9/26/2011

Tänään on ihan maanantai.

Viikonloppu kului erittäin lepposasti erittäin hyvässä seurassa, jonka seurauksena tätä tekstiä näpyttää erittäin väsynyt martta. Tuo seura on juuri se tietty, joka on nähnyt tämän matamin pahimmillaan ja silti ne vieläkin jaksaa mua. Se on ihmeellistä tämä elo, ei voi kuin kiittää.

Viime aikoina on kaikenmoinen hyödykäs tekeminen tuottanut todella suuria alkuunpääsemisvaikeuksia. Kun ei vaan natsaa. Viikonlopusta luulin saaneeni aivan äärettömän paljon remontti- ja muutakin energiaa mutta kyllä täytyy todeta, että tänään on sitten ollut niinku niin maanantai, ettei miesmuistiin. Jopa lastenhuoneen verhotanko heittäytyi mukaan maanantifiiliksiin ja kumahti kolahtaen muutenkin univajeiseen ja ärsyyntyneeseen pääkoppaani.

Ihmeitä tapahtuu, sillä tässä talossa on tänään nähty varsinainen sellainen. Henkilö, jonka lapasesta tehtiin peruskoulussa pehmolelu ja jonka tähänastisen elämän huimin neulesuoritus on ollut kaulahuivi, on neulonut tyttärelleen villatakin. Ja kuulkaa, valmistui muuten melko mehevään aikaan, sillä tänään oli kaikesta huolimatta mitä mainioin villatakkikeli, ja se jos joku on hyvä asia tässä syksyssä. Tyttökin tykkäsi. Veljensä takki on myös hilppaista vaille valmis ja kumma kyllä tuo neulomisvimma ei vain ota laantuakseen. Kolmaskin takki on näet jo aloitettu.

Lupaan, että ensi viikolla puikot lentää ompelukoneen perässä lomalle ja remontti saa jatkua. Viikonlopun aikana iski näet pieni sisustuskärpäsen purema taas pitkästä aikaa.

35 kommenttia:

maria kirjoitti...

Ihana takki, kerrassaan!
Nainen, sinä osaat mitä vaan, kun rupeat tekemään! :)

Iitunen kirjoitti...

Hieno villatakki ja hieno myssy! Villatakissa lienee parasta se, että se on varmasti rakkaudella neulottu <3

Mistä tuo mahtava tutti on?! Saako noita jostain?! :o Meille kans!

Sanna kirjoitti...

IHANA takki! Mahtaako olla omasta päästä vai löytyykö jostain ohje tällekin tumpelolle... (Ala-asteella minun tossuyrityksestä tehtiin täytetty pieni hiiri kissoille, kaverin tekeleestä sentään saatiin keppihevoselle pää!)

:D

-sanna-

Sanna kirjoitti...

Onpahan hieno takki! Pitäisiköhän sitä yrittää kaivella omatkin puikot tuolta pölykasoista..?

Henni kirjoitti...

Oi mikä suloinen neule! Haaveilen itsekin villatakin neulomisesta. Ehkä pitäisi vain ryhtyä rohkeasti toimeen. Tämän artenomin neulomuksia ei ole kiitellen arvosteltu, mutta äitini kyllä käyttää neulomiani yhä ja ne on kuulemma juuri parhaat kintaiden alle. Koulukäsitöiden perusteella ei kyllä kannata päätellä mitään omista taipumuksista, niin olen ainakin itse päättänyt.

Toivottavasti maanantaisi ei jatkunut tiistaille.

LauraQ kirjoitti...

Voi syötävä tuota lasta! Ihanaihanaihana, ja nuo leggarit myös.

Virpi kirjoitti...

Siis miten sä osaat??Aivan ihana villatakki!!:)

Anonyymi kirjoitti...

Herttinen ku oot taitava!

Riina kirjoitti...

Hyvä nainen! Ja huppuki näyttää oikeen hyvältä sauman nurinkurisuudesta huolimatta, se on kuin onkin se mukava yksityiskohta ;) Täällä kans on lievästi väsymystä ilmassa, mutta hirvittävän hyvä fiilis jäi!

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten hieno! Voisitko pistää jonkinnäköistä ohjeistusta? En oo nimittäin minäkään mikään neulojanero, mutta eikö tuo muka oo sitten vaikeeta?!

Rillis kirjoitti...

aivan ihastuttava neuletakki onkin.. ja mikä pipo, saatoin juuri rakastua ;D

Haha kirjoitti...

Aivan upeen villatakin on kyllä Beea saanut!! Sä oot taitava!

Anonyymi kirjoitti...

wau!! siis ihan ite teit? onko sulla joku kiva ohje tällaiseen? :) -Anni-

Merja kirjoitti...

Kylläpä onkin sulonen kombo tuo lakki ja villatakki!

Elle kirjoitti...

Hieno on takki tyttelillä! :) turhaan oot pitäny niitä puikkoja piilossa! :D

Anonyymi kirjoitti...

Hieno saavutus!
on erilaista tekemistä kuin remppaaminen,
kummastakin tulee näkyvää jälkeä, ja tuntee tehneensä,
toisin kuin siivoomiset ja ruoat jne.
Päivi

henhi kirjoitti...

Aivan ihana villatakki! Onnea neulomispurasusta!

Ite huomasin viime talvena osaavani kuitenkin jotain. Ala-asteella tein niitä samoja lapasia vielä ens syksynäkin, kun muut sai alottaa uusia kivoja käsitöitä. Kun tuli villasukkien aika, sain tehdä vauvan sukat!

Riikka kirjoitti...

Siis onnea! Aivan mieletön suoritus! Antaa vähän pontta omillekin orastaville aatoksille... Uskaltaiskohan tuota kokeilla neulomista tai virkkaamista... Kyllä mää nyt koklaan, ku kerta sääki!

-Riikka

Anu kirjoitti...

Mahti villatakki pikkupimulla! Oot taitava :)

Tiina kirjoitti...

No Wau!! Siellähän melkonen käsityöihme. Saisin aika kauan puikkoja kilkutella että aikaansaannos muistuttais edes hämärästi villatakkia!! Tuo on tosi sulonen.

Anonyymi kirjoitti...

Voi että tuo neule on aivan m a h t a v a ! Ite yritän parraikaa värkätä villasukkia tuskankarpaloioden hiipiessä ottalle, että respektit sinne suuntaan vaan :)

Rillirousku kirjoitti...

Tyttö ja takki kiittää teitä toverit hyvät! Kiitos viesteistä!

Yleisesti tahdon sanoa sen, että tämä neuletakki on varmastikin yksinkertaisin maailmassa. Aina oikeaa rivi riviltä, muutamaa kavennusta ja silmukan lisäystä lukuunottamatta. Väitän, että yksinkertaisempi on tämän takin ohje kuin vaikkapa villasukkien. :)

Kysymyksiinne vastaan:

Iitunen: Tutti löytyi Ruotsin reissulla Icasta. Sinne siis. ;)

Lyde: Ehottomasti! :)

Virpi: Kaikkea osaa kun vaan päättää osata, kuka tahansa. :)

Anonyymi: Tuo ei oo olleskaan vaikeeta, uso mua! En oo kuuna päivänä saanut aikaiseksi lapasia taikka villasukkia mutta väitän, että tämä on paljon helpompi kuin ne. Ohjetta olis mutta se on kaameen pitkä. Kattoo ny jos jaksan raapustaa sen tänne. :)

Anonyymi-Anni: Ohje löytyy toverini lähettämästä sähköpostin liitteestä. Kirjotan sen tänne ehkä joku päivä, kun oikein ankara tekemisen puute iskee. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Siis niin hieno toi villatakki etten taida ees uskoo tota sun lapastarinaa! ;)

Mun tekemistä lapasista kuitenki kässänmaikka sano ettei musta ainakaan lapasentekijää tuu ja kääräs sen kaks kertaa pienemmän hanskan toisen sisälle. -no ei tullu, mut tommonen villatakki ei ois paha meijänkää tytön päällä. :P Laita vaan ohje het ku ei oo enää tekemistä :D ni mäki halun koittaa!

-Alf

zalla kirjoitti...

sä oot rouva iha uskomaton! Mä en uskaltas pienes mieleskää haaveilla villatakin teosta.. Sukkaa alotin viime vai toissatalvena, siitäki piti eka juutupesta kattoo videoo miten tehä alotussilmukka jne.. sielä se varsi nyt kuiteski jossai pölyttyy edellee.. :D

Tuukki kirjoitti...

Aivan mahottoman ihana villatakki ja herkku väri.

Iitunen kirjoitti...

*huoh* Niin aina. Kivat jutut jossain himskatin hankalassa paikassa.. :D Pitäisiköhän nakittaa ruotsalainen ystävä asialle..? Josko tietäisi moisen paikan, hankkisi mulle tutteja (tai siis vauvalle..) miljoonittain ja postittaisi ne :D
Psst. Postia tuli tänään, kiitos! <3

Rillirousku kirjoitti...

Alf: Kiitos! Usko pois tuo lapastarina ja parikymmentä muuta, todistajista ei oo pulaa! :D Laitan ohjetta lähiaikoina, kantsii muistuttaa jos ei ala näkymään. :)

Zalme: Sitten ku jos ohje joskus tänne ilmaantuu, niin ei muuta ku puikot kouraan ja vauvalle takkia neuloon. :) Laitanpa kuule linkin sitten myös eräälle hyvälle sivustolle, jonka ansiokkaalla avustuksella opettelin vuosi sitten syksyllä neulomaan oikeaa ja nurjaa. ;)

Tuukki: Kiitos! Väri oli väkisin valittu kun keltasta ei löytynyt mutta passaakin tytölle oikein hyvin. :)

Iitunen: Hoksasin just, että se ei ollukaan Ica vaan Willy´s. Ei muuta ku nakitat kaverin hommiin vaan! Ps. Pakko kysyä, että mitä oon sulle lähettäny? :-O :D

Iitunen kirjoitti...

Ruokalappusia, ruokalappusia ;)

Rillirousku kirjoitti...

Iitunen: Sytytys on hidas mutta nyt tais osua. ;)

Iitunen kirjoitti...

Haha :D Ei se mitään :) Luulin mailiin laittaneeni myös että Iitunen, vaan voi olla että en ole laittanutkaan :D

Sanna kirjoitti...

Minä täällä vielä. Aloin innostuneena tekemään tuota takkia, mutta etukappaleen yläosassa tuli viimeinen tenkkapoo. Kavennan kuten olen ymmärtänyt ohjeen, mutta minulle jää aivan liian vähän silmukoita sinne olkapäälle. Olenkohan siis ymmärtänyt kavennusohjeen väärin..? Joka toinen kerros 2 ja joka toinen 1, eli siis kuudessa kerroksessa kavennus? Tässä ei siis matikka täsmää, kun jäljelle vää vain muutama silmukka, eikä tosiaan 13 kuten ohjeessa (92cm) sanotaan! Apuva!

Sanna kirjoitti...

Ja vielä, tuolla toisissa kommenteissa olikin jo väännettynä rautalangasta tuo, yritänpäs vähän purkaaja katsotaan sitten uudestaan :-)

Rillirousku kirjoitti...

Lyde: Hyvä! Kerro sitten miten onnistu! :)

Anonyymi kirjoitti...

onko tuo myssy itsetehty ja löytyisikö ohje jostain?

Rillirousku kirjoitti...

Anonyymi: Ei oo ite tehty vaan kirpparilöytö. :)