3/21/2012


Aku Ankka-päivä.
Se on taas kastelu-keskiviikko. Vihertäjät ovat edelleen voimissaan, joka on varsin hyvä merkki tulevaisuutta silmälläpitäen.

Pöytäliina ja verhot saivat eilen uudet elämät takkeina. Kuvissa näkyvä vaaleapohjainen sekä toinen ruskeapohjainen apilakangas muuntautuivat, jotta lapsella olisi lämmin kevät. Tämän talon lapsoset on tosin varusteltu jo varsin hyvin kevääseen, sillä ikävä kyllä asia vain on niin, että kolme keväistä takkia saattaa olla ihan riittävästi yhdelle lapselle. Syystä tuosta nuo takit löytyvät täältä ja etsivät uusia omistajia.

Takit on ommeltu tällä kertaa ilman voimasanoja, ne eivät ole levänneet lumihangessa ja niihin on lisätty teknisen taitamattomuuden vastapainoksi runsain määrin armastusta. Olisi suotavaa, että kässän-opet ompelisivat takkinsa itse ja jättäisivät nämä kaverit jonkun toisen ompelutumpelon hoiviin. Ihan vaan varulta.

Keskiviikko on hyvä päivä.

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania nämä sun tekemät takit (ja koko blogin sisältö ennenkaikkea) :). Teetkö omastapäästä vai käytätkö jotain kaavaa takkeihin?
Jos sais rohkeutta ruveta pilkkomaan kangasta omiin ompeluksiin, olis meijänki pikkutytöllä hirrrveeesti äitin tekeleitä, mutta kovin paljon ei luottoa omiin taitoihin ole. Ehkä minä jokupäivä opettelen.. ;)
-eve (vakkarilukija taustalla)

Tuuli kirjoitti...

Kuolen kateuteen. Joku aamu tuun rimputteleen ompelukoneen rotjakkeeni kans teijän ovelle ja saat neuvoa, että MITEN SÄ TEET TON?!! Kai sulla nyt ees tohon on kaava?

Oon löytäny Vienalle yhen kivan kevättakin, joka makso tietysti enemmän ku mihin mulla oli varaa. Miks kaikki koon 80 takit on pinkkejä ja perhoskuvioituja tai tuolle muutenki aika poikamaiselle tytölle vähän turhan poikamaisia? Miks kukaan ei myy noin ihanan simppeleitä takkeja kaupassa? MIKS.

Täältä pesee rahaa ku teet tommosen koossa 160cm tai 80cm, ja tuut ovelle rimputtelemaan. Yleensä en osta niiltä mitään, mutta voin nyt tehä poikkeuksen.
Pidän tyynyn alla tukun tuohta siltä varalta.
Kevättakkeja odotellessa!
-Tulppaani (tää on ihan hyvä lempinimi näin keväisin)

Enni kirjoitti...

Ihan tuo valkoinen! Voisin jopa harkita huutavani, jos en omistaisi niin mahdottoman sottaisia lapsosia..:) Ei ikinä pysyis puhtaana edes kyläilutakkina. Nytkin yksi takki pesussa!

Ihan kuitenkin postaus taas, tulin jopa hieman paremmalle tuulelle. Kiitos siitä! Kävin nimittäin kust kirjottamassa faceookin profiiliin lauseen: "tekis melkein mieli valittaa mutta siihen en sorru". -Hieman huono päivä siis.

Moya kirjoitti...

Kiva blogi sinulla. Mistä tytön takin kaava? Hyvä malli kun tuossa edessä kaulus on korkea.

Heli kirjoitti...

Siis noi sun takit on aivan ihania!! Ei saa olla noin vaatimaton, kun kerta osaa noin hyvin!!!

Veera kirjoitti...

Ihana takki! Mistä oot kaavan saanut? On pitänyt ennenkin kommentoida; kiitos aina piristävästä blogista. Meillä kotona on hyvin valkoista tai mustaa, mutta silti ihastun ja inspiroidun värikkäistä kuvistasi! Aurinkoa!

Rillirousku kirjoitti...

Eve: Tiijäkkö mitä? Kai se pitää vaan yrittää. Ekat tekeleet lentelee pitkin seiniä vaikka olis kaavat ja kaikkea mutta sitten jokaisesta virheestä kuitenkin oppii jotain. Yrittämään vaan, kaikesta huolimatta! ;) On kaavoilla, suurimmaksi osaksi, tehty nuo takit. Perushupparin kaavasta sovellettu.

Tuuli: Tulppaani, tunge tukku tuohta kassatätin käteen ja kipase kangaskassin kanssa kotiovellein. Sitten raavimme kaavat kasaan ja ihan itte ompelet, eiksje? :)

Enni: Valita vaa! Tuo on ehkä just semmonen parempi takki, ettei oo heti mutavellissä.

Moya: Kiitos! Takin kaava on muuten perushupparista sovellettu mutta huppu on kokeilujen kautta ite piirretty. Korkeakauluksisia kaavoja ei suuremmin tullut vastaan vaikka miten etsi.

Heli: Kiitos! Kummasti omien tekeleitten arvostaminen on jotenkin haastavaa, näkee vaan ne virheet. Vaikka kyllä oon ihmeissäni itestäni, että niin sitä vaan virheistä oppii kun jaksaa yrittää. :)

Veera: Kaava on perushupparin kaavasta sovellettu, huppu tosin itse piirretty. :) Kiitos viestistä!

Sussu kirjoitti...

huh, sähän osaat, ihania!(: mun pitäis alkaa kans jossain vaiheessa takin ompeluun ennen kuin kesä tosiaan yllättää. pitää vaan ensin kerätä paljon hermoja ja pitkää pinnaa ennen ku tohtii aloittaa.(:

anu kirjoitti...

No höh, tämän kässän-open silmään varsin mainion näköisiä takkeja.
Ja tiedetään, oman työn arvostaminen ei ole helppoa.
Imet nyt kuitenki ittees kaiken tämän ihanan palautteen ja taputat itteäs selkään! Hyvä sinä, olet oikeasti taitava!

Skjerstad kirjoitti...

So good you are to sew!
I like the form that you have on your jacket :)
And the fabric - Pretty.
Was built to looking at the brown, too, like so much the substance of the clubs.

Have a nice evening :)
Hugs from Jane

Merja kirjoitti...

Voe ku hieno!

Uskaltaiskohan iteki yrittää.. mulla olis tuolla semmonen keltapohjainen, valkovinoviivainen retrokangas.. siitäkin tulis ihan kiva..

Elli / mööpeli kirjoitti...

Komppaan Heliä, et kyllä saa enää haukkua aikaansaannoksiasi, kun jälki on noin hyvää!:)

Ps. Tahtoo tietää: millä poppakonstilla saat teidän lapset aina seisomaan noin kiltisti paikallaan kuvattavana? Oma poika ei vielä osaa seisoa, mut voin kuvitella että sitten kun oppii niin mä en voi koskaan nostaa sitä pöydälle ja olettaa että se pysyy siinä aloillaan edes sekuntia :D

Ride kirjoitti...

Ihania noi takit!! Ku uskaltautuisin mäkin ompelemaan itte. :) Nimittäin sain just eilen käteeni tota samoista kangasta josta ajattelin takkeja lapsille. Vai onko toi Metsolan kangasta?

Kait se on munkin yritettävä!

Anonyymi kirjoitti...

Haastan sinut kertomaan astiarasismistasi. Onko sellaista, huomaatko täyttäväsi kriteerit, onko tilanne toivoton?

http://kupponenkahvia.blogspot.com/2012/03/huomaan-etta-nyt-on-tullut-tilinteon.html

Anonyymi kirjoitti...

Hehe kuulostat niin kovin tutulta siellä. Ompeleminen on kyllä aina kummallinen tapahtuma. Aina on joku ongelma jonkun asian kanssa, eikä jotain asiaa tajua, ennen kuin sen korjaa kymmenen kertaa. Hätäinen kun on, tai ainakin minä. Ja totta on myös se, että aina itse näkee vain virheet. Toiset yrittää kehua, ja itse vain "Nooo, en nyt tiiä, täällä on tämmönen ja täältä puuttuu tuommone ja ja " :D Mutta kuitenkin saa sitä olla vähän edes ylpeä, että valmista on tullut ja on saanut aikaiseksi aloittaa. Harjoitus tekee mestarin, vai miten se oli? :D
Mutta takit ovat superihania, harmittaa vain ettei minulla ole lapsia, uskaltaisiko hankkia jemmaan? ;)

eevu

Anonyymi kirjoitti...

Ihana! Ottaisitko vastaan takkitilauksen 3-vuotiaalle? :)

Marika

TuNnE kirjoitti...

ihana takki :)

Rillirousku kirjoitti...

Sussu: Nimenomaan siihen pitää kerätä kaikki mahdolliset hermot kasaan ja varsinkin saada alottaa rauhassa, ei siitä muuten mitään tuu. :)

Anu: Kiitos kässän-ope! :) Kyllä tässä tapauksessa oonkin LÄHES tyytyväinen mutta vielä olis pari juttua mitkä pitää oppia tekemään kunnolla. ;) Ei sais olla liian snooli, tiiän. :)

Jane: Thank you! I practiced sewing, little by little learns something new. :)

Merja: No arvaappa vaan tulisko! Kylläpä yrität! Tai sitten voit myydä sen kankaan mulle. ;)

Elli: Omista hommista tuppaa näkemään vaan ne virheet mutta pitäs oppia arvostamaan enemmän. :) Lapset on lahjottu. :D Tässä tapauksessa purkalla. ;D

Ride: Yritä ihmeessä! Eka ne saattaa vähän lennellä ja ainakin mun piti oppia, että mitään ei tuu jos hätiköi. Ihan rauhassa ku vaan malttaa niin tulee hyvä. :) Tuo kangas on joku vanha pöytäliina, ei oo siis Metsolan.

Rokkirusetti: Kiitos mielenkiintosesta haasteesta! Väitän että en oo astiarasisti mutta taidan silti olla, aika pahakin. ;) Katsotaan jos saan haasteeseen vastattua, monta muutakin haastetta ja tunnustusta odottelee huomioimista. :)

Eevu: Hanki ihmeessä jemmaan! :D Niin se on, että pitää vaan rauhottua ja ihan hiiiitaaaasti ja varman päälle tehä niin onnistuu. Nuo kaks sanaa ei meinaan kuulu siihen sanavalikoimaan, jolla tätä matamia vois kutsua. ;) Mutta harjottelu kannattaa!

Marika: Hui! Laitappa sähköpostia niin katsotaan. :)

Tunne: Kiitos, tykkään kans. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon sitä mieltä, Rilla, et sun tarvii laittaa villatakkihaasteen jälkimainingeissa takkihaaste vetämään. Mä en ikinä olisi alkanut kutomaan ilman sun motivointia ja tuollainen takki napsukaiselle olisi aivan ihana..

Kivinen

Rillirousku kirjoitti...

Kivinen: Että tarvit haasteen, jotta lapsi saa takin. :D Kiitos ideasta, pitää laitta muhimaan. Mulla onkin tuossa just pinossa valmiina ompelua odottamassa paritkin takin kappaleet. ;)

Unknown kirjoitti...

apua ja mäkin haluan tollasen takin..
Ompelukone vieressä, mutta tuntuu niin mahdottomalta saavutukselta..

Voisitko pitää kotikurssin lukijoillesi? hih..

tännekin voit vastaa edelliset kysymykseni..

Rillirousku kirjoitti...

Riikan blogi: Suosittelen yrittämään! Kun alkuun pääsee (eli ekan takin taistelee) ja tajuaa jujut, niin siitä se lähtee sitten sujumaan. :) Kotikurssia en kuitenkaan lupaa. :D