9/15/2012

Alin kuva täältä.

Nyt mentiin alas.
Tänään istuksittiin lintutornilla syömässä lounasta muovipurkista. Olipa luksusateria oikein, kun makaroonia, jauhelihapihvejä ja ketsuppia. Päälle pientä tihkusadetta, posket punaava tuulenviri ja lämmittävä aurinko. On sitä hullumpiakin lounaita joskus syöty.

Yhtäkkiä siinä kaikessa rauhassa istuskellessa iski aivan järetön remontointi-innokkuus! Kaaheeta, meinasin samantien ryykiä rautakauppaan mutta onneksi kaapeista löytyi täysi purkki valkoista maalia ja pari pensseliä, joilla päästä alkuun. 

Talon alakerta on murheenkryyni. Siksi kai, että sille ei oltu vielä tähän päivään mennessä tehty mitään ja koko urakoinnin ajattelu vaikeutti yöunien saantia jo jonnin verran. Olipa ilo, että yhtäkkiä vain tuli olo, että nyt meinaan lähtee niin lapasesta, sillä alkuun pääseminenhän se ruukaa olla se urakan kovin koitos monesti. 

Tuo takkahuone kaipaa ainoastaan erittäin runsain määrin valkoista maalia sekä vaalean puun lämpöä. Sitten kun se on valamis, niin tämä martta aikoo hankkia ainoan Sarjattoman, johon palavasti ihastui. Vähänkö siitä olis mukava särpiä kuumaa juomaa ja katsella takassa rätisevää tulta pakkasen ulkona paukkuessa. Aika herkkää.

17 kommenttia:

Nannas kirjoitti...

Tarttuiskohan tuo innostus ruudun kautta? Ei vaan huvita, vaikka hommaa olis.

Sonja / Luovia hulluuskohtauksia kirjoitti...

Tulipa ihana! Kyllä sulla on hyviä pikkuapulaisia :)

http://luoviahulluuskohtauksia.blogspot.fi/

Rillirousku kirjoitti...

Nannas: Se on harmi, kun se harvoin tarttuu. Semmonen kokemus täälläpäin ainaki. :)

Sonja: Vielä pitäs pari kerrosta sutia, katto on kokonaan maalaamatta ja lattia laittamatta. Mutta uskon, että maali tekee ihmeitä ja se on hyvä, sitten kun valmistuu. Kiitos. :) Ps. Niin on, reippaita.

sanna matilda kirjoitti...

Hehee, lapsityövoimaa! Harmi vaan, kun eivät yletä kauheen korkeelle! Paitsi jos hankkisitte kunnon tellingit! :D

nilkkulotta kirjoitti...

Katon useasti, että tämä pienempi neiti on teidän esikoinen ja mietin, et kuka tuo iso poika sitten on. Lapset vaan kasvaa ja kasvaa! Ihanat muksut!

Rillirousku kirjoitti...

sanna matilda: Oli meillä remppajakkara. ;) Tyypit ihan onnessaan kun pääsee kerrankin ihan reilulla kädellä pistään maalia. Kaikki menee valkoseksi mutta tällä kertaa sen kuuluukin mennä. :D

Nilkkis: On se aika huimaa, kun tuo aika juoksentelee! Hyviä apulaisia ne on, kun sille päälle sattuu ja tekeminen on mieleistä. :)

Karzi kirjoitti...

miks te noin ihanan tilan pilaatte maalaamalla?! ;D mä en oo teijän alakertaa paljo nähnykään mut kyllä kelpaa sit takkatulen loumussa istuskella :)

SarP kirjoitti...

Kuvissa en ihastunut Sarjattoman punasavi mukiin, mutta kun näin livenä sen ja pääsin hypistelemään ymmärrän miksi tahdot sen.
Mahtavaa että uskallat antaa maalisudit lapsille.

Kiki kirjoitti...

Huippua! Se on upea tunne, kun pitää päästä tekemään!

PS: ihan parhaalta kuulostava lounas! pitääpä meidänkin joku päivä!

Rillirousku kirjoitti...

Karzi: Alakerrassa ei kyllä tällä hetkellä ookkaan kovin paljon näkemistä. Tai no, jos tykkää kuusipaneelista ja 70-lukusista limalaatoista. ;)

SarP: Luonnossa se on kyllä oikeen käteen sopiva. Muihin en niinkään ihastunut. Lapsille uskaltaa antaa maalipensselit sillon, kun koko huone on menossa täysremonttiin. :)

Kiki: Niinpä, kyllä tekemisen intoa saakin välillä odotella! Huoh.

turushanna kirjoitti...

jeshjesh remonttia. josko se samainen kärpänen puris tähänkin suuntaan.

Memma kirjoitti...

Aika kovat pointsit tosta, että sulla on oikeesti lapset mukana maalaamassa! Kyllä valkonen väri tekee ihmeitä...itellä ehkä ois kohta remontoitava koti omistuksessa. Siellä taitaa katto- ja puolipaneelit saada aika haipakkaan myös valkosta pintaan :))

Rillirousku kirjoitti...

huuuhtala: Toivotaan niin! :)

Memma: Kyllä tuota jälkikasvua pitää mukaan ottaa, ne tykkää tehdä kans. Aina se ei oo mahdollista mutta sillon ku on, niin pensseliä ja muuta ei pelottavaa työkalua käteen vaan. :)

Jaana kirjoitti...

Ihania apulaisia - kyllä lapset tykkää auttaa aikuisten hommissa :)

Loistava blogi sinulla, oon nyt vajaan viikon aikana lukenut koko tuotannon..

t. Jaana

maisonmimizan.blogspot.fi

Minna-Leena kirjoitti...

Olen satavarma, että tuosta tulee ihan mahtava tila! Harmi, kun meillä ole mitään tilaa just nyt mitä maalailla.

ps. Bongasin teidät täältä:
http://bkids.typepad.com/intro/2012/09/ana-venturas-wall-packs.html#more
enkä nyt pääse yli enkä ympäri tuosta ihanasta harmaasta seinästä, vieläkään. Se on niiiiin kaunis!

Rillirousku kirjoitti...

Jaana: Niin ne tykkää, kun antaa vaan reilusti tehdä. :) Kiitos viestistä!

Minna-Leena: Kyllä se välillä on mukavaa maalailla, vaikka taannoin sainkin siitä jo yliannostuksen. ;) Tuu meille maalaan, seinää meinaan riittää! :D

Ps. Se on kyllä nätti.

Anu kirjoitti...

ai että mikä puhkuva into välittyy näistä kuvista,ja inspiraatio! ;D olipas mukava käydä lukee taas pitkästä aikaa. sinulla on energiaa kaikkeen käsillätekemiseen. mullaki välillä. :)