2/03/2012

Hehkeinä helmikuussa.
Ihmeellinen kuukausi tämä helmikuu kun aurinkokin paistaa ties monettako päivää putkeen. Pakkanen paukkaa ennätyslukemissa ja eilen illalla tehtiin se legendaarinen, kun auton lämmityskaapeli ynnä jatkoroikka lähtivät mukaan kauppareissulle. Toinen tyynenä perässä roikkuen ja toinen paniikissa oven takana jyskyttäen. Tuolloin olisin toivonut olevani mies.

Remontti on siinä vaiheessa, että mietimme, josko yläkerta jätettäisiin hetkeksi rauhaan ja  laskeuduttaisiin remonttivermeitten kanssa alakertaan. Eteisen suunnitelmat ovat hyvällä mallilla eikä tiedossa pitäisi olla mitään kovin suurta, ainakaan rahallisesti. Suunnitelmissa on lähinnä repimistä ja paljaan pinnan käsittelyä, tuolla alhaalla näet majailee kaksi ihan mukavaa ystävää, betoni ja tiili. Lisäksi eteisen suunnitelmiin kuuluu muun muassa tällä hetkellä lumikasojen alla majaileva matonhakkuuteline, jonka uusi elämä alkaa tuossa mainitussa tilassa kun aika on kypsä.

Kylpyhuoneen ja saunan remontti kolkuttelee myös ihan nurkan takana ja se onkin sitten isompi projekti. Tuon osion materiaalivalinnat ja suunnitelmat on langetettu talon toisen aikuisen iloksi, joten meikämartta pääsee siinä asiassa vähän niinkuin kuin koira veräjästä. Vaikka tiedäppä häntä miten matami saa nasaaliäänensä pysymään kurissa ja suun supussa jonkin mehevän idean pulpahtaessa pääkoppaan. Aika näyttää.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaude mitkä kuvat! Varsinki tuo vimppa. Kunnon talvi.

Joo siirtykää alakertaan! Vaihtelu voi varmasti virkistää, sitte jaksaa taas jatkaa yläkertaa ku on tehny välillä muuta.

PirjopauliinaL kirjoitti...

Jihuu, tuo on kokeiltu :) Roikan ulkoiluttaminen auton perässä, ei kannattavaa ;) Lapsi muisteli juuri eilen miten äiti ajeli Roosalle roikka perässä ja ihmetteli vaan mikä koputtaa ;) Siitä on monta vuotta...miten nuo lapset muistaa.
Mukavaa pakkaspäivää!

Lilla kirjoitti...

nasaaliääni! :D

Kuule kuomeli. Olimme taas kuolla kylmyyteen ku painelimme tänään ulos kirjastoon ja kauppaan. Vannoin taas, että pakkasraja pihalle ulostautumiseen on täst edespäin -3. Jaa, huomenna taas tekee kummiski mieli raittiiseen ilmaan, että parempi etten vanno sittenkään.

Nauroin sun jatkoroikkajutulle. Ihan supermarkettiin asti vai tohon kylälle? :D

Millon repimätalkoot?

Peurankello kirjoitti...

Oih, olette reippailleet paukkupakkasessa:) Tuttu silta tuolla siintelee ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanista ideoista, joita sivuiltasi olen saanut. Kysyisin tuosta keittiön välitilasta ja portaikon seinästä, että onko se jotakin sisustusbetonia vai mitä? Mikä sen värisävy on ja missä sitä myydään? Olisin kiitollinen vastauksestasi!
T. Helmi

Taru kirjoitti...

Löysin blogisi vasta äskettein, ihana blogi, tykkään sisustustyylistäsi kovasti, samoin käsitöistä!

-Taru

Miikku kirjoitti...

Ihanat paidat lapsilla.

Niin tutun kuuloisia nuo remppasuunnitelmat. Meillä eletty rempan keskellä kohta pari vuotta. Välillä etenee ripeästi välillä ei ollenkaan. Välillä menee hermo koko touhuun, välillä sietää paremmin.

Rillirousku kirjoitti...

Juli: Oli hienon näköstä tuolla. :)

Piupau: Melkosesti kolisi kyllä. ;) Kirpakkaa keliä ja aurinkoa sinnekin! :)

Lirre: No ei sentään, ekalle bussipysäkille vaan. :D Revintä alkaa iha just!

Peurankello: Niinkö? Mielenkiintosta, kiva silta. ;)

Helmi: Kiitos! Seinät on tehty märkätilatasoitteella, sävy tulee siis suoraan pussista. Seinään mömmeli levitettiin lastalla, yksinkertaista. :)

Taru: Kiitos! :)

Miikku: Paidat kiittelee. Tyttö näköjään venynyt jo melkoisesti syksystä, paidasta päätellen. :D

Remontti on kyllä melko raastavaa toisinaan, onneksi se välillä myös antaa. :)

pinja_p kirjoitti...

hihihi ihana sulosia noi pipopäät :)

bybjor kirjoitti...

So sweet picture!
What a beautiful yellow wool sweater!
Enjoy the snow!
We have snow too in the Neterlands yeh!!

Bjør

Rillirousku kirjoitti...

Kesätyttö: :)

Bybjor: Thank you! :)

Anonyymi kirjoitti...

mistähän suloisiin paitoihin löytys ohjetta? näyttää niin hyvältä et ois kiva kokeilla! paukkupakkasista huolimatta joka päivä hetki ulkoiltu. raikas ilma tekee terää kurpsahtaneille aivoille! :)
T.maalaismuori

Rillirousku kirjoitti...

Maalaismuori: Niin se on, kummasti se piristää kun poskia kiristää! Olipa kaanis runo. ;-)

Paidat on tehty ihan omasta päästä, joten ohjetta ei löydy. Saattaisi jostain neti syövereistä löytyä joku vähän samanmoisen ohje. :)

Manna kirjoitti...

Roikka auton keulassa on täälläkin lähetty ja menty! Aika normaalia ilmeisesti naisille? :D Pakko oli kommentoida, kun niin tuli samalainen fiilis mitä ensimmäisissä lauseissas luki :)