1/06/2012

Villoissa riittää.
Tänä kesänä - anteeksi, talvena ei ole tässä talossa villassa ja ulkovaatteen hankkimisessa pihtailtu. On karvahattua ja villasukkaa, lapasia ja hanskoja, joista tallessa ainakin se toisen käden kappale, villasukkia vaikka naapureille jakaa, haalaria, kauluria, pipoa ja villahousua.

Tämän leppeän syksyn - anteeksi, talven aikana on tämä matami tullut siihen lopputulokseen, että leudon ilmaston syy on ilmiselvästi tämä ylivarustautuminen. Jos olisimme hankkineet toppapuvun vain toiselle lapselle ja itse kulkisimme varvassandaaleissa, niin luultavasti olisi tulipalopakkaset ja lunta kainaloihin asti.

Pari iltaa sitten sain kohtauksen ja menin omaehtoisesti edistämään makuuhuoneen jämähtänyttä remonttia. Ymmärsin pitkästä aikaa, miltä ahkerasta kansanosasta tuntuu. Tuntui suorastaan niin hyvältä, että alkoi hävettämään. Olispa nastaa, kun ahkeruutta voisi ostaa pulloissa kaupasta. Mutta sillä mennään mitä on, tilanteen mukaan. Tällä hetkellä ajatukset eivät tahdo pysyä maan rajojen sisäpuolella.

Villahousussa riittää ja hyvä niin, sillä tänään liikutaan tämän talven pakkasennätyksissä, -4 - astetta. Kyllä se talvi sieltä vielä tulee.

10 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

On jo monta kertaa pitäny kommentoida, mutta ei saa muka aikaseks :) että huippujuttu kun jaksat aina värkätä kaikenlaista ja erittäin söpöläisiä teidän muksut. Jatkahan samaan malliin... Täällä sitä vieraillaan joka päivä :)

ONIA kirjoitti...

Heh, meidän pojalla taitaa juurikin olla päällään täsmälleen samanlainen musta paita ja keltaiset villahousut kuin teidän isommalla vekaralla kuvassa. Mittaa meidän muksulla vaan on vain tuon pienemmän verran :)

Ja sitten puolivillainen (!) tiedustelu: mitä mahtaa tuo näissäkin kuvissa näkyvä lattia (parkettia, oletan) olla nimeltään? Kovin on sopivan näköistä meidänkin uuteen tupaan.

neitinomad kirjoitti...

Täällä P-Irlannissa hiipparoidaan niissä varvassandaaleissa, joulupäivänä (jolloin itse siis pidin sadetta Jyväskylässä) täällä oli ollut +14 astetta. Koska ollaan Atlantin laidalla ja kesät on aika vilpoisia, voidaan noita joulun lämpöjä pitää ihan heinäkuuhun verrattavina...

Anonyymi kirjoitti...

Söpöjä villanuttuja ja -juttuja ja suloisia lapsosia :). -4 astettahan lupailelee jo hyvää, lasketaan talveksi!

Nonna kirjoitti...

Tuossa voi olla perää... ei kun purkuun vaan villavaatteet!

No oikeesti, kyllä se talvi ja pakkaset vielä tulevat!

Lilla kirjoitti...

Kuule kuoma. Katoppa sunnuntain sää:
http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/Muurame

Tarttee villaa.
Tumput ja pipon.

Paitsi jos ei todellakaan aijo poistua porstuasta pihalle, kuten minä.

unisukka kirjoitti...

Juuri tässä tikuttelen kässänopen painajaista ja pohdin samaa. Missäköhän tilanteessa sitä meinaan lapsella käyttää...

Tuuli kirjoitti...

Sun vika siis, että meikäläisen sukset yhä odottelee varastossa! Kiitti vaan!

Ja Rilla, ihan näyttää niinku säkin osaisit virkata isoäidinneliöitä... Eihän ollukaan ydinfysiikkaa vaan oikeestaan ylisimppeliä!

Peurankello kirjoitti...

Hih, nyt tuli pakkastakin ja villikset ovat tarpeeseen:)

ABitBoho kirjoitti...

IHANIAAAAA! Nothing else can be said! :D