4/16/2012

Pullapäivä.
Kaupantäti tekee ihan hyvää pullaa. Sitä löytyy pakastealtaasta ja se pitää voidella kananmunalla. Jos ei ole kananmunaa, niin saman homman voi tehdä myös maidolla. Sitten pulleron päälle voi laittaa sokeria jos haluaa ja sitten se työnnetään uuniin kahdeksaksi minuutiksi. Sitten keitetään kaakaota ja juodaan päiväkaakaot ja kahvit kera tuoreen pullan. Löysin yhden pienen pärekorin kirpputorilta. Putsaamisen jälkeen siitä tuli varsin nätti ja se tykkää aika paljon tuosta Taimista.

Eilen tuntui ihan kesältä. Siihen vaikutti kaksi asiaa: aurinko paistoi ja lämpömittari näytti yhdeksää lämpöastetta. Vaikea kuvitella, että viime vuonna vappuna otettiin ihan täysillä aurinkoa ilman lumen tai jääkokkareen häiritsevää läsnäoloa. Silti se voi olla hyvin mahdollista tänäkin vuonna. Tänään tosin oli kamalan kylmä taas mutta takaterassin lumivuori on silti pienentynyt ihan millin.

Ompeluinnostus jatkuu.

18 kommenttia:

 1. Aivan mainio toi sun pullajuttu. Luin sen juuri äneen miehellenikin. Sun jutuista ja kuvista tulee aina hyvä mieli! Kiitos

  VastaaPoista
 2. hei!ihanan pirteitä kuvia!millä ja miten puhdistit korin??siihen kaipaisin vinkkejä,olen löytänyt kirppikseltä kaksikin ihanaa koria,mutta puhdistus mietityttää...

  VastaaPoista
 3. Musta letkuton hyvitetään. Eivät anna uutta tilalle.

  Mä tykkään susta. Läpyskääääh :-).

  VastaaPoista
 4. Kävin taas ihastelemassa kauniita kuvia.

  Eilisiltana iski ompeluinnostus. Voi tätä tuskaa, kun on odotettava iltaan asti, että mies kotiutuu ja pääsen hakemaan tarvikkeita. Pikkuveljen on saatava takki!

  VastaaPoista
 5. Ihanat kuvat!

  Tänä aamuna heräsin lumnisateeseen (Helsinki). KÄÄK!

  VastaaPoista
 6. Pärekoreja ei ehkä voi olla liikaa. Ihania kuvia !

  VastaaPoista
 7. Hello, I just want to say, that although I have no idea what you write on your blog, your photographs are eye-candy to me. Your home is beautiful, and I really like the colors you use. Just to let you know, that your blog is great!

  VastaaPoista
 8. Millä tavalla putsasit pärekorin? :)

  VastaaPoista
 9. Verstas: Kaupantätin pullerot on hyviä. Kiitos! :)

  Merja: Tuossa korissa ei kyllä suuremmin putsausta ollut kun oli melkosen hyväkuntonen, mutta pakkohan ne kirpparin jäljiltä on jotenkin putsata. Ihan raakasti vaan karheaan rättiin vettä ja pesuinetta ja sillä kävin korin läpi. Sitten vielä pelkällä vedellä pyyhin, että pesuaineet läks. Sorja kori tuli. :)

  aniiri: Hyvä! Minkämaalaiseen uuteen ootte päätymässä?

  Satu: Eikö oo inhaa, ku tekis mieli heti alkaa tekemään ja sitte pitää jotain tarvikkeita lähteä hakemaan? Kaikki pitäs olla aina kaapissa odottamassa, varulta. Että jos vaikka ehkä joskus tekee mieli ommella. :D

  jarna: Kiitos! Niin täälläki! Pitiki mennä huokailemaan lumetonta vappua, sen siitä saa. ;)

  Kikka: Ei voikaan. Kiitos. :)

  Liene: Thank you for your kind words! Have a great day! :)

  Anonyymi: Yllä jo toisella kyselijälle selostin, että ihan vaan karhean rätin, veden ja pesuaineen voimin. En tiiä miten sitä muuten oikein voiskaan. Vois mennä huonoksi, kun iskis esim vesihanan alle. ;)

  VastaaPoista
 10. Eikö teijän tyttönen enää istu syöttötuolissa? Tuli vaan mieleen, kun meijän poikaa (1v9kk) niin ahistaa jo koko syöttis, mutta tavalliselta tuolilta liian hankala vielä syödä....mikähän ois hyvä tuoli?? :D

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Ei tuo typy oo istunu syöttötuolissa varmaan puoleen vuoteen. Alko olemaan vaarallisen olosta se kiipeily, joten vaihdettiin suosiolla jakkaraan. Ikealta on se meidän korkeampi musta pinnatuoli. Enää ei sitä myydä siellä mutta vastaavanlaisia kyllä. :)

  VastaaPoista
 12. voisilmä sulla unohtu. Se on pullan paras!:))-julia

  VastaaPoista
 13. Julia: Niin on. Tällä kertaa oli pakko unohtaa, kun ei ollut voita. :D

  VastaaPoista
 14. Onko tuohon pöytälevyyn niitattu vahakangas kiinni? Jos on niin tosi kätsy idis!

  Meidän valkoiseksi maalattu ruokapöytä on imenyt itseensä kaikkea värjäävää enkä roikkuvista pöytäliinanreunoista tykkää niin tuo voisi olla The Ratkaisu!

  VastaaPoista
 15. HannaKonna: Niitattu on juuri. Jotkut on laittaneet myös teipillä, maalarinteippi ilmeisesti tarraa puuhun melko hyvin ainakin. Tuo on oikeen kätevä kyllä. Helppo pyyhkiä kun ei heilu mukana eikä ime väriä ja kuonaa niinkuin puupinta. :)

  VastaaPoista
 16. Kaks pörröpäätä<3

  VastaaPoista
 17. Lovely! And I love the flowers in the first photo.

  VastaaPoista
 18. Juli: <3

  Irene: Thank you. :)

  VastaaPoista