4/03/2012

Nuuka ruukaa nuukailla.
Eilisen haamutuhtailun vastapainoksi tänään pihistellään. 
Harvalla meistä on oikeasti varantoa maksaa 250 euroa pienestä pöytälampusta. Ainakin tässä perheessä tuon kokoinen niin kutsuttu ylimääräinen rahasumma käytetään johonkin yhteiseen isompaan asiaan tai säästetään lomaa ajatellen, eikä suinkaan pistetä haisemaan pikkaraiseen lamppuun, niin soma kuin onkin. Toki silloin tällöin hankitaan jotain kauan haaveiltua, kuten vaikkapa keittiön Lokki-lamppu, mutta nämä tämäntapaiset kalliit hankinnat ovat kuitenkin varsin harvinaisia tässä taloudessa. Mieluiten kolutaan kirppareita ja tehdään mahdollisista löydöistä oman näköistä. Myös rautakaupat ovat oivia luovuuden lähteitä.

Nuukan viisi pihistelyvinkkiä huhtikuulle tulee tässä:

1. Lapsuuden kotoa omavaltaisesti peritty kakkuvuoka palveli kerran vuodessa ahkeraa leipojaa mutta muuten lojui nurkkakaapissa tilaa viemässä. Tilkka maalia pintaan ja siitä kuoritutui oiva munateline, kynttilänjalka, karkkikippo, keskustelun avaaja, ihan mitä vain.

2. Käännä jauhopussi nurinpäin, laita pohjalle jokin lautasen tai pienen kulhon tapainen ja tunge horsmake pussiin. Luontoystävällinen kukkaruukku on valmis.

3. Jos kaapeissasi sattuu lojumaan ylettömän monta korkkista pannunalustaa, niin hyötykäytä ne korutelineinä. Naulaa alunen seinään haluamaasi kohtaan ja pistele koukuiksi pitkiä nastoja. Ripusta korut kätevästi esille.

4. Höytykäytä vanhat vetimet vaatekoukkuina tai osta edullisia uutena. S-roikuttimia löytyy varmasti kaikista rautakaupoista monessakin sävyssä.

5. Ompele vanhasta lakanasta tyttärellesi kesämekko.

29 kommenttia:

heidi. kirjoitti...

Kiitos nerokkaista nuukailuvinkeistä (miinus ompelujuttu koska mä en moisia handlaa!) sekä noista kuvista, joista tuli ihan hassusti mieleen kesä ja talo meren rannalla. Ja untuvatukkainen tyllerö hyppimässä pitkin hiekkaa. Oij!

Skjerstad kirjoitti...

So it was cool with light;)
And a fun and exciting solution you had with the cork!
Cute dress for a charming little girl - has become more and more fond of stripes I;)

Have a great Easter :)
Hugs from Jane

Virpi kirjoitti...

Tää oli niin hyvä!:D

Noushka kirjoitti...

Loistavia vinkkejä! Korkkisia pannunalustoja meiltä löytyy ainakin pari ja (edullisia) vaatesäilytysvinkkejä kaivataan jatkuvasti!
Kiitos ja lisää vinkkejä otetaan mielelläään vastaan jatkossakin! :)

Sussu kirjoitti...

Kiitos nuukailuvinkeista! Mikä onkaan kivempaa, kuin miettiä vanhoille romuille uutta käyttötarkoitusta.(: Ja sitte ku se Ahaa-elämys tulee ja idealamppu syttyy, niin ai että on kiva!(:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä tulee tunnustuksia lisää. Olet selkeästi vuoden paras plagioija. Se, joka kehtaa kissamekon kopioida, kertoo itsestään kaiken. En pidä.

Nna kirjoitti...

toinen nuukimus kiittää vinkeistä!

Rillirousku kirjoitti...

Dooda: Kesää odotellessa putsasin tänään lääkäriin lähtiessä autoa puoli tuntia lumesa. ;)

Skjerstad: Thank you! Have nice easter too! :)

Virpi: :)

Noushka: Harmillisen harvoin mitään välähtävää pälkähtää päähän täälläkään, mutta niitä odotellessa. :D

Sussu: Niinpä. Vanhat romut on parasta, kaikesta saa jotain kun vaan jaksaa miettiä. :)

Anonyymi: Jeeh, kiitos kommentista! Odotin sitä ja sieltä se tuli. :) Mikäli omaan käyttöön tehty vähän sinnepäin kopioitu kissamekko kertoo musta kaiken, niin ollos hyvä vaan. Nyt me tunnetaan täysin, joten teretuloa kahaville!

Nna: Ollos hyvä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Sä se keksit :)
Mikä ihme on kissamekko, oon iha ulapalla :D
Hyvää pääsiäistä sinne! Tänne tulee illal vieraita kotomaasta ka perjantain ristimäjäiset :)
/zalla

Rillirousku kirjoitti...

Zalme: Emminä keksi ku kopioin. Kissamekko on eräs kansallisaarre, jonka mallin omaan käyttöön soveltaminen ei ole suotavaa. ;) Kivaa ku saatte vieraita, pitäkää rattosaa! :)

Heidi kirjoitti...

Mikä kissamekko?
Tekstissä lukee KESÄMEKKO! ;P kuka vaihtoi sen kissamekkoon??
Kaikki tekeeja ompelee mitä lystää, olokoon sitten kissamekon kopio vai ei..Kertoo itsestä kaiken---->RILLA on RILLA!
Pääsiäisterkkuja sinne sekä KISSAMEKKOtytölle!

Rillirousku kirjoitti...

Heidi: Kissamekko on yhen Marimekon mekon nimi, se mustavalkoraitanen joka meilläkin on. :) Tuo punavalkonen on sama malli mutta muuta samaa siinä ei sitten ookkaan. Ymmärrän anonyymin kommentin kyllä, koska osasin odottaa sitä, mutta toisaalta en, koska on tehty vähän sinnepäin ja omaan käyttöön tuo. En suosittele tekemään itse vaan ostamaan ALKUPERÄISEN! Niin. Mukavaa pääsiäistä sinnekin <3

pikku viu viun äitee kirjoitti...

hauskoja niksejä ja ideoita!:) hyvä tuo kakkuvuoka juttu. kivan näkönen. nuukailuvinkit tulee tääläki talossa tarpeeseen. raha ei kasva puussa.:/

Anonyymi kirjoitti...

Huoh, miten nuo anot jaksaa aina kommentoida jotain yhtä pöhköä... :/ Kiitos kivoista nuukailuvinkeistä! Niin, ja tuo teiän tyttösen mekko on tosi kiva, aivan supersulonen!

terkuin Annitus, joka harvoin kommentoi, mutta lukee kaikki päivitykset

Maj kirjoitti...

Me onnekkaat saatiin pöytälamppu lahjaksi, ei oltais tähän hätään raaskittu ostaa. Siinä on kuulema isännän ja mun synttärilahja tälle vuodelle -ja hyvä niin :) Mukava postaus, voisin ehkä kokeilla kohtaa kaksi, mutta kohta viisi on mahdotonta toteuttaa :D

Rillirousku kirjoitti...

Pikku viu viun äitee: Kakkuvuokajuttu on ihan ihan raakasti perusidealtaan varastettu, kuten aiemmassa postauksessa linkitin. Noita tosin löytyy ympäri nettiä vaikka minkämoisina variaatioina. :)

Anni: Ei se haittaa, odotinkin. Olisinhan voinut tuota mekkoa kotona pitää ihan hyvällä omallatunnolla, joten olkoot tämä asia nyt tässä. :) Kiva että kommentoit! :)

Maj: Ojvoj, kelpais mulleki tuommonen pikkanen synttärilahja! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Kotipalapeli on nyt mun suosikki blogi,meni kiitäen lista ykköseksi!!! Olet mainio persoona(mitä nyt ihmistä voi "tuntea" blogin kautta) kotisi on karehdittavan ihana ja nyt nuo kaikki muut nuukuus ideat menee käyttöön paitsi tuo viimonen,kun en oo ompelija immeisiä...Ihanaa,ihanaa värikästä kevättä ja paljon uusia postauksia -A-

Kikka kirjoitti...

Marimekko valmistaa melkein kaiken ulkomailla, hinnat nousee ja taso laskee. Kai sitä nyt vähän voi kopsata eikä Marimekko siihen kaadu. Eikö se nyt oo ihan vanha juttu että asioita matkitaan? Toiset tekee plagioinneilla kamalaa bisnestä..

Ihania kuvia ja ihania värejä! Toi naulakkoidea on niin kiva että tekis mieli kopioida. Ja pannualuset seinällä- sekin! :)

Viena kirjoitti...

Mahtavia vinkkejä! :) Korkkikoruteline etenkin, voisin ottaa vaikka käyttöön heti.

Tuo pikkuinen on kerrassaan todella söppänä peilistä itseään kuikuillessaan! <3

Anonyymi kirjoitti...

Tuo naulakkoidea on kyllä ihan loistava! Olen pääni puhki miettinyt, että mistä hemmetistä kehitän tuollaisia näpsäköitä pikkunaulakoita, niitä kun tarvii vähän joka nurkalle, niin tuossahan se on! Rautakauppaan ja halvimmat vetimet kouraan, on varmaan just ne sopivan simppelit ja krumeluurittomat yksilöt. Koukkuja löytyykin jo valmiiksi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan pakko kommentoida tuota kissamekko-juttua. En ole mikään himo-ompelija mutta silloin jos ompelen otan usein mallin jostain olemassaolevasta mekosta. Ei se ole plagiointia jos niitä ei lähde myymään eteenpäin, mutta kyllä ne saa blogissa esitellä.
T. Mademoiselle

Rillirousku kirjoitti...

A: Kiitos kauniista sanoista! Hauska kuulla että tykkäät. :) En nyt tiiä miten mainio persoona sitten lopulta oon, tämän blogin kautta välittyy kuitenkin vain ne tietyt asiat enkä esimerkiksi kirjoita tänne kuin pintaa elämästä, saattaa saada aika silkoisen ja kepeän kuvan. Onhan se sitäkin mutta paljon muutakin, ja suurin osa on sitä muuta. :)

Kikka: Niin ajattelen kans, etteikö sais omaan käyttöön mallia ottaa. Kauppaamaan en ikinä alkais, onhan tuo kuitenkin erikoinen ja tunnistettava malli. Originelli mustavalkoinenkin meiltä löytyy mutta teki mieli kokeilla samaa mallia värikkäänäkin. :)

Wikke: Kiitos! On se söpö <3

Anonyymi: Nimenomaan. Tuommosia pitkiä tankoja ja koukkujahan saa kaupoista valmiinakin mutta lyhyet vetimet tekee sitten taas eri tunnelmaa ja mahtuu pienempään tilaan. Ja kun vetimiä maailmassa riittää niin valikoima ei ainakaan lopu kesken. :)

Mademoiselle: Samaa mieltä. Tämä on niin selkeästi erilainen malli, että jää mieleen. En ikinä kauppaisi eteenpäin selkeästi jostain kopioitua tuotetta! Omaan käyttöön taas en näe kyllä mitään estettä. Meiltä löytyy montakin jostain vähän sinnepäin kopioitua asiaa, joita en halua tänne edes laittaa ettei herätä närää. Onneksi ne ei täällä neljän seinän sisällä ketään haittaa kun ei näy mihinkään. ;)

Minnas kirjoitti...

Pistanpa lusikkani tuohon mekko-soppaan. Tiedattekos sita, etta jos tuote on suojattu, niin sita ei silloin saa tehda myyntiin prikulleen samanlaisena, mutta jos muuttaa mallia 10% niin malli on sinun. Eli ei oo kissamekko tuo, varmasti on 10% erilainen. Oot siis napsakasti tehnyt oman mallin :D Housujakaan ei voi pian ommella, kun kaikki mallithan on jo tehty ja sittenhan matkii, jos sattuu ompelemaan. Tunnustan leikanneeni Meitsi ja minan-housut ja tein niista kaavat jotka viela jaoin eteenpain. Ei mennyt kaupalliseen kayttoon. Ja nehan on minun kaavat koska muutin niita hivenen.
Oikeasti tuo anonyymien viisastelu on niin ihanan mukavaaa luettavaa, joskus vaan tuntuu, etta lieko heilla omaa laiffia ollenkaan ja minahan pidan lokia siksi, etta anoilla olisi edes jotain mielenkiintoista seurattavaa. Joopa joo.
Matamin perheelle oikein rauhallista ja ihanaa paasiaisen aikaa. Ja menhan nyt kerta tunnetaan nain lokin valityksella, joten kun tannepain maailmaa tulette, niin keitan kahvit ja tarjoan yopaikan.

Rillirousku kirjoitti...

SuMI: Kiitos valasusta! Enpähän oo tienny moista, vaan nyt tiiän. Tuossa omassa tekeleessä on takana vetskari, erilainen kaula-aukko ja kangas. Kissamekoksi sen tekee malli mutta mitään muuta samaa niissä ei kai olekaan. Ihan hyvällä omallatunnolla oon tämän asian suhteen. Toki jos Marimekolta ottavat yhteyttä niin lupaan poistaa kuvan. ;) Kiitos kahvikutsusta, eihän sitä koskaan tiiä! :) Mukavaa pääsiäistä sinnekin!

Minttu kirjoitti...

Nuukailuvinkit rulettaa! Minä kuulun niihin jotka jotain kivaa nähdessään ensimmäisenä miettii voiskohan sen jotenkin tehdä itse. Arvostan jos joku jaksaa/viittii/osaa tehdä itse, oli se sitten vaikka jotain mitä kaupassa myydään. Ihan sama mistä idea on tullut. Rahalla saa kaikkea mutta itsetehtyä vain itsetekemällä ja oivaltamalla! Tykkään sun blokista!

Rillirousku kirjoitti...

Minttu: Kuulun kans tuohon samaan ryhmään. Kaikkea ei tarvi ostaa kalliilla hinnalla merkin takia, vaan voi ite tehdä vähän sinnepäin omannäköisen. Mutta painotanpa vielä, että kauppaamaan en semmoista silti alkais. Kiitos viestistä! :)

Silmäilijä kirjoitti...

Kakkuvuoka toisin päin, hiekkaa tai merisuolaa pohjalle ja pitkät kruunukynttilät pöjöttämään - toimii kynttilänjalkana silläkin tavalla. Tai sitten vuoka toimii myös esim. yrttiruukkuna. Terveisin Hurahtanut ;).

Maya kirjoitti...

Osallistunpa minäkin kissamekosta jorinointiin. Soitimma kerran opinahjosta ihan vaan Marimekon Kirstille. Kysyimmä voiko tehdä omaan käyttöön samanlaista ku heillä. Voi toki. Ihan heidän kankaistaankin. Kuhan ette ala niitä myymään. Jos myy ja asiakas erehtyy luulemaan sitä marimekoks, silloin on tapahtunut vääryys. Kunhan tuote ei ole tunnistettavasti kyseistä firmaa vaikka kangas onkin heiltä, voi hyväl omal tunnol myydä. Että näin. Maalaisjärjellä siis. Ja puhelin kouraan jos tahtoo myytäväks valmistaa. :)

Ja tottahan toki sä siis voit neidilläs pitää kissaista mekkoos. Ou jee. Tietenkin.

Nykyään vaan ihmiset luulee kaikista kivoista printeistä et hei onks toi sun kangas Marimekkoo. :) Hei ei oo, tää on ikeaahemtexiilöyttärii.

Rattosaa pääsiäistä!

ps. Anot o kivoi.

Rillirousku kirjoitti...

Silmäilijä: Se on monikäyttönen kapistus tuo kakkuvuoka, ei siitä mihinkään pääse! :)

Maya: Anteeksi tämä hitaus! Luin sun viestin kyllä heti ja oon miettinykin sitä moneen otteeseen mutta vastaus on unohtunu.

Nyt kerta tuon sanoit, niin ainakin käytän "kissamekkoa" avoimin mielin. On kai elämässä suurempiakin asioita, kun mekontekeleeni. :D

Mukavaa kevättä sinnekin!

Ps. Niin on! ;)