7/19/2011

Eilen vähän kuin vahingossa saimme käytävän listoja vaille valmiiksi.
Talossa oli ostohetkellä porraskuilua suojaamassa mustat koukeroiset takorautakaiteet. Nuo mustat kaiteet lähtivät pari kuukautta sitten autuaimmille suojaamismaille ja viime kuukaudet kaiteen virkaa toimitti vanerilevyt.

Tapetin raaputus on kuulunut tässä remontissa hyvin vahvasti meikämatamin toimenkuvaan. Kerrottakoot, että olin viimeiset viikot kerännyt voimia, jotta saisin raavittua porraskuilun puhtaaksi viimeisistäkin tapeteista, se kun oli ottanut ja imaissut itsensä kiinni seinään kuin purkka tukkaan.

Mutta kuulkaa, kyllä kannatti kerätä voimia, sillä vapauduin piinasta kuin vahingossa kun huomattavasti ahkerampi mieheni oli ottanut ja rykäissyt tapetit seinältä ja liipannut seinään siihen suunnitellun betoninkin pintaan. Tuo mainittu seinä on vielä kuivumisasteella mutta eihän tämmöinen innokas emakko jaksa mitään kuivumisia odotella, kun kuvaa on jo rävellettävä kasaan. Nyt on siis seinä valmis, ja kaiteetkin!

Kaiteet on valmistanut Caava, joka valmistaa teräsportaita ja - kaiteita sekä sisä- että ulkokäyttöön. Lopulta päädyimme varsin runsaasta valikoimasta valkoiseen teräkseen, kirkkaaseen lasiin ja lattian kanssa samansävyiseksi sävytettyyn käsijohteeseen. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä!

Portaat menettivät niitä vuosikymmenet suojanneet muovimattonsa ja ovat tällä hetkellä ihan raakabetonipinnalla. Tällä hetkellä olemme päätymässä maalaamaan portaat valkoisiksi ja päällystämään askelmat samaisella valkolakatulla saarnilla, kuin on parketti ja kaiteen käsijohdekin. Eteisen valmistuessa tilaamme Caavalta kaiteet myös portaitten alaosioon.

21 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Näyttää hyvältä!

Anonyymi kirjoitti...

näyttää niiiiin hyvältä!!
Järkkäähän joku avoimien ovien päivä, ois maailman siisteintä nähä teijän talo ihan oikeasti vaikka kuvat on kyl hianoja.
ai että. diggaan niin maan vietävästi.
jatkahan rouvva sammaan malliin vuan!

Virpi kirjoitti...

Wau!:)

houtten kirjoitti...

Ei varmasti tule niitä takorautaisia kaiteita ikävä! Aivan todella kauniit nuo uudet kaiteet. Ja seinä myös.

K kirjoitti...

Miten mahtavia kuvia! Kiireessä selasin 3 ensimmäisen sivun postaukset - me likes!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno on. lasikaide tuohon sopii sitäkin paremmin kun teillä näkyy olevan olohuone ylhäällä , mistä näköyhteys portaisiin.

en muista tarkkaan onko sulla ollu kuvia takorautaportaista, mutta just sellaiset minä taas haluaisin meille nyt, valkoisena , ei koukeroisena...
laitappa kuvia ennen ja jälkeen...
Päivi
ps. meillä portaat tosi vaiheessa vieläkin...

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi!!

Tosi kivan näkönen portaikko! Ja kiva idea tuo betoniseinä. Onko siis lopullisessa pinnassa nyt?

Saako udella vielä että minkä kokoinen talo teillä olikaan? Monta makuuhuonetta ja kumpi kerros on "aktiivikerros" siis jossa on olkkari keittiö jne. ?
Meinaatteko remontoida jokaista nurkkaa myöten talon?

Taria

Taru kirjoitti...

Hiano! Mites toi besoin, onko jotain erityislaatua vai ihan sitä vaan mitä pussista veden kanssa sekoitetaan? Entä tuleeko siihen (seinään) jokin pinnoite vielä?

Dooda kirjoitti...

Jestas ku on upeet! WAU!

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä upeet kaiteet! Ilmavat ja niin hienot! Portaikkoon pääse valo kivasti ja äh. En tiedä miten mä tän fiiliksen pukisin sanoiksi. Tykkään! :)

Laura kirjoitti...

Oi oi, on hienot - kyllä kelpaa noihin pienillä käsillä ja nenillä vedellä lähmäisiä raitoja ;)

RUMBO kirjoitti...

o hiano! Saatas mekin jo oamt portaamme, ens viikolla saadaan jo paneloitua seinä raakalaudalla, sekin on jo jotain.

Satu kirjoitti...

Tyylikästä! Vaikka mun outo maku olisi varmasti ihastunut ikihyviksi juurikin niihin takorautaisiin... :-)

Ilse kirjoitti...

OOOH, kyllä hyvää kannattaa odottaa!

Minua nauratti kun luin vähän väärin edellä olevaa Tarua, että mites toi mies, onko jotain erityislaatua? No ON kun tuollaisia tekee!!!!

maija kirjoitti...

Tosi hieno on!

Heli kirjoitti...

On hienot kaiteet ja portaikko! Niin nättiä, avaraa ja valoisaa!!

Minusta takorautakaiteet on kyllä myös tosi ihania.. mutta tällaset sopii varmaan paremmin teidän talon tyyliin.

Muakin kiinnostaa että jääkö betoniseinä tuollaseksi? Se olis silleen tosi ihana, samoin kun keittiön seinä on ihan mahtavan ihana!

Rillirousku kirjoitti...

Oh, hauska kuulla, että tekin tykkäätte <3

Helena: Niin meistäkin. :)

Anonyymi: Hiih, avoimien ovien kierros vois kyllä jäädä melko pieneksi, ei tässä talossa meinaan niiin hirveesti kuitenkaan tätä lääniä oo. :D Tervetuloa ihan kylään vaikka vaan. :)

Virpi: Ne on!

Houtten: No juuri NIITÄ vanhoja takorautaisia ei kyllä oo ikävä, muunlaiset takorautaiset oli kyllä harkinnassa. Kiitos! :)

K: Kiitos, kuin myös teillä!

Anonyymi-Päivi: Muistankin joskus nähneeni sun blogissa teidän takorautakaidehaaveiluja. Ne kaiteet oli ihan mielettömän hienot!
Mekin mietittiin takorautaisiakin, mutta tuohon tilaan sopii hyvin tuo lasi, kun tuo avaruutta muuten melko pimeään porraskuiluun ja käytävään. Koitan penkoa ennen-kuvia niin saattaisin vaikka julkaistakin. :)

Anonyymi-Taria: Kiitos! En halua täällä blogissa kertoa kovin tarkkoja tietoja talostamme. Itsekään en tiedä syytä mutta en vain halua. :D Neliöitä on kuitenkin yli 200. Seinä tulee jäämään tuolle pinnalle. :)

Taru: Tuo on just sitä pussitavaraa, joka vaan sekotetaan veteen. :) Tulee jäämään tuolle pinnalle eikä laiteta tuohon mitään pinnoitetta. Keittiössä on samaa ainetta seinä, ja se alaosa käsitellään saunasuojalla.

Dooda: Kiitti kamu!

miniE: Juuri tuota itsekin ajateltiin, kun lasiin päädyttiin. :)

Laura: Eikö niin, ihan kuin siihen tarkoitukseen tehdyt! :D

Rumbo: Kiitos! Vau raakalauta, odotan!

Satu: Kiitos! Hmm, noista takorautaisista et välttämättä. Tai ehkä, jos pidät kiemurasta ja romantiikasta. ;)

Ilse: Kiitos, kyllä mullon hyvä mies! :D

maija: Niin meistäkin. :)

Heli: Tykkään kans myös takorautaisista PALJON kunhan ne on yksinkertaiset ja linjakkaat. Tuohon tilaan olis passannu aivan on oivasti myös takorautaiset. :)
Seinä tulee jäämään tuolla pinnalle.

nilkkulotta kirjoitti...

Wautsi! Kyllää on avara ja valoisa! Tykkään!!

anu kirjoitti...

Kivalta näyttää! Tykkään! Niin samaa värimaailmaa kuin vanhassa kodissamme, jota juurikin siivoan ja fiksaan uusille omistajille paraatikuntoon. Niisk...

Anonyymi kirjoitti...

oha se hieno! :D
Vautsi vau. tykkään niin kovin teidän talosta!

salla

Rillirousku kirjoitti...

Kiitos kamut <3