2/20/2015

Tiltahtanut tilli ja keittiön uudet laatat.
Pitkään on jo tehnyt mieli keksiä jotain uudistusta keittiöön. Toisaalta harmaa seinä viehättää edelleen ja on mukavan ajaton, mutta silti vaihtelunhimoissani päätin haluta koko seinään neliölaattaa tummalla saumalla. Koska meillä asuu eräs toinen järkevä ja idearikas henkilö, ehdotti hän pelkän seinän alaosan laatoittamista. Loistokas idea, näin teimme!

Pari iltaa sitten tuo pikkunen muodonmuutos sitten saatiin aluilleen ja laatat seinään. Marjattakin pääsi oikein laatoitushommiin ja vaikka pientä nurinaa olikin havaittavissa ammattilaisen puolelta, niin aion jatkaa harjoituksia! Yllättävän mukavaa puuhaa, eikä ihan niin vaikeaa kuitenkaan, kuin voisi kuvitella.

Keittiön ilme muuttui muutamalla laattarivillä ihan täysin! Tämä panostus tuli maksamaan laattojen osalta huikeat 10 euroa, joten kannatti. Laatat on vielä saumaamatta, kun oikean sävyinen saumaväri odottaa vielä kaupassa, mutta kaukaa kateltuna menee jo nyt ihan täydestä. Toinen kattovalaisin odottaa myös ripustamista kaapissa, sen lisäksi tiskialtaan vasemmalle puolelle seinälle on tulossa hylly. Kaikki aikanaan ja hiljaa hyvä tulee.

Tänään ei aurinko ole tekemässä taikojaan, joten on itse tartuttava puikkoihin; tehdään tästä hyvä päivä! Mukavaa perjantaita!

14 kommenttia:

Ilonin Anna kirjoitti...

Kiva raikastus! Ja pisteet alaosalaatoituksen keksijälle!! Laattoja on just sopivalle korkeudelle! :)

Ilona / Keskeneräinen kirjoitti...

Ihana raikastus!

Blogiini kirjoitin juuri
postauksen tekemästäni keittiöremontista
jossa käytin samaisia laattoja (tosin kiiltävänä). Huomasin meidän keittiön (tai tuvan) kohdalla, että mitä enemmän laattoja lisää, sitä paremmalta näyttää.

Teidän on kyllä täydellinen juuri noin!


tintti kirjoitti...

Tykkään kokonaisilmeestä! Ja niin harmaasta seinästä kuin laatoistakin. Viimeiset neljä vuotta (jos ei tätä kulumassa olevaa ulkomaan karkureissuvuotta lasketa) minulla oli keittiössä juuri tuollaiset laatat tummalla saumauksella, mutta aitoa 60-70-lukua kylläkin ;) Tykkäsin! Täällä Enkussa nuo astiankuivaustelineet on ihan arkipäivää, kun kuivauskaappeja ei ole.

Hanna kirjoitti...

Näyttää raikkaalta!

PillePalle kirjoitti...

The kitchen is so stylish!

Ainuliina kirjoitti...

Oih, mikä on tuo valaisin?

Unknown kirjoitti...

Kesti vanhalla, ennenkuin tajusin kuka oot. Kiva blogi. Kauniit kuvat ja elävä teksti. :)
Taidampa kinuta omalta puusepältäni samanlaisen parvisängyn pojille.
Miten keittiön seinän harmaa osio on tehty? Kiehtova. Tykkään.
Taitaa olla niin, että itse tekeminen kulkee suvun naisilla aika vahvana verissä. ;)
Tuolla aiemmin jossain vanhassa blogissa mietit kirjasarjan lukemisia. Kokeileppa Jalna sarjaa. :)

Stephanie kirjoitti...

I just LOVE your kitchen!

sisak kirjoitti...

Oi, kyllä näyttää hyvältä. Mistä tuo musta kuivausteline on, jos voi tiedustella?

Rillirousku kirjoitti...

Ilonin Anna: Kiitos! Laatat ja seinä kyllä istuvat oikein nätisti yksiin. :)

Ilona: Kävin kyylimässä ja VOI HYVÄNEN AIKA MIKÄ MUUTOS! Vau!! :-O Hienoa työtä!

tintti: Mukavasti piristi nuo laatat ja tykkään, kun kaksi ihan erilaista pintaa hengaavat seinässä keskenään. Ajattomat on! Tiskikaappi oli meillä edellisessä talossa pelkkä romunsäilytyskaappi, joten tässä talossa päätettiin olla ilman. Eikä harmita. :)

Hanna ja PillePalle: Kiitos! Thank you! :)

Ainuliina: Pahoittelut hitaasta vastauksesta, lomalainen ei oikein muista.. Valaisin on Normann Copenhagenin, tilattu Finnish Design Shopista. :)

Piiku: Kiitos, mukava kun kommentoit! :) Seinä on tehty Vetonitin märkätilatasoitteella.

Stephanie: Me too, thank you! :)

sisak: Tiskiteline on House Doctorin mutta sen ostamisesta on jo neljä vuotta, niin en tiedä onko just tätä samaa enää myynnissä. :)

Unknown kirjoitti...

Millainen seinä teillä on tuossa laatan alla, siis onko tiiltä, kiveä vai gyprocia tms? Meikäläinen kanssa haaveilee vähän muutoksista keittiöön ja laatat on olleet suunnitelmissa. Lähinnä vaan mietityttää tuo seinämatsku tässä hommassa...

Tiina kirjoitti...

Minä jo ihmettelemään että mikäs superpari siellä on häärännyt, että mistä tällainen spurtti, mutta sinähän sen sanoitkin - se aurinko näyttäytyi! Kannatti käväistä, sillä laatoitus on superhieno!

Rinna kirjoitti...

Kiitos ihanasta blogistasi! Olette hienosti onnistuneet betoniseinissänne, upea harmaa sävy. Muitatteko tarkan betonituotteen nimen? Laitoimme weberin sementtilaastia seiniin ja siitä tuli vihertävä. Betonia on niin erilaisia ja kovasti metsästän harmaata sävyä ihan edullisista rautakauppavalikoimista - weberin neuvontakaan ei osannut auttaa. Pystytkö auttamaan?

Rillirousku kirjoitti...

Jonna: Seinä on vanha, siinä oli vanhan keittiön kaapistot ja laatotukset. Jonkunlaista levyä se taitaa olla, ei ainakaan mitään kiveä. :)

Tiina: Kiitos, raikasti kyllä mukavasti! Vielä kun saisi tehtyä valmiiksi asti. ;)

Rinna: Kiitos viestistä! Meidän kaikki betoniseinät on tehty Vetonitin märkätilatasoitteella. Laastia on pari kerrosta, jotta pinnasta tulee elävä eikä seinämateriaali kuulla läpi. :) Toivottavasti löydätte ratkaisun ja haluamanne värisävyn! :)