8/01/2011

Elokuun ensimmäinen, sekalaisten ajatusten päivä.
Muutama päivä sitten postilaatikkoon kolahti Kotivinkki-lehti ja kuulkaa, tämä martta ihastui ihan kertarysäyksellä! Syynä tähän tuntemukseen oli tuo ylimmässä kuvassa näkyvä herttaisa talo, joka oli suurella hartaudella remontoitu kierrätysmateriaalien suotuisalla avustuksella. Tuossa talossa on kotoisat oltavat, se välittyi jopa lehden sivuilta. Kuvat ja teksti jäivät mieleen. Tämän jutun leikkaan säilöön muistikirjaan.

Taannoin raahasin Norjan matkalta tuliaisina raitamattoja peräkontin täydeltä. Kävi sitten niin, että nykyään niitä saa ihan täältä omasta kotomaastakin mutta onhan noissa naapurimaan matoissa se ulkomaanfiilis. Eräs teistä tovereista vinkkasi pikkumatoista, ja niinpä tämä matami kävi ostamassa kolme kappaletta noita herttaisia raidallisia käytävää piristämään. Lyhyitä olivat ja vähän eriparilevyisiäkin mutta tirvaisin ne kätevästi yhtenäiseksi putkeksi virkkuulangan ja silmäneulan voimin. Seuraavaksi haeskellaan yksivärisiä ja paksuraitaisia mattoja, joista voisi pakertaa kasaan mukavan kollaasimaton olohuoneen lattiaa lämmittämään.

Eräs urheiluliike myi puoleen hintaan tennareita, joten meikämarttakin sai vihdoin omansa. Menkäähän kuomat äkkiä ostamaan ne loputkin, kun kerrankin halvalla saa.

Ilmoitusta seuraa: Tänään on viimeinen päivä osallistua Sinä ja koti-haasteeseen. On jo aikakin saada matami pois sivupalkkia tukkimasta. Rohkeasti mukaan kansalaiset! Toistan vielä itseäni, että kasvojen ei tarvitse näkyä kuvassa. Olen vastaanottanut muutamankin kuvan, joissa ollaan oikein ovelasti piileskeltu kirjan taikka lapsen takana. Tukkiutukoot sähköpostini valtaisasta kuvien virrasta! Rattosaa viikkoa kamut!

14 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Minä olen niin laiska etten näköjään saa aikaiseksi osallistua tuohon kuvajuttuun, mutta jaksan sentään kommentin jättää! =)

Nimittäin haluaisin ostaa muksuille noita tennareita, nahkaisetkin olis ihanat, mutten tiedä mistä niitä löytyisi tuollaisissa 20-30 kokoluokissa. Täytyisi siipan ilmeisesti pitää rakennusvapaa päivä ja minun lähteä kurkkimaan kauppoihin.

Rillirousku kirjoitti...

Tiina: Ei se haittaa vaikka oot laiska tässä asiassa, muuten et lain. :D

Ostin Dubaista (kun siellä oli halvalla tuota merkkiä) pari paria lasten noita, koot 18 ja 26. Että on niitä ainaski mutta että onko täällä kotomaassa, niin sitä en tiedä. Metsästämään! :)

Heidi Elämää ylängöllä kirjoitti...

Samainen kotivinkki ja samainen koti kolahti myös täällä. Katoin jo että miten tässä on mun blogista tullu kuva ku itte otin just tästä samasta tuvasta kuvan omaan blogiin

heidi. kirjoitti...

Ah, nuo raitaisat matot on kyllä hienoja. Se nimittäin meikäläinenkin suuntasi (sinun kommenttiboksin ansiosta) paikalliseen Tokmanniin tuossa lauantaina ja ostin kolme kipaletta noita mattoja! Ja justiin tänään fundeerasin, että miten ne sais yhdistettyä! Että kiitosta vaan vinkistä, teen perässä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oon näköjään aika ylilaiska, en saanu otettua minkäänmoista kuvaa. :G

Virpi kirjoitti...

Mulla sama juttu.En saa otettua kuvaa eikä valmista löytynyt...:(

Rillirousku kirjoitti...

Heidi: Tuo koti olikin niin sorja, että kummakaan jos on kolahtanut muihinkin! :)

Dooda: Hi, tee vaan. :D Kiittäkäämme tästä aktiivista anonyymiä. :)

Juli ja Virpi: Ei se vielä myöhästä oo. Itselaukaisija vaan laulamaan. ;D

Anonyymi kirjoitti...

aktiivinen anonyymi myhäilee, notta olkee hyve vaan ;D

Anna - kukutikuu kirjoitti...

Oi, tuolla lehdessä vilkkuu sellainen puusohva, jota olen etsinyt. Taidan jättää kengät kauppaan, mutta lehden käyn kyllä ostamassa. Räsymatot on parhautta!

Minnas kirjoitti...

No voihan.
Lähetin vasta nyt kuvan sulle, turhaan sun lootaas täytin :(

Rillirousku kirjoitti...

Aktiivinen-anonyymi: Kiitosta teille vaan. :D

AnnaS: Täälläkin on jo aikoja metsästetty samanmoista, vielä joskus omaan sen. Tuon sohvan meinaan. :)

SuMi: Aivan ajoissa oot, vielä ehtii! :) Kiitos kun lähdit mukaan haasteeseen!

Anonyymi kirjoitti...

Heipsandaa,sä joskus puhuit niistä eteisen plafondeista. Mihin sä lopulta päädyit,mistä löysit? Mä ihan masentuneena palasin valaisinkaupoilta,ei mitään järkevää plafondia missään:( Paljon kaikkia muita kivoja valaisimiahan olis,mutta plafondi taitaa ajaa parhaiten asiansa eteisessä jossa oikeesti tarvitaan valoa! Mä selaisin sun postauksia,mutta taisin olla oikeessa etten muista sun postanneen niistä? :) Nauttikaahan te vieraista,
-päivi

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi-Päivi: Heissan! Me sillon kans mietittiin päämme puhki niitä valaisimia, melkein isoin työ oli niitten lamppujen valitseminen koko tähän astisessa remontissa. :D Kävin kaikki liikkeet läpi monta kertaa mutta joka paikassa oli vain ja aina niitä samoja. Kivoja kyllä löyty, mutta oli hirveen hintasia!

Lopulta päädyttiin näihin:

http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=712104&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10008&compartmentId=10064&categoryId=3142922

ja on oltu tyytyväisiä. Ne sulautuu kattoon olematta kuitenkaan ihan mitättömiä ja valokin on ihan hyvä, ei liian kirkas mutta silti tarpeentullen varsin hyvin valaiseva. Materiaaliltaan on ohutta (hyvin ohutta) maitolasia. :)

Onnea metsästykseen!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos rillirousku! :) (ps,tuota olin katsonutkin yhtenä vaihtoehtona,mut se on erimerkkinen..jäin vain miettimään että näyttääkö se liian "muoviselta" joten jäi vielä hankkimatta.Mutta kiitos kokemuksestasi,jos olet ollut tyytyväinen ja näyttää kotioloissa hyvältä!)
Ja joo,pahinta on ollut valaisinten valinta,kerrassaan!
-päivi