2/21/2013

Siellä minne aurinko ei paista.
Kuvissa yllä näette sievisteltyjä ja ankarasti rajattuja kuvia kodinhoitohuoneesta. Hengaritangon alla on todellisuudessa kasa puhdasta ja viikkaamista odottavaa pyykkiä mutta jostain syystä meikämartta näki hyväksi rajata yleiseen levitykseen ainoastaan tuon pimeähkön putkilon rivissä ja pinossa olevat paikat.

Tämän talon kodinhoitohuone on tilava. Olisi väärin mainita ensimmäiseksi epäkäytännölliset korihyllyt, kuvassa jo lattialla makaava hermeettinen ruskea haitariovi, huoneen puikulahko muoto tai kaksi minipientä katon rajassa killuvaa ikkunaa, jotka tuovat huoneeseen noin viisi prosenttia siitä valosta, mitä siellä oikeasti tarvitsisi.

Sen sijaan kerrottakoot, että kodinhoitohuone on tilava. Siellä on runsaasti kori- ja kaappitilaa ja kaikki talon tekstiilit sijaitsevat tuossa tilassa. Sekä likaiset että varsinkin puhtaat. On onnekasta omistaa kodinhoitohuone. 

Salin remontin yhteydessä samaan syssyyn pistetään uusiksi myös taloudenhoitohuoneen pinnat. Kerrottakoot, että on erittäin kätevää yrittää pyörittää pyykkisavottaa tilassa, jossa on verrattain reilusti jo pinnoille laskeutunutta tai ilmassa leijaavaa remontti- ja varsinkin tapettipölyä. Jos siis näette tämän talon asukkaita kylänraitilla vaatteet yltäpäältä valkoisessa hiutaleessa niin muistakaa, että se voisi olla hilsettä mutta ei ole. Sitäpaitsi niin kuivaa päänahkaa ei löydy takuulla edes ennätystenkirjasta.

2 kommenttia:

hanka kirjoitti...

ihana kuvaus lähes maailman tärkeimmästä huoneesta.sen puuttumisen kyllä huomaa.meillä ei edel.talossa ollut sitä ja nytkin on ihan mini pieni.haaveillaan sinne remonttia mutta sen aika on vuoden päästä.siitä haaveillessa:-):-)

Rillirousku kirjoitti...

hanka: Kyllä tuo huone vaan on melkosen tärkeä huone ja erityisesti sen huomaa sitten, kun sitä ei ole. :)