12/13/2011

Jämälankatakki.
Tässähän ne päivät kuluvat, neljän seinän sisällä särkylääkkeen ja nenäliinojen voimin. Tai mikäs tässä matamilla maristessa, kun oma olo on oikeastaan jo normalisoitunut mutta tuo jälkikasvu tuppaa olemaan huonommassa hapessa. Neljävuotiaskin paineli yöunille jo kahdeksan pintaan, lämmittävä kaurapussi tukevasti kainalossa.

Näistä pakotetuista sisälläkyhjöttämispäivistä voi kuitenkin kiskoa myös jotain positiivista, sillä tottahan tekemistä pitää keksiä, jottei aivan tylsyyteen tukahtuisi. Nämä päivät ovatkin olleet varsin oivia viimeisten joululahjojen askarteluun. Tänään valmistui monta värikästä pötkylää, jotka tulevat lähipiirin kolottavia jäseniä tulevina vuosina lämmittämään. Sisuspallerot tosin puuttuu, sillä jos ihminen ei mene jyvän luokse niin ei se tule varsinaisesti ovellekaan koputtelemaan.

Kuluneen syksyn aikana kertyi nurkkiin perin monta lankakerän loppua ja niistä tulikin sitten tietysti jämätakki. Meikämartta tykkää jämästä, sillä se on yhtä epämääräinen möhkö kuin tekijänsäkin. Mutta vieläkin enemmän tykkään tuosta jämän sisällä myhäilevästä pienestä räkänokasta.

Eräille pienille tytsyille on myös väännetty mekot jouluiseksi lahjaksi ja kuusi kannettu tupahan. On muuten sellainen kuusi, että sillä ei Miss Kuusi-kilvassa pitkälle pötkittäisi. Tuo tämän talon kuusi olisi luultavasti se pitkien tasapaksuisten puiden takana häärivä alimittainen ja hammasrautainen yksilö. Se mukava ja sympaattinen. Siksi se sopiikin täydellisesti juuri tähän tupaan.

11 kommenttia:

Mami kirjoitti...

Luulin ensin että itse hoilaat tuolla. Suloisella Beealla suloinen jämätakki.

Anonyymi kirjoitti...

Beea <3

vissiin paranemaanpäin?

pirtsakka tuo takkiki. :)

Kati kirjoitti...

Apua, aivan ihana! Pikkuinenkin näyttää siitä tykkäävän :]

Nova Melina kirjoitti...

Huippuhieno takki.

Taina kirjoitti...

oi mikä takki! :) on mielettömän rohkaisevaa, että sulta putkahtelee noita takkeja ihan alituiseen. että ehkä sitä itsekin saisi valmiiksi! edes tuon yhden! :D seuraava saa kyllä olla jonkin sortin raidallinen, samalla kerällä neulominen on tylsää. ja sitten saakin opetella sitä lankojen vaihtamista :o

hei kerro miten teillä on noin avaraa ja raikasta ja vähäsäläistä? ootko taipuvainen karsimaan ja hankkiutumaan ylimääräisestä eroon? onko teillä joku vaatehuone ihan tulvillaan kaikkea? voihan tavaraähky, tekis mieli raivata isolla kädellä täällä.

paranemisia!

Milla kirjoitti...

Hei voisitko jo lopettaa ton tekemisen. Ahdistaa kun on niin hienoja kerta toisensa jälkeen ja minä täällä mokoma en saa mitään aikaiseksi. :) Eli siis keep up the good work! Ja joulunodotusta teille.

BH kirjoitti...

Voi tuota typyä.. Mikä hymy!! <3

Rillirousku kirjoitti...

Mami: Joo en. :D Kiitos. :)

Beea: On se paranemaan päin ollu mutta vähän vaihtelevalla menestyksellä. :/ Kyllä sillä silti hymyä piisaa, päivisin. ;)

Kati: Kiitos! Toivottavasti tykkäis. :)

Nova Melina: Kiittää hän. :)

Taina: Kiitos! Kyllä se siitä valmistuu vähän kuin itsekseen kun saa ne isommat kappaleet tehtyä. :)

Tavaraa meilläkin piisaa! Vaikkakaan en tunnusta olevani mikään maailman innokkain sisustustavaran hankkija, kirppareillakaan jaksa nykyään ravata jostain syystä. Mutta näihin neliöihin mahtuu säilytystilaa ja ne on kuule sitten niin pullollaan että huimaa. :D

Milla: Ha! :D Kun tekee pikkusen ja pikkuhiljaa niin kummasti saa kaikenlaista tehtyä. Ja sillon pitää tehä kun on inspiraatio, niitä latteitakin päiviä piisaa. :) Kiitos viestistä ja mukavaa joulun aikaa teillekin! :)

Beada: Se on ilonen tyttö <3

Riina kirjoitti...

On tuo tyttö kyllä sangen soma ja söpöinen, olisi kiva nähdä pikkuplikkaa, ja miksei teitä muitaki.. ;-)
Oli myöskin taas niin hubaisasti kirjotettu juttu että piti ihan ääneen naurahtaa, kiitos näistä päivän piristäjistä!

pavlos kirjoitti...

Kummasti tytöllä hymy hyytyy ku näkee pelottavan enon/pelottavia enoja... :p

Rillirousku kirjoitti...

Riina: Kiitos itelles <3

Pavlos: Nää vaan kuvittelet!