3/29/2011

Toisinaan jahkailu kannattaa.
Keittiössämme on tönöttänyt vuositolkulla tuolit, joihin olen ollut perinjuurin kyllästynyt jo pitkän aikaa. Suunnitelmia on ollut ja uudet on kerran jo lähes ostettukin, mutta sitten kuitenkin päätimme odottaa uutta keittiötä. Odotus palkittiin, sillä ikäänkuin vahingossa on eteeni pudonnut pinnatuoli poikineen, suurin osa puoli-ilmaiseksi.

Yksi kuomista oli keltainen jo löytyessään ja sen väriseksi myös jää, kaksi on saanut pintaansa uuden mustan asun ja maalaamattomista ainakin tummemman puun sävyinen pääsee vielä pensselin alle. Vaaleampi saa ehkä armon jäädä nykyasuunsa. Nämä kaikki viisi toverusta ovat tulleet maaleineen päivineen maksamaan saman verran, kuin mitä olisi kustantanut yksi tuoli uutena.
Pihi saa nukkua yönsä rauhassa.

11 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

ja vielä arvokkaammalta nämät vanhat tuntuvat kun itse on ollut osallisena niiden laittamisessa(maalaus tms) ja sekin vielä että saa hillittyä uuden ostamista kun vanhaa hyvääkin tavaraa on maat ja mannut pullollaan.
Onko pinnatuolit samaa sarjaakin kaik?
täntapaset pinnatuolit meillä oli kotona olkkarin pöydän ympärillä.
Tulevaan kotiin olisi makeampi saada pöytä ja tuolit.
mutta käytäntö on ehkä pöydän ja penkkien puolella...

Tuuli kirjoitti...

Mistä sää noita kaivat? Minä oon oottanu sen oikean vastaantulemista jo ties kuinka kauan, enkä ees haaveile ku YHDESTÄ kipaleesta! Tai onhan niitä näkyny, muttei suinkaan puoli-ilmaseksi. Ehkä mää vaan käyn väärissä paikoissa, tai sitten mä en vaan oo tarpeeks ahkera!

Rillirousku kirjoitti...

Päivi: Niin on, on messevää löytää hyvää halvalla. Nämä kaikki taitaa olla vähän eriparisia. Ehkä muutama on lähes samanlaisia mutta luultavasti ei. Eikä se haittaa. :)

Tuuli: No jehnis, määpä kerron: kaks kappaletta on Kirrin törkyhintaselta SPR:ltä, yks kappale on Kortepohjan/suon/mikä se on Salamakaupasta ja nämä kaks uutta on tuon Jyu:n torin kautta löytyneitä. Katteleppa jälkimmäistä sillä silmällä.

Unknown kirjoitti...

Hei Onnea noiden omistamisesta!! Meillä saattaa myöskin mennä pahimmassa tapauksessa pöydän tuolit vaihtoon, JOS siellä pahamaineisessa Jyskissä ei myydä enää tuota samaa mallia mitkä meillä on. On nimittäin kaksi kappaletta niin vääntyneitä jo että palautukseen menee. Mutta, hienoja nuo teikän tuolit!! Ja värit, ah, keltaista lisää!!!

Enni kirjoitti...

ja tuon äskeisen kommentin lähetin minä, ukkoseni oli tas käynyt koneella työjuttuja kattomassa ja en sen enempää kattonu kuka oli kirjautunut, sorry.

Tuuli kirjoitti...

Juurikin tuolla kirrin spr:llä oon törmänny moisiin. Mutta musta kolmekymppiä tuolista on kummiski aika paljon, varsinki ku ne ei ollu mitään hyväkuntosia ees sillä erää. Enpä oo hokannu, että tuola torilla on muutaki ku vuokra-asuntoja! Mutta pitää tarkkailla!

Rillirousku kirjoitti...

Enni-asentaja: Ennenkin on joku Asennusmies käynyt kommentoimassa. :D
Rähmä ne teiän tuolit, ootte kiikkunu niillä liikaa! Toivottavasti saatte vaihdettua. Jos ei vaihto onnaa niin palautatteko kaikki?

Tuuli: Se paikka on niin ryövärin luola! Ihan karmivia hintoja, en voi muuta sanoa! Ei siellä ees kannata käydä ku tulee paha mieli vaan.
Ne kaks oli 10e/kpl, ostin vuosi sitten. Oli huonossa hapessa se toinen, tuo keltanen ihan ok. Tuo on ihan maksimi mitä maksaisin niin kulahtaneista kumminki. Nämä muut yksilöt kustansi 1e, 5e ja 5e.

Anonyymi kirjoitti...

Hei oletko ihan käsin maalannut tuolit ja jos, niin millä maalilla?

Minna-Leena kirjoitti...

Kyllä se piheys kannattaa! Makeita on :)

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Käsin. Tai siis pensselillä. x) Maalin ostin alunperin metallitikkaisiin, mutta purkin mukaan liemi kävi myös muun materiaalin maalaukseen. En valitettavasti nyt muista merkkiä mutta ihan peruspurkki Prisman hyllystä. Valmiiksi sävytetty kiiltävä musta. :)

Kotilo kirjoitti...

Onpa ihanat!!