12/12/2011

Pöpö liikenteessä.
Täällä podetaan lähes jokaisen perheenjäsenen voimin puoliankaraa tai ankaraa kuume- ja nuhatautia. Viime yönä kasvatettiin silmäpusseja varsin legendaarisiin mittasuhteisiin, kun yksivuotias valvoi kuumeen ja yskän kourissa ja isoveli valitti kipeää kurkkuaan. Flunssapöpö liikenteessä, nyt ollaan sitten kotona ja rauhoitutaan.

Varsin monen vuoden ajan jokatalvinen paras ystäväni on ollut lämpöpussi. Tuo jotain siementä tahi jyvää täynnä oleva löysä pötkylä, jolla voi tarpeen mukaan lievittää milloin missäkin vaivaavaa kolotusta tai vilua. Sen suojapussi alkoi olla melkoisen aikansa elänyt, joten taas käytiin käsiksi tilkkupussiin ja jyvät saivat uuden elämän. Suojakuori pitää vain muistaa riisua ennen kuin laittaa pussin mikroon, sillä niinhän me ihmisetkin teemme saunaan mennessämme. Tämä viittaus tässä tapauksessa lähinnä tuota vetoketjua ajatellen. Muuten, kuka tietää mitä nuo pipanat oikeasti tuolla pussin sisällä on? Ja mistä niitä mitä sitten ovatkaan voisi ostaa?

Eilen armainen puoliskoni oli jouluostoksilla yksivuotiaan kanssa ja sillä aikaa me kaksi kotiin jäänyttä askartelimme joulukortit loppuun. Tänään olen miettinyt joulukuusta, sillä aamulla sen tajusin - ensi viikolla on joulu!

Ps. Kaiken tämän rään kourissa olin vallan unohtanut arvonnan! Se täten suoritetaan lähipäivien kuluessa.

17 kommenttia:

Enni kirjoitti...

Pikaista paranemista kuomis!!

miia kirjoitti...

Mun on annettu ymmärtää, että niissä lämpöpussukoissa on yleensä kauraa. Tiiä sitten onko mua huijattu. :)

Tiina kirjoitti...

Voi kurjuus. :( Paranemisia!

Olen nähnyt ainakin pussukoita, joiden sisällä on kauranjyviä. Kai siellä muutakin viljaa voi käyttää.

Greta kirjoitti...

Me tehtiin joskus johonkin myyjäisiin lämpöpusseja ja kauranjyviä me ainakin laitettiin sinne sisään. Lämpöpussi on meikäläisen sängyssä jokaöinen vieras (etenkin talvisin). Toimii niin jalkopäässä lämmittäjänä, kuin kivunlievittäjänä erinäisissä vaivoissa ja kolotuksissa. Ne jyväthän pysyy aivan hyvänä siellä sisällä, ellei polta niitä lämmittämällä liian kauan.

Rillirousku kirjoitti...

Enni: Kiitos!

miia: Kiitos tiedosta, uskon että ei oo huijattu. :)

Tiina: Haluttas tehdä noita lisää mutta en tiiä mistä niitä palleroita vois ostaa.

Greta: Mullakin on ollu tuo pussi jo moooonta vuotta ja hyvänä on pysyny sisusta. :) Nyt tekis mieli tehdä niitä lisää mutta osaatko sanoa mistä voi ostaa kauraa? Ei hidas keksi kun ainakaan marketeista sitä ei saa. :)

LauraQ kirjoitti...

Voi kökkö mikä tauti. Tosin sama ilkimys taitaa kaataa vuorotellen koko kansan... Tsemppiä sinne!

Iitunen kirjoitti...

Kauraa se on :) https://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/1126/Frantsila-Paras-Ystava-Hoitotyyny
Joskus netin keskusteluissa oli et lemmikkien osastolta/Eläinkaupoista/ Agrimarketista tms. vois löytyä jyväsiä, mutta en silloin sitten mennytkään etsimään, joten varmaa ei ole :D

Saila kirjoitti...

Heips! Tein töissä oppilaiden kanssa tuollasia jyväpusseja ja joku viisas mua tuolloin vinkkasi että ohrat pysyy pidempään lämpimänä tuola jyväpussin sisällä ja käyttöikä vissiin niilä muutenki jotenki parempi tms. Minä tilasin ison säkin lähileipomon kautta jostain Myllyltä. Ei hajuakaan. Tässä siis tosi hyviä neuvoja jakelen ku itekkään tiiä, mut mä kysyisin varmaan jostai leipomosta tai jostain missä myydään luomujuttuja...

Elina kirjoitti...

Tein viime keväänä pöllöisen kauratyynyn ja käytin siihen kuorellista kauraa. Sitä löytyy ainakin eläinkaupoista.

Pikaisia paranemisia! Innolla odotan millaisia kaurapusseja tehtailet...

Anonyymi kirjoitti...

Myös riisinjyvät toimii vallan mainiosti, eivätkä haise kuten kaura. :)

Hansu kirjoitti...

mää täällä hihitän. luin rillan vastauksen tiinalle sattumalta ensimmäisenä, ja tottahan heti ymmärsin teidän kirjoittelevan lapsista (palleroita).
että perhesuunnittelua täällä julkisesti vain, hih.
:)

Nonna kirjoitti...

Toipumisia! Meillä on kaurasta tehty possu, joka lämmittää mukavasti, röh!

taulujatapetti kirjoitti...

Voi ei...:) Parantukaa jouluksi!

E kirjoitti...

Paranemisia! Puuroriisillä oon omat kolotuksenkarkottajani täyttänyt ja hyvin toimii. :)

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos kaikille! Jos ei pian tuu kauraa vastaan niin kirmaan paikallisen ruokakaupan tuttujen riisihyllyjen ääreen. Kiitos vinkeistä toverit! :)

Anonyymi kirjoitti...

Paranemisia toivottelen täältäkin. Ja samalla kyselen, että mistä oikein ostit nuo ihastuttavat teipit? Kauppakauhuinen kun olen ja ei peruskirjakauppa-tiimarikierroksella osunut mitään silmään. Aion siis törkeästi pölliä teippi-ideasi jahka saan näppeihini tuota teippiä!!. Kuvakortitkin teetin esimerkkisi innoittamana.

Kivinen

Rillirousku kirjoitti...

Kivinen: Heihei ja anteeksi hidas vastaaminen! Tilasin omani Gaudete Kidsiltä mutta vaikkapa Teippitarha on teippejä pullollaan, jos minkämoista. :)