Sunnuntaikahvin seuralaiseksi teimme tänään melekosen pikasen ja helpon brownien, jonka ohje löytyi tästä blogista. Tuo kaakkuhan ei varsinaisesti ole mikään silmänilo, kuten jokainen tuota löysää piirakkaa tehnyt on saattanut huomata, mutta sitäkin maukkaampi.
Tässä ohje suoraan kopioituna tuosta yllä mainitusta blogista. Itse käytin puolukoiden tilalta pakastemustikoita ja hyvin kävivät käsi käteen. Myös tumma kaakao vaihtui pakottavista syistä vaaleaan mutta hyvin sekin hävitti makeantuskan.
Maailman helpoimmat browniet (16 palaa)
75 g leivontamargariinia
1 1/3 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoa
noin 3 dl pähkinöitä ja/tai marjoja
1 1/3 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoa
noin 3 dl pähkinöitä ja/tai marjoja
1. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt leivontamargariini ja kaakaojauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon kaakao-voiseos.
2. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele sekaan ruohitut pähkinät ja/tai jäiset marjat.
3. Kaavi taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm) ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes pinta on rapea ja keskikohta vielä pehmeä.
4. Anna brownien jäähtyä ja jähmettyä. Leikkaa pieniksi paloiksi ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti