10/13/2013

Istuin tänään sisävaatteissa ulkona lukemassa Aku Ankkaa.
Ajatelkaa, lokakuun puolivälissä! Aurinkokin paistoi niin älyttömän nätisti, että melkeen tirahti tippa linssiin pelkästä valon voimasta.

Kenties samasta voimasta myös epävirallisen virallinen työkoneeni otti ja heittäytyi ylettömän jumittavaksi ja vaikeaksi, joten uuden kuvasadon lataaminen ei vain kertakaikkiaan ole onnistunut. Järettömän ponnistelun tuloksena kone on kuitenkin taas saatettu yhteistyön lämmittäviin syövereihin ja kamera on tyhjätty sinne kerääntyneistä otoksista. Jatkakaamme siis.

Päivänä eräänä tällä viikolla löysi tytär kirpparille menevästä kasasta Puuha-Pete - silikonivuoan ja nosti melkoisen mekkalan. Toverin mielestä tuo keltainen vuoka on meinaan siinä määrin tärkeä, että sitä ei missään nimessä saa myydä eteenpäin, vaikka se onkin seissyt käyttämättömänä kaapin perimmäisessä nurkassa kokonaisen kolmevuotiaan eliniän. 

Pari tirautettua kyyneltä teki tehtävänsä ja vuoka pääsi takaisin vanhaan paikkaansa kaapin perälle. Toki sitä ennen oli leivottava kaakku, joka sitten suurella hartaudella väännettiinkin. Tuotoksen valmistumista odotellessa syötiin taikinaa siinä määrin, että makeanhimo oli taltutettu onnistuneesti jo ennen kuin torttula pääsi ulos uunista.

Ja tiiättekö mitä - aurinko paistaa, on välttämätöntä lähteä retkelle n-y-t !

9 kommenttia:

Elisa LPP kirjoitti...

Tänään on kyllä ollut ihan mielettömän kaunis päivä ja ilmakin upea! Kukkasipuleista on maassa 30/61, toivotaan että ens viikko kanssa suosii :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Onneksi kolmivuotias huomasi ajoissa, mitä äidin oli tarkoitus myydä...:D

Katja/Projektila kirjoitti...

Tiiätkö, tänään ulkona samoillessa ajattelin, että nyt on kyllä niin komea keli että Rilla lähtee varmasti retkelle :D

Merja kirjoitti...

On kyllä ollut mahtava lokakuun aurinko! Mekin oltiin tänään retkellä, kolmen kilometrin luontopolku hienoissa maisemissa.

Riikka - Hunajaista kirjoitti...

Ihanat pikkukokit!

Kristiina K kirjoitti...

Ainahan se lasten ja nuorten kanssa on niin että kaikki kirpparille vietäväksi aiottu muuttuu siinä silmänräpäyksessä tosi tärkeäksi!!

Susanna kirjoitti...

Onpas siinä tarmokkaat pikkukokit! Ei meilläkään saa mitään heittää pois, vanhempi tytöistä vahtii aina haukkana vieressä kun sortteeraan tavaroita ja kyselee sopivin väliajoin hävinneiden tavaroiden perään:)

Anu kirjoitti...

Rillaseni, mistä on tuo katostaroikkuva kiva koritsydeemi? mä voin ostaa sen. ;)

Rillirousku kirjoitti...

LPP: Munki pitäs äkkiä kukkasipulikauppaan rynnätä ennen kuin lumi tulee!

Irmastiina: Niinpä, parin vuoden päästä uus yritys... ;)

Katja: No et oo tosissas! :D Haha! Mutta retkeily on kivaa. :)

Merja: Luontopolut on ihan parasta!

Riikka: <3

Krisse: Niin on. :D

Sissi: Täälläkin on kirpparikasa puolet pienempi aina siinä vaiheessa, kun auto starttaa pihasta kohti kirpparia. ;)

Anu: Koritsydeemi on Ikeasta. :)