1/31/2012

Tiistaina.
Tänään on viimeinen päivä tammikuuta, niin se aika rientelee. Viimeinen viikko on kulunut tummaa vaatetusta hankkiessa, matkatessa ja hyvästellessä. Tuota raskaampaa naapurimaan reissua tuskin voi olla, niin ainakin toivotaan.

Tänään aurinko paistaa ja pakkanen on ennätyslukemissa oman kototalon mittarissa. -21 - astetta tuntuu nynnerön alkutalven jälkeen erityisen kylmältä ja hanskojen käyttö olisi enemmän kuin suositeltavaa. Tämä päivä on juuri se päivä, kun lähiaikojen vähäinenkin inspiraatio ja jaksaminen on lähtenyt niistämisen ja köhimisen myötä muihin maisemiin. Postilaatikosta löytynyt sakkolappu ja ylikuumentunut auto eivät varsinaisesti ole nostaneet tunnelmaa. Sellaasta se on, tämä elo.

Pari viikkoa sitten repi pateettinen emäntäkin itsensä ylös sohvan pohjalta ja väänsi perheelleen muistoksi kuvakirjan. Tuohon pieneen piristymiseen oli syynä ihan hyvä alennusprosentti, jonka siivittämänä syntyi kirja, jossa muistellaan remonttivuotta 2011. Omasta kirjahyllystä löytyneet pari opusta saivat olla antamassa inspiraatiota mutta kovin suuriin suorituksiin ei tämä martta revennyt. Itelle tehty on aina tarpeeksi hyvin tehty.

26 kommenttia:

Enni kirjoitti...

outs...sinä se saat aina aikaseksi! Minä vaan haaveilen noista kirjoista. Yhtäkään en oo vielä koskaan saanut tehtyä!!:) Olen niin aikaansaapa.

Mutta toveri hyvä, tule käymään! Olisi jo aika nähdä!

Heikku kirjoitti...

Voi kun on ihana kirja. Ja ihana idea. Ja kauniit kuvat varmasti. :)

Heli kirjoitti...

Sä teit sen! Siis remonttikirjan. Mä olen nimittäin suunnitellut ihan samaa jo monen monta vuotta... enkä ole vieläkään saanut tehtyä. Toi sun kirja näyttää niin hienolta!!!

(Mistä muuten tilasit? Oon miettiny, onko Ifolorilla hyvät kirjat..)

Ja muuten toivottelen parantumisia ja parempaa mieltä helmikuulle!

unisukka kirjoitti...

Toivon teille voimia raskaaseen reissuun. (Vaikea kuvitella teitä tummissa vaatteissa, ehdotan laittamaan ainakin pirteän väristä alusvaatetta, josko saisitte niistä vähän jaksuja <3 )

Kirjasta tuli upea, voisin sen hyvin kuvitella oikean kaupan hyllyyn.

Malene kirjoitti...

Cool that your home is in the magazine :)

Outi ♥ kirjoitti...

Noi kuvakirjat on kyllä aivan mahtavia muistoja itselle. :)

Johanna - Photo Diaries kirjoitti...

Hienolta näyttää! Mistä tilasit kirjan?
Itselläni myös ollut mielessä kuvakirjojen teko, mutten ole yhtään ehtinyt kartoittaa mistä saisi tyylikkäitä!

LauraQ kirjoitti...

Näyttää ihanalta tuo kirja! Nopealla vilkaisulla menee täydellisesti sisustuskirjasta. Eiku myyntiin vaan!

verkstaden verstas kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen kirja. Ehdin jo ajatella että tuon minä tilaan, mutta sitä onkin vain yksi.

Terv. Tiina

Retromoderni kirjoitti...

upea! haluaa kans, mutta koskaan en saa kun en saa moista aikaiseksi.

heidi. kirjoitti...

HIENO! Siis hieno kerrassaan! Samaa tuumasin ku LauraQ tuossa, tämä kustantamoon het ja mää ostan, niin!

heidi. kirjoitti...

Juu ja hei, anteeksi spämmääminen mutta unohtui äsken kysyä, että mahtaako nuo teidän keittiön vetimet olla Ikeasta? Vai mistä? Tahtoisin niin kovin matkia.

Rillirousku kirjoitti...

Enni: Kiitos! Ei se oo kun alkaa vaan tekeen niin kyllä se joskus valmistuu. Tullaan me! :)

heikku: Kirja kiittää. :)

Heli: Kiitos! Kirja on Ifolorilta. Tiiän, että toisestakin paikasta vois saada hyvän mutta kun ohjelma oli vanha ja tuttu niin tein taas tuolla. Oon tyytyväinen laatuun, paria kuvaa lukuunottamatta ja ne oli ihan omaa syytä suttusia. :)

unisukka: Kiitos! Ilmeisesti ilmaisin heikosti asian, mutta tuo raskas reissu tehtiin jo viime viikolla. Nyt toivotaan, että tavallinen arki taas tästä pikkuhiljaa alkaisi.

Malene: It´s homemade book for my family. :)

Outi: Nimenomaan! Eikä tartte liimailla ja keksiä näsäviisaita kuvatekstejä kun kaikki voi tehdä kerralla. :)

Dressedtogrow: Kirja on Ifolorilta. Kahta suomalaista oon kokeillut ja toista en suosittele mutta tätä kyllä. Seuraavaksi aion vääntää ulkomaankielisellä ohjelmalla jolla saa hienot paperikannet. Enhän tietenkään just nyt firmaa muista mutta selvitän. :)

LauraQ: Kirja on hyvä muisto melkosen eläväisestä ja raskaastakin vuodesta. :)

vv: Kiitos! Saat tulla kylään lukemaan sitä. ;D

Retromoderni: Saat sää! Alat vaan tekemään. :)

Dooda: Kiitos! Arvaappa, ehkä ne ei alkas kustantaan sitä vaan sulle ja Larpalle. :D

Rillirousku kirjoitti...

Dooda: Ne on justaansa sieltä. Piti tuleman nää -->

http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-naulakot-the-dots-ripustin-musta-p-4623.html

mutta kun oli odoteltu 2kk eikä vieläkään tietty toimituspäivää niin luovutettiin. Valkoset nykyset on kans hyvät. :)

Ride kirjoitti...

Mahtava toi kirja! Muuta ei varmaan tarvikaan sanoa! ..olishan tuota mukava lukea!
Pirteää pakkaspäivää ja paranemisia!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Ihana remonttikirja! Mistä muuten olet hommannut noita värikkäitä räsymattoja? Katselin, että keittiössä teillä taisi olla todella pitkäkin sellainen. Kauniita! :)

Henni kirjoitti...

Täytyisi saada kuvia kansiin. On aika pitkältä ajalta kivoja kuvia ja tapahtumia, joita voisi tallettaa muuallekin kuin koneelle. Inspiraatiota odotellessa. Valoa pakkaspäiviin!

Anonyymi kirjoitti...

Aijai, kuvakirjoja pitäis väsätä täälläkin useampia. Kun pääsis sieltä sohvalta ensin ylös...

Ulkomaisista toimittajista Blurbilla on kuuleman mukaan hyvä laatu.

-Riikka

Rillirousku kirjoitti...

Ride: Kiitos! :)

Anonyymi: Ensimmäisen ostin tuliaiseksi itselleni Norjasta vajaa vuosi sitten mutta sittemmin niitä on putkahtanut moniin kauppoihin. Vielä kesällä niitä oli ainakin Tokmannilla ja Eurokankaassa. Keittiön matto on ommeltu yhteen kolmesta lyhyestä. :)

Henni: Kuvat tuppaa jäädä valumaan koneen syövereihin ja kyllähän sitä saa ihan tosissaan ottaa itseään niskasta kiinni, että ne saa kehitykseen asti. :) Kiitos samoin sinne!

Riikka: Sehän se oli! Tuo naapurin täti tilas muistaakseni juuri sieltä ja se oli kyllä nätti. Enemmän oikein kirjan oloinen kuin tuo Ifolorin versio, paperikannet ja kaikki. Ens kerralla sieltä sitten. :)

Anonyymi kirjoitti...

Alappa jo laputtaa ton kirjan kera tänne, heti!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tuo kirjan kansikuva! Itsekin miettinyt tuollaista, mutta kun meillä nuo rempat venyy, niin yhden vuoden aikana ei kerkiä paljoa tapahtumaan.. Täytyy odottaa muutama vuosi, jos sitten olisi aineet yhteen paksuun kirjaan. :)

Rillirousku kirjoitti...

Juli: Tuu ihte tänne!

miniE: Niin. Voihan sen kirjan tehdä mistä vain mutta remontti on ihan mehevä aihe, materiaalia ainakin piisaa. Seuraava kirja onkin sitten lomareissuista ja siitä ihan oikeasta elämästä, siihen kirjaan ei tule remontin remonttia. :)

Kiki kirjoitti...

Tuo kirjahan näytti ihan kirjakaupan opukselta, mistä tulikin mieleeni, että seuraavaksi voisit marssia se kainalossa kustantajalle (vai joko joku ehti ehdottaa sitä?)

Rillirousku kirjoitti...

Kiki: Kiitosta vaan opuksen puolesta! :)

pilami kirjoitti...

Mä olen kerran teettänyt Ifolorilla ja olin tosi pettynyt väreihin: erityisesti kesäkuvat ulkoa näyttivät "trikkikuvilta" -kuin ihmiset olisi leikattu taustan päälle + punaiset sävyt olivat kuvissa liian punaisia. Eli värikontrasti ei ollut kohdillaan. Ainakin näytölläni sun kirjasi näyttää varsin ok:lta. Oletko siis tyytyväinen värikontrastiin? Entä oliko se mainitsemasi Blurbilla teetetty kirja mielestäsi värien suhteen hyvä? Itseäni nimittäin eniten harmittaa valokuvien teettämisessäkin se, että joskus värit vain ovat tosi huonot.

Rillirousku kirjoitti...

pilami: Teetin tuolla aiemminkin kirjan ja olin tyytyväinen, toisin kuin extra filmin vastaavaan jonka tilasin pari vuotta aiemmin. Se oli ihan kaamean surkea! Sidonnankin puolesta oikein pohjanoteeraus. Tässä uudessa kirjassa olin tyytyväinen kaikkiin muihin kuviin paitsi kahteen, joista toinen oli epätarkka kuvaajan epävakaan käden takia ja toinen oli suttuinen liiallisen suurennoksen takia. Pistän siis omaksi syyksi. Sävyt oli musta varsin oikeat, tosin käsittelin kaikki kuvat ennen kehitystä tarkoituksella vielä normaalia vaaleimmiksi ja hailakoiksi, tuohon paperiin kun väri imeytyy huomattavasti syvemmin kuin valokuvapaperiin. Oon tyytyväinen hinta/laatusuhteeseen tuossa tapauksessa.

Blurbin kirjasta en oikein osaa sanoa, koska oon sen vaan kerran läpi selannut ja siitäkin on aikaa. Muistelen yleisilmeen olleen ammattimainen mutta värisävyistä en osaa sanoa. :)