5/12/2012

Minttu minussa.
Tämä marjatta täällä on kallellaan minttuun, kuten kevääseen kuuluu. Aivan täysin kohilleen ei mennyt eilinen maalivalinta, sillä oikean sävyn löytyminen ilman mallikappaletta on monasti melkosta arpapeliä. Maali on ehkä tilppasen enemmän mintunsininen kuin vihreä, mutta onneksi se ei ole kovin suuri murhe tässä elossa. 

"Löysin lampun, joka on niin ruma, että sun on pakko tykätä siitä", sanoi maamoni ja oikeassa oli. Lamppu oli kertakaikkisen synkeä mutta se henki ensivilkaisulta runsasta potentiaalia ja ensisilmäys on monesti se, jonka perusteella päätökset tehdään. Kannatti vilasta sen ekan kerran, sillä syvä rakkaussuhde muodostui lampun ja meikämarjatan välillä sillä silmänräpäyksellä. Samalla vilkaisulla oli myös selvää se, että minttua tuo toveri vain kaipaa. Kuoma killuu nyt työhuoneen katossa, voi paksusti ja näyttää ihan karamelliltä. Kiitos mamalle makiasta.

Viime yönä kaivelin kaapin perukoilta ja pihan nurkilta ympäriinsä lojuvat peltipurkit, pilttipurkit, lasipurkit ja muun sekalaisen ruukkujoukon. Myös kierrätyskeskuksesta löytynyt puutappipussi sai kyytiä. Osa pääsi samantien pensselin alle ja aamuksi olivatkin aivan makosasti kuivuneet. Ulkona on satanut vettä koko päivän mutta me tehtiin kesä varaston päätyyn vanhasta kylmiöstä purettujen hyllylevyjen suotuisalla avustuksella. 
Uskoni kesään on välillä koetuksella mutta eilen huomasin puissa alkavat hiirenkorvat. Sillä jaksaa yhden tai kaksi sateista päivää ihan kevyesti.

10 kommenttia:

Stine Hoelgaard Johansen kirjoitti...

very, very nice colour:))

Liisa O kirjoitti...

Lamppu on niiiiin hieno! Näin sen raakileversion tuolla aiemmin ja totta tosiaan, se ihan uhkui valjastamatonta potentiaalia...

Minttu kirjoitti...

Syötävän makea lamppu :-) Lapset juuri kyseli että koska se kesä oikein on. Laskeskelin et pari hassua viikkoa kesäkuuhun jäljellä. Ei oikein siltä tunnu...

iive kirjoitti...

Maali tekee ihmeitä, hirviöstä tulee kaunotar ;)
Kyllä se kesä tulee ja puut vihertää jo niin ihanasti <3

Maalatut nupit sopii muuten kauniisti harmaantuneeseen seinään. Maalla asuessa voisi naapurin maatilanisäntä pyöritellä tuommoisesta päätään, niin että seinään ruuvattu mitä lie keltaisia ja turkooseja nuppeja, ihme kotkotuksia. Vaikka mitäpä minä tiedän vaikka maalla asuisitkin ;)
Ihanat silti!

nilkkulotta kirjoitti...

Meillä täällä "etelässä" on ollut jo yli viikon ihan vehreätä! :D Mutta kylmäääää

Jonna kirjoitti...

Tuo väri <3

Anonyymi kirjoitti...

Suolaa haavoihin: Helsingissä on jo keskikokoiset lehdet puissa. :)

sk kirjoitti...

Tuosta lampusta tulee niin mieleen vaahtokarkki, nyt kun se on tuon värinen. :) Paljon parempi kuin aikaisempi väri ja potentiaalia kyllä lampulla oli ennen maalausta. Huomasin myös että itselläni oli 3 vuotta sitten saman mallinen lamppu,josta luovuin muuton yhteydessä kun se ei sopinut enään sisustukseen.

Virpi kirjoitti...

Oih,tuo minttu on ihana väri!:)

Kiva tuli lampusta.

Rillirousku kirjoitti...

Stine: Thank you. :)

Liisa: Nimenomaan uhkui! Lamppu kiittää.

Minttu: Makonen on, kuten minttu aina. ;) Kyllä se kesä vielä tulee!

iive: Ei ihan maalla asuta mutta vähän sinnepäin. :) Nupit on kätevät, sisätiloihin. Ja helpot tehdä haluamansa näköisiksi.

Nilkkis: Mää tiiän! Te eteläiset oottekin niin lellittyjä. :)

Jonna: Mintunsininen on ihan hyvä väri. :)

Emmi: Kestän tämän tiedon kuin nainen! :D

räsynukke: Oiskohan tuohon lamppuun kuulunu semmoset pienet varjostimet joskus, en tiiä. Niistäkin tulis nätit kun ottas kankaat pois varjostimista ja maalailis. Noita lamppuja on aika tiheään näkyvillä vähän joka puolella, kodeissa ja kirppareilla.

Virpi: Niin tuli. :)