4/16/2012

Pullapäivä.
Kaupantäti tekee ihan hyvää pullaa. Sitä löytyy pakastealtaasta ja se pitää voidella kananmunalla. Jos ei ole kananmunaa, niin saman homman voi tehdä myös maidolla. Sitten pulleron päälle voi laittaa sokeria jos haluaa ja sitten se työnnetään uuniin kahdeksaksi minuutiksi. Sitten keitetään kaakaota ja juodaan päiväkaakaot ja kahvit kera tuoreen pullan. Löysin yhden pienen pärekorin kirpputorilta. Putsaamisen jälkeen siitä tuli varsin nätti ja se tykkää aika paljon tuosta Taimista.

Eilen tuntui ihan kesältä. Siihen vaikutti kaksi asiaa: aurinko paistoi ja lämpömittari näytti yhdeksää lämpöastetta. Vaikea kuvitella, että viime vuonna vappuna otettiin ihan täysillä aurinkoa ilman lumen tai jääkokkareen häiritsevää läsnäoloa. Silti se voi olla hyvin mahdollista tänäkin vuonna. Tänään tosin oli kamalan kylmä taas mutta takaterassin lumivuori on silti pienentynyt ihan millin.

Ompeluinnostus jatkuu.

18 kommenttia:

verkstaden verstas kirjoitti...

Aivan mainio toi sun pullajuttu. Luin sen juuri äneen miehellenikin. Sun jutuista ja kuvista tulee aina hyvä mieli! Kiitos

Merja kirjoitti...

hei!ihanan pirteitä kuvia!millä ja miten puhdistit korin??siihen kaipaisin vinkkejä,olen löytänyt kirppikseltä kaksikin ihanaa koria,mutta puhdistus mietityttää...

satmaari kirjoitti...

Musta letkuton hyvitetään. Eivät anna uutta tilalle.

Mä tykkään susta. Läpyskääääh :-).

Satu kirjoitti...

Kävin taas ihastelemassa kauniita kuvia.

Eilisiltana iski ompeluinnostus. Voi tätä tuskaa, kun on odotettava iltaan asti, että mies kotiutuu ja pääsen hakemaan tarvikkeita. Pikkuveljen on saatava takki!

S kirjoitti...

Ihanat kuvat!

Tänä aamuna heräsin lumnisateeseen (Helsinki). KÄÄK!

Kikka kirjoitti...

Pärekoreja ei ehkä voi olla liikaa. Ihania kuvia !

Liene kirjoitti...

Hello, I just want to say, that although I have no idea what you write on your blog, your photographs are eye-candy to me. Your home is beautiful, and I really like the colors you use. Just to let you know, that your blog is great!

Anonyymi kirjoitti...

Millä tavalla putsasit pärekorin? :)

Rillirousku kirjoitti...

Verstas: Kaupantätin pullerot on hyviä. Kiitos! :)

Merja: Tuossa korissa ei kyllä suuremmin putsausta ollut kun oli melkosen hyväkuntonen, mutta pakkohan ne kirpparin jäljiltä on jotenkin putsata. Ihan raakasti vaan karheaan rättiin vettä ja pesuinetta ja sillä kävin korin läpi. Sitten vielä pelkällä vedellä pyyhin, että pesuaineet läks. Sorja kori tuli. :)

aniiri: Hyvä! Minkämaalaiseen uuteen ootte päätymässä?

Satu: Eikö oo inhaa, ku tekis mieli heti alkaa tekemään ja sitte pitää jotain tarvikkeita lähteä hakemaan? Kaikki pitäs olla aina kaapissa odottamassa, varulta. Että jos vaikka ehkä joskus tekee mieli ommella. :D

jarna: Kiitos! Niin täälläki! Pitiki mennä huokailemaan lumetonta vappua, sen siitä saa. ;)

Kikka: Ei voikaan. Kiitos. :)

Liene: Thank you for your kind words! Have a great day! :)

Anonyymi: Yllä jo toisella kyselijälle selostin, että ihan vaan karhean rätin, veden ja pesuaineen voimin. En tiiä miten sitä muuten oikein voiskaan. Vois mennä huonoksi, kun iskis esim vesihanan alle. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Eikö teijän tyttönen enää istu syöttötuolissa? Tuli vaan mieleen, kun meijän poikaa (1v9kk) niin ahistaa jo koko syöttis, mutta tavalliselta tuolilta liian hankala vielä syödä....mikähän ois hyvä tuoli?? :D

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Ei tuo typy oo istunu syöttötuolissa varmaan puoleen vuoteen. Alko olemaan vaarallisen olosta se kiipeily, joten vaihdettiin suosiolla jakkaraan. Ikealta on se meidän korkeampi musta pinnatuoli. Enää ei sitä myydä siellä mutta vastaavanlaisia kyllä. :)

Anonyymi kirjoitti...

voisilmä sulla unohtu. Se on pullan paras!:))-julia

Rillirousku kirjoitti...

Julia: Niin on. Tällä kertaa oli pakko unohtaa, kun ei ollut voita. :D

HannaKonna kirjoitti...

Onko tuohon pöytälevyyn niitattu vahakangas kiinni? Jos on niin tosi kätsy idis!

Meidän valkoiseksi maalattu ruokapöytä on imenyt itseensä kaikkea värjäävää enkä roikkuvista pöytäliinanreunoista tykkää niin tuo voisi olla The Ratkaisu!

Rillirousku kirjoitti...

HannaKonna: Niitattu on juuri. Jotkut on laittaneet myös teipillä, maalarinteippi ilmeisesti tarraa puuhun melko hyvin ainakin. Tuo on oikeen kätevä kyllä. Helppo pyyhkiä kun ei heilu mukana eikä ime väriä ja kuonaa niinkuin puupinta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaks pörröpäätä<3

Irene kirjoitti...

Lovely! And I love the flowers in the first photo.

Rillirousku kirjoitti...

Juli: <3

Irene: Thank you. :)