9/04/2013

Syksy.
Aikkauheeta, joko se kesä meni? Aamujen viileys väittää syksyn saapuneen mutta pikkusen uhittelun jälkeen se kuitenkin antaa vielä kesälle tilaa. Aurinko on hellinyt edelleen säteillään ja pitkässä palttoossa tulee suoranaisen älyttömän hiki. 

Kesäretkien vähyys harmittaa. Lintutornin hevosetkin ehdittiin nähdä vaivaiset pari kertaa, sillä nyt nuo rotevat toverit olivat lähteneet muille maille, kun niitä läksimme tervehtimään. Oikeastaan nyt vasta oikeasti alkaa se ihan paras retkiaika. Mikä maukkaampaa, kuin pikkasen punakka nokka, jonka alla kupillinen höyryävää juomaa. Kaivella eväskorista voileipä ja jälkiruuaksi kaupan tätin tekemä pulla (jonka äiti ihan omin kätösin lämmitti) tai pikkasen sukulaatia.

Kansalaiset, mennään retkelle!

5 kommenttia:

Riikka - Hunajaista kirjoitti...

Makiaa Makiaa ;)

Rillirousku kirjoitti...

Riikka: Kiitos sun vinkin löysin Makian alet ja ai että kun halavalla nättiä sai! Poitsu on pitäny paitaa siitä lähtien päällä, kun postipoika sen perille kiikutti. On makiat!

Sanna kirjoitti...

Retkikuvistasi inspiroituneena olen vienyt lapsen pari kertaa retkelle "metsään"=läheiselle pururadalle (tässä lähellä ei paljoa muuta metsäistä ole). Fiilistä vähentää ohijuoksevat hikiset urheilijat ja mopilla pärryyttävät teinit, mutta en luovuta! Vielä löytyy tästäkin kaupungista joku mainio retkikohde, ihan varmasti.

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Tunnelmallisia kuvia oot ottanut ja niin kauniit alkusyksyn maisemat teillä! Olipas hauskaa lukea tämä postaus just nyt, kun huomiseksi on meilläkin pieni retki suunnitteilla läheiseen kansallaispuistoon : ) Samaa mieltä olen, että nyt on ihan paras aika reippailla ja hengittää raikasta syysilmaa - tosin tällä hetkellä ilma on pikemminkin helteistä ; )

Rillirousku kirjoitti...

Sanna: Mainiot retkikohteet löytyy yleensä ihan vahingossa, niinkuin tuo meidänkin vakiopaikka. Summassa kun poikkeaa pikkutieltä toiselle, niin koskaan ei tiedä, mitä tulee vastaan. Sitäpaitsi retki omalle kotipihallekin on ihan hyvä. :)

Päivi: Niin on, vielä ei juurikaan nokka punerra. Onneksi. :) Nautitaan vielä tästä lämmöstä, palella ehtii kyllä. ;)