2/10/2015

Vyyhti, Kuusi ja pari muuta.
Jokunen viikko takaperin tässä talossa kaivettiin ompelukone pitkästä aikaa esiin ja olihan se mukava kartuttaa tyttären vaatekaappia muutamalla uudella vaateparrella. Tuolloin uskaltauduin ensimmäistä kertaa eläissäni kokeilemaan joustavien kankaiden ompelua ompelukoneella ja sen verran on todettava, että yllättävän helppoa oli ja ainakin tähän päivään asti ovat pysyneet kasassa! Eli jos siellä joku toinenkin kansalainen jännittää tuota mainittua asiaa, niin kannustan täten, että rohkeasti vaan yrittämään. Tykkään siitä, kun saa värkätä. Aina ei ihan kaavat tai muut osu kohilleen, mutta väliäkö tuolla, seuraavalla kerralla sitten paremmalla onnella.

Sain tuon ompelupostauksen jälkeen Rocking´skidi designin Elisa Tuohimaalta viestiä, josko olisin mahollisesti kiinnostunut ompelemaan jotain hänen suunnittelemistaan kankaista. No terve vaan sitten, eipä tarvinnut kuvien vilkaisun jälkeen kauan miettiä, kun alkoi uudet ompelusuunnitelmat vilistä pääkopassa! Niinpä sain postia, josta löytyi melkoinen pino mitä herttasimpia, Elisan suunnittelemia kankaita*; mustavalkoinen Mummolan tuntu (Verson puoti), Kuusi (Verson puoti), Vyyhti (Ainola), Tytöt ja pojat (Majapuu, Pehemiä ja Verson puoti) sekä Kaverukset (Selia). Viimeksi mainitusta kuosista syntyi jo samana päivänä housut ja pipo tuona päivänä tätin luona hoidossa olleelle veljenpojalle, Vyyhti ja Kuusi taas päätyi oman nelivuotiaan ylle. 

Pikkupojan haaremihousuihin löytyi kaava uusimmasta Ottobre-lehdestä, pipo ja tupsu tehtiin täysin leikkaa, liimaa, askartele-tekniikalla, eli vanhasta piposta kaavaa ja muutaman kavennuksen kautta löytyi oikea koko. Kuusi-mekkoon otin myös kaavan tuoreimmasta Ottobre-lehdestä, joskin muokkasin peplum-helmaisen paidan kaavan mekkoversioksi. Vyyhti-housuihin tein kaavat vanhoista lempihousuista, joihin tuli polviin reikä. Samoin toppiin ratkoin auki nelivuotiaan isoveljen vanhan ja kulahtaneen paidan, joka oli malliltaan hyväksi todettu. 


* Kankaat saatu blogiyhteistyön kautta

6 kommenttia:

Tiina // Käy peremmälle kirjoitti...

Ihania kankaita ja kivoja ompeluksia :)

Kaisa Palomäki kirjoitti...

No johan on ihania kankaita ja ompeluksia!

N. kirjoitti...

Mistä sä löydät noita kaavoja? Aloittelijana olen yrittänyt tukeutua kirjaston Ottobre-lehtiin, mutta auttamattomasti ovat vanhentuneet ne mallit vuosilta 2004 ja 2005, uudempia ei meidän kirjastossa näy. Kaavoittamiseen en itse vielä ala.

Supersuloisia kankaita!

Riina kirjoitti...

Oot ihan pro! Voi ei mitä unelmia, määki haluun!

Unknown kirjoitti...

Niin ihania taas. Ja kaikista parasta, että lapset tykkää. Ompelin nimittäin viime viikonloppuna tytölle housut hänen valitsemastaan kankaasta Ei mennyt ihan nappiin, koska valmiit housut eivät sitten kelvanneetkaan.

Rillirousku kirjoitti...

Tiina ja Kaisa: Kiitos! <3

N.: Kiitos! Ja pahoittelut kun vastaus on jäänyt. Meidän kirjastosta löytyy hyvin lehtiä, tuo uusinkin löytyi sieltä. Eli en osaa paremmin neuvoa kuin sen, että Ottobre lehdestä on peruskaavat, niitä muokkailen sen verran kuin uskallan. :) Sen lisäksi leikkaan hyvänmallisista vanhoista vaatteista saumat auki ja teen niistä kaavoja.

Riina: Kyllä se pitää vaan harjotella, niin siitä se lähtee! :)

Anna: Lapset osaa olla kiitollisia välillä. :D Harmittavaa kyllä, mutta jospa ne vähän ajan päästä alkais miellyttämään. :)