4/22/2015

Kesäloma mielessä.
Tänään, kun lämpöasteita on just sen +5 ja tuulee niin, että lenkillä saa pitää päänahastaan kiinni, ettei lähde tuulen mukana, on mitä maukkain keli fiilistellä tulevaa kesää ja sen reissuja. Siksipä kaivoin ulkoisen kovalevyn kätköstään esiin ja pläräsin pitkästä aikaa viime kesän lomakansiota oikein urakalla.

Meillä on ollut tapana tehdä joka kesä viikon tai parin lomareissu, yleensä telttailun merkeissä. Parina vuonna on pysytelty Suomen puolella, kierretty rannikkoseutua ja tutustuttu aiemmin tuntemattomiin kaupunkeihin ja pikkukyliin. Toissa kesänä ajoimme Ruotsin lähes päästä päähän ja aikaa vierähti ihan kuin huomaamatta lähes kaksi viikkoa. 

Viime keväänä bongasimme muropaketin kyljestä lapsille ilmaisliput Legolandiin, ja siitä se ajatus sitten lähti! Koko kevään fiilistelyn jälkeen koitti viimeinkin loma, pakkasimme kapsäkit, teltat ja makuupussit ja matkasimme ensin Turkuun, josta laivalla yli Tukholmaan. Ruotsin puolella vietettiin matkalla muutama yö vastaan tulleilla leirintäalueilla. Sillan yli humautettiin Kööpenhaminaan, jossa vietettiin muutama yö teltassa kaupungin laitamilla. Oli muuten ehkä vähän jännittävää jopa, tuollaisen suurkaupungin kyljessä maata nurmikolla pelkkä kangas pään päällä. Siinä kuuli yön mittaan kaikenlaisia ääniä, mutta hyvin nukutti!

Kööpenhaminasta körötettiin parisataa kilometriä Billundiin, matkalla pysähdyttiin sympaattisiin maaseudun pikkukyliin syömään ja jaloittelemaan. Itse reissun pääkohde, Legoland, olikin sitten kaiken sen odottamisen arvoinen! Kuvissa hieman suppea kattaus tuohon megaisoon puistoon, joka oli legojen lisäksi samalla myös huvipuisto, vesipuisto ja ulkoilmateatteri. Aamusta iltaan ei riittänyt, että olisi ehditty kiertää koko puisto läpi. Ensi kerralla hankitaan ehdottomasti kahden päivän liput! Eli aikuinenkin viihtyi, paremmin kuin hyvin.

Suosittelen leirintäalue-elämää kaikille, joilla on rajallinen budjetti, joustava reissumieli, rauhaisa tahti ja mielenkiintoa tutustua uusiiin paikkoihin ja ihmisiin. Laivalla Ruotsin puolelle pääsee kesäaikaan hyvinkin halvalla, autonkin kanssa. Leirintäalueilla majoittuminen, erityisesti teltalla, on varsin halpaa, niin Suomessa kuin Ruotsissa ja Tanskassakin. Legolandin vieressä kohosi tietenkin hulppea leirintäalue, jossa hinnat on pilvissä, mutta 20 kilometrin päästä löytyi oikein rauhaisa ja hyvä leirintäalue, jossa yö maksoi kolme kertaa vähemmän, kuin tuossa aiemmin mainitussa turistirysässä.

Mitä tässä nyt yritän sanoa on se, että aina matkailuun ei tarvitse kuluttaa kamalasti rahaa. Majoittuminen on kohtuullisen hintaista, jos vain itsellä löytyy seikkailumieltä. Leirintäalueilla on yleensä hyvät ja siistit keittiöt ja pesutilat, joten ruokakaan ei maksa sen enempää, kuin normaalisti kotona syödessä. Pääsymaksut on tietenkin turistipaikkoihin kovat, mutta esimerkiksi juuri Legolandiin on tänäkin keväänä näkynyt ilmaislippuja monessakin eri paikassa. Eikä aina tarvitse olla mitään niin erikoista suunnitelmaa tai päämäärää, sen kuin menee sinne, minne milloinkin nokka näyttää, päivän mielialan ja tuntemusten mukaan. Rennosta asenteesta ja tarpeeksi löysästä aikataulusta on paras reissu tehty!

Ps. Jos joku on reissuideaa vailla, niin saa huikata. Esimerkiksi Ruotsiin voisi olla muutama matkavinkki jemmassa.

11 kommenttia:

joska kirjoitti...

Vinkkaahan vain ruotsin paikkoja. :) Astrid Lindgrenin maa on jo luvattu, ja Lännenpuisto (tms) kiinnosti kovasti isompia.

Inka kirjoitti...

Legolandin kuvat saa aina ihmettelemään, miten tuommosen rakentaminen on edes mahdollista. Entäpä sitten jos ihan paikan päälle joskus pääsisi, täytyypä tytön kasvaessa ottaa reissukohteeksi!

Ompelin justiinsa säilyttimen tällä sun ohjeella http://kotipalapeli.blogspot.fi/2014/09/kaunisteen-kauniit-kankaat.html Kiitos siitä! Blogista löytyy kuvia lopputuloksesta. :)

Unknown kirjoitti...

Huippuja kuvia ja ihanaa kun on kohta kesä!!!
Legoland on huikea kohde ja todellakin, reissujen ei tarvi aina olla superkalliita. Noista kuvista tuli mieleen ettö olsipa kiva lähteä vaikka uudestaan. Meidän kaksoset oli silloin vauvoja ja isommatkin vielä niin pieniä että huvipuistojuttuihin ei kaikkiin päässeet....

Nyt kun saadaan kohta oma raksa saadaan päätökseen niin olisi koko perheen lomamatka...

Kiki kirjoitti...

No hei, olipa hauskaa lukea teidän kokemuksista! Ollaan nimittäin suunniteltu reissua juuri tuonne Legolandiaan ja mietittiin kovasti, männäkö omalla autolla vai lentämällä. Kiitos vinkeistä!

Unknown kirjoitti...

Suosittelen Ruotsin puolelta High Chapparalia.Mieletön lännenkylä jossa viihtyy niin aikuiset kuin lapsetkin.Itse ollaan lähdössä kesäkuun alussa kiertelemään juurikin Ruotsia asuntoautolla ja tuo paikka kuuluu siihen 2 päivän pysähdykseen.
Itsekkin suurperheen (8 henkilön) kanssa telttailleena ymmärrän hyvin pienen budjetin matkailusta,mutta meillä jo halvan muutaman tonnin maksaneen asuntoauton osto teki matkailusta halvempaa kuin kahdella autolla ajo peräkanaa pitkin suomea.

Rillirousku kirjoitti...

Joska: Astrid Lindgrenin maa onkin takuuvarma, mekin pariin kertaan jo käyty! Aikuiset oottaa ens kertaa lähes yhtä paljon kuin lapsetkin.. ;) Kiitos, teenpä pikku koostetta! :)

Karolina: Varmasti kaiken ikäiset saa Legolandista irti, mutta totta justiin tuo, että osa laitteista jäi vielä pituusrajan takia testaamatta. Aina löytyy hyviä syitä lähteä uudestaan! ;)

Inka: Mukava kuulla, että ohjeesta on ollut iloa! :) Kyllä tuolla piti jatkuvasti olla suu auki, niin uskomattomia luomuksia oli Legoista rakennettu!

Kiki: Tosiaan, lentämälläkinhän pääsee ihan viereen! Ja tietenkin nopeammin. Sekin oikein hyvä vaihtoehto, jos pitkä automatka ei innosta. :)

Nelly F: High Chapparalista on kuultu niin paljon hyvää, että se on tämän kesän lomasuunnitelmissa, nyt kun lapset on isompia. Näyttää niin mielettömältä paikalta! :) Meitä on neljä, niin telttailu tulee ehdottomasti halvimmaksi, mutta ihan niinkuin sanoit, tilanteen ja reissuporukan lukumäärän mukaan määräytyy, mikä on kenellekin se edullisin vaihtoehto. :)

Hanna kirjoitti...

Annappa vinkki, mistä vois ilmaislippuja bongata. Kovasti kiinnostais lähteä tonne.

Rillirousku kirjoitti...

Hanna: Kellogsin corn flakes-paketeissa on ollut monta kertaa, Jyskin mainos tulee mieleen tältä keväältä, jossa huomasin jonkun kupongin. Joku toinenkin oli, mutta en saa nyt millään päähän mikä se oli! 😕

Unknown kirjoitti...

Heippa! Meiltä saa jokaisen ostoksen yhteydessä lasten vapaalipun Legolandiin vielä tämän päivän ja huomisen ajan :) -Emilia

Unknown kirjoitti...

Mun mielestä myös jonkun leffan (ehkä sen Lego the movien) kyljessä näkyi kaupassa ilmaislippu.

Suvi Ristolainen kirjoitti...

Oisko sulla jäänyt mieleen minkä nimisellä leirintäalueella olitte Legolandin läheisyydessä? Meillä tänä kesänä suunta myös sinne ja ideoita otetaan vastaan. Kiitos tästä postauksesta!