2/04/2013

Ruusun sulle antaisin ja täältä niitä saa.
Muutama päivä sitten tuli kaksi vuotta täyteen keskeneräisessä remonttikohteessa asumista. Ajatella, niin se aika hurajaa ja keskeneräisyyteen tottuu. Ainakin noin niinkuin fyysisesti, henkinen puoli onkin sitten toinen juttu. Tekemättömät asiat meinaan painavat takaraivossa jotakuinkin jatkuvasti ja tekevät mielen toisinaan kireäksi.

Ruusuluola on kuitenkin lähes lopullisesti kohta historiaa, sillä salissa mellastaa ihan järettömän repimisvimman vallassa eräs, joka ei toivoisi näkevänsä ruusua tapetissa tämän jälkeen enää ikinä. Onhan sitä ennenkin revitty, niin tapettia kuin ruusujakin. Kun tuon ison huoneen tapetit saavat nyt lähdön, niin ruusua löytyy enää vessan ja kodinhoitohuoneen seinästä kun taas kukkamerestä on tätä ennen jo puhdistettu kaksi makuuhuonetta, olohuone ja käytävä. Ruusu on piikikäs kukka ja tapetin repiminen justaansa yhtä kamalaa kuin aina ennenkin.

Ensin se on ihan mukavaa. Siis ennen kuin aloittaa sen repimisen. Aloitettuaan huomaa, että tapettia onkin päällekkäin useampi kerros ja jokainen on liimaantunut edellisen päälle, kuin iilimato tai purkka. Lisäksi jokainen tapetti on valittu taannoin ilmeisesti hermeettisen kumipintansa ansiosta, joten se ei todellakaan ime minkään valtakunnan kosteutusaineita vaan on revittävä irti suikale kerrallaan sormet verillä.

Ja tiiättekö. Tänään, tässä ja tällä hetkellä valitan ruusuista siksi, koska tiedän, että kun valitan ruusuista, niin remontti on edistynyt taas ihan pikkasen! Ei niistä ruusuista muuten jaksa valittaa.

12 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Katotaanko niin sie oot niin tottunu noihin ruusuihin että lopulta laitat sinne teidän uuteen taloonkin ruusutapetin! :-D

heidi. kirjoitti...

Ruusujen aika on siis ohi!
Ookko jo sanonu, kun en ainakkaan muista, että mitä ootta suunnitellu tuohon isoon tilaan tulevaksi?

Mutta jee jee, tapetit saa kyytiä ja siitä on hyvä alottaa. Tsemp!

heidi. kirjoitti...

Niin ja mihin tuo jänskä ikkuna menee?

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti edistyy! On teillä ruusuiset oltavat olleet siellä. :)

Mä olen aina kokenut tapettien repimisen jotenkin terapeuttisena, kunnes reilu viikko sitten törmäsin seinässä sellaiseen tapettityyppiin, joka ei suonut minkäänmoista helpotusta angsteille - päinvastoin, se tuotti niitä rutkasti lisää. Ja ihan ite olen tapetin seinään aikoinaan laittanut, niin että itteeni saan syyttää. Ei meinaan lähtenyt vedellä, ei hievahtanutkaan tapetinpoistoaineella, ei inahtanutkaan höyryttimen käsittelyssä. Milli kertaa milli -kokoisia paloja sain revittyä parinkymmenen sentin matkalta ihan mekaanisesti. Lopulta tasoitetapetti päälle, pohjamaali ja uusi tapetti pintaan. Vaikka mua ärsyttääkin tuo prosessi (ja lähinnä sen epätäydellisyys), lopputulos on hyvä ja hermotkin on jo saatu parsittua kasaan. :)

Kyllä se remppa vaan palkitsee! Tsemp!

Anna kirjoitti...

Mielenkiinnoisen näköinen tila. Saanko udella, mitä siihen tulee? Jään odottelemaan lopputulosta :)

Pipsa kirjoitti...

Oletkos kokeillut höyryllä toimivaa tapetinpoistajaa? Toimis hyvin noissa hommissa.

nimim. kokemusta on!

Lilla kirjoitti...

RUUSUT HEVON KUUSEEN! Hyvä!

Rillirousku kirjoitti...

Lyde: Elä kehtaa! :D

heidi.: Kyllä tuo tila nyt vaan pistetään pinnoiltaan uusiksi ja saa sitten talon seuraava omistaja mietiskellä, että mitä meinaa siellä arjessaan tehä. :) Pyöryläinen ikkuna tulee jäämään, vie valoa kodariin, mutta ruskuaiset maalataan kyllä. :)

Pirita: Kiitos viestistä ja vinkeistä! :) Tuota tasotetapettia tosiaan harkitaan, sillä seinissä ei ole pohjamaalia tapetin alla ollenkaan, eli tapetin mukana lähtee myös kaikkea semmoista, jonka ei pitäisi lähteä. Levyttäminen tai tasottaminen tuntuu työläältä. Katotaan nyt vielä mihin päädytään! :)

Anna: Tila on ikäänkuin toinen olohuone, ollut meillä nyt xbox-huoneena ja ylimääräisten kalusteiden väliaikaiskotina. Tulee olemaan oleskeluhuone luultavimmin myös tulevaisuudessa. :)

Pipsa: Tässä talossa on nyt rapattu tapettia pelkästään liisterin, lastan ja ärräpäiden avustuksella. :D Vois testata kyllä tuota sun vinkkiä! Toiset tapetit lähtee melkeinpä vilkaisemalla mutta toiset onkin sitten ihan toista maata. :)

Lilla: Haluukko ne?

ljpiir kirjoitti...

hei, osaatko viela sanoa minkä merkkisellä märkätilatasoitteella keittiön seinät on pinnoitettu? merkeillä näkyy olevan aika suuria värieroja. hieno idea!

Rillirousku kirjoitti...

ljpiir: Hei! Muistelemme, että olisi ollut Weber vetonit, täysin varmaksi en uskalla luvata kun seinän tekemisestä on aikaa jo pari vuotta. :)

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Niin tuttu tunne! Miellä tässä asunnossa (josta kohta jo luovumme) oli viisi kerrosta tapettia lähes joka ikisessä huoneessa. Silloin ei paljoa naurattanu, mutta nyt sitä voi jo hymyssä suin muistella. Seuraava kohde hakusessa;). Tsemppiä urakkaan!

Anna-Sofia

Rillirousku kirjoitti...

Tekemisen maku: Lohdullista kuulla, että joskus tämäkin torppa voi siis valmistua, jos kerran teilläkin! Tsemppiä uuden kodin met´sästykseen! :)