4/05/2012

Pääsiäinen.
Se on täälläkin, tämä keväinen pitempi viikonloppuloma. 
Viimeisin viikko on kulunut tässä talossa varsin palvelevalla meiningillä, sillä sattuneista syistä torpan vierassänkyjä on kansoittanut lapsiyövieraitten joukko eikä tämä matami ole juuri muuta ehtinyt, kuin passata ja puunata, tehdä ruokaa ja jolkottaa milloin kenenkin perässä. Emminä valita, sillä aivan mukavaa oli mutta hieman ehti jo ompelukonetta tulla ikävä.

Tuossa menneellä viikolla tilasin kankaita netistä ja niitäkö sitten kuola suupielessä odottelemaan. Siskon samalta firmalta tilaamat kankaat tulivat parissa päivässä, joten siitäpä sitten alkoi yksi tämän kotomaamon elämän suurista jännitysnäytelmistä. Kaikki alkoi hyvin, paketti lähti taipaleelle ja seurantakoodi saapui sähköpostiin. Lapsipainotteinen kotiviikko teki sen, että sain lähetyksen seuraamisesta pakkomielteen.

Kaikki meni hyvin siihen asti, kun paketti jumittui Forssaan. Kaksi päivää latasin ahkerasti koodia lähetyksenseurantapalveluun mutta edistystä ei tapahtunut. Oli pääteltävä, että jokin forssalainen julkea rosmo on varastanut viattoman pienen kangaslähetykseni. Kuskannut sen sitten ompelevaiselle puolisolleen tai äiteelleen ja siellä sitten ilakoivat meikämarjatan maksamissa kankaissa. Tai sitten herttanen kangaspukettini on ottanut ja rakastunut. Jos vaikka Forssassa on kauheen söpö postimies, jonka kanssa välttämättä tahtoi tehdä lähempää tuttavuutta. Kangasta iholle, kyllä te tiiätte.

Mutta eilen, oi onnenpäivää, armas pakettini saapui kotiin. Riivin sen auki, leväytin kankaat pitkin olohuoneen lattiaa, kirmasin kaavat, leikkasin kangasta, pistin lapset nukkumaan, musiikin soimaan - ja ompelin, pitkälle yöhön. Kiitos postisetälle Forssaan. Kiitos kun panttasit pakettiani, sillä pakkomielteinen paketin odotus nosti yöllisen ompeluhetken ihan omaan arvoonsa.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kankaita. Saako udella mistä tilasit?

Hyvää pääsiäisen aikaa!

Tytti

LauraQ kirjoitti...

Valkoharmaa pallotakki on ihana! Ja sen sisällä väärinpäin kääntynyt lapsi :)

JohannaL kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä!

Tuuli kirjoitti...

No tolta se takki tosta mun haavekankaasta ois sitte näyttäny. Kiitti Rilla, nyt ei ite tarvi tehä, en ois kummiskaan jaksanukkaan... :D! Tykkään sen verran paljo mun orantsista muotopuolesta!

Mutta hei, jos tuo jää Beealle niin mää ostan sen sulta ens keväänä. (jos se ei mahu sille enää sitte)
Tykkään kerta tuostaki paljon!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania takkeja, apua! Sä oot niin taitava! Etkö tekis tilaustyönä tuolle meiän pallerollekki takkia? :D - Kristiina

Anonyymi kirjoitti...

En kestä miten hienoja!!!

joska kirjoitti...

Tässähän pitää kohta itsekin alkaa takin tekoon kun näitä sun takkeja katsoo. Hienoja, tykkään näistä eniten. Täytyy kyllä kysyä montako takkia sun lapsilla on? Miten ne ehtii kaikkia käyttämään? Ehkä oon vain kade kun en saa nyt yhtä takkia aikaiseksi.

Unknown kirjoitti...

Oih niin on kyllä ihana kangas, että oisin itekin ollut jo ihan paniikissa, että missä se luuraa. Loistava takki!

Anonyymi kirjoitti...

Hei pitääkö tuo Steltonin termari juomat hyvin lämpimänä? :)

Rillirousku kirjoitti...

Tytti: Kiitos samoin! Kankaat on Finlaysonilta. :)

LauraQ: Niin on, kumpikin. :)

JohannaL: Kiitos samoin! :)

Tuuli: Kumpastako takkia meinaat? Olin nimittäin sillon niin opettajatar-fiilareissa kun sitä orantsia tehtiin, jotta en muista mitä oot puhununna. :D Riippuu siis täten saako Viekku ens kesänä takin, että kumpainen noista jää meille. :)

Kristiina: Pakkomielteinen ainaki. ;) Minkä kokonen palleroinen teillä on? Sähköpostia saa laittaa asian tiimoilta. :)

Juli: Kiitti kangasvinkistä vaan itelles!

Joska: Asiallinen kysymys kyllä, vois ajatella että ei oo ainakaan takeista pula. :D Kummallakin on kuitenki VAAN kaks takkia. Toinen enemmän pihatakki ja toinen vähän parempi. Näitä takkipakkomielteitä kun tulee näemmän syksyisin ja keväisin, niin ei auta ku tehä. Onneksi on 14 kummilasta ja 4 sisarusten lasta ja osa menee myyntiin, eiköhän niille kaikille käyttäjä järjesty. :)

Merja: Sekä pallonen että mustavalkonen oli tuossa karussa olevassa paketissa. Onneksi löysivät perille, snif. ;)

Anonyymi: Pitää. Sitä on haukuttu epäkäteväksi mutta tässä tapauksessa kauneus menee kätevyyden edelle. ;) Se on sisältä lasinen, joten totisesti pitää nesteet kuumina!

Anonyymi kirjoitti...

Täytyypä laittaa, et tör-keen makeet takit! Vau! Pääsiäistä! :)

-Alf

Anonyymi kirjoitti...

No se on tuo Taimi minkä olisin sillon ostanu jos sitä ois siellä liikkeessä ollu. :)
Siis tuo mustavalkokirjavainen.

t. Tulppaani

Rillirousku kirjoitti...

Alf: Täytyypä todeta, että kii-tos! Ja samoin sinne. :)

Tulppis: No katoppa, en muistanu yhtään että puhuit! Olin niin ompelufiilareissa. ;) Mutta nyt kävi näin, että ens keväänä tuo on sitte teiän jos ei enää meiän tirrille mahu! :)

Anonyymi kirjoitti...

Jes!!! Nyt tuli hyvät kaupat!
t.Tulppis

Anonyymi kirjoitti...

Ihania takkeija! Olisiko mahdollista saada kaavoja niihin? :)

Maj kirjoitti...

Voi<3 Saisinko mä tilata sulta jotain 2-vuotiaalle?

Rillirousku kirjoitti...

Tulppis: Niin tuli!

Anonyymi: Kiitos! Kaavat on toki olemassa mutta vähän eri takeista sovellettu ja osittain itse piirretty, joten en osaa sanoa tarkalleen mistä ne saisi. Tai miten kaavojen soveltaminen nettikokoon onnistuu? Loppuu matikka kesken. ;)

Maj: Mikä jottei! Pistäpä sähköpostia. :)