7/13/2011

Suolasirotintakin hymyilyttää, sillä tänään saimme uudet kaiteet kotiin.

Eilinen kirpparirundi antoi köökkiin yhden pätevän pannunalusen lisää. Meikämartta sitten tykkää tuosta materiaalista! Himoitsin palavasti sitä myös työhuoneen lattiaksi (hivenen käsiteltynä toki) mutta perheemme toinen aikuinen ei liiemmin innostunut asiasta. Kuuleman mukaan tuo materiaali näyttäisi lattiassa ihan siltä, että siitä olisi unohtunut pinta. Kaamea julmuri tuo mieheni. Näin jälkikäteen ajateltuna kuoma pakisi totuuden sanoja ja sitäpaitsi tuo materiaali on lattiana melko hinnakasta.

Kuten huomaatte, niin matami on päässyt jo yli tuosta mainitusta asiasta, eikä äänensävystä voi päätellä katkeruuden häivääkään. Siispä hamsteroin korkkia muissa muodoissa lattiankin edestä. Tähän pannunaluseen oli joku nerokas lisännyt kätevän kahvan.

Tällä hetkellä porraskuilusta kuuluu ärhäkän pakerruksen ääniä. Mieheni siellä tempoo tapettia seiniltä ja muovimattoa portaista. Ahkera sälli. Kaiteet asennetaan, kun seinä on valmis. Odotan ihan lievästi.

12 kommenttia:

LauraQ kirjoitti...

Sällille isosti tsemppiä!
t:yks, jolla vielä uunituoreessa muistissa mitä muovimaton ja tapetin repiminen on :)

Enni kirjoitti...

Hei vähänkö siistiä! Odotan jo kuvia (ja että näen) millainen siitä sitten tulee! Hieno, siitä ei epäilystäkään!:)

Anonyymi kirjoitti...

Meidän kotona on huoneissa 23 vuotta vanhat korkkilattiat ja voin kertoa että ainakin kestävät ne on. Mutta luulempa että miehesi taisi olla oikessa ulkonäön suhteen sillä minuun ei ainakaan lattian ulkonäkö ole oikein ikinä iskenyt! :)

salla

Anonyymi kirjoitti...

Pitääpä vääntää vähän veistä rinnassasi: meillä on työ/vierashuoneessa korkkilattia. Juuri käymässä oleva kesävieras hyrisi onnessaan kuinka ihanan lämmin ja pehmeä korkkilattiamme on. Meillä korkkilattia oli nimenomaan miehen toive.

Rillirousku kirjoitti...

Laura: Sälliä tsempattu. Tuo kyseinen repiminen näytti maistuvan tämän pitkän tauon jälkeen ihan kohtuullisesti ja portaat on nyt betonilla. :)

Enni: Se on jänskää! Ei osaa oikein kuvitella kaiteita ja seinää valmiina, portaista puhumattakaan. Jospa kohta ( = tämän vuoden puolella) nähtäisiin. :)

Salla: Nämä on näitä makuasioita katsos. ;-) Oon kuullu kans just tuota, että on ainakin kestävä materiaali. Miehellä on ehkä kans yliannostus jostain hamasta lapsuudesta tuota materiaalia kohtaan. :D Meikku just tykkää!

Anonyymi: Voiskohan sun mies lähetellä jotain telepaattisia aaltoja mun miehen päähän, kun tulee aika valita takkahuoneen lattia? ;)
Tahtoisin nähdä teidän lattian miltä se sitten paikallaan ja käytössä mahtaakaan näyttää.

Hyvin valittu mies!

maija kirjoitti...

Voi että sinulla on ihana blogi! Löysin tämän vasta ja jään seuraamaan innolla. Meillä rempataan vuoden-65 kolmikerroksista rivaria ja juuri eilen revittiin vimmalla tapettia seinästä. Ts saatiin vihdoin ekan huoneen repiminen päätökseen. Niin hidasta hommaa. Ja kyllä, on poistoaineet ja höyrykoneet käytössä.

Minna-Leena kirjoitti...

Meillä on kanssa korttilattia yläkerrassa. Oli jo asuntoa ostettaessa. Lastenhuoneissa ne on vanhemmat (70-luvun alusta) ja ne voisi jo vaihtaa. Aulassa ja meidän makkarissa on VÄHÄN uudemmat ja ihan kuin uudet ovatkin. Ja lämpimät ja siis kestävät. Nämä uudemman näköiset on kyllä musta ihan kivan näköisiä.

Vielä yksi juttu koskien korkkia. Mun kummeilla on vessa, mikä on vuorattu korkilla, siis seinät. Korkki ei ole mitenkään päältä laminoitua vaan sellaista pehmeää kuten toi sun pannunalunenkin. Se on aika hassu, mutta aika makee juttu!!!

Anonyymi kirjoitti...

Teidän koti näyttää juuri sellaiselta,jossa on tuollaisten ihanien pikkuisten kanssa mukava viettää onnellista arkea. Inspiroidun ,kun käyn täällä,kiitos. Näiden kehujen perään kyselisin,onko tuo keittiön seinä antiikkilaastia vai mitä? Haluaisin tuollaisen meidän puuhellan päälle niin kovasti ja yritin miehelle selittää, muttei tiennyt,mistä materiaalista sen vois tehä.Oispa ihanaa ,jos kerrot:)T: Yksi remppasirkusta pyörittävä äiti-ihminen

K kirjoitti...

Korkki kuulostaa hyvältä! Oikeassa ympäristössä vielä paremmalta. :)
Laitahan het kuvaa tulemaan portaista ja kaiteesta kun on valmista! Meitsillä aivan kauhiat rempparaksahimot nii ehkä niistä sais jotain lääkettä. :)

Rillirousku kirjoitti...

Antakee anteeksi vastauksen viivästyminen.

maija: Kiitos! Tapetin repiminen on täälläkin tullut enemmän kuin tutuksi. Vielä olisi repimistä reilusti yli sata neliötä jäljellä. ;) Tsemppiä hermoja raastavaan puuhaan! :)

Minna-Leena: Korkki on siis kestävä ja lämmin materiaali, se on nyt todistettua. Se tieto pitää pitää kaiken varalta korvan takana tulevaa ajatellen. :)

Tuo vessa kuulostaa melko mielenkiintoiselta, olisi hauska nähdä se. :)

Anonyymi: Kiitos kauniista sanoistasi! Varsin onnellisia kansalaisia meidän talossa asuukin. Välillä nokitaan toisia niin maan kamalasti mutta enimmäkseen ollaan ihan hyvissä väleissä. ;D

Tuo seinä on aiheuttanut paljon kyselyitä ja lienee olisi jo aiheellista kammeta itsensä varastoon ja käydä lukemassa nimi pussin kyljestä. Nyt kuitenkin totean, että seinä on tehty ihan semmosella perusjauholla (vetonit tai jotain semmosta). Edullinen ja helppo levittää lastalla. Tähän asti ei ole osoittanut minkäänmoisia rapisemisen merkkejä. :) Jos tästä ei ollut mitään apua niin sitten vihdoin kampean itseni varastoon. :D

Killi: Teitsi vois tulla tänne vähän remonteeraamaan niin johan alkais himot lakastumaan. :D Ei ku kyllä mää laitan kuvaa niistä sitten kun saadaan ne paikoilleen. :)

Anonyymi kirjoitti...

eikookki eka kuvassa pojottava kello ikeasta? haluun moisen.ü muistakko hintaluokkaa?

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Oikiassa oot, sieltähän se. Tuo oli tuossa vähän aikaa sitten Tampereen Ikean viimonen, näytekappale, joten se kustansi hurjat 2,90e. :D Oliskohan oikea hinta ollu jotain kympin luokkaa.