5/31/2012

Muijattaa.
On kesä ja ulkona asteita kymmenen, vähän jopa alle. Se ei silti estä ompelemasta kesäleninkejä.
Taannoin päätin, että jos joskus omaan tyttären, niin hällä tulee oleman mekkoja kaapit pullollaan. Talvella sain myös päähänpinttymän itse ommelluista kesäleningeistä. Oli siis opeteltava.

Postipoika toi alkuviikosta Mekkotehtaan tätien ihanan uuden mekkokirjan. Sain selata kirjaa jo ennen kuin se ilmestyi kauppoihin ja pakkohan se oli saada myös omaksi. Kirjassa on monta herkullista mekkoa mutta niiden lisäksi myös kaavoja ja ohjeita niin nuken mekkoon, pehmoleluihin ja kangaslaukkuihin kuin myös limsakorin nikkarointiin. Aivan makonen kirja lapselliselle ihmiselle.

Kyllä tytön on hyvä aina muutama hörselö omistaa, joten tämä martta päätyi kokeilemaan yllänähtävän mekkomallin ompelua. Kaavat ovat uusi asia tälle matamille, sillä takkien ompelun lisäksi en moisia ole kuunaan käyttänyt eikä vaateompelu muutenkaan ole kovinkaan pitkissä kantamissa. Täytyy todeta, että viiden tunnin vääntämisen ja monen monituisen purkusession jälkeen olin valmis luovuttamaan ja morkkaamaan tätejä huonosta ohjeistuksesta. Oranssinen leninki sai toimia testikappaleena.

Eilen läksin kangasta ostamaan. Muijaan päätyminen tulee tuskin kenellekään yllätyksenä. Tällä kertaa kyttäsin ohjeet kirjain kirjaimelta ja huomasin, että huonon ohjeistuksen sijasta syy saattoi hyvinkin olla tämän emännän luetun ymmärtämisessä. On nimittäin niin, että kun tuota taitoa on jaettu, niin meikämartta ei ole varmastikaan töröttänyt lähelläkään jonon alkupäätä.

Seuraava mekkomalli on katseltuna ja kangas hankittu. Kesäleninkejä ei voi koskaan olla liikaa. Helteitä odotellessa.

31 kommenttia:

NAKU kirjoitti...

Ihanaihanaihana. Jos olis tyttölapsia niin innolla heille ompelisin mekkoja. Hmmm... vinksahtaakohan nuo poikaset jotenkin, jos puen ne tämän kesän leninkeihin?

Virpi kirjoitti...

Ihana mekko!Oot sinä taitava.

Täällä odotellaan kadonnutta ompeluinspistä...

elisa kirjoitti...

Oi oi oi. Ihana malli. Tahdon kaavan. :)

Katriina - Valkoinen Koti kirjoitti...

Tämä kirja pitää kyllä varmasti käydä kotiuttamassa, jo pelkästään tämän sinun tekemän mekkosi vuoksi. On se senverran ihuna!

Jospa minäkin onnistuisin, tosin en oo myöskään harrastanut tuota kaavojen kanssa ompelua ja sen yleensä huomaa. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kangas ja mekko!!

jossu kirjoitti...

Aivan sulonen mekko! Nyt et enää Rilla voi sanoa että sulta ei luonnistus ompelukset. Vaikka jokainen varmasti oppii jos tahtoo, mutta sinä se taidat silti olla luonnonlahjakkuus ;)

Saana kirjoitti...

Kaunis mekko!

Ja lämpimämpiä säitä täälläkin odotellaan.

Peurankello kirjoitti...

Sehän on ihan mahottoman söpöinen mekkonen. Minäkin olen himoinnut sitä Mekkotehtaan kirjaa. Monessa blogissa on jo vilahtanut mekkosia sen ohjeilla. Inkiväärillä on kääntöessumekko juurikin samasta keväänvihreästä Muijasta :) Nyt täytyy ottaa kaikki ilo irti tästä mekkokaudesta, varhaisteininä ja siitä eteenpäin on lienee turha niitä ommella ;)

An-nuk-ka kirjoitti...

Voi ihanuus tuota mekon mallia ja itse mallia myös. Todella taidokkaasti tehty kesähörhellys!
Vähän oot kätevä flikka.

K kirjoitti...

Ihana hörsellys, tosi siististi ommeltu. Mää oon niin ilonen ku mulla on nyt tyttölapsi jolle voin tehä hörhellyksiä kaapit täyteen! Ihan noin monimutkaseen en varmaan taivu mutta yrittänyttä ei laiteta. :)

Enni kirjoitti...

Hei teitistä on todellakin kehkeytynyt oikea ompelun taituri!

Kateellisena kattelen tuotoksiasi ja haaveilen ajasta jolloin ehtisin edes ottaa koneen esille. Pöh.

Kirpparikeiju kirjoitti...

Onpa se sievä :) Mullakin on paraikaa ompelukset meneillään. Se on jännää hommaa.

Maija kirjoitti...

IHANA!!!
Mullakin tuo Mekkotehtaan kirja oottelee, melkein sain jo kaavat irti kirjasta. Tahtoo muu elämä haitata harrastuksia :).

Karolina kirjoitti...

Aivan ihana kangas ja ihana mekko, kannatti taatusti olla sinnikäs!!! Ihania kesäpäiviä ja hellemekkopäiviä odotellessa siis...

Hmmm.. tuosta kauniista mekosta ihan inspiroituu.... tarttis vain hyvät ohjeet ja kaavat...=)

hanka kirjoitti...

Ai miten kiva mekko.;)meillä pienimmällä samalla kaavalla tehty marimekon mekko jostain 80.luvulta.äiti oli säästänyt ja antoi käyttöön.olet kyllä taitava.

LauraQ kirjoitti...

Uih, miten suloinen mekko. Poikalapsen äitinä olen joskus pikkuisen kade ja katkera tyttölapsien vaatevaihtoehdoista... on mekot, hameet, legginsit, sukkarit, housut, haalarit, topit, paidat, jne. Ja pojille - housut ja paidat.

Tie on kevyt kirjoitti...

Kaunis pieni taiteilija ja kaunis mekko! Niin taiten tehty, että vaikea kuvitella hankaluuksia olleenkaan...

Minä sain juuri kirjastosta ilmoituksen, että Mekkotehdas-kirja on saapunut! Jee, uskaltaisinkohan monen vuoden jälkeen ommella muutakin kuin verhoja?!

Kiva blogi sinulla! Eksyin tänne jostakin ja tulen toistekin!

Satu kirjoitti...

Oi ihana mekko ja tytär myös. Täälläkin yksi poikien äiti, hei vaan!

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Ihan kuin oisin joissain näissä uusimmissa merkinnöissä (tosin ei tässä) nähnyt vilahtavan Marimekon Ryijy-kangasta! Oi kerro heti mitä olet siitä ihanasta tehnyt! Mun piti ostaa sitä ihan vaan ees puoli metriä kun on niin ihanaa mutta meni hermot Marimekolla kun kukaan ei tullut kysyyn että mitä kangasta haluaisin vaikka hengasin kysyvän näköisenä kangastiskillä :D

Maj kirjoitti...

Ihana mekko <3 Takki on ollut hitti, kiitos vielä siitä :) Saanko syksyllä tehdä ehkä uutta tilausta :D

Rillirousku kirjoitti...

Naku: Mekot on! Kyllä sun on testattava ja otettava riski. :D

Virpi: Mekko kiittää!

elisa: Kaava löytyy tuon Mekkotehtaan kirjan välistä. Kirjakaupoille siis. :)

Cinnabaria: Yrittämisen ja harjoittelun kautta, niin se on mentävä. Viime viikolla on roskakoriinkin päätynyt pari tekelettä mutta onneksi jotain valmistakin on saatu aikaan. :)

memmi: Muija on aina kaanista!

Jossu: Eläpä Jossu nytte! Olisitpa nähny sen tuntien rävellyksen ja purun niin tietäsit miten luonnonlahjakkuus tuosta vaan tekasee :D Pitää vaan harjotella, harva kai on missään lajissa haka tosta noin vaan. :)

Saana: Kiitos! Niitä odotellessa. :)

Rillirousku kirjoitti...

Peurankello: Nimenomaan! Vielä ei oo tytöllä älliä sanoa vastaan, joten pitää ottaa siitä kaikki irti. :)

Annukka: Kiitosta sanon ma! Käteviä emäntiä ollaan kaikki. :)

Killi: Niin on <3 Kovin suuret hörhelöt ei oo oikein mun juttu mutta jossain määrin tyttölapsi tarvii röyhelöitä. Prinsessa voi olla ilman vaaleanpunaistakin.

Enni: Kiitos! Eläpä kadehdi kuoma, sillä tiiän, että nyt sielläkin kone laulaa. ;)

Kirpparikeiju: On se!

Maija: Niinhän se tahtoo. Yömyöhään täälläkin värkätään. Tosin kovin silmät ristissä ei aina tuu välttämättä sitä mitä toivois. ;)

Karolina: Helteitä ootellaan vaikka meneehän nuo sukkahuosujenkin kans. Kiitos viestistä ja ei muuta kuin kone laulamaan! :)

Rillirousku kirjoitti...

hanka: Kiitos! Tuo mallihan on siitä oiva, että se sopii romantikolle mutta vaikkapa mustana myös varsin hyvin coolillekin typylle. :)

LauraQ: Juuri niin! Pojan vaatekaappi on melko yksipuolinen ja tylsä. Mitähän me niille keksittäs?

Tie on kevyt: Kiitos! Kuten teksti kertoi, niin tuo tunteja ja hermoja vienyt mekko ei ole tämä kuvissa nähtävä, vaan oranssinen harjoituskappale. Tämä tuli jo vähän helpommin ja ilman purkamisia. :) Suosittelen rohkaistumaan tarttumaan koneeseen!

Satu: Pojat on kyllä kieltämättä vaatepuolen suhteen kamalan tylsiä. Kiitos viestistä! :)

norsis: Tuo kysyvän näköisenä hengailu on erittäin osuvasti sanottu. :D Sain siskolta palan Ryijyä kiitokseksi lastenhoidosta ja siitäkö onkin sitten tehty yhtä ja toista. Tyynynpäällinen, kangaslaukku (lähes suora kopio eräästä Marimekon kassista. Tuo mun tekele roikkuu puun oksalla retkikuvissa vähän alempana tällä sivulla) ja pieni pala odottelee vielä jatkojalostusta. Kerrassaan soreaa on!

Maj: Kiitos! Kiva kuulla, että takki on ollut mieluinen. :) En uskalla luvata syksylle mitään. Luulen, että mun takkikiintiö alkaa olla aika täynnä seuraavaksi pariksi vuodeksi. ;)

Havaintoja kirjoitti...

Suloisia tunnelmia täällä jälleen!

Alimman kuvan tikkaista kysyisin, mistä olette löytäneet?

Rillirousku kirjoitti...

Aistija: Anteeksi hidas vastaus! Tikkaat on kirpputorilta mutta alunperin Ikealta. Väriltään olivat siniset. :)

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tästä voi olla tykkäämättä! Jos itsekin on muijafani ja omistaa saman kirjan ja on sen malleja himoiten katsellut. Onneksi tuli joulun akoihin tehtyä valkoisesta muijasta tällainen siipihihainen mekko... Saiskohan nyt aikaan jotain muuta ;)

Havaintoja kirjoitti...

Ikeassa siis tuollaisiakin, on siellä kyllä laaja tuotevalikoima. Ja kiitos, vastaus tuli aivan riittävän nopsaan ;-)

TuNnE kirjoitti...

On muijalla hieno muijamekko!:)

Blåbærlina kirjoitti...

I love your pictures and your blog!
:O)

pikku viu viun äitee kirjoitti...

Aivan älyttömän kaunis mekko.

Rillirousku kirjoitti...

Noora: Siinä kirjassa on kyllä malli poikineen, jotka olis vielä testattava! Kolmea mallia oon jo testannu. :)

Aistija: Hyvä. :)

Tunne: Kiitos. :)

Blåbaerlina: Thank you so much! :)

pikku viu viun äitee: Kiitos, siitä tuli kyllä herttanen. :)