8/22/2011

Niin se on kaverit, että aika lentää kun on hauskaa.
Viikonloppu oli oikein maukas. Eilen kävimme makkararetkellä armaan veljeni sekä perheensä keralla. Illalla saimme vielä samaiset kuomat sekä naapurit kylään ja veli ansiokkaasti grillasi meille evääksi pinaattilättyjä sekä muutaman pekoninviipaleen. Kyytipojaksi nautimme sekalaisen seurakunnan erinäisiä karamellejä, tänään taas jatketaan lakkoa.

Tuon veljeni vaimo, ihan oiva nuori naikkonen, aikoo maalata tomaatilla pinnatuolinsa. Maalia lähti siis puolet lopuista uudelle omistajalle. Tähän taloon jäi vielä nasta määrä maalia, joten  meikämartta päätti tomaatittaa vielä yhden asian tässä talossa. Sekin oli pinnatuoli. Tuo tuoli oli seisonut ulkona kukkatelineenä koko pitkän kesän, joten se oli jo ihan hyvä päästää tekemään ihan oikeaa työtänsä pakaran alle.

Viime päivinä aika on kiitänyt. Kaksi päivää sitten vannoin, että ompelukone on suljettu pimeään kaappiin vähintään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Kaksi vuotta voi kulua kahdessa päivässä, se on nyt todistettu.
Poikasen sänky huusi, suorastaan ulvoi suureen ääneen, päällensä tyynykekoa. Samalla pääsi meikämarttakin opettelemaan vetoketjun ompelua, elämäni ensimmäisiä. Ei niistä mitään kuninkaallisia tullut mutta jokainen oli aina edellistä parempi.

Ompelukone lähtee tänään uuteen lainapaikkaan, kiertokone kun on. Lähtee tosin ilman neuloja, sillä kaikki on katki. Pakkomielteisenä kansalaisena sain päähäni leikkoa vanhasta tilkkutäkistä villapipoja poikaselleni talven varalle, sisälle pistin vanhaa t-paitaa. Neulat eivät tahtoneet tykätä noista pipoista, vaan neljän pipsan aikana kaksi neulaa heitti veivinsä. Rauha heidän muistolleen.

12 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

No siinä se tuoli nyt seisoo valmiina, eikä mun tarttenu juuri evääni liikauttaa. :D Mut hyvältä näyttää, pitäis kai itekki ryhtyä tuumasta toimeen!

Hipsu kirjoitti...

Oijoi, ihana suunnitelma tomaattimaalille. Ja kiva kun oot innostunut ompelemaan, tekemällä oppii tosi paljon! :) Hienoja tyynyjä tuli!
ps. jos vielä joskus pipoja ommellapyöräytät lisää samalla tyylillä, niin laita siihen villan ja trikoon väliin ohutta kovikekangasta, ja ompele se pipo sillain päin, että trikoo on päällimmäisenä ompelukoneessa ja villat alimmaisena :) sit ei pitäis neulojen mennä katkeamaan.

Enni kirjoitti...

Rouva on kyllä ihan liika ahkera nykyjään, voisitko kertoa mistä moisen virran saisi myös tähän taloon? Mulla ei virta riitä MIHINKÄÄN!

Lilla kirjoitti...

Lähetä mulle neljäsosa sun energiasta.

annak kirjoitti...

sulla on aivan mainio blogi!! tänään (vasta!!) löysin tämän, ja oon selannu läpi jonneki kesäkuulle! Huomenna jatkukoot :D Jatka sammaan malliin, tätä on ilo lukea ja kattoa kauniita kuvia teidän kodista ynnä muista. Mää vaa nii tykkään lukia, ku joku ossaap kirjottaa hyvin :)

aNNa kirjoitti...

Tuo on kyllä herkullisen värinen tuo tomaatti.
Yksinäisen aamun kunniaksi aion minäkin kantaa ompelukoneen esiin ja kattoa mitä sillä sais aikaan :D

Ihan tavallinen Outi kirjoitti...

Niiin hieno tuo pipo.

Rillirousku kirjoitti...

Tuuli: Kiitti ideasta mutta elä yritä omia tota mun toolia!

Hipsu: Kiitos! Villapipoja ei oo tilauksessa ainakaan tulevan talven aikana mutta mielessä pidetään vinkki. :)

Enni: Saat! Jos otat puolet mun nakista. ;)

Lilla: Saat neljäsosan, jos otat toisen puolikkaan mun nakista!

annak: Kiitos! Mukava kun jätit viestiä ja tervetuloa taasen! :)

aNNa: Hyvä, niin sitä pittää! :)

Outi: Kiitos, pojukin tykkää. :)

Anonyymi kirjoitti...

mistä tuo typyn keltanen paita?;) ihana ihana!!

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Typykkä sai paidan synttärilahjaksi kummeilta, se on Polarn o Pyretin. :)

Henni kirjoitti...

Tosi upea toi pipo!

hanka kirjoitti...

hieno on tuo pipo.ja ihana pikkuinen poju kun keskittyy niin pelaamiseen.