10/15/2012

Keltaista valoa maanantai-iltaan.
Tänä aamuna mittari lähenteli uhkaavasti pakkasta ja talvihaalarit on totisesti kaivettu esiin vaatevuoren uumenista. Hermo-osasto on tänään osoittautunut kireäksi, joten ihan vain sen vuoksi oli pistettävä tuli jok´ikiseen talosta löytyvään tuikkukuppiin ja kynttilätelineeseen. Lempeyttäkööt lepattava liekki liukkaasti otsalohkossa nököttävän nakin pois näköpiiristä.

Alimmaisessa keltaisen valon kuvassa näkyy mitä herttaisimmin yksi suurimmista makkaran aiheuttajista. Tällä haavaa on nimittäin niin, että lepattavien liekkien kuvaaminen ja harmoninen elämä on perin pieni osuus tämän hetken oikeaa arkea. Oikea arki on meinaan poran jyrinää, seiniltä putoilevien laattojen kolinaa, roskalavan täyttöä, tuhottomasti kuusipaneelia, hajoitettu väliseinä, työntäyteiset illat ja varsinkin viikonloput ja erityisesti kertakaikkisen tolkuton pölyn määrä, jonka imuroiminen ja pyyhkiminen on ehkä turhauttavin toimenpide koko remontoinnin saralla. 

Syy edellä mainittuihin on se, että koko alakerta takkahuonetta lukuunottamatta on perin juurin sekaisin. Ei ole eteistä, ei ole pukuhuonetta, ei ole pesuhuonetta, ei ole saunaa, ei ole kylmiötä, ei ole varastoa, ei ole tuulikaappia. On vain aivan älyttömästi kohta melkein esiinkaivettua pintaa, joka todella suuresti huutelee puoleensa uutta vaatekerrastoa. 

Jos tämän päivän tuntemukset ei tullut tarpeeksi selkeästi ilmi rivien välistä, niin kirjoitan sen nyt sitten tähän vielä: Remontointi on ihan hanurista. 

13 kommenttia:

Nanainen kirjoitti...

Voi Rouskusein!
Nakki otsikossa on hanurista, mut aattele kuin karmeet jos se oiski hanurissa?!
Jos sua yhtään lohduttaa ni pölly lentelee näilläkin lakeuksilla ja vaikka kuinka remontoitais ni
ei ole eikä tule eteistä, pukuhuonetta, pesuhuonetta, saunaa, kylmiötä, varastoa eikä tuulikaappia.
Siinä sulle nakkia purtavaksi... ;D
Oot siis onnenmartta kun semmoset vielä sinne jonain päivänä ilmestyy!

anlomar kirjoitti...

Lovely autumn atmosphere through the candlelight...

Anonyymi kirjoitti...

Täysin samaa mieltä. Aamen.

zalla kirjoitti...

haha, elähä ny, meillon sitä tässä nyt 350 neliötä oottelemassa... :D tällä hetkellä kuuluu armotonta jyrinää ku isäntä uutta ulko-ovee asentaa tonne..
Tsemppiä ja hermoja sinne, kyl niitä välillä tarvitaa ja paljon! :)

Riina kirjoitti...

Täytyy silti sanoa että otos alakerrasta näyttää huikeasti paremmalta kun millaisena minä kyseisen tilan muistan. Lopputulos siis ei voi olla kuin huikea! Ja kyllä, nakkeroinen on löytynyt myös täällä otsasta tänään, syytän siitä kamalaa väsymystä joka ilmeisesti tuli vähän niinku päivän jälkijunassa! Mutta huominen on sit varmaan parempi, toivottavasti sielläkin!

Silmäilijä kirjoitti...

Hei, mistä olet hankkinut tuon Oma koti kullan kallis -taulun. Kaunis on kovin <3.

Katri kirjoitti...

Vaikka remontointi on hanurista niin teillä on aivan ihana koti! :) Ja varsin hieno on tuo "betoni"seinä keittiössä. Miten ootte sen tehneet? Jos vaikka jaksaisi alkaa itse toteuttamaan samanmoista projektia jossakin vaiheessa. Intoa odotellessa.. ;)

Virpi kirjoitti...

Tsemppiä!Tiedän tunteen menneiltä vuosilta...

Piksu kirjoitti...

Tarkentaisin tuota loppukaneettiasi siten, että etenkin silloin remontointi on ihan hanurista, kun yrittää samaan aikaan asua remontoitavassa kohteessa. Itse pääsin juuri hetkeksi väliaikaiseen asumukseen pois pahimman remontin tieltä. Helpotti vähän.

Kiki kirjoitti...

Älä ressaa - ajattele lopputulosta! Toivotan teille perinjuurin mukavaa viikkoa, kaikesta sateesta huolimatta! Täällä on niin mukava käydä lukemassa kuulumisia! Itsekin ressaan tällä hetkellä monestakin asiasta, mutta olen pyrkinyt muistamaan, ettei oikeasti kannata. Sillä ajatuksella eteenpäin tälläkin viikolla :)

Enni kirjoitti...

Hei tsemppiä!

Ajattele sitä lopputulosta niin jospa se ilme kirkastuu. Mulla kuume vain nousee kokoajan...:(

Rillirousku kirjoitti...

Nanainen: Kiitos lohdutuksen sanoista, vaikka tällä hetkellä tuntuukin, että voisin mielihyvin luovuttaa teille puolet alakerran remontin alla olevasta huoneistoalasta. ;D Mutta lupaan muistaa nakin hanurissa aina, kun se alkaa hiiviskellä taas kohti otsalohkoa!

anlomar: :)

Juli: Ugh.

zalla: Sanottasko näin, että näissä 250 neliössä on ihan tarpeeksi. Eli voimaa vaan teillekin! :D

Riina: Alakerrasta tulee hyvä, entiseen verrattuna siihen ei paljon vaadita, ja se onkin hyvä pitää mielessä, kun pöly saartaa myös yläkertaa. Tänään ei tuntuis olevan nakkipäivä, toivottavasti ei sielläkään. :)

Silmäilijä: Taulu on saatu Taulu ja Tapetista, käyppä katteleen taulujatapetti.blogspot.com

Katri: Kiitos! Seinä on tehty märkätilatasoitteesta. Helppoa on ja varsinkin nopeaa. :)

Virpi: Kiitos, sitä tarvitaan. :)

Piksu: Kyllä kait se aina on vähän tai enemmän hanurista mutta kummako oliskin, jos ei välillä vähän sylettäisi?

Kiki: Täällä on menossa remontin toinen iso osuus. Kolme kuukautta on sekä piha että alakerta ollut totaalisen auki revitty ja eilen oli oikeastaan ensimmäinen päivä, kun asia nakitti niin maan mahottomasti. Yleisesti ottaen mieli on asian suhteen perin tasanen ja oikeastaan innokas. :)

Enni: Kiitos kuoma! Ja kyllä mää sanon, että jatkakaa haaveilua, koska kyllä sitten kun oikea kohalle nasahtaa niin sitten se on sen arvoista. Vaikka toistanpa vielä, että välillä se on sitten ihan hanurista. ;D

Päivityksiä kirjoitti...

mä aina ajattelen että remontti on jo loppusuoralla siinä vaiheessa kun kaikki vanha kamaluus on saatu kannettua ulos tai sinne lavalle asti siis. sen vie sit kuski pois silmistä ja uuden pinnan tekohan on vaan yhtä juhlaa... tai ainakin lopputulos on nopeammin nähtävissä kuin vielä silloin kun joutuu sorkkaraudan kanssa ähräämään pölyssä ja lemussa. voimia teille, kaikki valmiiksi jo saamanne näyttää huisin kivalta!