5/20/2011

Nyt olis martalla asiaa!
Keittiö alkaa olla jotakuinkin kasassa. Ruokaa siellä valmistetaan päivittäin vaikkakin valmistamisen jälkeen se mennään nauttimaan ihan toiseen huoneeseen, koska pöytää on mahdoton vielä roudata paikalleen kaiken ylimääräisen sälän vuoksi. Ja sälähän makaa aloillaan, kunnes olohuonekin on valmis.

Yksi asia keittiöstä on vielä kuitenkin ajatustasolla: tuo niin kutsuttu välitila. On näet niin, että vaikka kuinka mieli tekisi, niin eipä tuota seinän alaosaa taida olla järkevä jättää ihan pelkälle betonipinnalle.

Välitila-ideat top 3:

Ensimmäinen idea tuli mieleen vähän kuin vahingossa, kun löysin kauan haeskellun räsymaton. Jos sen leikkaisi pituussuunnassa puoliksi, iskisi sen seinälle ja siihen lasin päälle. Tämä idea on lähes hyljätty, sillä mieheni tyrmäsi sen suoralta kädeltä. Mikä julmuri.

Toinen idea putkahti mieleen lehteä selaillessa. Siinä oli vanerista askarreltu mahottoman soma seinä köökkiin. Samaisella idealla voisi pakertaa myös varsin näyttävän välitilaratkaisun. Jotain se kuitenkin vaatisi suojakseen, ehkä taas sen lasin?

Kolmas vaihtoehto juolahti kaaliini tänä aamuna. Mieheni, puukäsityön ammattilainen, mainitsi tuossa päivänä muutamana, että meinaa askarrella saunan katon tuollaisesta pärekoria muistuttavasta suikalesysteemistä, punomiseksiko tuota nyt vuosi sanoa. Kah, siinähän olisi myös mainio välitilaratkaisu! Lasia taitaisi sekin tosi suojakseen vaatia.

Bonuksena neljäs vaihtoehto, joka on tylsä mutta aikaa kestävä; pelkkä kirkas lasi.

Keittiön lattia on valkolakattua saarnia, melko vaaleaa puuta siis. Lisäksi köökkiin on tulossa varsin näkyvälle paikalle iso vanerilevy, joka tuli rulokaapin suojana vähän niinkuin kaupan päälle.

Näillä tiedoin, mikä olisi teikäläisen mielestä paras vaihtoehto kyökin seinää suojaamaan? 

36 kommenttia:

heidi. kirjoitti...

Minusta nuo kaikki ideat on hyviä, pärekorivälitila olis ehkä kaikista jänskin! :D

Mä olen itse miettinyt myös alustavasti noita välitilaratkaisuja, tosin paljon tylsemmässä mittakaavassa. Sitä olen funtsinut, että kun mikään lasijuttu tai peruskaakelisetti ei mua miellytä, niin olisko mahdollista vetää sitä turkoosia kosteuseristettä seinään suikale ja maalata päälle jollakin hauskalla värillä (jota olisi helppo sutia aina uudella värillä kun entiseen kyllästyy). Kun voisi kuvitella että silloinhan seinä ei vahingoitu roiskeista, kun alla on kosteuseriste ja seinän ja tason välissä silikonisauma. Olettaen että sen päälle voi maalata, hmmm.
Mutta nämä tosiaan vain omia mietteitä, kannustan ehdottomasti valitsemaan jonkun noista neljästä vaihtoehdostasi!! :)

Tipu kirjoitti...

Silmä lepää teidän keittiössä - upee!

Ajattelin, että jätätte sen välitilan ihan tasoitepinnalle? Näyttää meinaan aivan ihanalta. Parilla kaverilla on toiminut hyvin (vain lakkakerros päälle), ja meilläkin oli vanhassa kämpässä rosoinen tasoitepinta valkoiseksi maalattuna.

RuusuLiisa kirjoitti...

Hmmm..pahan pistit.
Itse varmaan päätyisin viimeiseen eli pelkkään lasiin.
Tai sitten käsittelisin betonin jollain 'lakalla' tai vastaavalla. Jos sellaista ainetta on olemassa?!

Mukavaa vkonloppua :)

Anni kirjoitti...

Kiinnostavia, persoonallisia ideoita paljon! Jokainen kuulosti siltä, että voisi toteutettuna olla cool. Suosittelisin kummiski kuvan perusteella pelkkää lasia. Less IS more.

Oikeesti mee oman intuitiosi mukaan. Kyllä se mies tokenee ja tottuu vaikka siihen räsymattoon! :)

Kiitos muuten hyvästä blogista. On niin hyvä!

Pipsa kirjoitti...

Tuo räsymattoidea kuulostaa kyllä ihan huippuhyvältä!

Teille tulee kyllä ihana koti!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Olen ollut jo pitemmän aikaa blogiesi seuraaja. Kumminkin seurannut vaan sivusta, kommentoimatta. Sori! :)
Välitilaan laittaisin ihan vaan pelkän kirkkaan lasin. On toi betoni vaan niin komea, hieno ja näyttävä ihan yksistään, niin lasilla sais sitä suojaa kumminkin. :)

Ihan mielettömän hienoa kotia kyllä teette. On niin mukava saada seurata miten loihditte "tavallisesta" talosta tyylikkään. Kiitos siitä!

Tuuli.K

hr kirjoitti...

Hei täähän on mielenkiintoista. Räsymatto idea, voi ah, voi julmurimiestä!! Pärekorikin ois tosi hauska, vaan katoaako idea, kun laittaa kiiltävän lasin päälle, en tiedä. Pelkkä lasi saattais olla ehkä tylsä teitin kotiin. Mitä jos betoniseinän päälle, alareunaan maalaa jollakin läpinäkyvällä lakalla suorakaiteen ja tekee sen yläreunaan jonkun kuvion, ettei ole ihan tasainen reuna. Kuviohan voisi kasvaa ylöspäin hiukan. Lakka vain kiiltelisi jossain valossa, mutta myös suojaisi. Kai? Meidän keittiön allastaustan seinä on pelkkää maalattua seinää. Ollaan maalattu se suoja-aineella, joka oli läpikuultavaa ja kiiltävää ja jonka päälle maalattiin tavallisella maalilla. Ihan hyvin on kestänyt. Kyä teillä näyttää komialta!

Riina kirjoitti...

Paha kysymys. Meikä tylsästi laittais varmaan pelkän lasin, ajatuksena että siihen ei kyllästyis kovin nopeesti?! Mutta tosi hyviä idiksiä sulla on, ja minkä tahansa toteutatkin niin hyvältä varmasti näyttää! Pystyiskö sen lasin laittaa jotenki silleen sentin irti seinästä et sinne vois sit vaihtaa aina sisuksia kun kyllästyy..?!

Anonyymi kirjoitti...

Lasi olisi minunkin valintani (tai pleksi), jos päätöksen noista tekisin.
Tai RL:n sanoin, jos ois jotain lakkaa tms. minkä tuohon päälle voisi suojaksi laittaa.

//visuaalisestivaativa// kirjoitti...

Minä myös himoitsen alastonta betonia seinilleni joten äänestän ehdottomasti tuollaiseksi jättämistä tai korkeintaan lasia päälle. <3

Anu kirjoitti...

Jänniä ideoita. Itse laittaisin tämän hetkisen seinän päälle lasin.

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä idea yks tai sit idea viis: joku ihanan kirkas ja pirtee maali pintaan ja maitolasi piälle! Taittaa räikeyttä tai jos ei haittaa se ni sit kirkas lasi vaan. :) Oon nähny kuvan missä oli "kaakelit", maalattu siis erivärisiä neliöitä välitilaan oman mielen mukaan. Makeelta näytti!
Mikään noista ideoista ei kyl kuulostanu liian pahalle! ;)

-alf

NAKU kirjoitti...

Meillä on pelkkä kirkas lasi (kuva löytyy mun blogista). Se on tosi helppo pitää puhtaana. Nuo sinun villimmät ideasi ovat kyllä kaikki aivan upeita. Jospa voisikin miettiä sinne lasin alle vaihtuvan teeman, jotta nuo kaikki voisi toteuttaa!? Pitäis vaan miettiä kiinnitys-/irrottamismekanismi fiksuksi. Olisipa sellainen välitila, mitä ei kai ennen ole nähty. Aivan ihana keittiö teillä tulossa!

Tiia kirjoitti...

Äänestän räsymattoa!
Ihan koska: kuulostaa parhaalta idealta, ja toiseksi, koska vastaanotto on vissiin ollut yhtä lämmin kuin mitä meidän koti-insinööriltä yleensä saa, niille parhaimmille ideoille.

Sympatiat \o/

Anonyymi kirjoitti...

Pelkän lasin kannalla. Tuntuis että jos tuon upean karhean seinän rinnalle tulee jotain muuta, joka vie huomion... ettäs pääseekö siinä sitten kumpikaan oikeuksiinsa. Ja tuo lakkaideakin on kiva, mutta miten lie siitä rosoisesta lakatusta pinnassa kuivunut spagetti irtoaa?

-Riikka

Virpi kirjoitti...

Minäkin suosittelen lasia,pääsee tuo hieno seinä oikeuksiin...:)Hauskoja ideoita nuo muutkin,mistä sulla riittääkin noita ideoita?:))

Anonyymi kirjoitti...

Pelkkää lasia minäkin liputan. Lasin alle kun laittaa räsymattoa tai vaneria tai muuta, niin lasi linttaa ne ikävästi ja ulkonäkö voi muuttua ihan toiseksi.. Ihanan luovia ideoita kyllä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia ideoita. Mullakin rupes heti pää raksuttamaan, että miten sais semmosen systeemin, jossa lasin taakse pystyis kätevästi vaihtamaan materiaalin... Kerron jos aivot päätyvät johonkin järjelliseen. ;)

Eva

Anonyymi kirjoitti...

Ehdotan pelkkää lasia, näinollen hieno betoniseinä pääsee oikeuksiin :)

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos kaikille mielipiteistä, oli kiva kun jaksoitte vaivautua! :-)

Tässäpä tulikin sitten nuo mainitut neljä vaihtoehtoa sekä uusiakin vielä päälle, sähköpostillakin saapui melkoisen loistokas idea. Kiitti vinkeistä kuomat!

Nyt on siis pohdittava asiaa. Alunperin olimme jättämässä seinää ihan vain noin miten se nytkin on. Yritämme nimenomaan pitää keittiön mahdollisimman yksinkertaisena, koska meidän taloudessa köökki meinaa olla lähes aina melko runsaasti koristeltu kaikenmaailman likaisin kipoin, joten olisi suotavaa, että ympäristö olisi selkeä. ;-)

Sitten tulimme tulokseen, että pakkohan siihen on jotain laittaa, koska eihän tuo pinta sinällään ole mitenkään roiskeita hylkivä, siksi aloimme pohtimaan näitä vaihtoehtoja.

Ja kuulkaa, jos asia tosiaan on niin, että on olemassa jonkinmoinen lakka jolla pinnan voisi käsitellä, niin se saattaisi olla helppo ja mehukas ratkaisu koko pulmaan! Kertokaapa vielä lisäkokemuksia asian tiimoilta jos tarinoita löytyy. Olisin järin kiitollinen! :-)

Jos seinän yleisilme tulee säilymään suhteellisen samana, niin sehän olisi enemmän kuin passeli! Pärekori- ja vanerijuttuja testataan sitten jossain ihan muussa yhteydessä. ;)

Senni kirjoitti...

Tossa tilanteessa mä laittasin vaan lasin siihen. sitten kun siihe tympääntyy niin sitten sinne vois keksiä jotain. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau mitä ideoita,voikohan sitä epoksia jolla pinnoutetaan lattiaa käyttää seinään?vois tulla hieno :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä tupsuttelisin päälle sienellä saunasuojan. On pyyhittävä eikä kiillä. Toimii.

NINNI kirjoitti...

Pärekoriseinä kuulostaisi parhaimmalle minusta..varsinkin jos jo jonnekin toiseen tilaan (sauna) tulee samantyylistä/samanmoista tekstuuria. Senhän voi punoa melkein mistä vaan, vaikka ohuesta vanerista, kankaasta/nauhoista yms. jollon vois ehkä onnistua vähä niinku sulattamaan useemman idean samaan, u know ;)

satmaari kirjoitti...

pärekori, raitamatto, pärekori, raitamatto, märekori, paitaratto.. En tiedä!

Pärekori!

Eve kirjoitti...

Vaneri! Meillä on 2 vaneriseinää, ehkä blogissa näkyykin jossakin ja se koivuvanerin pinta on niin kaunista! Siihen lasi päälle ja avot!!!

Lilla kirjoitti...

Tuo punos-sydeemi kuulosti mun korvaan kivalta. Tulis takuulla ökymagee!

Anonyymi kirjoitti...

Mattapintainen lakka tai supi saunasuoja siihen päälle. Toimii varmasti!
Terhi

Anonyymi kirjoitti...

Unohtuipa edellisestä kommentista, että meillä on raakabetoni seinä käsitelty harmaalla saunasuojalla kahteen kertaan. Pinta on aavistuksen kiiltävä mutta tosi helppo pitää puhtaana. Edellisessä kodissa oli keittiön välitilassa harmaa lasi ja sekin kyllä varmasti toimisi myös teillä. Tulisi pieni kontrasti lasin ja muun seinän välille.
Terhi

Juju kirjoitti...

Kannatan räsymättoa tai pelkkää kirkasta lasia. Päreet ei saa multa sympatiaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on suunnitteilla mahdollisest vaneria välitilaan ja olen kuvitellut päällystäväni sen ns. venelakalla... enempää en ole kuitenkaan asiaan vielä ehtinyt tutustua kun tartteis ensin rakentaa se keittiö ;) Venelakka vaan taitaa maalaisjärjellä olla mahdollisest sopimaton betonille...

Pakko kysyä jos viitsisit kertoa mikä tuo teidän älyttömän kiva liesituuletin on? Ja onko mahdollisest vielä sellanen huippuimuriin yhdistettävä??

-Anuliina

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos taas kaikille mielipiteistä, on kiva kun jaksatte vaivautua! :-)
Mielipiteitä on niin laidasta laitaan, että me jatketaan pohdintaa siitä mistä lähettiinkin. :D Kiitos!

Anuliinalle: Liesituuletin on merkiltään Lapetek, huippuimurista en valitettavasti kyllä osaa sanoa mitään. :/ Mutta mekin tykätään tuosta varsin runsaasti! :)

Sanna kirjoitti...

Mihin ratkaisuun päädyitte keittiön seinän kanssa? Löysittekö jotain suoja-ainetta, joka on toiminut käytännössä? Olemme koittaneet selvitellä vaihtoehtoja suoja-aineelle, joka ei muuttaisi seinän väriä eikä tekisi pinnasta kiiltävää?

Rillirousku kirjoitti...

Sanna: Seinässä ei ole (edelleenkään) mitään suojaa mutta hyvin on pysynyt. Silloin tällöin vesipisara ja toinen lentää mutta ei ole jäänyt näkyväksi kun on kuivunut. Saunassa ja suihkussa meillä on tuota samaa materiaalia ja sen päällä kirkas saunasuoja. Hyvän näköinen tuli, pitäs saada aikaseksi keittiöönkin laittaa se. :)

Sanna kirjoitti...

Kiitos nopeasta vastauksestasi :) Kävin eilen ostamassa suosittelemaasi (jota myös myyjä suositteli) kirkasta saunasuojaa ja teimme jääkaapin taakse testin miltä näyttää. Hyvältä näytti, joten tänään on edessä seinän käsittely.
Laitan lähitulevaisuudessa kuvia meidän keittiön muutoksesta, joten käyhän kurkkaamassa mun uudessa blogissa suunnitellen.blogspot.com
Sun blogis on muuten yks mun lemppareistani, jota pitää käydä säännöllisesti katsomassa. Ei oo vaan aikasemmin tullu kommentoitua mitään.

Rillirousku kirjoitti...

Sanna: Jes, hyvä että oli apua! Jospa itekin ryhdistäytyisin ja laittaisin keittiön seinään pinnan kuntoon. ;) Mukavaa syksyä! :)