10/09/2014

Käsille töitä.
Eilen kastuttiin retkellä makkaraa paistaessa litimäriksi. Yskänpuuskaiselta kansalaiselta se ei sinänsä ollut kovinkaan järkevä veto, mutta joskus vain pitää olla epäjärkevä, jottei vallan jumahda neljän seinän sisään yskimään. Onneksi on sauna ja hunajatee.

Kaunisteen kankaat* ovat taipuneet myös vetskarillisiksi pussukoiksi, joissa on kätevää säilyttää lähes mitä tahansa. Vaikkapa ylimääräisiä vetoketjuja ja nappeja, tai neulaa ja lankaa. Kirpputorilta löytyi Pirput parput-kuosinen toilettipussi eurolla. Pesukonevierailun jälkeen siitä tuli aivan kuin uusi. Samaa kuosia on nähty tässä talossa vuosien saatossa runsaasti ja aina se vain jaksaa olla yhtä herttanen.

Torkkupeittoprojekti on edennyt roimasti sitten viime kertaisen. Pari päivää sitten postista noudettiin Jonnan kaapissa marinoituneita lankoja iso läjä, toinen pussillinen vanhalta luokkakaverilta oli ilmestynyt oven taakse pari viikkoa sitten. Muutama muukin kerä ja langanpätkä on saatu vastaanottaa tovereilta. Kyllä täytyy sanoa, että onpa mukava virkata ja vielä peittoa tihrustaessa muistaa, että siihen on myös virkattu pala ystävällisyyttä ja ystävää; Jonnaa, Jannaa, Julia ja Lillaa.

Peitto alkaa uhkaavasti lähennellä parisängyn päiväpeiton kokoa. Seuraava suunnitelma on tietenkin jo mielenpäällä, joskin jonnekin taka-alalle työnnettynä. Marjatta yrittää opetella uusia taitoja elämässä; yksi asia kerrallaan.


* Kangas saatu blogiyhteistyön kautta

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Sun peitto on edistynyt hurjaa tahtia. Siitä tulee upea!

phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä kirjoitti...

Pirput parput on yksi suosikeistani ikinä, sitä on parissa pussukassa ja tyynyssä.

Tuleeko noita ihania koruja muuten joskus myyntiin jonnekin, olen ihastellut niitä kohtuullisen monesti?

P.S. Hyvän mielen pikkuasustearvontaa blogissa: http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/pari-sanaa-eettisista-lahjoista-ja-pikkuasustearvonta

Kesäpäivä kirjoitti...

Parisängyn päiväpeitto? Siihen ei meistä moni pystyis! Ison työn lisäksi,se on tosi kaunis!

Rillirousku kirjoitti...

Anna: Kiitos, kyllä siitä hyvä tulee! :)

Phocahispida: Pirput parput on jotenkin ajaton. Meillä sitä kans verhossa ja jakkarassa. :) Koruja ei oo tällä hetkellä myynnissä missään, en tiedä tuleeko joskus. :)

Kesäpäivä: Kiitos! Mikä tuota tehdessä, kierros kerrallaan. :)