3/08/2012

Näyttää siivouspäivältä.
Tänään vietetään naistenpäivää, jonka kunniaksi tässä talossa järjestettiin näemmä ankarat siivouskarkelot. Lakanat vaihtoon, peitot pihalle, sohvanpäälliset koneeseen, matot hakkuuseen, rätti kouraan ja pölykoirille kyytiä. Naistenpäivänä naisten töitä, vai miten se oli.

Olis asiaa siivouksesta. Meilläpäin on niin, että kotomarjatta huolehtii suurimman osan talon siivouksesta. Hinkkaa keittiötä, pyörittää pyykkiä ja kerää romua, sellaista perussiivousta. Mutta muuten tuo mainittu emäntä on boheemihko, eikä kovin suuri järjestyksenpito ole koskaan ollut kovinkaan systemaattista tämän martan osalta. Toinen on miehensä laita. Maanantaina reissultaan kotiin palaavaa emäntää odotti kiillotettu koti, muovipurkkilaatikotkin oli pistetty järjestykseen keittiössä eikä lehtipinoja tai huojuvia vaatekasoja ollut mailla eikä halmeilla. 

On ilo, että edes toinen perheen aikuisista omaa järjestelmällisen luonteen, sillä tavaran oikealle paikalle laittaminen on tälle toiselle osapuolelle näemmä jotenkin äärimmäisen hankalaa. Kattilakaapista saattaa löytyä lähes mitä vain eikä muutamaa kodinhoitohuoneen kaappia saa missään nimessä aukaista kukaan muu kuin se, joka sen kaiken tavaran on sinne änkenyt. Siellä on niinku niin kaikkee.

Nelivuotias imuroi tänään oma-alotteisesti keittiön ja olohuoneen. Pelkällä putkella ja millin tarkasti nurkasta nurkkaan. Homman valmistuttua sammutti imurin ja huikkasi: "Äiti, jatkappa sää nyt tätä imurointia niin me me mennään vähä hyppiin noille sohville ja tyynyille!" Kiitos avusta, leikki on lasten työtä.

18 kommenttia:

Minna-Leena kirjoitti...

Ihan huippukommentti nelivuotiaalta :)

Skjerstad kirjoitti...

Wonderful images of freshly washed house :)
And looking into the sun with you too!
The picture with the little cute girl at full speed, was so sweet;)

Hugs from Jane

Helinä kirjoitti...

Hyvää naistenpäivää!:)

Elli / mööpeli kirjoitti...

Meilläkin mies on se järjestelmällisempi ja siistimpi luonne, eikä kyllä ihan jouhevaa aina ole tää kahden erilaisen elo keskenään..:)

Mervi kirjoitti...

Voi mistähän meidän talouteen saatais sellainen? Kun on toi lastenhankintakin jäänyt väliin, että ei voi edes toivoa, että kasvaisi sellainen.

Aupair? Vaihtari?

LauraQ kirjoitti...

APua! Mä on ikinä pessy sohvanpäällisiä!
Tahtoisin myös miehen, joka järjestelis kaapit... kunhan tekis sen mun ohjeiden mukaan ;)

Polly (nice kind of blue) kirjoitti...

Hello, What a beautiful bright and colourful home you have! So wonderful, I'm going to follow you so I can see more and more! Polly

Rillirousku kirjoitti...

Minna-Leena: Onneksi tuo kaveri ei ole ihan laiskimmasta päästä, auttaa yleensä miellään. PAITSI kun herää väärällä jalalla. ;)

Jane: Thanks. :)

Helinä: Kiitos samoin! :)

Elli: Ei totta maar! Mutta vuodet opettaa. ;)

Mervi: AuPair ehottomasti! :D

Laura: Hi, sitten kannattaa melkeen samantien järjestää ite. :D Mulle on aivan sama miten ne siellä on, kunhan vaan laatikon tai oven saa pysymään kiinni. ;) Tuon sohvan päälliset on muuten pakko pestä tietyin väliajoin, valkoinen meinaan imee itseensä kaikkea kivaa aika tehokkaasti.

Polly: Thank you, welcome back! :)

Heidi kirjoitti...

Ihana poika! On aina sanvalmis! Joo onhan se hyvä et yks ainakin yrittää järjestystä... :P
Mistähän se miekkonen sen luonteen on saanut? Mukava kun auttoi hetken..

SENJA kirjoitti...

Hei oli ihana lehtijuttu teirän lastenhuoneesta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana koti, ihana keittiö! Kommenttilootista sain sen verran selville, että keittiön seinä on märkätilatasoitetta kera saunasuojan, eikö?
Onko saunasuoja ollut hyvä ratkaisu, nyt kun elämää on keittiössä eletty? Että pystyykä pyyhkiä ja pitää puhtaana jne?
Kiitos kivasta blogista.
Maia

Unknown kirjoitti...

Hiya :) I came across your blog recently and although I can't understand a word i still love it! The photos in themselves are a huge source of inspiration - so much so, that I've put you in my top three inspirational blogs of the month. I hope you don't mind me using one of your photos for this purpose? Please do let me know if you want me to remove it! http://madebypetchy.blogspot.com/2012/03/three-inspiring-blogs-to-follow.html

Rillirousku kirjoitti...

Heidi: Auttoi hetken! Mitä sää vihjailet? ;D

Senja: Kiitos. :)

Maia: Oikeen oot salapoliisin työtä tehny. :) Paitsi että meillä se saunasuoja on edelleenkin tuolla laatikossa... Seinä on vieläkin siis ilman käsittelyä mutta ei kyllä ole mennyt miksikään, vois kai sen kuitenkin tässä pikkuhiljaa alkaa tekemään, kiitos muistutuksesta. :D

Petchy: Hello! Thank you for your kind words! Of course it's ok, thank you very much. :)

Anonyymi kirjoitti...

On pakko kommentoida, sillä tuo toinen kappale, siivoamisesta, on kuin suoraan minun kynästä. :)
Meillä juurikin näin. Välillä se ärsyttää, välillä olen tyytyväinen.

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Niinpä. Onneksi vuodet on kuluttanu isoimmat säröt tuosta asiasta, on siitä joskus otettu kunnollakin yhteen. Enää ei jaksa. ;) Onneksi on joku, joka tykkää järjestelmällisyydestä. :)

Unknown kirjoitti...

voi että sulla on hyviä juttuja ja tässä lueskelin sun juttuja ja tänne asti päädyin..hesarin sijaan , jota meille ei tule..

Millä kameralla kuvaat? ja miten noita kuvia saa laitettua yhteen?

Riikka

Rillirousku kirjoitti...

Riikan blogi: Kiitos! Kamerana mulla on Canonin 1100D (vai 1000D? mikähän se olikaan). Kuvat laitan yhteen kuvanmuokkausohjelmalla ja sitten tallennan ne yhtenä kuvana. :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos ja nyt kävin lukemassa vastauksen. sellaisen kameran haluan! Ja täytyy kokeilla kuvamuokkausta jossain..ja jotenkin..