1/19/2013

Arvonta.
Sellainen olisi meinaan nyt tarjolla, liittyen aiemmin mainittuun Skanskan ja Ikean BoKlok-yhteistyöhön, jossa tämä marjattakin on saanut olla mukana.

Kuvitteellinen nuoripari Ella ja Juho hankkivat ensimmäiseksi yhteiseksi kodikseen BoKlok-kodin, josta pieni pala keittiön muodossa on nähtävänä Vantaan Ikealla tämän kuun ajan. Millainen oli tai tulee olemaan sinun ensimmäinen asuntosi? Mihin asioihin kiinnität huomiota hankkiessasi ensimmäistä ihan omaa kotia? Mikä on se juttu, josta et millään haluaisi tinkiä?

Aivonystyrät hyrräämään ja vastauksia kommenttilootaan, sillä vastaajien kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Ikealle! Vastausaikaa on aina 26.1 keskiyöhön saakka ja voittaja paljastettakoot sen jälkeen pikaiseen.

Arpaonnea!

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! KIITOS OSALLISTUNEILLE!

252 kommenttia:

1 – 200 / 252   Uudempi›   Uusin»
Sari kirjoitti...

Sauna on ehdottomasti oltava. Ei muita pakollisia kriteereitä. :)

Liisa O kirjoitti...

Osallistun arvontaan :)

Meidän eka oma koti (omistusasunto) oli hyvällä sijainnilla, ihanilla näkymillä, tarpeeksi suurilla neliöillä ja sopivalla hinnalla varustettu. :)

terv. Liisa
kotiolotila@gmail.com

joska kirjoitti...

Meidän ensimmäisessä ikiomassa kodissa piti olla keittiön ja olohuoneen vierekkäin ettei kahveja laittavan tarvinnut eristäytyä yksikseen. Mies halusi saunan. Sijainti oli myös tärkeää, rauhaisa oma piha metsän vieressä.

Alma kirjoitti...

Ikkunat ja niistä tuleva runsas valo ovat tärkeitä. Se tai sen puute on jäänyt mieleen kaikista asunnoistani.

Kati kirjoitti...

Ensimmäinen koti oli autio ja tyhjä, johon rakensin hitaasti pesää muilta saaduilta tavaroilla. Tilaa ja auringonvaloa riitti.

Hanna kirjoitti...

Puusauna. Siitä ei mielellään tingittäisi, varsinkin kun se nykyisessä (miehen jo ennen minua ostamassa) kodissa on. Tahtoo vaan nykypäivän saunat olla aika sähkösaunapainotteisia! Mutta, jos puukiuasta ei saada, niin ainakin pitää olla takaovesta kulku suoraan kodinhoitohuoneeseen/märkäeteiseen, että saa suihkutella koiralauman kuralenkin jälkeen :)

-Hanna

rinderella kirjoitti...

Kaikki yhdessä tasossa, ja jos joskus ostetaan joku monikerroksinen ihanuus niin joka kerroksessa TÄYTYY olla vessa. Nykyään ei ole (kaupungin vuokrakämppä)joten on aika herkkua juosta toiseen kerrokseen taapero kainalossa pissalle. Ja ei, ne vessat(2kpl) ei ole samassa kerroksessa kuin oleskelutilat. Sauna pitää olla, ja jonkinmoinen oma pihanläntäre. Luonnonvalo on myös tärkeää, ja järkevä pohjaratkaisu olisi aika nannaa. :)

Maariainen kirjoitti...

Tarpeeksi iso keittiö kodin sydämeksi, metsää ikkunoiden takana jotta verhoja ei tarvitse pitää kiinni. Valoa!

nonna kirjoitti...

Ensimmäinen ihan Oma koti oli vuokra-asunto aivan keskustasta. Siinä oli kaikki lähellä, pisin matka taisi olla 300metriä. Rakastuin asunnon tummaan lattiaan ja siihen valon määrään. Myöskin hinta-neliö suhde oli mieleinen ja pidi siitä, että asunto oli juuri rempattu. Ja että oli vaatehuone <3
Aluksi tavaroita oli vähän ja nyt kun pitäisi taas muuttaa, niitä on liikaa :) :) Jos joskus ostan oman asunnon, tahdon kyllä että siellä on ehdottomasti että keittiö on järkevästi suunniteltu ja toteutettu.

Elina kirjoitti...

Toivoisin että ensimmäisessä omassa kodissa olisi takka. Myös maisema ja talon sijainti rauhallisessa paikassa olisi oikea unelma.

Hymy kirjoitti...

Ensimmäinen oma ktoi oli tämä, missä nyt asutaan. Lähes satavuotias hirsitalo. Rakastuin siihen että ruokahuoneessa on takka.

Nanna S kirjoitti...

Minun ensimmäinen oma asunto oli kolmio meren rannalta. Vieläkin ikävoin vanhan kodin upeita maisemia.

TiiJa kirjoitti...

Ostettiin pari vuotta sitten talo,jossa ei ollut muuta hyvää kuin hinta :) Mutta pikku hiljaa tästä on tullut juuri meidän näköinen koti. Huonoina päivinä näen tämän vain pelkkänä rumana mökkinä,mutta hyvinä päivinä olen kiitollinen että meillä yleensäkkin on oma koti. Kolhuineen kaikkineen,juuri tällaisena hyvä :)

E kirjoitti...

Ensimmäinen koti oli kaksi pientä huonetta ja vielä pienempi keittiö erään vanhan rouvan talossa. Joka kahdennentoista kuukauden vuokra kuitattiin lumitöillä ja haravoinnilla. Ei haitannut ahtauskaan ennenkuin "kahden seuraan liittyi kolmas", joka kasvoi ja otti tilaa.

Ihan ikioma koti vielä haaveissa. Siellä on puulattiat ja sauna pihalla. Muusta me ei vielä tiedetä.

Ippeike kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Eveliina/Pikkuvarpailla kirjoitti...

Ensimmäinen asunto oli vanha ja pieni kerrostaloasunto, jossa viivyttiin vain hetki. Sekin kuitenkin tuntui kodilta ja nuorenparin elämä kukoisti. Nykyinen asunto on kolmas vuokra-asunto meille ja saa luvan olla viimeinen. Omaa asuntoa valmiiksi suunnitellessa/etsiessä on ykköskriteerinä luonnonläheisyys.

Merja kirjoitti...

Eka kodissa oli tärkeää että se oli lähellä keskustaa. Meillä oli tapana mennä joka lauantai istumaan johonkin kahvilaan iltapäivisin... Parveke oli myös kiva ja tärkeä.

heidi. kirjoitti...

Meidän ensimmäisellä kodilla ei juuri ollut muita kriteereitä kuin halpa vuokra ja sijainti. Mutta paljon nautittiin ja voin sanoa, että ekan kodin sisustuksesta tähän päivään on tultu paljon! :D

Nanna kirjoitti...

Ensimmäinen oma kotini sijaitsi aivan kaupungin keskustassa, mikä oli minulle sillon tärkeeää. 7 vuodessa kuitenkin tärkeysjärjestys on muuttunut.
Sitten kun joskus ostan omalla rahalla talon siinä pitää ehdottomasti olla takka tai uuni.

Tiinakaisa kirjoitti...

Ensimmäinen omistusasunto piti olla hengeltään omannäköinen, hyvällä paikalla ja sitä etsittiin kauan. Vieläkin välillä iskee ikävä niihin aikoihin ja tunnelmiin..

Sini kirjoitti...

Olipa sitten oma tai vuokrakoti, rauhallinen sijainti ja hyvä pohjaratkaisu painavat meidän vaakakupissa eniten :) Säilytystilaa pitää olla paljon ja hukkaneliöitä vähän!

Annituinen kirjoitti...

Voi kun tietäskin, mimmonen on ensiasunto..
Pohjaratkaisuun, säilytystiloihin ja sijaintiin kiinnitän huomioni.
Ja keittiöstä en haluaisi tinkiä.

Henna kirjoitti...

Sijainnin lisäksi ehdottomasti asunnon siisteys ja yleisilme. Valo. Muunneltavuus.

Sari - MrsAgatha kirjoitti...

Meillä ekan oman kodin valinnassa vaikutti asunnon sijainti ja ulkonäkö (ei haluttu itse remontoida vaan haluttiin "valmis" koti), sekä tietty hinta. Onneksi nämä kriteerit täyttyivät ja se oma koti löytyi, vielä melko nopeasti.

Laura kirjoitti...

Ekoissa vuokrakodeissa ratkaisi ainoastaan vuokra ja sijainti. Nyt asutaan ekassa ihan omassa kodissa ja tätä suunnitellessa tärkeintä oli saada riittävän iso piha, ja kaikki tilat yhteen tasoon.

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Mä en ole loppujen lopuksi ennen toissa kevättä tajunnut mitään mistään asunnoista, tiloista tai muusta. Tärkeää on ollut, että asunto on ollut hyväkuntoinen ja parvekkeellinen. Nykyään sisustamisen ja blogin myötä tietenkin jotain ymmärtää jo materiaaleistakin. Tällä hetkellä olen varsin tyytyväinen siihen, että asun yksiössä, koska nyt voin todellakin karsia tavaraa ja pienessä tilassa kaiken on melkeenpä oltava käytännöllistä ja sopivaa. Myöhemmin sitten isompaan muuttaessa on hyvä perusta. :)

whiteandfresh@gmail.com

tiinaf kirjoitti...

Hulppea kerrostalokolmio Saimaan rannalla opiskelijapariskunnalle oli silkkaa luksusta! Joka ikkunasta "merinäköala", petroolit keittiönkaapit, kaikki kompaaktisti siinä. Kaiken kruunasi esikoispojan syntymä siihen kotiin. Ai, niitä aikoja....

Villis kirjoitti...

Koti on siellä missä sydänkin! Nyt se sydän sykkii keskellä metsää ja ikkunat on järvelle päin, olen tyytyväinen! Saanhan varmaan silti osallistua arvontaan, sillä kyllä Ikeasta löytyy valmiiseenkin kotiin hyvää käyttötavaraa.

Tine kirjoitti...

Ehdottomasti eteisen lähellä keittiö, ei tarvitse kauas viedä ostoksia ja toinen ehdoton 2 vessaa, kolmas yhdessä tasossa huoneet.

sade kirjoitti...

Ihan ensimmäiseen asuntoon muutin silloisen kihlattuni (nyk aviomieheni) ollessani 18v. Olimme tosi nuoria ja otimme sen minkä saimme (tuttavan kautta). Se oli pienkerrostalokakaksio. Eipä siinä kauheesti kehumista asuntona ollut, mutta meille tärkeintä oli se että ei muutettu kauas, haluttiin jäädä näille tutuille seuduille. Se oli lähikaupungissa. Siellä asuimmekin vain vajaan vuoden ja muutimme takaisin kotikylälle, jossa asumme edelleen. Parin muuton jälkeen saimme vihdoin sen mistä jo ekassa muutossa haaveiltiin: omakotitalo, pihaa, pihasauna+ sisäsauna. Pihasta en tinkisi. Kun on omakotitalo niin haluan että pihaa on myös paljon. Tilaa viettää aikaa kesäisin. Lasten ja eläinten remuta <3

Ki kirjoitti...

Tärkeintä on riittävä tila. Tulemme hankkimaan ekan oman asuntomme perheellisinä ja lapset haaveilevat jo nyt omista huoneista. Nimi. kolme lasta yhdessä makuuhuoneessa.

Unknown kirjoitti...

Melkein kaikesta voi tinkiä, mutta jääkaappi asunnossa kyllä tarvitaan :) Sekä vessa+suihku, mutta nekin menee ihan perus siistinä, eikä mitään superia tarvita.

Omaan ekaan kotiin sain hamstrattua keittiön pöydän sekä tuolit. Niitä pidänkin melko tärkeänä osana kotia. Keittiön pöydän merkitys ei ole yhtään vähentynyt vuosien saatossa, ja asuntojen sekä perheen isontuessa.

Nuoripari tarvitsee vielä sängyn tai hyvät patjat (vaikka lattialle tai kuormalavojen päälle) ja muutaman kivat vaihtolakanat vielä kruunaavat unipaikan.

raksanne ät gmail com

Retromoderni kirjoitti...

Tässä jo useamman asunnon omistaneena niin kyllä se asunto on aina se jossa tulee se tietty tunne "et tämä se on" ja ekaan asuntoon vaikutti pikkuisen sijainti ja et se oli rempattu. sitten haluttuunkin seuraavista aina pommikuntoisia.

Rombo kirjoitti...

Hyvä pohjaratkaisu riittää. Kaiken muun voi muuttaa jälkeenpäin! :)

evejaron@gmail.com

Satu kirjoitti...

Ensimmäisessä (nykyisessä) omistamassamme kodissa minulle tärkeimpiä kriteerejä olivat (tietyn huonemäärän lisäksi) takka, sauna ja metsään rajoittuva takapiha.

PW kirjoitti...

Iso parveke/ kattoterassi, siita en tingi!

Anonyymi kirjoitti...

Mun ekassa kodissa oli tärkeää olla keittiössä ikkunalla marimekon unikko verhot ja siniset nimenomaan. Ekaan kotiin tavaroita ja huonekaluja tuli saatua sukulaisisilta.

hanka kirjoitti...

jos nyt ostaisin ensimmäisen oman kodin niin kuraeteinen ja kunnolliset kodinhoito tilat olisivat ehdottomat.lisäksi vaatesäilytys pitäisi olla erittäin järkevästi suunniteltu. osallistun arvontaan.

Ninni kirjoitti...

Kokonaistunnelma kaiketi vaikutti silloin aikanaan päätökseen. Mutta nyt jälkikäteen ajateltuna olisi toivelistalla ainakin kiva keittiö, parveke ja hyvä sijainti.

aino kirjoitti...

Auringonvaloa ja suuria puita ikkunan takana! Voi huokaus!

Heidi kirjoitti...

Kun muutin pois kotoa, en paljonkaan ajatellut kotia ja mitä sinne ehdottomasti haluaisin tai mitä tarvitsisin. Mutta kun muutin ensimmäisen kerran oikeasti yksin asumaan, niin asunto oli hyvin pieni ja kovasti yritin saada sitä tilaa hyödynnettyä mahdollisimman paljon käyttämällä esimerkiksi seinätilaa. Tilanjakajana alkovin ja "olohuoneen" välillä toimi hylly todella näppärästi, koska kaappitilaa siinä asunnossa ei juurikaan ollut. Kaappitila on nykyäänkin sellainen asia, johon kiinnitän huomiota ja johon haluan panostaa. Sen lisäksi yksinkertaiset huonekalut ja värien käyttäminen sisustuksessa ovat sellaisia asioita, joihin haluan panostaa nykyisessä kodissani :)

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Meidän ensimmäisessä omassa kodissa pidimme tärkeinä hulppeita näköaloja, hyvää sijaintia ja isoa keittiötä. Meillä kun keittiö on kodin sydän:).

turushanna kirjoitti...

Omaa vanhaa taloa etsiessä totesin kriteerinä olevan sen, että talo olisi ok kunnossa ja siinä voisi asua remontoitaessa ja kaikista tärkein kriteeri oli se, että kun astun ulko-ovesta sisään minut valtaa suuri varmuus siitä, että tämä se on. Näkemättä edes koko taloa ensin. Ja tässä talossa se tapahtui. <3

at home or not. kirjoitti...

Osallistun arvontaan, kun kerran tuo Ikeakin tuli tuohon viereen :)

athomeornot@gmail.com

Mari kirjoitti...

Tarpeeksi isot ikkunat ja ikkunan takana puita.
Ja sitte sauna pitää olla..

Heidi kirjoitti...

Sijainti. Eli kävelymatkan päässä keskusta, koulut, päiväkodit ja lisäksi ihan vieressä bussipysäkki. Isoin kriteeri on olut että pärjäämme yhdelle autolla ja tarv. ilman autoa. :)

Hanna kirjoitti...

Ensimmäinen oma koti oli vuokrayksiö pikkukaupungin keskustassa. Eniten tykkäsin lasitetusta parvekkeesta ja pienestä mutta toimivasta pohjaratkaisusta. Edelleenkin arvostan sitä että keskustaan on kävelyetäisyys ja naapurit ovat lähellä tarvittaessa auttamassa.

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Meidän omakotitaloon rakastuttiin ensisilmäyksellä! Sen vanhat hirsiseinät viehättivät ja siellä muutenkin löytyi kaikenlaisia kivoja yksityiskohtia ovista ja lattialistoista lähtien. Uniikkeja ratkaisuja :) Lapsiperheen kannalta kivaa kun on riittävästi tilaa temmeltää ja iso piha!

Peurankello kirjoitti...

Hih, meidän eka koti oli ennenkaikkea kauniissa vanhassa kivikerrostalossa. Isot ikkunalaudat, kauniit porraskäytävät. Käytännöllisyyttä ei tullut ajateltua, esim. parveketta. Kun esikoinen syntyi jouduimme muuttamaan parvekkeelliseen kotiin. Muuten päiväunilla olisi ollut aina "pakko" mennä lenkille ;)tiina kirjoitti...

Olohuone ja keittiö yhdessä... Tiina Sthlm :) ps. Kiitos mukavasta blogista!!

Ilona / Keskeneräinen kirjoitti...

Tärkeää oli, että asunto oli ostettaessa pommi ja pääsin itse remontoimaan siitä mieleiseni.

Helena kirjoitti...

Runsas valo, ekologisuus kaikin puolin. Keskuspölynimuri. Suuri tupakeittiö, jossa paljon tilaa tehdä ja olla. Talvipuutarha ja terassi.

Liivia kirjoitti...

Ensimmäinen oma oli yksiö; keittiö ja huone ja ulko-ovi suoraan sisäpihalle, joten oli pieni patiokin. Keskustasijainnista sekä vanhoista puitteista en olisi tinkinyt.
Sinne halusin siniharmaat seinät ja tumman puulattian ja keittiöön pelkät alakaapit, ylös pitkä hylly. Keittiöstä tuli niin ihana, etten olisi hevillä luopunut siitä ikinä.

Heiditms kirjoitti...

Aloin ensin miettimään ihan ensimmäistä omaa kotia, joka tyypillisesti oli vuokrakoti. Mutta näköjään tässä ehkä tarkoitettiinkin sitä ikiomaa... Meidän eka omistusasunto oli kahdelle ihmiselle sopiva omakotitalo, tärkeintä oli toimiva keittiö ja kiva sauna.
Jollakulla edellä kommentoineella oli sama ajatus kuin mullakin: olen asunut noin kymmenessä eri osoitteessa ja päällimmäisenä muistijälkenä kunkin kodin tunnelman määrittelee VALO.

Sanna kirjoitti...

Ensimmäisessä ostetussa omassa kodissa piti olla sauna ja piha. Pinnat oli kamalat, mutta ne rempattiin mieleisiksi, samoin keittiö ja sauna (siis suomeksi kaikki!). Seuraava oma koti olikin sitten jo tämä itserakennettu talo, ja paluuta yhtiöelämään ei ole! Jos tästä vielä lähdetään, tulee seuraavaan taloon HurJasti tilaa, nyt ahdistaa ainoastaan ahtaus.

Unknown kirjoitti...

Siellä olisi isot ikkunat, laminaattilattia ja sauna. Ikkunoista olisi nätti näkymä ulos eli ei naapuritaloa/liiketilaa vastapäätä.

pinja_p kirjoitti...

Valoisuus ja siedettävä keittiö nousee listalla ykkösiksi :)

S kirjoitti...

Jos joskus ostamme oman kodin, haaveilen sen olevan omakotitalo puutarhan kera :)

kotikerros@gmail.com

Anni kirjoitti...

Mun tuleva koti tulee olemaan kauhea romuläjä, jossa pitää tehdä paljon remonttia. Siinä kelpaa sitten asua, kun saa itse kaiken laitella :)

Unknown kirjoitti...

Oma piha ja oma tila, ei keskustassa. Iso eteinen ja säilytystilaa paljon!

Eedith kirjoitti...

Sauna.
Keittiö, johon mahtuu isompikin ruokapöytä, jotta mahtuu kaveritkin syömään.
Pohjaratkaisun toimivuus.

Joistakin aluksi asetetuista kriteereistä luovuttiin täysin, kun käveltiin ensimmäisen kerran sisään meiän kotiin. Tuli heti tunne, että tää on meiän :D

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun meillä rakenteilla ensimmäinen oma talo,ehdoton oli leivinuuni ja tonttina sellainen mihin saa kasvimaan! Olisin niin iloinen jos voittaisin,löytyisi heti käyttöä :)

aksu_85@hotmail.com

Tilittäjätär kirjoitti...

Valoisa sen olla pitää. Ehdottomasti. Viksusti käytetyt neliöt. Sauna on oltava. Jos kerrostalokoti niin parveke. Jos omakotitalo, vanha puinen sellainen, jossa villiintynyt puutarha, josta raivaillessa paljastuu vanhat monivuotiset perennapenkit ja , jonka vahojen puiden oksiin voi ripustella lyhtyjä ja talvella tipusille talipalloja.
Ja oli sitten kumpi tahansa niin lautalattia on oltava, vaikka nariseva ja nitisevä, kunhan on.

aion kirjoitti...

Itse kiinnittäisin huomiota lattiamateriaaleihin! Nykyisessä halvassa vuokrakämpässä lattiat on vuorattu viehättävällä vaaleanruskealla muovimatolla, jota ei vaan pysty sisustamaan nätiksi vaikka kuinka yrittää!>_<

terv, lauranen@live.fi

Emppu kirjoitti...

Ensimmäinen "oma" kotini oli opiskelukämppä, joka oli valmiiksi kalustettu. Rahi oli päällystetty leobardikuvioidulla kankaalla ja verhoja koristivat moniväriset paljetit (asuin kangaskauppiaan vuokralaisena). Tämä ensimmäinen oma (tai osittain edelleen pankin) kotini on vanha rintamamiestalo, joka on remontoitu modernisti. Asioita, joista en luopuisi ovat: pihasauna, lumityöt ja takka.
-MiLi-

Katja - Elämää Eirassa kirjoitti...

Ensimmäisessä yhteisessä kodissani mieheni kanssa tärkeintä oli se, että asunnossa oli hyvä pohjaratkaisu. Haluttiin myös ostaa remontoitava asunto, jotta saatiin asunnosta meidän näköisemme.

Merja kirjoitti...

Minun ja siippani ensimmäinen ihka oma asunto tulee olemaan jokin vanhahko puinen omakotitalo, ehkä rintsikka tai mielellään jopa jokin vanhempi. Lisäksi rakastan omaa rauhaa, joten piha saisi olla iso. Kauhiasti on suunnitelmia, mutta nämä kriteerit tulivat ensimmäisenä mieleen. :-)

Meininkäinen kirjoitti...

Minun ensimmäinen ja toivon mukaan viimeinen ihan oma kotini on se sama, joka oli aikoinaan myös vanhempieni ensimmäinen ihan oma. 5-vuotiaana tähän taloon muutin ensimmäisen kerran, heti sen valmistuttua. Seuraavan kerran kun samaan taloon muutin, oli oma lapseni 5-vuotias. Lämpimät muistot ja sukupolvien ketju, ne ovat tärkeimmät. Eikä haittaa lainkaan sekään, että kotimme on maailman paras talo maailman parhaassa paikassa, täynnää niitä maailman rakkaimpia.

Jessika kirjoitti...

oma koti on vielänä kaukana haaveissa, ja en tingi siitä että omaa pihaa on oltava:)

Katriina - Valkoinen Koti kirjoitti...

Ensimmäisessä omassa kodissa merkitsi se, että huoneita oli riittävästi ja meillä oli oma pieni piha. Seuraavassa, eli tässä nykyisessä kodissa oli sitten tärkeää tilan tuntu ja valoisuus, niistä tahtoisin luopua viimeisenä, sillä ne merkitsevät todella paljon.

K kirjoitti...

Vaikeaa kertoa näin sanoin. Haaveilen kodista jossa olisi kunnon keittiö ja tasainen lämpö. Nykyisessä omakotitalossa lämpö on talvella vaan haave ja keittiö on mikä on. Puusauna on kyllä ihana .

anna kirjoitti...

Ensimmäinen oma kämppä oli pikku kaksio keskustassa, johon täysin peukut keskellä kätöstä alettiin remppaamaan omanoloista koloa. Seiniähän siinä kaatui...

Kiva arvonta kyllä! Harmi ku on Ikea lähempänäkin, niin ei tuu käytyä katsomassa Vantaalla!

Wirvatuli kirjoitti...

Tunnelma, valo ja tulisija, siinä ne tärkeimmät. Perässä tulee säilytystila ja toimiva keittiö. Oi, joskus jos saisi oikean vaatehuoneen, se vasta onnea olisi!

Sonja / Luovia hulluuskohtauksia kirjoitti...

Haaveilen sellaisesta puutalo-osakkeesta. Sellaisesta, joka olisi kolmessa kerroksessa ja täynnä valoa ja se hehkuisi puutalon henkeä. Kellarikerros olisi yhtä avonaista tilaa, lastenhuone, jossa olisi tilaa leikkiä ja jättää leikkejä odottamaan seuraavaan päivään. Keskimmäisestä kerroksesta löytyisi keittiö ja olohuone yhtenä avoimena tilana. Valoa, naurua, astioiden kilinää ja puheen sorinaa. Pimeitä syysiltoja, teetä, sohvan kulma ja puikot. Ylin kerros olisi aikuisten pyhättö. Kattoikkunat ja valoa, paikka kankaille ja ompelukoneelle.

Linnea kirjoitti...

Millainen oli tai tulee olemaan sinun ensimmäinen asuntosi? Mihin asioihin kiinnität huomiota hankkiessasi ensimmäistä ihan omaa kotia? Mikä on se juttu, josta et millään haluaisi tinkiä?

Ensimmäisen oman asunnon toivon olevan valoisa, ajaton, tilavat huoneet ja kiva piha lapsille. Oma kylpyhuone miehen kanssa makuuhuoneen yhteydessä voisi olla se pieni luksus josta haaveilen. Sieltä löytyisi sitten amme, johon voisi mennä rentoutumaan kun talo hiljenee...

linnealiving@gmail.com

Santtu kirjoitti...

Haaveena olisi omakotitalo, jossa olisi paljon tilaa ja mikä tärkeintä: askarteluhuone! ;)

Iina kirjoitti...

Omakotitalo. Keittiön pitäis olla mieluisa ja toimiva, kuitenkin se on paikka missä eniten ollaan. Ja ehdottomasti pitäisi olla valoisaa ja avaraa. Kodinhoitohuoneen olemassa olosta en haluaisi myöskään tinkiä.

Laura kirjoitti...

Omasta kodista haluaisin joko vanhan talon ja valmiin puutarhan kera ison pihan jokinäkymällä jostain täältä Lapista, mutta samoilla "ulko-ominaisuuksilla" kävisi myös uusi talo. Vanha talo saisi olla reilusti vanha, värikkäästi ja leikkisästi sisustettu, uusi talo puolestaan hyvin hyvin pelkistetty ja moderni, sisustettuna itse suunnitelluilla huonekaluilla, verhoilla, matoilla...ja tosiaan oman kodin hankinta on niin kaukana, että realiteetteja ei tarvitse kohdata vielä pitkään aikaan. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tilava, kotoisa omakotitalo.. Valkeilla lautalattioilla, leveillä ikkunalaudoilla, rauhallisilla väreillä maalattu. Sellainen, johon on ihana tulla aina! :)

marjovain@hotmail.com

AnneLina kirjoitti...

Yhdistetty keittiö ja olotila sekä valoa ja pieni pihatie.

Unknown kirjoitti...

Ensimmäisenä kiinnitän huomiota keittiöön ja kylpyhuooneeseen. Niiden varusteluun ja ulkonäköön. Tämä siitä syystä, että ovat kalleimmat rempata. Tärkeää on myös hyvä pohjaratkaisu ja se, onko kodissa riittävästi tilaa.

AnneLina kirjoitti...

Valoa ja pieni, oma pihatie.

Unknown kirjoitti...

Asumme nyt ekassa omassa kodissa, jonka valintaa edesauttoivat loistava sijainti, miellyttävät materiaalit sisäpinnoissa, iso ja rauhallinen sisäpiha (kerrostalossa kun ollaan) ja turvallisuus jälleenmyynnin kannalta. Vielä kun parvekkeen olisi saanut, niin aijajai! :) Mutta nyt on hyvä syy vähän haaveilla seuraavastakin kodista.

Miina kirjoitti...

Valoisuus, modernius ja oma piha/parveke ovat tärkeimmät. Omassa asunnossa haluaisin olevan myös tilaa erillisen työhuoneen verran. Haaveilen myös parkettilattioista, yläkaapittomasta keittiöstä ja toimivasta kylpyhuoneesta, jossa on kunnolla säilytystilaa ja purkit pysyvät järjestyksessä.

miinaminde (at) gmail.com

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

Jos me tällä porukalla joskus päästään omaa kotia valkkaamaan niin kiinnitän huomiota eteiseen, kodariin ja säilytystiloihin. (tietenkin mukava jos myös ruokapöydän ympärillä on vähän tilaa). Sitä pärjää sellasella kompaktillakin kodilla jos nuo mainitsemani asiat on kunnossa.

Jossu kirjoitti...

Meidänperheen ensimmäinen oma koti on nykyinen kotimme: puusauna, iso piha, marjapensaita ja omenapuita, vesistöä ja metsää ymmpärillä , isot ikkunat , lapsille omat huoneeet, oma pieni ompelu/askartelu nurkkaus, "pyykkitupa" , ja tietysti olohuoneessa Marimekon tapetti ja "blogimatto" ;)

Anna kirjoitti...

Omakotitalo rauhallisella paikalla olisi haaveena seuraavaksi. Maalaisromanttinen, valkoista pääasiassa sisustuksessa. Nyt kuitenkin tyydytään vielä kerrostalokolmioon.

salla kirjoitti...

Sopivan tunnelmallinen sauna on ihan ehdoton.... :) järkevä pohjaratkasu tietenkin.

Laura kirjoitti...

Kun ostimme ensimmäisen asuntomme tärkeimmät kriteerit olivat sijainti, hyvä pohja ja tietenkin sopiva hinta :) Asunnossamme on myös iso lasitettu parveke ja remontoidut keittiö&kylppäri, mikä oli iso plussa! Seuraavalta kodilta toivon enemmän luonnonvaloa ja omaa pihaa, mutta sitten olemmekin jo valmiita tinkimään sijainnista :)

JohannaL kirjoitti...

Sauna pitää olla ja takka!

R kirjoitti...

Meidän eka koti oli kauniilla rauhallisella paikalla, lähellä merta ja hyviä ulkoilumahdollisuuksia. Ensi kerralla, kun muutamme etusijalla valinnassa on edelliin rauhallinen ympäristö! :)

Mukaan arvontaan!

Jenni kirjoitti...

Säilytystila! En pahemmin välitä turhasta krääsästä, mutta yksi kaappi vaatteille on auttamatta aivan liian vähän. Myöskään kunnon kokoisesta keittiöstä en tinkisi. Vaaleat lattiat ja seinät voi sitten itse remppailla. :)

wintly(a)gmail.com

Joppana kirjoitti...

Vuokralla on asuttu jo monta vuotta ja ensimmäinen ihan oma koti on harkinnassa lähitulevaisuudessa. Kriteereitä on varmasti paljon, mutta nyt ensimmäisenä tulee mieleen vain se, että se tuntuisi omalta. :) Haaveena puinen omakotitalo omalla pihalla ja mukavalla sijainnilla.

Sari kirjoitti...

Tärkeintä on käytännöllisyys ja kauneus, eli se, että kaikki toimii ja on kuitenkin silmäniloakin :).

maiju kirjoitti...

Isot ikkunat, vaaleat pinnat, sopivasti tilaa ja mukava keittiö. Vanha kivi - tai puutalo ois ihana.

Eeva Maija Sorvari kirjoitti...

Tärkeää ei ole käytännöllisyys vaan viihtyisyys. Luonnolliset materiaalit, pöytä ja tuolit ympärillä.

Sari kirjoitti...

Mulla oli kriteerinä oma piha, 2 kerrosta ja oikea "tunne". Kaikki saatiin :)

mandi kirjoitti...

Valoisuus ollut haaveena sekä ekassa että myöhemmissäkin kodeissamme; haave on hyvin toteutunut.

-mandi-

http://mitasittemuuta.blogspot.fi/

Ellimelli kirjoitti...

Ensimmäinen oma asunto oli vuokrakaksio, jonka ikkunasta miehen kanssa katseltiin upeita ukkosmyrskyjä Päijänteen yllä. Monen muuton jälkeen ympyrä sulkeutui ensimmäisen omistusasunnon terassilla,jossa samoja ukkosmyrksyjä katsellaan nyt toisen vuoren kainalosta. Piha on edelleen laitamatta eikä saunaakaan ole, mutta maisemat, niihin voi katse unohtua.

heidi kirjoitti...

Huippu arvonta!
Isot kodinhoitotilat, kuraeteinen ja ja toimiva keittiö olivat tärkeimmät kriteerit jonka pohjalta aloimme nykyistä kotiamme suunnitella.

Hanna kirjoitti...

Kodissamme piti olla tilaa, avaruutta ja valoa. Oma piha ja rauha, eikä naapuri heti kurkkimassa olan takana ;-)

Aniliini kirjoitti...

Ostimme Miehen kanssa ensimmäisen pikkiriikkisen asuntomme saaresta keskustan tuntumasta, sillä lähellä mestoja asuminen oli silloin se juttu. Ja mehän maalattiin keittiöön (jonne mahtui yksi ihminen kerrallaan) yksi kirkkaanpunainen seinä!

Nina kirjoitti...

Suuret ikkunat, isoilla ikkunalaidoilla joissa voisi istua ja katsella pihalle kahvia juoden :)

Sanna kirjoitti...

Ensimmäisen ihan oman kodin pitää olla sopivasti vanha, eikä sitä vanhaa tunnelmaa saa kukaan olla remontoinut pilalle!

Tähtianis kirjoitti...

Ensimmäinen vuokrakoti tuli yhtäkkiä eteeni ja sinne oli muutettava heti just nyt. Huonekaluja ostin kirppiksiltä, keittiön pöytä oli jonkun aikaa kaksi pahvilaatikkoa, sohvat isä hankki tutun kautta, PUNAISET!! Niin kaikki alkoi muuttua punaiseksi.
Nykyään en siedä kotona mitään punaista, poikkeuskena joulu :)
Hymyssä suin mietin näitä aikoja!

Pikku hiljaa on ajankohtaista hankkia ihan OMA koti ja lähes joka ilta ennen nukkumaan menoa sisustan ja haaveilen. Takka olisi tärkeä elementti tulevassa kodissamme.

Nanna kirjoitti...

Asunnon valoisuus ehdottomasti!

sama kirjoitti...

Hyvä sijainti kantakaupungissa ja vanhat leveät ikkulaudat - ne olivat sekä ensimmäisessä vuokra- että omistusasunossa. Perheen kasvaessa, molemmista olen joutunut tinkimään mutta onneksi vaihdossa olen saanut kultaakin arvokkaampaa :)

Saikku kirjoitti...

Sitten kun minulla on se oma koti niin tärkeintä on, että se on valoisa ja avara. Eikä mitään turhaa rompetta sinne vaan sisustus on tarkkaan harkittua. Omakotitalo ois kiva, mutta muukin asumismuoto passaa kyllä.

neitinomad kirjoitti...

Mun ekassa omassa kodissa on toivottavasti luonnonvaloa ja avaruutta. Sen ei tarvitse olla iso, mutta valoa on löydyttävä enkä halua nukkua jääkaapin kanssa samassa huoneessa, jos se on suinkin vältettävissä.

Henry kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Maya kirjoitti...

Ihka omassa ensiasunnossani olisi suuret valoa tuottavat akkunat, valkoiset seinäpinnat, mustan kiiltävä lankkulattia, erittäin toimiva ja kiiltävän siisti keittiö, kylppäri laatoittettu harmaavalkoiseksi, tumman puhuva sauna ja mikä tärkeintä paljon työtilaa pölyäville ommeltaville kankaille. Jos näitä ihan kaikkia en voisi saada samaan syssyyn, tärkeintä olisi toimiva pohjaratkaisu ja paljon vaaleata pintaa. joo, olisipa oma koti. ü

luonteenlaatuinen@gmail.com

Unknown kirjoitti...

Jos joskus löydämme kodin tai rakennamme, mielestäni sen täytyy olla erityisen käytännöllinen jossa on suuri kodinhoitohuone ja tunnelmallinen puusauna! -Miia-

Eevakaisa kirjoitti...

Omassa kodissa tulisi olla mummuni elämänviisautta noudattaen kaksi kerrosta ja kaksi televisiota ;).
-Eevis-

eevakaisa.ollikainen@gmail.com

Sirpa kirjoitti...

Omassa omistamassamme (tai siis pankin omistamassa ;)) talossa halusin paljon ikkunoita, vaaleaa pintaa ja lämpöä. Onnellisia hetkiä takan lämmössä.. Kun sai kaiken perusjutun mistä tykkäsi niin extrasta oli helppotinkiä esim kaikesta härpäkkeistä mitä keittiöfirmat möi kaapistoihin ja laatikoihin extrana. Perushyllyt ja laatikot riitti. :) Toisessa kodissa niihin ehkä satsattiin hiukkasen enemmän.

Karo kirjoitti...

omassa kodissa ehdottomasti on oltava täydellinen keittiö,viihtyisä ja tilava. Kyrsii kun näissä vuokra-asunnoissa keittiöt on vähän mitä on. ja sauna pitää kans olla ! :)

ineski kirjoitti...

Riittävästi kaappitilaa on oltava! Mieluiten vanha talo, jota voisi itse remontoida pikkuhljaa..

Jenni kirjoitti...

Kiitos kivan arvonnan järjestämisestä! Kun lähdimme opiskelemaan, muutimme tyypilliseen opiskelijakämppään, elementtitaloon, jossa kaikki oli vähän sinnepäin. Kun keittiöstä hajosi kaapinovi, toi talkkari tilalle oven, joka oli "melkein samanlainen" kuin toverinsa. Se ei haitannut, koska tärkeintähän koko kämpässä oli uudenlainen vapaus. Mutta voi sitä sinisyyden määrää...

Kun erinäisten vaiheiden jälkeen hankimme ensimmäistä omaa asuntoa, toiveissamme oli vanha puutaloasunto, jossa olisi puulattia ja kakluuni. Olimme haljeta onnesta, kun sellaisen vihdoin saimme. Tunnelma on varmaankin se, mihin kaikki tiivistyy. Saimme enemmän, vaikka jouduimmekin tinkimään mm. toimivista säilytystiloista, saunasta ja parvekkeesta. Ehkä käsittämätöntä eikä kovin käytännöllistä, mutta toisaalta hyvällä suunnittelulla pääsee pitkälle!

Eve kirjoitti...

Valoa, isot ikkunat, värejä, toimivuutta ja tilaa

Anneli kirjoitti...

Ensimmäinen oma koti tuli ostettua syksyllä. Asunnossa kiinnitin ensimmäisenä huomion keittiöön. Keittiö täytyi olla tilava.Nyt on täysin uusi keittiö käytössä.

juli kirjoitti...

Semmonen, että oven avatessa tulisi ikiomakoti-tunne!

Pilviraitti kirjoitti...

Ensimmäinen mieheni ja minun oma koti oli kaksio 70-luvun kerrostalossa. Remontoimme sen lattiasta kattoon. Pian kuitenkin kasvoi haave omakotitalosta ja ostimme 50-luvun rintamamiestalon upealla puutarhalla. Myös tämän kodin olemme remontoineet täysin kuluneen kahden vuoden aikana. Nyt voisin sanoa, että se on unelmakotini. :)

Nti Papu kirjoitti...

Valoisuus ja selkeä ja toimiva pohja. Nämä löytyvät tästä ekasta omasta, ja tykkään hurjasti edelleen :)
Nti Papu
herneetkinrokkaa at gmail.com

ps kirjoitti...

Parissa vuokraratkaisussa asuneena katse alkaa kääntyä hiljalleen ihan oman asunnon hankkimiseen.

Numero ykkösenä on keittiö. Siellä pitäisi olla liesi (nykyistä irroteltavaa ja liikuteltavaa retkikeittiötä en laske sellaiseksi). Lisäksi tulee olla lasku- ja työpöytätilaa enemmänkin kuin muutaman kymmenen sentin alue.

Näistä seuraavana riittävästi tilaa ruokapöydälle, jotta näitä keittiön anteja voi sitten isommallakin porukalla nauttia.

Ja lisäksi vaatehuone tahi iso komero, jotta erilaisilta huonetta kiertäviltä säilytysratkaisuilta vältyttäisiin.

Lämmin tunnelma on jotain, mitä ei suoraan saa purkista, mutta joka on väistämätön aines viihtyvyyteen. :)

AnniM kirjoitti...

Ensimmäisessä omassa kodissa valloitti hyvä pohjaratkaisu, kaunis takka ja hyvät säilytystilat. Nyt pitäisi löytää uusi isompi koti. Kaksi vuotta ollaan jo etsitty eikä tämän ekan kodin vertaista ole vielä löytynyt.

Sarita kirjoitti...

Riittävästi luonnovaloa (mielellään kaikkina vuodenaikoina ;), eli isot ikkunat oikeisiin suuntiin. Tämän lisäksi avokeittiö, ettei keittiössä puuhastelijan tarvitse kykkiä yksinään, jos muu perhe/vieraat/kotieläimet ovat olohuoneessa.

P.s Ihana on blogisi! <3

-S

Linda kirjoitti...

Kodin pitää olla avara ja valoisa..siitä en luopuisi. Myös paikan pitää olla omassa rauhassa mutta silti lähellä kaikkea!

Enni kirjoitti...

Oma ensimmäinen on jo tehty, mutta ehdottomasti tulevissa taloissa panostaisin LATTIAAN!! Sen täytyy olla hyvä.

Keittiö on toinen panostuksen aihe meikulla, nimittäin siellä vietetään aikalailla paljon aikaa päivästä!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne säilytystilat on aika ykkös juttu heti värien jälkeen :)

jossu kirjoitti...

Käytännöllinen ja avara pohjaratkaisu, valoisuus. Noiden asioiden pohjalle on ollu helppo lähteä rakentamaan niitä muita juttuja. Ja edelleen tykätään! Sauna on myös sellainen välttämätön asia, mitä ilman tuskin meidän perhe kykenisi elämään. :)

K kirjoitti...

Eka oma koti juuri ostettu. Näillä main pääkriteeri on ollut lähinn talo rauhallisella paikalla. Taloja ei oo liikaa ollu nimittäin tarjolla. Rauhallinen pihapiiri ilman naapureita on ollu tärkeintä. Mutta tärkeää on myös t i l a, joka tuntuu kullan arvoiselta rivariasumisen jälkeen.

Hannakaisa kirjoitti...

Ensimmäinen koti oli vuokrayksiö pienen järven vieressä. Koti oli juuri sopivan kokoinen sinkkutytölle, tyylini oli silloin boheemi eikä niinjustiinsa.

Seuraava kotimme on toivottavasti omistusasunto rivarissa, lähellä keskustaa mutta kuitenkin luonnonhelmassa. Oma piha olisi lapsen kanssa ihana, samoin sauna. Kaipaan kodilta avaruutta ja valoisuutta.

p kirjoitti...

Toivon, että ensimmäisessä omassa kodissa on paljon valoa, tilaa unelmille, lämmin tunnelma ja räsymattoja varpaiden alla. Omassa kodissa kahvi löytyy punavalkoraitaisesta peltipurkista ja keittiön pöydällä on neilikoita lasipurkissa.

KaRo kirjoitti...

Valoisuus :)

Nea kirjoitti...

Hyvä pohjaratkaisu, isot huoneet ja hinta olivat tärkeimmät tekijät ensimmäistä kotia ostaessa. Huonokunto oli myös plussaa. Saatiin remontoidan koko asunto mieleiseksi. Asunnon sijainnista en tinkisi.

Troijan Helena kirjoitti...

Siellä koti, missä sydän. Kovinkaan ronkeli en ole koskaan kodinvalinnassani ollut. Asunnon sijainti on ollut tärkeämpää. Tylsään asuntoon on ihana rakentaa oma majansa vanhoista muistoista. Oli ne sitten omia tai jonkun toisen vanhaa. Joka kerta asunto on jostain syystä muuttunut värien ilotulitukseksi. :D

Anonyymi kirjoitti...

Sellainen, jonne sisään astuessaan tietää tulevansa kotiin. Sellainen on minun (tuleva) koti.

Unknown kirjoitti...

Ehdottomasti sauna!!! Vai voiko joku muka elää ilman saunaa? Emmää ainakaan ;)

Anni Y-K kirjoitti...

Ensimmäinen asunto oli kimppa kämppä neljän tytön kesken. Siellä täytyi joustaa omista mieltymyksistä ja haaveista. Nyt on mahdollisuus toteuttaa luovuuttaan ja laittaa asuntoa mieleiseksi. Tärkeää on valaistus, sillä saa tunnelmaa muutettua.:)

Krisse kirjoitti...

Toimiva keittiö! Kokkaaminen ja leipominen sujuu niin paljon mukavammin isossa keittiössä, jossa kalusteita ja kodinkoneita (ja niiden sijoittelua) on mietitty. Omaa kotia ei vielä ole, vuokralla asuessa pitää tehdä aina kompromisseja monen asian suhteen. Joskus sitten!

minnis kirjoitti...

Meidän ihan eka oma yhteinen koti oli 68 neliön kaksio, jonka timangi oli valtava olohuone. Edellinen omistaja oli tehnyt pohjatyön ja purkanut seinän, joka meiltäkin olisi kyytiä saanut. Kyllä hankintaa tehdessä must oli remonttikuntoisuus, mikä tarkoitti myös huokeaa hintaa. Ja remonttia saatiin pykätäkin sitten, ennen kuin koti oli koti.

Se, mistä en ala tinkimään on rakennuksen terveys ja sisäilman laatu.

Emmi kirjoitti...

Kunnollinen, tilava ja toimiva kodinhoitohuone! Asia numero 1.

elisa kirjoitti...

Leveät ikkunalaudat ja näkymä ikkunasta ulos.

Ne oli siis ensimmäisessä omassa kodissa, ja toivon mukaan myös seuraavassa.

SusB kirjoitti...

Hyvät säilytystilat j sauna on ainakin oltava :)

suszu_91@hotmail.com

ellin-s. kirjoitti...

Ensimmäinen oma kotini oli vuokra-asunto ihan keskellä kaupunkia. Pidin tärkeänä sitä, että kaikki löytyi ihan läheltä ja kävellen pääsin joka paikkaan, ei tarvinut kuluttaa aikaa parkkipaikan etsimiseen. Joskus kaipaan sitä helppoutta vieläkin!

Maikku kirjoitti...

Tällä hetkellä vasta haaveilen ihan omasta kodista.
Kodissa olisi makuuhuoneen yhteydessä mulla oma pukeutumishuone johon saisin laitettua kaikki vaatteet, kengät, laukut ja korut.
Sauna olisi erillisessä rakennuksessa itse talon vieressä, kulku olisi katettua terassia pitkin.
Olohuone ja keittiö saisivat olla yhteydessä toisiinsa.
Pihalle haluaisin pari omenapuuta, muutamia marjapensaita ja kasvimaan.

Aika näyttää toteutuuko mun haaveet koskaan.

Ninni Lankinen kirjoitti...

Ekaa asuntoa ostaessamme emme millään halunneet luopua vanhassa puutalossa asumisesta, isoista ikkunoista, lautalattiasta, tulisijoista ja omenapuista pihassa. Toista asuntoa ostaessamme luovuimme niistä kaikista, mutta saimme ystävät ja meren lähelle sekä lyhyet työmatkat. Niistä en enää luopuisi.

Unknown kirjoitti...

Ensimmäisessä OMASSA kodissa on sauna ja takapihalla terassi. Keittiö ja olohuone on yhtenäistä, valoisaa tilaa ja meillä on vaatehuone <3

Unknown kirjoitti...

Ensimmäinen koti oli ihana pikku-luukku, jossa neliöitä ei ollut kovin montaa mutta silti hyvin pärjättiin. Kuitenkin pidän tärkeänä avaruutta, luonnonvaloa sekä siistejä keittiötä ja kylpyhuonetta. Ja takka olis ehdottomasti plussaa :)

Ledna kirjoitti...

Haaveissani vaalea ja valoisa omakotitalo.
Toimiva pohjaratkaisu.
Riittävästi oleskelu- ja säilytystilaa.
Sauna.
Oma rauha.
Lyhyt ajomatka kaupungille.

Lilla kirjoitti...

VALO valo ja valo. Ja kaappitilaa. Millää muulla ei niinkään ole väliä.
JA seuraavaan taloon toimiva kodari. :)

Anu kirjoitti...

Aivan omassa rauhassa,lähellä kauppoja ;)

toimiva ja erittäin tilava avokeittiö/olohuone!

ja tietty toimiva eteinen.

vaatehuoneet!

ae kirjoitti...

Jos joskus tulee oma koti ostettua, niin tärkeimpiä kriteerejä ovat sijainti, valoisuus ja se, että asunto ei kesällä lämpenisi turhan kuumaksi. ;)

jni kirjoitti...

Sijainti on ehdottomasti tärkein. Mielellään pitäisi pärjätä yhdellä autolla ja ideaali tietysti olisi, ettei autoa tarvitsisi ollenkaan (meillä ei vielä onneksi olekaan :). Olisi ihana päästä myös omasta ovesta ulos, alkaa jo ärsyttämään tämä kerrostaloelämä pienen lapsen kanssa kun lähistöllä ei ole kunnon ulkoilupaikkoja.

elina kirjoitti...

Unelmoin kokoon kerätyistä huonekaluista ihanassa pienessä vanhan talon asunnossa keskellä Helsinkiä. Todellisuus tulee luultavasti olemaan joku pieni solunrääpäle jossain päin tulevan mahdollisen opiskelupaikan (jota ei ole vielä päätetty) lähistöllä.

Oikea oma koti on valoisa ja avara. Vanhaa ja uutta sekaisin. Värejä ja yksinkertaisuutta. Suloisia tavaroita.
:-)

kata kirjoitti...

Keittiö ja olohuone.pitää olla yhteydessä toisiinsa, että vieraille kahvia laitellessa voi samalla jutella.

Salla kirjoitti...

Meidän ensimmäinen oma koti oli(on) pakkohuutokauppakohde, narkkariluola, jota mieheni kävi lounastauolla katsomassa n. 5min ja jonka minä näin ensimmäisen kerran vasta omana. :D satuttiin voittamaan huutokauppa alueen hintatasoon nähden kohtuulliseen hintaan ja niin tästä "katotaan nyt satuttaisko saamaan, mutta ei haittaa vaikkei"-kerrostalokaksiosta tuli meidän oma. Entisen asukkaan kamojen pois roudaamisen, putkiremontin, keittiön uusimisen ja pintaremontin jälkeen tästä tuli erittäin ihana koti meille. Me etsimme sijainniltaan hyvältä alueelta hintaansa remontilla nostavaa alkupääoman kerryttämiskohdetta. Haaveet seraavan kodin ominaisuuksista on lähinnä enemmän tilaa (nyt 56m2/5hlö), kunnon kodinhoitotilat, sauna ja ehkä pieni piha. Kiitos kivasta blogista!

Salla kirjoitti...

Meidän ensimmäinen ja nykyinen kotimme on pakkohuutokauppakohde, narkkariluola, jota mieheni kävi katsomassa noin 5min ruokatunnilla ja jonka minä näin ensimmäisen kerran vasta omana. :D menimme mielenkiinnosta huutamaan ja satuimme voittamaan tämän "katotaan saadaanko, muttei haittaa ellei" -kerrostalokaksion alueen hintatasoon nähden aika edullisesti. Entisen asukkaan kamojen poisviennin, putkiremontin, keittiön uusimisen ja pintaremontin jälkeen tästä tuli tosi hyvä koti meille. Lähinnä tätä ostaessa merkitsi hyvä, arvoa nostava alue ja halpa hinta. Etukäteen ei tästä oikein ehtinyt toiveita kasaamaan, mutta nyt huomaa etuja olevan suuret huoneet/hyvä pohja, leikkipuistot ja palvelut lähellä, hyvät kulkuyhteydet ja meri 10min päässä. Seuraavina haaveina on lähinnä vähän lisää tilaa (nyt 56m2/5hlö), kodinhoitohuone tai isompi vessa, sauna ja ehkäpä pieni pihakin. Kiitos kivasta blogista!

e-vi kirjoitti...

Tunnelma - nii tai luonne, on se joka ihastutti tässä ekassa omassa kodissamme. sen tekevät hirsiseinät, varaava takka ja yhtenäinen olohuone-keittiötila. nämä kaikki löytyivät myös edellisestä vuokra-asunnosta, joten ehkä ne olivat niitä asioita joista ei tingitty.:) tulevaan täysin Omaan Kotiin täytyy ehottomasti tulla puusauna, ja kodin sijainnista ei sillon enää tingitä.

Kaisa Palomäki kirjoitti...

Ensimmäinen kotini oli Oulun kaupungin vuokra-asunto, jossa valintakriteereinä toimivat halpa vuokra ja siedettävät pintamateriaalit. Kriteerit ovat sen koomin hieman tiukentuneet. :] Ensimmäisessä oikeasti omassa kodissa tärkeää olivat mm. järkevä, avara ja valoisa pohjaratkaisu, sauna, takka ja oma piha.

Jaana kirjoitti...

meiän ensimmäinen oma koti löytyi joen rannalta. läheltä kylän keskustaa, mutta omassa maaseudun rauhassa saamme asua eläinten ja lasten kera. jos joskus tämän kodin jättäisimme, musta hirsinen rantasauna lähtis ehdottomasti mukaamme. :)

Saila kirjoitti...

Oma piha on loistojuttu! Lisäksi hyvät säilytystilat lisäävät asumismukavuutta ja takka tietenkin luo tunnelmaa.

Werhoutuja kirjoitti...

Oi! Juurikin omaa kotia suunnitellaan/rakennetaan. Ensimmäinen "kotoapois" asuntoni oli pieni VALKEA yksiö. Sinne retronkeltainen sänky, ja muut kalusteet isän ja äidin varastosta. Ihanuus. Omassa kodissa en tinkisi omien haaveiden toteutuksesta.:)

Laura kirjoitti...

Ensimmäinen koti, jossa parhaillaan asumme, on valoisa ja pohjaltaan toimiva paritalon puolikas. Ensimmäisen kodin suunnittelussa korostui erityisesti se, että budjetti oli melko pieni. Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen, jonka tuolla pienehköllä rahasummalla sai kokoon!

Milly's kirjoitti...

Ensimmäisessä omaomassa kodissa olisi kaunis lattia ja paljon valoa(ikkunat). Mielestäni hyvä pohja kauniille kodille, on huolellisesti valitut pinnat ja valo.

e l i n a kirjoitti...

takka oli ehdoton asia taloa rakennettaessa. kaikki lapsuuskotini ihanimmat hetket on vietetty takkahuoneessa lämpimän takan ääressä koko perheellä, saman tunnelman halusin omaan kotiini. oikeastaan jokaikinen neliö ja nurkka viilattiin arkkitehdin kanssa ajatuksella ja huolella - niinpä ei ole tullut mieleen vieläkään mitään mitä olisin tehnyt toisin. sanomattakin lienee selvää, että rakastan tätä kotiania :)

Unknown kirjoitti...

Voih, historian havinaa! Eka oma vuokrakoti oli kimppakämppä kahden muun tytön kanssa. Asunto oli kaunis ja kaupungin upeimmalla paikalla meren läheisyydessä. Omistajat olivat tuttuja, eikä vuokra huimannut opiskelijoidenkaan päitä. Sisustus koostui vanhemmilta ja mummolasta haalituista huonekaluista, sekä kirpparilöydöistä. Siellä oli kodikasta ja muutenkin hyvä meininki. Oman kodin ostossa kiinnittäisin huomiota eteenkin pohjaratkaisuun ja hyviin säilytystiloihin. Ennemmin vähän rähjääntynyt ja edukkaampi remontoijan unelma, kuin kallis vasta remontoitu, joka ei kuitenkaan olisi täysin oman maun mukainen. Sijainnilla on toki myös merkitystä ja sillä tunteella, että ensimmäisen kerran asuntoon astuessa tulee tunne "tässä on koti".

Lotta Vuorma kirjoitti...

Kodikkuus ja valoisuus voittavat aina. Saunan vaatimus oli ensimmäiseen yhteiseen asuntoon, mutta suuret valoa tuovat ikkunat valloittivat niin, että sauna unohtui. Parveke oli kiva lisä myös ensimmäisessä asunnossa. Pienet neliöt riittävät ja riittävät yhä aivan hyvin. Siivous sujuu hetkessä, kun kaikki kaikki on yhdessä kerroksessa.

Eeva & Nils kirjoitti...

Minun omaan kotiin haluan hyvää valsistusta ja avaraaa tilaa.
-eeva

Unknown kirjoitti...

suuri haave, vanha, hirsinen talo maaseudulla. mutta lähempi haave on enemmän perinteinen talo, isoilla ikkunoilla. pieni pyykkihuone, jossa tapahtuisi pyykkien pesu, kuivaus, viikkaus ja säilytys. mutta, uskon että kodin tekee puoliso ja mahdolliset lapset.

Reeta kirjoitti...

Tykkään ihan nykyisestä uudesta kodista, mut mahd. seuraava kotimme on avarampi. Reeta

Unknown kirjoitti...

Ensimmäinen koti oli pieni vuokrayksiö pellon vieressä. Valoa oli paljon, naapurit ihania, tilaa oli vähän mutta tunnelmaa sitäkin enemmän <3 Nykyisin kiinnittäisin eniten huomiota valonmäärään ja maisemaan :)

Minttu, Kivempi blogi kirjoitti...

Minulle oli tärkeää, että asunnossa olisi tilantuntua. Kaikkein TÄRKEIN juttu oli kuitenkin, se että kun astuin sisään ensimmäisen kerran, asunto tuntui kodilta, jotenkin omalta paikalta.

Muutenhan asuntoja voi muokata mielensä mukaisesti.

-J- kirjoitti...

Tilaa ja avaruutta, tarpeeksi valoa ja talo jossa on hyvä hengittää! :)

Jenni

Mirva kirjoitti...

Ensimmäinen kotimme oli luksusta meille: parveke kivalla näköalalla, tammiparketti, sauna ja kalusteet valmiina. Siellä oli ihana aloittaa yhteinen elämä! <3

Virpi kirjoitti...

Ensimmäinen oma kotimme oli pieni punainen hirsitupa maalla. :)

anukaroliina kirjoitti...

Toimiva keittiö on ehdoton, siis että on riittävästi kaappi- ja laskutilaa astioille :)

Mari M. kirjoitti...

"Omia" koteja on jo ollut pari mutta ensimmäisessä ihka omassa minulle tärkeintä olisi oikea sijainti ja se että kyseessä on vanha omakotitalo. Muista asioista voin joustaa :) Iso keittiö olisi kyllä myös kiva.

Ehtoisa emäntä kirjoitti...

Ensimmäisellä omalla kodilla oli luonnetta, se kai se.

Mutta jos jotain konkreettista ajattelee...hmm. No, säilytystilaa pitää olla sopivasti.

Nenna kirjoitti...

Unelmieni kotin olisi neliöiltään kompakti ja valoisa, parvekkeella varustettu myös. Keittiön tulisi olla suht tilava ja toimiva, sekä hyvin varusteltu. Kylpyhuoneelta odotan myös paljon, sen tulisi tarjota mahdollisuus hemmotteluun ja olla todella mieluisa ja rentouttava ulkoasultaan. Makuuhuoneet saisivat olla pienempiä ja olohuone yhdessä keittiön kanssa. Siinäpä ne kevyet vaatimukset :D Ja mukana arvonnassa, lahjakortille olisikin käyttöä :)

Suvi kirjoitti...

Ensimmäisessä omassa asunnossa ratkaisi sijainti ja se, että kunto oli niin heikko, että sai remontoida mieleisekseen.
Nyt haaveilen lattiaan asti olevista ikkunoista ja saunasta, vaikka tiedän niiden jäävän vain haaveeksi.

Jane kirjoitti...

Avarat, valoisat tilat. Pelkistetty arkkitehtuuri, vaaleat pinnat. Sauna ois kyllä aika ehoton myös. -Jane-

paevi kirjoitti...

Riittävästi tilaa (etenki sisääntulossa!) ja neutraali värimaailma, niillä lähettiin liikkeelle ku suunniteltii ekaa omaa kotia.

Unknown kirjoitti...

Suuri sänky. Oman kodin sydän ja keuhkot!

Paukku kirjoitti...

Pohjaratkaisut järkevät, avaruus, valoisuus ja ajattomuus ja säilytystilat, nämä nyt ainakin mitä ensimmäiltä ihan omalta kodilta halusi.

Riikka kirjoitti...

Isot ikkunat, tarpeeksi pattereita (ekassa omassa kämpässä talvella sisällä -16 astetta) ja säilytystilaa kaikelle turhalle, mutta niin ihanalle tavaralle :)

Maiju kirjoitti...

Ensimmäinen vuokrakotini oli opiskelija-asunto, jonka muovimatot ja ludeongelma puistattavat vieläkin. Parvekkeen alla oli K-kauppa, josta kävin ostamassa salaa suklaata (poikaystävä oli pihi mies ja suostui hankkimaan jääkaappiin vain Perinteistä jugurttia ja lauantaimakkaraa). Ei ole ikävä kotia eikä makkaraa!

eliisa kirjoitti...

ensimmäinen oma koti.. olisipa se joskus valoisa, avara ja toimiva. tarpeeksi tilaa kaikille. hyvin suunniteltu. paljon säilytystilaa ahhhw. :o)

Kaisa kirjoitti...

Ostettiin juuri ensimmäinen oma koti.Tärkeintä oli että tuntui heti kotoisalta,omalta.Oli potentiaalia ja vanhoja ikkunoita,omenapuita ja hillokellari.Fiilispohjalta tehtiin kaupat ja nyt tutustutaan taloon pikkuhiljaa remontoiden.

eliisainen kirjoitti...

Meidän ensimmäisessä kodissa parasta on avaruus ja valoisuus. Remontoitu kylpyhuone ja sauna olis luksusta. Muuten aika kohdallaan.

Unknown kirjoitti...

Ensimmäisessä kodissani parasta oli asunnon sijainti Aurajoen rannalla. Lisäksi pienen asunnon neliöt oli käytetty hyvin pohjaratkaisussa ja asunto oli siksi persoonallisen näköinen, vaikka tavaroita ja huonekaluja ei ollut vielä ehtinyt kertyä...

Ilse kirjoitti...

Yhtenäinen keittiö-olohuone oli suurin haaveeni. Ja se toteutui.

Ilse
elperi76@suomi24.fi

Ilse kirjoitti...

Yhtenäinen keittiö-olohuone oli haaveeni ja se toteutui.
ilse

Unknown kirjoitti...

Meidän ensimmäinen (ja nykyinen) oma koti on vuosimallia -57 oleva rintamamiestalo. Tunnelmaa on vaikka muille jakaa, mutta ai että tulisi lahjakortti Ikeaan tarpeeseen. Juuri sauna/kellariremppa menoillaan ja rahaa palaa iloiseen tahtiin :)

Ilona kirjoitti...

Mun ensimmäinen kotini (josta tuli myöhemmin mun ja mieheni eka yhteinen koti) oli pieni ja tosi sievä kerrostaloasunto. Siellä kaikkein tärkeimmät jutut oli pieni, vedenvihreäksi maalattu vaatehuone ja näkymät viereiseen puistoon. Hauska oli myös hillokellarikoppi! Mulle tärkein asia (kodissa yleensäkin) on kirjat ja kirjahyllyt, joten niistä en tinkinyt silloinkaan, vaikka opiskelija-aika noin muuten oli melko niukkaa.

Unknown kirjoitti...

Ensimmäisessä omassa kodissa piti olla tarpeeksi tilaa ja hissi. Myöskin järkevä pohjaratkaisu oli iso kriteeri. Loppuihin asioihin pysty vaikuttamaan remontilla.

Karzi kirjoitti...

Ekassa oli vaatehuone, romuvarastona. Nykyään toivosin isoa vaatehuonetta ja sen kuuluis ehdottomasti olla kodinhoitohuoneen yhteydessä! Lisäks valosuus ja avaruus on niitä mistä en haluu tinkiä!

nuokku kirjoitti...

Ensikoteja kun on ollut niin monia, mutta ensimmäinen oma yhteinen koti miehekkeen ja pankinjohtajan kanssa oli kolmio hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta. Halusimme selkeästi maksaa enemmän tilasta kuin sijainnista ydinkeskustassa. Tärkeintä oli myös siisti keittiö ja vastikään remontoitu kylpyhuone. Kodin seinäpinnoilla ei ollut juurikaan väliä, sillä ne oli helppo vaihtaa mieleiseksi sutia näyttämällä.
Avara ja muunneltava pohja ovat myös plussaa. Vaikka kylpyhuoneemme onkin superpieni niin ainakaan se ei vie montaa neliötä kodin muista tiloista. Myös saunattomuus on plussaa.

Emppu kirjoitti...

Lattia on tärkeä, se EI saa olla harmaata muovimattoa, se ankeuttaa totaalisesti! Vanha lautalattia on mielestäni kaikista kaunein. Yhdessä kodissani oli jo sellainen, se oli ihana.

Nipa kirjoitti...

eka oma on omakotitalo. Normi kokoinen, mutta avaruutta ja tilantuntua piti silti saada. Yhtenäinen keittiö-olohuone oli ykkössijalla. Lattialla on suuri merkitys kokonaisuuteen ja siitä ei tarvitse tinkiä. Siihen aion jatkossa satsata vielä enemmän.

Mymlan kirjoitti...

Meidän ensimmäinen oma asunto oli alle 40-neliöinen yksiö. Sauna löytyi, pohja oli fiksu ja kaiken kruunasi hieno mahtava aurinkoterassi. Remontoimme asunnon mieleiseksemme ja viihdyimme siinä monta vuotta. Jälkikasvun tavarat eivät sinne olisi enää mahtuneet, joten vaihdoimme isompaan.

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 252   Uudempi› Uusin»