6/27/2011

Kesä.
Täällä lomaillaan. Juhannus kului perinteisissä merkeissä kotona lojuen ja vesillä veneillen. Kesäkuun päivät vilisevät silmissä eikä hidas tahdo pysyä mukana tässä päivien karkelossa.

Myös karkiton kesäkuu vetelee viimeisiään. Niin makoisalta on tuntunut elämä ilman melliä, että matami päätti jatkaa noitten sokerimällien välttelyä. Kunnes huomasi, että karkiton heinäkuu ei rimmaa läheskään yhtä mehevästi kuin herkuton heinäkuu, joten ikäänkuin pakosta levisi tuo karkittomuuden ilosanoma myös yli jäätelöaltaiden ja muun ylimääräisen sokerin ja rasvan.

Heinäkuu on kotimaisen mansikan ja herneen kuukausi, muita puhtaita kotomaan vihanneksia ja hedelmiä unohtamatta. Ihan oiva kuukausi vältellä lisäainepommeja. Käpälää pystyyn ken leikkiin uskaltaa ryhtyä.

Lomailu jatkuu. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin tahtoo meikämartta toivottaa makoisaa heinäkuuta!

19 kommenttia:

S kirjoitti...

Voi tuota yläkuvan tyttöä! =D

Ja alakuvan laituri on niin houkutteleva...

S kirjoitti...

Aivan ihania kuvia! ♥

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa! hienosti vedetty karkiton kesäkuu, bravo!
muuten kyllä heilauttasin käpälää pystyyn MUTTA jäätelötön heinäkuu kuulostaa samalta ku kanelipulla ilman kanelia? what? eihän kesästä VOI nauttia ilman jädeä :) se vaan niin kuuluu siihen niinku nappi otsaan..
mut siitä vaan kokkeileen! :)
tuo punanen kuppi, misä on nuita popcorneja, himoitsin tuota yhellä kirpparilla mut 10e (!!!! ) tuosta KIRP-PU-TO-RIL-LA on meikästä hivenen liikaa! :/ aargh!! mut ihania kuvia sulla,. ja mukavaa löhöilyä sinne! -S

Rillirousku kirjoitti...

Jarna: Tuo typykkä on kyllä semmonen jäyhä jököttäjä. :D Laiturilla makoilu huokuttelis kyllä, harmi kun se on niin harvinaista herkkua tuommosten juoksevaisten kanssa. :)

Sirja: Kiitos. :)

Anonyymi: No arvaa ku oon just samaa mieltä! Siks meinasin eka perääntyäkin tästä tai sitten jättää jäätelön sallittujen listalle. Sitten päätin olla armelias itselleni ja sallin mehujäät sekä sorbetit, ettei mee ihan ittensä kiduttamiseksi. Niitten voimilla on ennenkin kesä vedetty. :)

Noista purkeista/kulhoista pyydetään ihan armottomia hintoja kirppareilla, ihmiset on alkanu tajuamaan niitten arvon. Tuo tuli ihan vahingossa vastaan hintaan 3e, kannen kanssa. Raskin ja panostin. :) Mukavaa kesää sinne pohjoseenki! Ps. Käpälää ylös vaan! ;-)

Elle kirjoitti...

Ei täälä ei ainakaan jätskittömyyteen voi suostua, mutta ehkä muut herkut vois heittää heinäkuuksi pois.. :) Ihania kuvia, tuo tytteli näytti ihan nukelta tuossa kuvassa, jossa hän istuu pöydällä korin vieressä.

Anonyymi kirjoitti...

Huh, nostan sulle hattua, ja korkealle saavutuksesta ja heinäkuun päätöksestä! Ite nautin nyt ainakin jäätelöstä, ku varaudun henkisesti siihen, että sokerirasitustesteissä käy pahin mitä pelkään ja loppuraskauden ajan on herkut kiellettyjen listalla.. :)

Anonyymi kirjoitti...

ei taija onnistuu tääl tollane lakko ny, talvella vois ehkä paremmi jättää noi herkut, kesäl just kuuluu syyä kaikkee iha armotta! ;)
/salla

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kysyä, et mistä tiiät et oon pohjosesta?!:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana että olet täällä etkä muualla! Olen käynyt ihastumassa täällä sun tontillas tosi intensiivisesti noin kolme viikkoa kun olen tästä blogista ollut tietoinen. Love it! Söpöt lapset, kauniit kuvat, kaunis arki, ihana kaikki.

Hauskaa herkutonta, samaa täälläkin välillä, nyt on vaan sellanen elämäntilanne ettei millään pysty alkaa :). Houkutuksia liikaa ympärillä.


-Taru

nilkkulotta kirjoitti...

Tämä sopis kyllä mulle. Vaikka karkki ei ole ongelma, niin leivokset, munkit ja jäätelöt on. Mutta entäs kaikki marjapiiraat ja muut omatekoiset marja- ja hetelmäleivokset? onko ne herkkuja?

Nannas kirjoitti...

Ihanan kesäisiä kuvia täällä ja kiva, että olet kirjoitellut meidän lukijoiden iloksi. Pikkuneiti on kyllä syötävän suloinen.

Heli kirjoitti...

Siis mä en kans vois elää ilman jätskiä.. muuten tekis kyllä erinomaisen gutaa olla ilman herkkuja. Hitsi, mä vielä jossain vaiheessa repäisen.. mutta just nyt ei itsekuria löydy.

Musta tuntuu melkein satavarmasti, että meillä on lapsena ollut just tuollainen kippo.. mut ehkä keltaisena?? Ja olisko ollut ruskea tai vihreä kansi..? Aika nostalgista jotenkin nähdä niitä nykyään nuorten ihmisten kodeissa!

WEEKDAYCARNIVAL kirjoitti...

Kiva kun jatkat vaikka ymmärrän tyystin pointtisi aiemmassa postauksessa. Itse oon pitkään ollut blogiähkyssä ja olin pitkään lukematta blogeja. Väkisin väänsin välillä omaani ja se alkoi näkyä. Nyt taas kiikun kaakun jatkon suhteen.
Herkuton heinäkuu myös täällä:) Harmi vaan että taitaa ottaa aikansa ennenkuin lopettaa niiden herkkujen ajattelemisen. Täällä menty jo toukokuusta herkut minimissä(lukuunottamatta muutamia syntäreitä)ja viikon verran ollut pois kaikki leivät, pastat ym hiilaripommit. Jospa ne viimeiset(8!!!)"raskaus"kiloa näillä konsteilla katoaisivat;)
tsemppiä sinne päin herkkujen välttelyyn!

Rillirousku kirjoitti...

Elle: Lähe mukaan siis niin, että jätski on sallittu ja muut herkut pannassa! :)

Emmi: Kesään kuuluu jätksi, se on vissi! :)

Salla: Mulla on tuo sama logiikka yleensä, joten nyt oli otettava pakkokeinot käyttöön. :D

Anonyymi: Kolmesta sanasta: kokkeileen, misä ja nuita. ;)

Taru: Kiitos. Sait tän elämän kuulostaan ehkä hivenen idyllisemmältä kuin se onkaan. ;) Tottahan tämä blogi on tiukkaa faktaa meidän elämästä mutta silti hyvin pieni osa sitä. On tosin totta, että etsin tietoisesti arjen iloja ja positiivisia puolia - ne negatiiviset fiilingit kun tuppaa tulemaan pintaan ihan itsekseenkin. :) Mukavaa kesää!

Nilkkis: Tämä herkuton on vähän niinku jokaisen henkilökohtanen päätös, että mitä ite mieltää herkuksi. Jos tykkäät syödä noita mainitsemias ihan vaan huvikseen ja kahvin keralla, niin se saattaa olla herkkua. ;)

Nannas: Kiitos. Tuo mainittu typykkä on mustaki aika söde. :)

Heli: Niinpä. Ajatella, että nuo kipot on sen verraan kestävää tavaraa, että vielä tänäkin päivänä on ihan ehtaa ja käyttökelposta. :)
Hauduttelehan lakkoasiaa pari päivää ja repäse sitten. ;)

Weekdaycarnival: Se on muuten kumma, että nuo raskauskilot saattaa joskus tulla vähän niinku jälkijunassa. ;) Jospa tämä heinäkuu vähän kasvattas, siis henkisesti. :D

Blogiähky iskee tietyin väliajoin ja tekisi mieli pistää pillit pussiin. Ehkä se pitää vain välillä pitää vähän lomaa niin pysyy fiilarit kohdillaan. :) Mukavaa kesää ja tsemppiä sinnekin!

sanna matilda kirjoitti...

Mulla kans vielä kymmenen raskauskiloa jäljellä (enkä siis silloinkaan ole missin mitoissa!), niitä kun tuli peräti kolmisenkymmentä... :O

Ensin meidän piti miehen kanssa (sai oman osansa vauvakiloista, hihii) vetää Tiukka Toukokuu, noh, ei ihan onnistunut, joten sitten koitti Kiree Kesäkuu. Vaan eipä ole onnistunut sekään, tänäänkin vedettiin lounaaksi upporasvassa keitetyt makkaraperunat Tammelantorilla... joten mitä seuraavaks, se Herkuton Heinäkuu vai...?!?

Rillirousku kirjoitti...

sanna matilda: Hih, Tiukka Toukokuu ja Kiree Kesäkuu on melko pelottavan kuuloset kuukaudet. :D Ehkä tää vähemmän pelottavan kuulonen Herkuton Heinäkuu on sitten se raskauskilojen karkottaja numero yksi. Jee, mukaan vaan! :)

Anonyymi kirjoitti...

Uusi lukija ilmoittautuu moikkaamaalla, joten "MOI" :) Ihanan värikkäitä kuvia sinulla, silmä lepää blogiasi selatessa, uusia postauksia odotellessa ja vanhoihin tutustumista. Ihana kesää sinne! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paluusta! <3

Minna kirjoitti...

En nosta käpälää pystyyn, mutta ensi kuussa voisin kokeilla eineksetöntä elokuuta. (Jos ois oikein tiukkis, vois lähtä e-koodittomalle elokuulle.)