8/05/2011

Sain mukavasti kuvia ja tarinoita aiheesta Minä ja Koti. Ensimmäinen postiin kolahtanut kuva aiheutti meikämartassa lievää sydämentykystä. Sitten niitä tuli vielä lisääkin! Kiitos jokaisesta kuvasta ja siitä vaivasta, jonka tämän haasteen vuoksi näitte. Se muistetaan.

Kurkatkaamme täten kotien parhaisiin paikkoihin. Jaoin kuvat muutamaan erään, jotta saisimme mahdollisimman kauan nautiskella näistä somista kuvista ja kotitarinoista.
"Kuvassa on kodin tärkein paikka: sulkasatoisen Ektorp-sohvan kulma. Siihen keskittyy kaikki harrastustoiminta, niin kuin bloggaus ja lukeminen ja (harvinainen) teeveen katselu ja lapselle loruttelu.

Meidän talo on kylän pienin ja ehkä koko Suomen. Kuva on otettu kylpyhuoneesta ja koira on eteisessä ja melkein tämän lukevan kotiäidin (herkkuja hamuavan) käden ulottuvilla on ruokapöytä ja keittiö. Mutta ei se haittaa, kyllä me mahdutaan, on päätetty mahtua", kertoo Ilse.

Aivan herttanen Ilse tekee kotiäidin karkkitestejä (ja muutakin mukavaa) osoitteessa juuritallaista.blogspot.com. Ilsekin tykkää Lotta-kirjoista!
Keittiönsä ikkunoita pesee Sumi, joka pitää blogia osoitteessa unelmapieni.blogspot.com.

"Kuvan on ottanut 4-vee neitokainen. Mama siinä keittiössä ikkunaa pesemässä, keittiön ikkunan näkymät on mun lemppari."
Ehkä melkein herttasin Laura maailmassa on hän, joka majailee osoitteen kahdensuora.blogspot.com takana.

"Kuten huomaat - lempipaikkani kotona on eteisen peilin edessä! No ei vaan. 
Oikeasti mun lempipaikka on sohvannurkassa, vetelän laiskassa röhnötysasennossa läppäri reisien päällä. Mutta tästä asennosta ei kukaan saisi julkaisukelpoista kuvaa", väittää Laura. Mutta kuulehan toveri, mehän tyrmäämme moiset väitteet välittömästi ja suoralta kädeltä! Vaadimme röhnötyskuvaa! 
Nana on nainen tämän ihastuttavan omakuvan takana.
"Mun lempparipaikka kotona on kuisti. Kuisti kertoo ensisilmäyksellä kaikkien seikkailijoiden keskeneräisistä projekteista sekä myös sen mistä ollaan tulossa ja minne oikein ollaan menossa. Paikka toimii myös sekä löytötavaratoimistona että kierrätyskeskuksena", paljastaa Nana. 

Hän myöntää kuistin myös keräävän varsin runsaasti erinäistä tarpeistoa, kuten vaikkapa "kenkiä, diaboloja, vinyylejä, sadetakkeja, räsymattoja, koivunrunkoja, eksyneitä perhosia, puutarhatonttuja, kukkaruukkuja, linnunpönttöjä, termospulloja, hyppynaruja, kameranjalkoja, heijastimia, sädetikkuja, tusseja, pyykkipoikia, matkalaukkuja ja maaleja".

Nanan ihastuttavia kuvia pääsee ihailemaan osoitteessa nana-nanainen.blogspot.com.
"Kuvassa olen minä, Outi ja kolme kuukautta vanha poikaseni Matias. Makuuhuone on tällä hetkellä lempipaikkani 50-luvulla rakennetussa talossamme, sillä se on ainut huone johon olemme toistaiseksi remonttia tehneet, ja joka ehkä siksi tuntuu viimeistellyltä ja eheältä. Helteillä makkari on myös ainut huone jonka lämpötila pysyy siedettävänä", kertoo Outi.

Outin blogi löytyy osoitteesta ihantavallinen.blogspot.com. Kiitos Outille haasteeseen tarttumisesta!
Tunnelmallisen takkatunnelmoinnin lähetti Sirja, joka on oikeassa siinä, että kuva kertoo tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa. 

Kuvaa tulkitseva matami sai selville seuraavat asiat: Rauhaisan illan kruunaa takka ja tee, makoisaa lehteä unohtamatta.

Sirjan kauniita kotikuvia pääsee ihastelemaan osoitteessa liljahelmi.blogspot.com.
Suvin kodin paras paikka on makuuhuoneen ikkunalauta. "Kuvassa törötän ikkunalaudalla ilta-auringossa avokkini kuvaamana, se on asunnon paras paikka", toteaa Suvi. Paljastettakoot, että tämä kuva saapui sähköpostiini nimellä rikkaruohot. Lupia kyselemättä nimesin kuvan uudestaan: rikkaruohot ja ruusu. Imelää mutta totta!

Suvin taidokkaita kuvia pääsee toljottamaan blogissansa osoitteessa vahanvinoon.blogspot.com .

Tällä erää kiitän ylläolevien kuvien ja tekstien lähettäjiä, ensi kerralla jatkamme uusin kuvin ja paikoin. KIITOS!

22 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Vautsi, ihan mielettömän hienoja kuvia joka ikinen!!

Minä mietin moneen kertaan tähän haasteeseen tarttumista, mutta sitten iski ujous.. tai oikeastaan se, ettei meillä ole missään kuvauskelpoista kohtaa, koko huusholli yhtä remonttia ja rojuvarastoa vaan. Ehkä toisella kertaa sitten.. =D

LauraQ kirjoitti...

Ai miten niin "ehkä"? :D
Lupaan lähettää sulle röhnötyskuvankin vielä, täältä uudesta kodista.

Ihan tavallinen Outi kirjoitti...

Sydämentykytystä tuli itellekin kun näin kuvani täällä! Miten se onkin niin eri asia nähä ittensä jonkun toisen blogissa kun omassaan, samalla lailla kaikkien nähtävillä molemmat... :) Kiitti Rilllis!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli mahti postaus. Löysin näiden avulla ihania uusia lukemisen arvoisia blogeja! Lisäksi tuli itselle lisää intoa laittaa omaa kotia kiireellä kuntoon, jospa vaikka itsekkin löytäisin pian sen oman lempparipaikan kotona! :)

Anonyymi kirjoitti...

Olet saanut ihania kuvia kodeista ja lempipaikoista. Tämä aihe on tuottanut minulle päänvaivaa, minulla ei ole lempipaikkaa kotona?!? Olen ihan tosissani pähkäilly, että joo sohva, mutta ei, joo sänky, mutta ei, keittiö, olohuone hmm... Voiko olla että ihmisen lempipaikka on retkellä?

Anonyymi kirjoitti...

WOW!
Ikkunaprinsessan rikkaruohokuva on ihana! mikä tukkaki neidolla,mullkeki yks tommonen kiitos! tykkään.
Entäs sitte meijän ihana Laura, kaunis on nainen ja kuva on hieno!
mutta voiton taitaa viedä mun henkilökohtaisessa äänestyksessä tuo takkatulikuva, tunnelma kohdallaan ja ihana tyyny ;)
lisää näitä!!!

Hansu kirjoitti...

huippuja! tulee vähän morkkikset, kun jokapäiväisenä lukijana en saanu kuvaa otettua.. vaikka pakko myöntää, että yritin. yrityksestä tuloksena oli vielä suurempi ihmetys, miten ylipäänsä kukaan OSAA ottaa hyviä, tasapainoisia, kauniita tai jopa upeita kuvia. emminä ainakaan :/
mutta tämä minäJaKoti-juttu on ihan vertaansa vailla:)

Jonna kirjoitti...

Ihania! Nyt toivon, että olisin osallistunut!

tiina kirjoitti...

Ihania kuvia ja paikkoja ja ihmisiä. Ja heti iski olo, että miksen mää sitten ottanukkaan sitä kuvaa (:

Tää on tosi kiva juttu!

Pauliina kirjoitti...

Kivoja! olisi ollut kiva osallistua, mutta tällä hetkellä ei ollut energiaa siihen. Ehkä seuraavalla kerralla?

Rillirousku kirjoitti...

Heli: Niin on! Kotosia kuvia meinaan.
Älä suotta ujostele! Vielähän on osa kuvista julkaisematta, ei kukaan tiedä, jos tuut vähän jälkijunassa.... ;)

Laura: No ei voi tietää, jos jossain olis vielä joku ihan vvvähäsen herttasempi Laura vielä olemassa. ;D Siis ei tietty oo mutta varulta! ;) Pistähän kuvaa tulemaan, kun on sen aika! :)

Outi: Kiitos itsellesi osallistumisesta! :)

Inka: Tämän haasteen ideana oli myös tuo uusien mukavien blogien löytyminen. :)

Noora: Niin kai se on, että sitä tulee huseerattua vähän ympäri asuntoa, joten ehkä se lempparein paikka on vielä löytymättä. Lempipaikka voi olla myös retkellä mutta se ei kai sitten oo kodin lempipaikka. ;)

Anonyymi: Lisää tuloo ajallansa! :)

Hansu: Sää oot vaan liian kriittinen! ;) Harjottelu tekee mestarin, ja mestarit harjoittelevat aina. :)

Jonna: Niin on! Vielä ehtii... ;)

tiina: Kiitos! Konsanaan ei oo liian myöhäistä. :)

heidi. kirjoitti...

Ai että nää oli kivoi kuvii! Pitäisikö, tai ehtiskö sitä vielä mukaan, jos tääki osallistuis? :D

Rillirousku kirjoitti...

Pauliina: Ens kerralla ehottomasti! :)

Dooda: Vielä ehtis. :) Lupaan olla paljastamatta mattimyöhäisiä. ;D

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

Hansun kans samoilla sanoilla,,,,

Unknown kirjoitti...

Tää on aivan super idea! Jos meillä ei olis koko kämppä rempassa niin olisin het osallistunut mukaan =) Keep up the good work!

Virpi kirjoitti...

Tää juttu on tosi hauska!:)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Moikka, täällä uusi luikijasi. IHANA blogi löytyi!!!terveisin romulyyli-riitta.

Minnas kirjoitti...

Tää oli kyllä huippu.

Mä satuin löytäämään kameralta tuon kuvan. Tuo on siis otettu salaa minulta. Tyttö pölli kameran ja löysin sen sitten hiekkalaatikolta, kera kivojen kuvien.

Mä en osaa edes ottaa mitään tunnelma kuvia, saatika viitsi ottaa tästä läävästä mitää kivoja koti kuvia :D Joten muutkin vaan kuvia räpsimään omista kodeistanne.

K kirjoitti...

Tää on kuule tosi hyvä juttu! Vaikka onkin seurannut monia noista blogeista niin harvoin tästä näkökulmasta. U know, en osaa selittää. Mä en ite osannut päättää että mikä ois mun lempipaikka niin siks vähän niinkö en osallistunut. :)

Rillirousku kirjoitti...

Hei allihopa!

Kiitos kaikille viesteistä! :)
Ja tiedoksenne, mukaan ehtii vielä vallan hyvin! ;-)

Anonyymi kirjoitti...

rilla etsää oo possu

Rillirousku kirjoitti...

Ben: Snif, kiitos veli-B! ;-)