11/06/2011

Tämä on kässän-open painajaisen takkihaaste.

Elämme marraslamaannuksen aikaa. Moni kansalainen meikämatamin tavoin kasvattaa silmäpussejaan syystä tietämättömästä, kunnes oivaltaa - on marraskuu. Marraslamaannukseen auttaa parhaiten kaikenlainen ylimääräinen höösäys sekä tietenkin neulominen.

Nuo kuvissa nähtävät kuusi takkia suorastaan pursuavat ulos tämän sivuston saumoista mutta pistetään nyt vielä kerta kiellon päälle, sillä ne liittyvät tähän haasteeseen.

Joitain aikoja sitten kirjasin tänne ohjeen kässän-open painajaisen neuletakkiin. On jo moneen kertaan todettua, että tuo ohje on mitä yksinkertaisin aloittelijan villatakki, sillä tätä kirjoittava henkilö ei ole tätä syksyä ennen saanut tehtyä yhtäkään käyttökelpoista vaatekappaletta puhumattakaan siitä, että tekemiseen olisi jäänyt koukkuun.

Vastaanotan perin tiheään tiedusteluita neuletakeista ja ohjeesta. On myös tiedossa, että varsin moni takki on valmistunut tai valmistumassa. Tämä haaste koskee siis teitä hyvät toverit, ihan vain marraslamaannuksen karkotuksen hengessä!

Haaste tulee tässä:

- Neulo takki loppuun ja ota siitä kuva. Kuva voi olla jokin yllänähtävien sorttinen tai sitten jotain aivan muuta. Ainoa asia jolla on merkitystä on se, että kuvassa näkyy tuo paljon jauhettu takki.

- Keksi takille nimi. Halutessasi voit kertoa siitä myös jonkin mehevän juorun. Voit lähettää kuvan useammastakin valmistuneesta takista.

- Lähetä kuva sivupalkissa näkyvään sähköpostiosoitteeseen. Kuvan lähettämällä annat luvan julkaista sen tässä blogissa.

Sähköpostilootaan putkahtavat takit (olipa niitä sitten kaksi taikka kymmenen) putkahtavat tähän blogiin pienen mielipidekyselyn merkeissä. Eniten ääniä saanut takki ja sen tekijä saavat palkintonsa, joka tällä sivustolla muutaman päivän sisään paljastetaan.

Kuvia voi lähettää aina marraskuun loppuun saakka, joten vielä ehtii tehdä keskeneräisen valmiiksi tai jopa aloittaa ihan uuden! Tiedän, että ainakin yksi kansalainen pakertaa jo neljättä takkiaan, joten voitto lienee jo tuntuu kutinana neulovissa käpälissä.

Toverit hyvät, nyt neulomaan ja osallistumaan, säikytetään kässän-ope hermeettisillä luomuksillamme!

28 kommenttia:

S kirjoitti...

Aivan ihania kuvia taas, ja tosi hauska haaste! :) Jään mielenkiinnolla odottelemaan tulevia luomuksia, on noi niin söpiksiä!

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

voi jos mä saisin joskus tässä elämässä neulottua edes jollainlailla tunnistettavan villatakin niin se olis jo enemmän kuin lottovoitto! ala-asteella varsinkin olin oikea painajainen kässänopelle.. ikinä tuotoksesta ei tullut sitä mitä piti vaan joku oma abstrakti taideteos. :D

Mymmeli kirjoitti...

Tää meinais yrittää :) laitoin myös linkin blogiin, katsellaan mitä tulee :D

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa!!! Tama blogisi on ihan paras marraslamaannuksen karkoittaja. Hieman epailen etta itse ehdin (siis mikaan kiire mulla ei tassa elamassa ole, mutta tekosyita loytyy...) haasteeseen osallistua, mutta innolla odotan muiden takkeja.
T. Henna

Peurankello kirjoitti...

Hauska idea, katsotaan saanko tässä kuussa valmiiksi:)

Peurankello kirjoitti...

Ai niin, ostin jo kirpparilta isot napitkin. Lanka odottaa jo kolmatta viikkoa. Ja kaikki tietämättä, että näin hyvä haasteidea sieltä putkahtaa:)

Virpi kirjoitti...

Uskaltaiskohan yrittää?:))

Riina kirjoitti...

No huhhuh! Saako osallistua 2v sitten neulotulla samaisella takilla? ;)

Maya kirjoitti...

Hahaa. Tää on loistava idea! Mä niin tuun osallistumaan tähän kuhan saan toin Oksennuskasan (työnimi) pääteltyä ja kuvattua.

Anonyymi kirjoitti...

Otan haasteen vastaan! Ja kunnianhimoisesti heti ajattelin, että neulon yhden yksilön ensin tytölleni ja sitten vielä kummitytölle joulupakettiin. Mutta katsotaan nyt, kuinka innostun :).

Kiitos haastamisesta ja ohjeesta, lukasin sen läpi, eikä kovin vaikealta kuulosta. Mutta ei se vaikeus, mutta jostakin syystä tahtoo aina neulomukset jäädä kesken. Jospa tämä olisi poikkeus.

Täytynee tunnustaa tähän haasteeseen osallistuminen myös oman blogin puolella, niin kun se on julkista, on tultava myös valmista!

Ja hei, laitappa myös joku hyvä pipon ohje, jos sinulla semmoinen on. Tässä neulomisvimmassa (mitäänhän ei ole vielä aloitettu :D) täytynee semmoisiakin tehtailla pukinkonttiin!

eilen tein kirjoitti...

Oi oi, pitää varmaan yrittää osallistua! Kysymys: Saako mallia soveltaa, siis silmukoiden osalta? Eli voiko ainaoikein tilalla tehdä jotain muutakin neuletta?

Miia kirjoitti...

Täten ilmoitan ottavani haasteen vastaan :) Katsotaan tuleeko ajoissa valmista....

Aniliini kirjoitti...

Jaiks! Nyt tulee kiire! :)

Hansu kirjoitti...

eli pitää olla just tuo takki? ku ei jaksais perehtyä ohjeisiiN:)

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos kaikille viesteistä, ei muuta ku takkia kehiin! :)

Virpi: Anna mennä vaan! :)

Riina: Ehottomasti! Ilman sitä kyseistä takkia ja sua tätä koko haastetta ei olis edes olemassa. Se on siis tavallaan näitten kaikkien jälkeläistakkien esi-isä. :D

Juulia: Kiitos viestistä! Katotaan jos kirjottelen tuon kohoneulepipon ohjeen tänne ylös. Tuo samainen ohje löytyy uusimmasta Kotivinkistä. :)

eilen tein: Toki saa! Sovelsin raidalliseen takkiin ohjetta juuri niin, että tein sileäneuloksena. Soveltaa siis saa mutta pääasia on, että pohja ja malli on juuri tuo ohjeessa oleva takki. :)

Hansu: Kato kommentti yllä. ;) Anna laiskotuksella kyytiä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Luulin jo kommentoineeni, mutta mitäpä siitä.

Jipii, olen meinaan ottanut jo varaslähdön ja aloittanut takin jo pari viikkoa sitten. Viimeyönä tuli vauvelin valvoskellessa tehtyä toinen etukpl ja tänään toinen. KOukuttavaa tämä neulominen. Kiitos inspiraatiosta, on meinaan 20v siitä, kun seiskaluokalla viimeksi neuloin :D

Suvi kirjoitti...

Apua onkohan tuohon haasteeseen pakko vastata :D Ihania kuvia ja ihania takkeja! :)

Tiina kirjoitti...

Mullakin yksi takki kesken, takakappale on neulottu ja toista etukappaletta kainaloon saakka, mutta nyt se tekele makaa jossain muuttolaatikon syövereissä ja liekö marraskuun aikana valmistuukaan.. epäilen erittäin voimakkaasti sitä. ;) Mutta mikäli sellainen ihmejakumma tapahtuu niin pitäähän se kuva lähettää! ;D

Annu kirjoitti...

Mä opettelen virkkaamaan;) Ohje käytössä koukulla-kelpaako mukaan haasteeseen?
Illalla syntyi toinen etu+takakappale... näyttää "muodoiltaan" kappaleilta:)

elisa kirjoitti...

Yritetään yritetään. Kiirehän tässä tälle laiskamadolle tulee, mutta kokeillaan kuitekin.

Saila kirjoitti...

Voisko saada ohjetta siihen pipoon, jossa palmikot "kiertyy" pipon ympäri? Kiitos :)

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Hyvä, että innostuit! Kummasti se pikkuhiljaa palautuu mieleen, vaikka edelliskerrasta oliskin aikaa. :)

Suvi: Ehottomasti on! ;)

Tiina: Katoppa, ohan tässä aikaa! ;) Pistä kuvaa tulemaan jos ehdit mutta elä suotta sen takia kiirehi. :)

Annu: Kelpaa toki mukaan! Pääpointti on tuo perustakin ohje. :)

elisa: Hyvä sinä! :)

Saila: Koitan laittaa ohjetta tässä lähipäivinä. Jos tekis mieli jo tehdä niin kurkkaa uusimmasta Kotivinkistä ohje. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tää oli reipas ja laitto tänään kuvatuksia sun sähköpostilaatikkoon.. :)
Josko vielä ehtisi toisen takin tekemään..

Elisa LPP kirjoitti...

Tää on kyllä kiva haaste! Tekisi mieli ihan jopa osallistuakin :D

Myönnän tosin oman rajallisuuteni, sekä taidoissa, että ajankäytössä, ettei siitä taida tulla mitään..

Tosin kodin ykkösessä oli kuvaston mukaan kivat langat hyvässä alessa, hmm.. ainakin saisin langat ostettua!

Henni kirjoitti...

Yritin laittaa aiemmin postia, mutta marraslamaannus se taitaa täälläkin olla, kun en heti jaksanut yrittää uutta kommenttia laittaa.

En voinut vastustaa näemmä tätä haastetta. Aiemminkin oli houkutus aloittaa neulomus, mutta joku kynnys siinä oli. Heti postauksesi luettuani tartuin toimeen ja nyt on selkämys valmis ja toinen etukappale melkein. Jospa siitä jotain valmistakin sitten tulee.

Kysyisin vielä takakappaleen leveyttä? Vai olikohan se jossain merkittynä? 98 cm kokoa olen tekemässä, mutta minkä tahansa koon leveys olisi avuksi. Kiitos.

Rillirousku kirjoitti...

miniE: Kiitos kuvista! :)

LPP: Ei muuta kuin lankakaupoille! Hyvin ehtii vielä. :)

Henni: Hei, kiva kuulla, että innostuit! :) En löydä alkuperäistä ohjetta nyt mistään, siinä kai oli jonkunlainen "pohjapiirros" mutta kun mitta löytyy niin mittaan vaikka noista 86 ja 104 kokoisista niin antaa vähän osviittaa. :)
Neulomisintoa! :)

Henni kirjoitti...

Onko mittanauha löytynyt? :)

Rillirousku kirjoitti...

Henni: Kääk, anna anteeksi huonomuistisuus! 104 (vai 110:kö se oli) takakappaleen leveys oli 38 cm ja 86 kóon 33 cm. Huh, hävettää tämä unohtaminen! :/