3/29/2011

Sain tänään sähköpostin, jossa kerrottiin, että uusi keittiö saapuu pääsiäisen tienoilla. Jippijaijee! Ja iik! Siis onhan se nyt ihan kamalan jännittävää alkaa tekemään elämänsä ensimmäistä keittiöremonttia!
Eikä vähiten siksi, että samaan syssyyn menee remonttiin myös olohuone. Keittiön ja olohuoneen väliltä kaadetaan pätkä seinää ja katto ja lattia laitetaan tiloihin samiksiksi yhdistämään tilaa, joten myös olohuone menee purkuun tässä lähiaikoina.
Huisin nastaa mutta silti samalla myös raastavaa. Tekisi kamalasti mieli tehdä suunnitelmista totta mutta toisaalta tahtoisi vain makoilla sohvalla päivät pääksytysten lukemassa jotain maukasta opusta.

Olohuonettakin on siis pähkäilty.
Taloon on tulossa lähes kaikkiin seiniin maali mutta olohuoneeseen on pohdittu jotain säväyttävää. Se säväyttävä voisi tällä erää olla tapetti, tosin vain yhteen seinään. Tapettivalikoimathan on ihan hurjat, joten valikoiminen ei ole mikään maailman helpoin tehtävä. Lisäksi tuon toverin pitää olla sellainen, että sitä jaksaa katsella vielä parinkin vuoden päästä. Sen on siis kestettävä aikaa.

Ihastuin ankarasti vasemmalla nähtävään Marimekon Frekvenssi-tapettiin ja miekkonenkin oli myötämielinen. Myös oikeanpuoleinen Cole & Sonin tapetti iski melko vahvasti. Tuota tapettia on muuten saatavana myös keltaisena ja voi jehna että sekin on nätti! Nämä kaksi toveria ovat olleet yhtävahvasti taistossa mukana, toisena päivänä toinen on tuntunut paremmalta ja seuraavana taas se toinen kuoma.

Mutta tiedättehän toverit, kyllä sen tietää kun se sitten tosissaan osuu! Tämä tuli vastaan erään lehden kannessa ja pienen googlettamisen jälkeen sille löytyi jälleenmyyjäkin lähikaupungista. Siinä se on!
Marimekon Ruutukaava tuli ja pesi kilpakumppaninsa mennen, tullen ja palatessa. Nostan peukut ja toivon, että sitä vielä löytyisi tuon jälleenmyyjän hoteista. Sitten se on kuulkaa menoa!

19 kommenttia:

satmaari kirjoitti...

aijai :-). niin jänskää. mekin saatiin tänään tieto, että uusi keittiö saapuukin jo ens maanantaina. mukavaa sekin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kiintoisa myös tämä uusi blogi. Pitääpä nyt ilmiantaa itsensä lukijana kun tuli sitä vanhaakin lopusta seurattua. :) Huikeita ideoita ja piristävää luettavaa! Ja aivan mahtavan tapetin löysit kyllä. Tsemppiä projektiin!
t. se joka räpsi kuvia häissänne

Rillirousku kirjoitti...

Satu: Voi Sopuli (yritin keksiä jotain yhtä karmivaa kuin tuo sun keksimä Rillis), en voi ku ihmetellä tuota teiän vauhtia! Se on hyvä tehä ahkeraan sillon kun vielä jotenkuten jaksaa ja on inspiraatio päällä. Ja sisähommia on kiva saada alta pois ennen kesää. Silitellään sitten yhessä meiän uusia keittiöitä!

Räpsijä-E: Kiitos, olipa kiva kun jätit paljastuksen käynneistäsi. On aina kiva tietää kuka näitä lärinöitä lukee. :)
Jotenkin kummasti just eilen lentelin ajatuksissa vuosissa 91-92. Sillon kun oli P&J-vihko ja kun pyöräilit kyseisiä hemmoja vastaan niin innoissas, että kaaduit ja katkasit etuhampaan. :D

Anonyymi kirjoitti...

Ei mahoton. Repesin tuolle P&J-muistolle, kiitos siitä! En muistanutkaan että niin tosissaan fanitettiin.

E, etuhammas edelleen puoliksi muovia

Enni kirjoitti...

Hei pitää nyt minun taas kommentoida että hyvän valinnan olet tekemässä, hienoin ehdottomasti noista kolmesta! Vaikken usko et olisit vaihtanut vaikka oisin haukkunut..:)

Karzi kirjoitti...

Haa, löysin :D
Kivaa, odotan innolla näkeväni uudet tilat!
Meillä on ollu josvaikkakaikenlaista tässä niin paljo et käynti tosiaan on jääny. Ens ja seuraava viikko kuluu idän suunnalla, joten näkeminen venyy vieläkin entisestään!
Mut viimeistään vaikka kesällä ;D

Pirpu kirjoitti...

Mekin pyöriteltiin samoja tapettivaihtoehtoja, lopulta päädyttiin cole&sonin woodsiin. ja saatiinpa vielä ale-kuponki tapettiverkkokauppaan raksamessuilta... Tsemppiä remppaan!

Elle kirjoitti...

Hei tämähän on mainio juttu, tää ploki siis! :D meinas tulla jo ikävä sun juttuja, mutta tätä kautta pääsee ainaki jotenki taas lukemaan/nauramaan sun mahtaville jutuille! :)
ps. tuo alin tapetti on kyllä huisin hauska!

RuusuLiisa kirjoitti...

Oi ruutukaava! Olen hillonnut kyseistä kangasta nyt niin kauan jemmassa että pakko keksiä sille jotain käyttöä.

Unni kirjoitti...

Toi nykyinen seinä näyttää jotenki niin ihanan kamalalta :)

Aika herkullinen valinta toi Ruutukaava. Näyttää varmasti t ä y d e l l i s e l t ä isona seinäpintana.

Outi kirjoitti...

jipii! oon niin iloinen, kun pääsin taas lukemaan juttujasi :)

Anonyymi kirjoitti...

Sä oot iha hulluna jo laittanu kivoja kuvia ja tekstejä uuteen blogiisi. Mut ootko tosissas et tuossa talossa on tosiaan vierekkäisillä seinillä noin kirjavat tapetit?mielenkiintosta ja sulosta!:) Miltähän vuosikymmeneltä sisustus on?

Talo näyttää ihan unelmalta. Eikai vanha kansakoulu, ku noin iso liitutaulu? :)ihana!!!

Ja yläkerta kaiteineen vaikuttaa huipulta. Laita enempi kuvia talostanne!!:)

Ja voisikko laittaa mailia ja kertoo enemmän?:)

Ja...milloin sä ehti kirjoittaa tätä blogii rempan ja lastenhoidon lisäks?en ymmärrä!!!:)

-JUlia

Päivi kirjoitti...

Hei!
tuo fre..tapetti koskee jotenkin silmään.
tuo valitsemasi taitaaakin sopia tyyliisi, vähä tavallist erikoisempi,graafinen.
kun aattelit keltaist keittiöön, keltaisest sanotaa ettei isoin pintoin keit+makkariin.lisää ruokahalua ja vaikeuttaa nukahtamista..:)

Rillirousku kirjoitti...

Muovihammas-E: On se vaan ihmeellistä miten kummalliset asiat joskus jääkään mieleen. :)

Enni: No elä nyt, tiedäthän, että arvostan mielipidettäsi! :)

Karzi: Kiva ku löysit! Hei, ihan kohta on kesä, nähään! :D

Pirpu: Me ollaan kans pyöritelty sitä kaukaisten haaveitten tapettia mielessä jo pitkän aikaa. Tällä hetkellä se olisi tulossa saliin, aika näyttää muuttuuko vielä mieli, epäilenpä että ei. :)

Elle: Kiitos! Siis plokin ja tapetin puolesta. Tykkään siitä kans ihan simona!

RuusuLiisa: Elä nyt semmosta aarretta suotta hilloa, tee vaikka tyttöselle lakanat! Meikämatami ei ole tiennyt edes moista kangasta olevan olemassa. :-O

Louna: Uskon kans niin! :) Nykyinen ruusutarha on sympaattinen.

Outi: Kiitos, kiva kun löysit tänne. :)

Julia: Kuten oot tosiaan huomannu, niin en näköjään opi ikinä sähköpostiaktivistiksi. :S Vaikka niin vannoin oppivani tavoille. ;) Mutta laitan viestiä ja vastaan kysymyksiin siinä. :)

Päivi: Totta, vähän se koskee. Mutta ajattelin että se ei koskis, kun sen yhdistäis yksinkertaisiin ja ehjiin linjoihin. Nyt ei tarvi sitä miettiä kun löytyi tuo rakkaus. ;)
Keittiöstä on tulossa ihan valkoinen, keltaista vaan pieninä pisteinä vaikkapa tiskiharjan muodossa. Ettei iske ahmimishimot! :D

K kirjoitti...

Sulla on täällä tuore blogi pullollaan ihanan raikkaita ja sulosia postauksia. Materialismi se on mikä näitä rattaita pyörittää -eiks jeba. Noista tapeteista oisin valinnu sen cow parsleyn ku se on mun kymmenvuotinen unelmatapetti (tuskin sitä ikinä tulee yhteenkään mun kotiin, mutta silti). Tuo Ruutukaavaki on tosi jees! Tulee jotenki semmonen tunne että te teette tunteella ja ajatuksella tuota remonttia ja se on hyvä se!

Haha kirjoitti...

Siis miten mä oikein löysin tänne?
Oon ja oon ja oon käyny kokoajan yrittämässä sun siihen toiseen blogiin ja ei, ja ei en pääse.oon ihetellyt et mikä vikana...Mutta tosi kivaa et pääsin/löysin tänne.Nyt on tosiaankin viikoksi lukemista ja kattelemisa..

m-a kirjoitti...

Ruutukaava on just hyvä!

Netta-Natalia Löytynoja kirjoitti...

Mää niin himoitsen tuota ruutukaavaa. Kirjoitin siitä blogissakin kerran. Jos sulla sattuu jäämään ylimäärästä niin tiiät kelle myydä ;D Mietin tota nimittäin uuden asunnon keittiön välitilaan. Siellä on nyt perusvalkoiset laatat ja sitte osa on semmosta tosi "kaunista" kuviolaatta, jossa on joku hedelmäkori tms. Ei oikeen sytytä.

huoh, toivottavasti tää mun kommentti ei tullu kymmentä kertaa, kun kone jumitti välissä.

Rillirousku kirjoitti...

Killi: Sunki lempparitapetti on eri nätti! Tää kehitysvaiheessa oleva blogi kiittää kehuista, saa nähä mihin suuntaan se lapsi kehittyy. :)
Remonttia tehään millon enemmän ja millon vähemmän innoissaan, mutta tunteella aina.

Heidi: En tiiä miten löysit mutta kiva että löysit. :D Se toinen salasanablogi on suljettu, kun alko äklöttään omat jutut. ;) Saa nähä kuin sille paralle käy.

m-a: Nii o! :)

Nena: Tiedän just sen hedelmäkorin. :D Seinä, johon tapetti on tulossa on sen verran hintsusti liian iso (tai toisaalta liian pieni) että joudutaan hankkimaan tapettia useampi rulla. Paljon mahdollista että jää yli. Ilimottelen. ;)