6/02/2013

Kesäkuu.
Ajatella, se on täällä! Kesäkuu, ihan oikea kesäkuukausi. On tienpientareet täynnä väriä, josta valita varovasti pieni kimppu aamukahvihetkiä piristämään. On hikoileva kansa, joka janoten imee itseensä valoa ja energiaa. On lämpenevä vesi, jossa ihan kohta koitetaan tehdä viime kesää parempi kuperkeikkatulos.

Minä haluan ihmetellä kesää. Joka päivä. Ihastella lämpöä, sitä miten herkästi hikikarpalo tirahtaa otsalle pienimmästäkin fyysisestä toiminnasta. Kerätä muistiin kesän tuoksut, lintujen sirkutuksen, hyttysen sietämättömän ininän. Tuntea jalan alla pehmeän nurmikon ja sitkeästi varpaan juureen porautuvan havunneulasen piston. Ihailla veden välkettä ja laineen loiskintaa rantakiveä vasten. Ottaa kesäsadekylpyjä.

Ja ajatella, kesä on vasta alussa! Kuinkahan runolliseksi tässä kesän mittaan jäyhäkin kansalainen oikein mahtaa herkistyä? Auringolla on ihmeellinen voima.

9 kommenttia:

Kerttu / Modernisti kodikas kirjoitti...

Täysin samaa mieltä! Koko Suomen kansa muuttuu auringon voimasta, energia ja avoimuus lisääntyy. Kesä on vuoden paras aika!

Riikka - Hunajaista kirjoitti...

Hyttysen ininä kesäyönä, uhkaava ääni kuuluu mutta pirullista inisijää ei näy missään...kuumottavaa :D kumpa tästä osaisi ottaa kaiken irti vielä kuukauden päästä! :)

Tiina kirjoitti...

Niinpä! :D Siksi meillä ei oo kahteen viikkoon siivottu, kun ei oo kuin pyörähdetty sisällä. Ollaan nautittu kesästä <3 Ja jatketaan...

Unknown kirjoitti...

Kesä on ihan parasta aikaa. Energiaa alkaa löytymään kaikenlaiseen puuhasteluun ja mielikin on selvästi positiivisempi. Toivottavasti lämpöä riittää koko kesän :)

Sonja kirjoitti...

Hyvin sanottu, se on niin paras tunne kun tietää, että koko kesä on vielä edessä! Se menee sitten niin nopeasti.

Unknown kirjoitti...

wunderschöne Bilder ♥
LG Petra

Rillirousku kirjoitti...

Kerttu: Se on! Vaikka löytyy niistä muistakin melkein yhtä paljon hyvää. :)

Riikka: Se muistuu mieleen kyllä lapsuuden kesistä hyvin, kun sitä inisijää mentiin piiloon peiton alle ja sitten tuli kauhea hiki vähän ajan päästä. :D

Tiina: Täälläkin on vähän tuon siivouksen kanssa niin ja näin mutta kuhan ei tiskit vastaan kävele, niin olkoon. ;)

Anna: Niin toivotaan, sateitakin välissä toki. :)

Sonja: Menee niin, siksi siitä pitääkin repiä kaikki mahollinen ilo irti. :)

Petra: Thank you! :)

Dagný Björg • Dagfar kirjoitti...

Beautiful pictures

xx

Rillirousku kirjoitti...

Dagny: Thank you! :)