjalta, se on toinen koskaan ompelemani takki."

Taitavaa työtä, en muuta virka. Onnea voitosta nimimerkille miniE!

Tämän blogin pitäjä lupasi pulittaa voittajalle omasta pussistaan lahjakortin Marimekolle. Tämän lisäksi voittajaa ovat lahjomassa seuraavat tahot:

Marissa tekee uniikkeja koruja käsityönä suurella rakkaudella ja tahtoo lahjoittaa voittajalle hopeisen rannekorun. 
Boutique Lillis myy lasten- ja nuortenvaatteita.  Syksyllä yritys laajentaa myös sisustuspuolelle. Putiikissa on huomiseen asti voimassa -25% alennus tämän kevään sisävaatteista alekoodilla kaksviis. Lillis tahtoo muistaa voittajaa lahjakortilla.
Perhonen korvanlehdellä-nettikaupasta löytyy mitä herkullisimpia kankaita ja lastenvaatteita. Myös tämä yritys tahtoo muistaa voittajaa lahjakortilla.
Soma Ainoo tarjoaa  tarjoaa suunnittelupalvelua yksityisille ja yrityksille etäsuunnitelmasta koko talon sisustukseen asti. Tämä yritys muistaa voittajaa osallistumalla Marimekon lahjakorttiin pienellä summalla.

Kiitos kaikille yrityksille, että lähditte mukaan lahjoittamaan! Palkinnot toimitetaan suoraan voittajalle.

Haluan nostaa esiin myös seuraavaksi eniten ääniä saaneet takit. Toiseksi ja kolmanneksi eniten ääniä saaneet takit saavat palkinnoksi pientä sorjaa meikämarjatan ompelukoneesta.

Toiseksi eniten ääniä sai takki nimeltä Jätski.

Jätski-takin tekijä kertoo takistaan seuraavaa:
"Ostin viime kesänä ruokapöydälle palan Marimekon kangasta mutta se ei sitten kuitenkaan ollut hyvä pöytäliinana tuohon tilaan. Niinpä päätin tehdä kankaasta itselleni sadetakin. Enää ei pieni tihkusade haittaa eikä kauppareissulle tarvitse käydä vaihtamassa siistimpää takkia päälle."

Jätski on kyllä herkullinen, siitä ei pääse mihinkään.
 Kolmanneksi eniten ääniä sai takki nimeltä Sinipiika.


"Vanhoista verhoista uudeksi takiksi. Takin ompeleminen on pitkään kutkuttanut mieltä, mutta aiemmin en ole tohtinut ryhtyä urakkaan. Luonteestani kun ei tahdo löytyä tarpeeksi pitkäjänteisyyttä toteuttamaan ompelun kaikkia käänteitä sopivan kaavan löytämisestä takin napitukseen. Viikko tässä vierähti ja koti on kuin myrskyn jäljiltä, kun kotityöt vaihtuivat takin vääntämiseen. Nyt on kuitenkin hyvä mieli! Jo huomenna pikkutyttö tepastelee silmät loistaen uusi takki päällä. Äiti ihastelee ja hämmästelee takkia (ja isä on onnellinen kun se on nyt ohi). Takki sai juuri tällä hetkellä nimekseen Sinipiika", kertoo takin tekijä Tiina.

Takki on kuin kesäpäivä, puotapilvineen. Kyllä tyttösen kelpaa!

Jätski ja Sinipiika, laittakaapa yhteystiedot sähköpostiini! Tiedossa jotain pientä ja toivottavasti piristävää postipojan tuomana.

Erityismaininnan ja virtuaalisen kädenpuristuksen saavat neljänneksi ja viidenneksi eniten ääniä kahmineet takit.

Neljänneksi eniten ääniä sai takki nimeltä Räsymatto.

Takin tekijä muistelee Räsymatto-takin syntymistä näin:
"Krooninen  asuntokuumeilija haaveilee lisähuoneista, jotta pääsisi sisustamaan tyttärelleen musta-kelta-valko-harmaan huoneen. Lisähuoneita  odotellessa ei auta muu kuin keksiä kaikkea muuta  noista väreistä. Takissa on ohut tikkivuori, hiippahuppu  sekä pieniä aarteita varten rakkaudella ja kirosanoilla luodut taskut. Takin valmistumisen on mahdollistanut akkain ompelukerhon suoma  ompeluaika, toimiva kone ja taitavan opettajamme ompeluope Orvokin  neuvot."
Viidenneksi eniten ääniä sai takki nimeltä Puutarhurin parhaat.

Tämän takin tarina on seuraava:
"Takin tekemiseen idea syntyi siitä kun kaupasta ei löytynyt mieleistä sellaista. Marimekon "puutarhurin parhaat" on aivan ihana kangas, ei tarvinnut kauan miettiä mistä kankaasta takin teen. Halusin takkiin ehdottomasti hiippahupun, jota ei kuvassa juurikaan näy. Takissa on musta tikkikangas toisella puolella ja sen voi halutessaan kääntää. Eli takin saa myös mustaksi ja sitten hupussa ja käännetyissä hihoissa näkyy tuo kelta-musta-valkoinen kangas. Jotta takkiin tulisi vähän lisää tyttömäisyytta ompelin mustan pitsin raglanhihojen saumoihin."

Onnea kaikille viidelle ääniharavalle! Kiitos kaikille osallistuneille! Jokainen takki olisi ansainnut paikan kärkiviisikossa mutta vaikka taisto olikin leikkimielinen niin tasapelin ajatus on kuitenkin mahdoton. Antakaamme aplodit kaikille takkikilpaan osallistuneille takeille ja varsinkin sitkeille tekijöille!

Takkikilpaa äänestäneen kansanjoukon seasta on arvottu luvattu voittaja. Arvontakone ja onnetar suosivat äänestäjää numero 91, joka on ankaran laskemisen jälkeen henkilö nimeltä 

Memma, 
joka kirjoitti
"Äänestän takkia nro 2 Räsymatto."

Myös Memma voisi laittaa osoitetietonsa sähköpostiini, niin saadaan sinnekin suuntaan postipojalle vähän liikettä niveliin.

Kiitos kaikille äänestäneille ja onnea voittajille!

6 kommenttia:

Koti kukkulalla / Maikki kirjoitti...

Upeita kaikki kärkiviisikon takit! Minä täällä huokailen, kun toiset ne vaan osaa. En minä. Ikinä osais tollassii.

Onnea voittajalle, kyllä tuli herkut palkinnot!

Lotta kirjoitti...

Ihanaa kun ihmiset alkavat sankoin joukoin ompelemaan takkeja. Ja mahtavaa, että myös sellaiset repäisevät, jotka eivät muuten paljon ompelukonetta kuluta!

Minäkin osallistun ehkä jo seuraavaan haasteeseen.. :D Jos siis joskus saan aikaiseksi jotain, kiitan siitä mm sinua!

hanka kirjoitti...

takit on kyllä uskomattoman hienoja kaikki.kiva kun palkintoon osallistui myös yrityksiä.onnea voittajille.

Anonyymi kirjoitti...

miniE kiittää kaikkia tasapuolisesti! Voittajan on helppo hymyillä, niin makosat palkinnot on tiedossa. :)
Kaikista eniten lämmitti kuitenkin se, että niin moni äänesti takkihaasteeseen osallistuneita takkeja. Ne äänet lämmitti varmasti monta muutakin takintekijää. :)

Rillirousku kirjoitti...

Onnea voittajille! :)

MiaMatleena kirjoitti...

Aivan ihania takkeja! Pitää itsekin ottaa itseään niskasta kiinni ja kaivaa ompelukone esiin :)