8/16/2011

Meille on saapunut uusi perheenjäsen. Tuon toverin nimi on lumitomaatti.
Tässä matkan varrella on meikämartta kohdannut pariin otteeseen ihmetyksen siitä, kuinka julkean esitellä kotiamme näin julkisesti ja vielä niin rehvakkaasti ovet levällään.
On ollut ilo saada todeta, että ovi ei ole hyvä kuin raollaan, sillä kaikki remontoimaton osio on jäänyt armeliaasti kameran tähtäimen ulkopuolelle.
Tällä kertaa on lumiomenan vuoksi kuitenkin livettävä päätöksestä.

Kierrätyskeskuksella tönötti beige nahkainen tuolinrohjake allapäin. Tuoli oli hinnaltaan sen verran alhainen, että kotio läks! Varsinkin kun kaikki muutokseen tarvittava oli jo omassa kaapissa odottamassa. Tuosta toverista piti ensin tulla lumisitruuna, mutta sitten iski piheys rautakaupassa ja löysin itseni kotoa tomaattipurkin kantta raottamassa. Nahkamaalikin oli odottanut kaapissa jo pitkän tovin, nyt on nekin purkit tyhjätty.

Kuvissa näkyvä huone on toinen olohuoneemme, sellainen vähän ylimääräinen sähkörohmu. Tällähetkellä se on ehdottomasti juuri se huone, johon kerätään kaikki ylimääräinen sekalainen huonekalu ja ryönä. Huone tulee kokemaan pikkusen muutoksen, sitten kun sen aika on. Siis ihan pikkusen vaan, silleen tosi lievästi.
Siellä lumitomaatin on sitten hyvä ottaa hellään huomaansa milloin kukainenkin kirjanahmija tai muuten vain laiska kansalainen. Sillä sen sanon, että vaikka tuo mainittu uusi perheenjäsen ei välttämättä mikään maailman suurin silmänilo olekaan, niin voi jehna että siinä on kuulkaat hyvä röhnöttää! 

31 kommenttia:

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Oh, vaikuttavaa. Saako udella tuotteita, joilla lumitomaatti syntyi?

Ihan tavallinen Outi kirjoitti...

IHANA! Noloa, en ees tienny että nahkaa voi maalata. Lumisitruuna rupes kyllä nyt ajatuksena kiehtomaan... Ja ihan kamalaahan se on että tuolleen noin vaan julkeesti esitellään. En minä ite ainakaan ilkeis.

Merja kirjoitti...

Vaikken niin punaisen ystävä olekaan, niin aika hyvä veto tuo punainen jalka!

Daria kirjoitti...

Tuolistahan tuli sikahieno!

Heli kirjoitti...

Siis voiko nahkaa tosiaan maalata? Niin että se maali vielä sitten pysyykin siinä??

Voin oikein hyvin uskoa, että tuo tuoli on tosi hyvä istua. Ja jotenkin voisin oikein hyvin kuvitella sen sitruunana.. melkein toivon, että siitä vielä tuliskin sellainen. Oon niiiin tykästynyt siihen väriin nyt.

PS. Sitruunaa onneksi jälleen bongattu, ekassa ja vikassa kuvassa! ;) Hihii!!

Rillirousku kirjoitti...

Lepäävä Esteetikko: Kiitos! Saat. Tuo nahkaosio semmosella auton istuimiin tarkotetulla spraylla (ei hajuakaan nimestä juuri nyt) ja jalkaosio kalustemaalilla, joka myös tuohon materiaaliin on tarkoitettu.

Outi: Kiitos, sano tuoli.
Keltainen on kiehtonut kalusteena jo piiiitkän tovin. Vielä pitää odotella, että se täydellinen eräs kauan etsimäni kaluste tulee vastaan. Sitten saadaan keltasta tähänki taloon! :)

Merja: Kiitos. Ohan se vähä raisu mutta ei säikähetä. ;D

Daria: No tuli siitä melkeen niinku pitiki. Kiitos. :)

Haha kirjoitti...

Siis WAU!! Minäkin nolona saan sanoo totuuden etten tiennyt että nahkaa voi maalata...

Rillirousku kirjoitti...

Heli: En minäkään tiennyt nahkaa voivan maalata ennen kuin tuolta tekstissä linkitetystä blogista näin. Uskon, että se alkaa elämään melko nopeasti, kuten arvata saattaa, mutta se voi olla osa viehätystä, eiksje? ;)

Heidi: Niin me ihmiset opimme uutta, tuo oli uus tieto mullekin. :)

nuokku kirjoitti...

Uijjui!! Sitä oppii joka päivä jotain uutta. Kauanko tuon nahkamaalin täytyy antaa kuivua ja pitääkö sitä vielä jälkikäsitellä? Mietin vaan mahtaako se päästää väriä? Mutta hyvältä joka tapauksessa näyttää :)

jasmin kirjoitti...

!!! Aivan mahtavan näköinen tuoli! Tomaatti on oikein kiva, mutta sitruuna vois olla ihana. Kumma juttu, onko tää keltainen nyt joku trendi? Minäkun en mistään mitään tiedä ja ihan vahingossa olen nyt sitten vähän päässyt muotiin mukaan, jei! ihana blogi sulla ja oikein innolla käyn kurkkimassa teidän hienoa kotia. Jotta pidä ovet vaan levällään!

Pinja / Pinjacolada kirjoitti...

Lumitomaatti näyttää kyllä myös tosi hyvältä, mieletön muutos! Tekisi mieli itsekin kokeilla joskus tuota nahkakalusteiden maalausta, mutta nyt ei tähän kämppään mahdu tuolin tuolia lisää... Joskus sitten!

Hipsu kirjoitti...

Myöskään minä en tiennyt että nahkaa voi värjätä ottamatta kangasta irti :D. Siitä tuli niin hieno nahkatuoli!! Hipsu tykkää!!

Saana kirjoitti...

Jopas sait rumasta TV-tuolista oikean kaunokaisen aikaiseksi. :)

Rarerina kirjoitti...

wow, I guess it´s the same chair. What did you do with it? Looks great. I wish I could understand finnish.

Enni kirjoitti...

OHHOH! Ei voi muuta sanoa kun että UPEA!! HIENO!! :)

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

hei sä ehdit ennen mua!! ;D tuohon sit vielä se sellanen tosi kiva palli jalkojen alle! :DD

heidi. kirjoitti...

Oi, teillä on toinenkin olkkari! Vähänkö kätevää! Näyttää hurjan isoltakin, paljonko tuossa oikein lepää neliöitä? Mahtaa teikämartalla sormet syyhytä! :D

Anonyymi kirjoitti...

Siis on julkeeta kyllä kotinsa sisustaa esitellä, ai kauheeta. :D

Hiukan aikaa olen vasta projektianne seuraillut ja noista muutamista ennen-jälkeen kuvista olen päässyt käsitykseen että aikaisempi asujaimisto on vallan samaan mielenkiintoiseen tyylisuuntaan ihastunut kuin omamme entiset. Kiinnostaisi näin ollen siis miltä teillä näyttää ulkopuolelta. Vai oletko jo jossain paljastellut asiaa, en ole kovin pitkälle historian hämärään vielä selaillut. Jos et julkea kuvia laittaa, voiks kertoo sanallisesti mitä tyylisuuntaa ulkokuori edustaa, onko nää kukkeat tapetit ja krumeluurit ihan alkuperäistä vai onko joku vallan vaivalla paikat laittanut nätiksi kuten meillä ja sitten yhdet kiittämättömät repii kaiken alas? :)

Tykkään niin sun tyylistä ja kun en sua mitenkään tunne, en voi tuntea edes katkeruutta siitä että saat juttuja aikaiseksi sillä aikaa kun itse röhnöttelen sohvalla ja tuumailen mille alkas. :) Että jatka vain julkeaa esittelyä, ei se kaikkia haittaa ollenkaan.

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos kaikille viesteistä!

nuokku: Tuo spray-maali kuivui ihan samantien. Sen pintakäsittelystä en oikein tiedä. Tuo on tarkoitettu nimenomaan auton nahkapenkkien maalaamiseen, joten luulis sen kestävän kulutustakin. :)

Jasmin: Kiitos! :) Keltaisen muodikkuudesta en tiedä, mutta ainakin sen passaa kesään kun on muutenkin värejä ja nyt varsinkin tulevaan syksyyn ja talveen, jotta olis edes jotain väriä. :D

Pinja: Tomaatti kiittää. Ei muuta ku testaat, sitten joskus. :)

Hipsu: Kiitos, mii tuu. :)

Saana: Jossain sen sielun syövereissä asui siis salainen joutsen. ;)

Rarerina: Thank you. :)

Enni: Kiitos. :)

myyrä: Tuo naapurin rouveli taannoin hankki semmosen pallin ja maalas, siis semmosen ison nahkapallin juunou. ;)

Dooda: Syyhyää ja pahasti, jo vuoden verran on kutkuttanu. :) Tuo on vaan semmonen tila, jota ei távallaan oo mikään kiire tehdä, joten tiedä sitten millon sen kimppuun päästään kun tehdään nämä pakolliset ensin. Neliöistä ei oo hajuakaan mutta on se melko iso. :)

Anonyymi: Kiitos viestistä! :) Oon tarkotuksella jättäny talon ulkopuolisen kuvailun ja muutenkin isommat esittelyt ja pohjakuvat pois täältä blogista, en halua että tunnistaa kun ohi ajaa. :)

Mutta talo on alunperin ollut semmonen perus kelta/punatiilinen lättänä mutta sille on tehty kasvojenkohotus kymmenen vuotta sitten. Tiili on rapattu jne että semmonen en oikein tiedä minkä tyylilajin edustaja nykyään, mutta ihan jees. :) Kasvojenkohotuksen yhteydessä on tehty laajennusosa jossa on mm. tuo toinen isompi olohuone. Ei ole siis lättänä tämä enää lain! :)

Jonna kirjoitti...

Siis vau!!!!!!!! en mäkää tienny tota nahka maali juttua! voisitko laittaa kuvaa tuolista lähempää, siis että näkis millasta jälkeä tulee kun maalaa nahkaa :)

Rillirousku kirjoitti...

Jonna: Kiitos! Tuo tuoli on maalattu nahkaamaalauksen tarkotettulla spraylla, joten nahka näyttää ihan samalta kuin oli ennen maalaustakin mutta väri vaan eri. Siis kaikki juomut ja halkeilut näkyy ihan samanlai kuin ennen maalaustakin. :)

Jonna kirjoitti...

ok, pakko kyl joskus testaa itekki! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei sinä julkea ovenaukoja, törkeen makee tuli tuolista!! :) Mulla rupes het kuola valuu et miten monella eri tavalla tommosta tuolia voi laitella, öhm, vaikkei mulla nyt tommosta satu olemaankaan.. :P

Pitkästä aikaa ku käy ni on het kerralla luettavaa kunnolla, mukava! :)

Mukavia remppapäiviä sinne!

-Alf

Retromoderni kirjoitti...

Huikeen hauska koti kyllä teillä!

Rillirousku kirjoitti...

Alf: Kiitos! Sun pitää sitten alkaa kierrätyskeskuksen vakikävijäksi ja bongata tuommonen tuoli. Elä valuta sitä kuolaa ihan turhaan. :D

Ps. Näin sut vähän aikaa sitten tuolla, minne ajaa meiltä puoli tuntia. En uskaltanu tuntea. ;D Ehkä ens kerralla vois rohjeta vai kui? :)

Rumbo: Kiitos. :)

Anonyymi kirjoitti...

Näit vai, tunnistitki. :D No ens kerralla jos rohkeneis! ;)

-Alf

Rillirousku kirjoitti...

Alf: Tunnistin ensin mun siskon entisen poikaystävän, sitten sut. :D

Anonyymi kirjoitti...

No kääk. Toivottavasti en kaivanu nenää tms. ku et uskaltanu tulla. ;D

p.s en oo yhtään rohkeempi. :P

-Alf

Rillirousku kirjoitti...

Alf: Et kaivanu nenää ku pyl... käsilaukkua! ;) No et oikeesti. Olit vaan siinä jotenkin niin tohkeissaan jonku henkilön kanssa juttelemassa, että olis ollu aika mautonta änkeä siihen väliin. :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Luin blogiasi, (joka on muuten yliveto ja ihan varmasti luen loppuun asti) ja huomasin tuon nahanmaalauksen ja kyselisinki et mikä on se maali millä tuon teit? onko miten pysyny? halkeillu tms? Olisin kiitollinen jos vastaisit! -Jammi

Rillirousku kirjoitti...

Jammi: Kiitos viestistä! Nahka on maalattu auton penkkien maalamiseen tarkoitetulla spraylla, eli on pysynyt eikä oo lähtenyt liuskottuun. Ainoa minkä olis voinu tehä olis ollu nahkan suojaus. Nyt on ottanut väriän istuinosaan jonkun verran, siis tummentumaa, muuten on pysyny hyvänä. :)