8/12/2011

On ilo leipoa, kun raaka-aineen alkuperä on tiedossa.
Pihamaallamme riitti marjoja muutamaan piiraseen, sitten ne vain loppuivat. Raparperia ei ole omasta pihasta bongattu mutta pappa antoi mukaan säkillisen varsia, joista onkin tehty jo niin soppaa kuin piirastakin.

Ihan makonen piirakkaohje löytyi jostain vanhasta lehtilipareesta. Tuo peruskaakku sopii muunkin marjan kaveriksi. Lisäksi päälle voi halutessaan tehdä kermasta ja vaikkapa tuorejuustosta huntua, jolloin tulee hilppasen juhlavampi, kertoo ohjelipare. 

Keittiön liitutaulu on päässyt jo ihan oikeaankin tarkoitukseen, kun siihen raapustettiin alkuviikosta teksti: Jääkaapissa on jauhelihaa. Romanttista.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olen hiljattain löytänyt ihanan päivänpiristävän blogisi, kiitos siitä!

Olen ihaillut teidän keittiön hanaa, mikä se on? Meillä on alkamassa talonrakennus pian, keittiö on valittu jo aikaa sitten, paitsi hana ja muutama muu juttu. Hanoja olen katsellut pidemmän aikaa, kivoja ei ole juuri tullut vastaan. Kaappien välitila mietityttää myös, teillä on aika hauskan näköinen, jääkö se oikeasti betonille? Olen harkinnut lasia ja miettinyt sitäkin, voiko välitilan jättää pelkästään maalille, kun takana on kuitenkin kiviseinä.

Lilla kirjoitti...

Kiitti ohjeesta. Juur tuota kaipasin. Sopiskohan herukkamarjoille?

Romanttista!

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Heissan, kiitos viestistäsi! :)

Hana, tuo keittiön murheenkryyni! Tai löýtyyhän niitä mutta hintaa löytyy myös. Tuo hana löytyi K-Raudasta. En nyt muista merkkiä mutta joku ihan perus tuon liikkeen merkki, eikä hintakaan ollut juuri mitään. :)

Meillä jää tuo seinä tuolle pinnalle, siihen se vartavasten tehtiin. Tosin alaosa suojataan saunasuojalla vettä hylkiväksi. Mikäli se ei riitä, niin sitten lisätään vielä lasi päälle. :)

Lilla: Herukkamarjoilla oon tehny, samoin kuin mustikoilla. Hyvä tuloopi! Päälle teen joskus vielä sen sokerivoijauho-mähmätin, sen muruseoksen. Passaa seki.

Daria kirjoitti...

Siinä luki kyllä myös puss! Ellen aivan väärin nähnyt!

Rillirousku kirjoitti...

Daria: Hyss! ;)

Anonyymi kirjoitti...

pitääpä jättää myös tänne puumerkki, oon jonkiaikaa seuraillut ihanaa blogiasi! tosimummon kautta tän bongasin ja tykkään!

ihan asiaakin on, eli mistä nuo teidän keittiökaapit on? meillä keittiön tilaaminen nyt edessä ja samantyylisiä ollaan katsottu.

Anna (opiskelukaveri v.2000-2001 :)

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi-Anna: Mukava kun jätit viestiä! :)

Kaapit ja koko köökki muutenki on Puustellin mallistosta. :)

Tiina kirjoitti...

Josta tulikin mieleeni että meillähän mätänee kaikki kaks rapanteripenkkiä omaan surkeuteensa ulkona, miksen ole kerännyt varren vartta pakastimeen!! JOkohan olis kiiruhdettava katsomaan, mitä siellä on.. jos löytyis vielä jokunenkin nuorehko syömäkelpoinen varsi.. ikkunast asti kyllä näkyy, että kasvaa siellä ainakin kaksimetrisiä kukkavarsia! ;D

Hei ja meidänkin jääkaapissa on jauhelihaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen puumerkki täältäkin. Tiedustelisin tuota keittiön kolmen levyn hyllyä, että mistäs se on? Muistuttaa minun silmään Ikean Ekby Gällöä, mutta sitä ei taida saada tuolleen seinään ruuvattua... Hakusessa olisi tuon tyyppinen ratkaisu, joten vinkit on tarpeeseen.

t. Riikka

Rillirousku kirjoitti...

Tiina: Ala mennä leikkomaan ne raparperiparat hyötykäyttöön ja heti!! Mrr. ;D Voivoi, mansikkaraparperikiisseli on niin hyvää riisipuuron ja kaurapuuron keralla. Ja raparperipiirakka, slurpe. Nii, että ala mennä ja heti! :D

Riikka: Kyllä vain, se on juuri se mainitsemasi. Ainakin googlen perusteella. :) Siinä on nimenomaan sivuosan yläreunassa kolot josta saa loistokkaasti ruuvattua seinään, samoin alhaalla. Tuotahan saa muuten leveämpänäkin. Se olis ihan loistava esim lastenhuoneeseen isoille laatikoille ja kirjoille!