4/13/2012

Kliseistä arkea.
Tänään on perjantai 13.päivä. 
Tämän viikon alku meni siivotessa. Sitten tuli kylään viisi tätiä, jotka kantoivat sisään melkoisen määrän tavaraa ja muuta asiaan kuuluvaa tarpeistoa. Viettivät meillä kaksi päivää, sanoivat hejdå ja bye bye ja näkemiin ja lähtivät takaisin omille mailleen. Melkomoista ja varsin hauskaa.

Seitsemän vuotta on pitkä aika ihmisen elämässä ja lähes yhtä kauan aikaa sitten tämän talon emäntä ja isäntä menivät naimisiin. Silloin saimme lahjaksi rahnaa, joilla investoimme kahvinkeittimen ja olihan se luksusta! Keitin on palvellut armeliaasti kaikki nämä vuodet mutta alkoi mokoma keittämään niin lämpimähköä kahvia, että meikämartta meni ja hankki kuumemman keittäjän ja pisti vanhan toverin kaappiin. Anteeksi.

Tässä talossa asuu eräs naakka, joka itseään matamiksikin nimittää. Naakasta on tämän viikon aikana sukeutunut melkoinen kultakurkku, kun räkä valtasi pään ja ääni vaihtui varikseksi. Kaulahuivi tiukasti kaulassa ja nenäliina kourassa raakuin parhaani mukaan ajatuksia arjesta ja kodista. 
Siitä, että elämä on arkea ja koti paras paikka. Että koti on siellä missä perhe on ja että onni asuu arjessa. Että lomat ja juhlat ovat arjen luksusta mutta niitä varten ei pidä elää. Kliseistä on mutta niin totta, kuin myös se, että huonoja päiviä pitää olla eikä aina voi eikä pidä olla hyvällä tuulella tai muutenkaan lepponen. Välillä pitää heitellä pehmeitä esineitä seinään ja päästää höyryjä pihalle, turvallisuuden rajoissa toki.

Tänään tämä raakkuva emännys lähtee ihan yksin illanviettoon tuulettamaan tukkoista yläpalloaan. Välillä vaan kertakaikkiaan pitää, että taas jaksaa olla kutakuinkin hyvä maamo ja puoliso, ja että jaksaa ajatella, että arki on parasta.

Keittiön valkoiset tuolit ja penkki, olohuoneen korituoli ja lastenhuoneen jakkara blogin kautta saatu.

18 kommenttia:

unisukka kirjoitti...

Kivasti sopii uudet huonekalut teille! Ja tuo uusi kahvinkeitin, kyllä on NIIN sopiva juuri teidän väreihin. Mukavaa tuuletusta, itsekin aion suunnata tänään kirpputorituuletukselle :)

Sanna kirjoitti...

Onpahan kaunis keitin! Tuollaisen minkäkin voisin ottaa meidän keittiöön porisemaan. Minkä merkkinen se on?

Enni kirjoitti...

WAU! Hienot on penkit ja tuolit ja tamineet..:) Haluan tulla kattoo!

Kiva jos oli mukava viikko ja kaikki meni puhumista myösten hyvin!

Illalla nähdään, jos nähdään, katsotaan onnistunko saamaan lisenssin vielä tällekin illalle.

Enni kirjoitti...

Ja kaks WAU:ta!! Tuo kahvinkeitin. Huh!

Anonyymi kirjoitti...

Kivat saamiset! :)

Nuo rinne- pussilakanat on kivat!
Itse hain juuri tänään paketin postista jossa oli samaa kuosia, mutta vain parivuoteen pussilakanassa ja eri värisenä. :) Päiväpeitoksi nääs.

Anonyymi kirjoitti...

Piti vielä kehaista kahvimasiinaakin, mutta unohtui.. :)

Tiina kirjoitti...

Meinasin jo ostaista meillekin tuollaisen keittimen valkeana, mutta se onkin aika pieni!Oliskohan noitaisompina? Kymmenen kuppia olis jo jotain.. tuo on kyllä tosi hieno! Tekeekö oikeesti kuumaa kahvia?

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Kiva keitin:). Hauska sattuma, mutta tilasin samanlaisen keittimen myös meidän keittiöön komistukseksi noin kuukausi sitten, mutta verkkokaupalla on näemmä ollut jonkin sortin toimitusvaikeuksia. Vielä ei ole kuulunut. Sitä odotellessa. Mukava ihailla sitä nyt teidän keittössä.

paevi kirjoitti...

Juurikin tuota keitintä oon haaveillu pitemmän aikaa, liian herkku. Ja saman sarjan yleiskone, niin hienoja! ...nyt kai vain pitää ootella et vanhat menis rikki!:)

Janne kirjoitti...

I love your pictures!

Have a nice weekend :)

Rillirousku kirjoitti...

unisukka: Kyllä vaan, välillä pitää tuulettua! Iihan rauhassa ja iihan yksin. :)

Lyde: Merkki oli Kenwood muistaakseni. :)

Enni: Puhumisesta en mee niin takuuseen mutta raakuin kyllä sen minkä osasin ja vähän jopa yli. ;) Vi ses!

miniE: Päiväpeittona varmasti kans oikein soma! :)

Tiina: Tuo on vaan kuus kuppinen mutta aattelin, että ku meitä yleensä kuiteski on vaan se kaks, niin riittää. Sitten ku on vieraita niin keittää pari kannullista ja laittaa termariin, ei kai se niin iso vaiva oo ku on niin nätin värinen keitin. ;) Niin mutta tosiaan, on niitä kymmenkuppisiaki! Mielestäni keittää kuumaa kahvia, ainaki kun siihen entiseen haalean kahvin keittimeen vertaa. :)

Anna-Sofia: Hyvää kannattaa odottaa! ;) Sorja se on kyllä!

Paevi: Ehkä niitten rikkoontumista vois jotenki edesauttaa. ;) Olihan tuohon sarjaan vaikka ja mitä hienouksia, oioi. Meitin budjetti ei kyllä veny tämän enempää sitten millään vaikka kuin nättiä olis. :)

turushanna kirjoitti...

*kateellista mutinaa kahvinkeittimen hienoudesta*

Rillirousku kirjoitti...

Janne: Thank you! :)

huuuhtala: :D

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on sama keitin ja on se vaan niin hyvä.
Vanhana Moccamasteristina en edes tiennyt, että noin hyviä tippalukkoja voi olla olemassa.

t. Veera

Tiina kirjoitti...

Juu ehdinkin jo surffailla sen verran että löysin ne kymmenkuppiset. Luulenpa sellaisen muuttavan meille pikapuoliin vanhan termosversion tilalle. pahaa rosterinmakuista kahvia, ja kylmää, jos kannua ei malta lämmittää etukäteen kuumalla vedellä. ja kyllä en tykkää.

tuo pienempi on minusta hienompi, kun siinä tuo värillinen osio on yhtenäinen, kymmenen kupin koneessa se on keskeltä poikki, mutta annetaan käytännöllisyydenkin sen verran puhua että tehdään kompromissi ja ostetaan se isompi. kiitokset inspiraatiosta!

nimimerkki "onhan niitä näköjään muitakin valkeita kuin mokkamasteri"

Tiina kirjoitti...

Ja se pannumallinen vedenkeitin tuota samaa sarjaa on kyllä kans ostoslistalla.... olishan ne somat vieretysten.. <3<3<3

Anonyymi kirjoitti...

Onko toi lastenhuoneen sieni valaisin? Mistä semmosia saa? Sienijutut ois meille hakusessa :)

T:Jenni

Rillirousku kirjoitti...

Veera: On se aivan kätevä kyllä. Eikä lämpöasteissa huomauttamista. :)

Tiina: Muutkin sarjaan kuuluvat tuotokset oli kyllä herrrkullisia! Hyvä jos sait vinkkiä, tuo pannun etukäteen lämmittäminen kuulostaa... hmm, mielenkiintoselta. ;D

Jenni: On se valaisin, tunnelmasellainen. Se on tilattu Kaunis pieni elämä-shopista mutta saa varmasti melko monesta paikasta. Nimeä on just nyt muista. :)