2/12/2015

Leipoo leipoo.
Ja leipoo, niin on mukavaa uusien reseptien bongailu ja niiden testailu! Tuohon kuvissa näkyvään leipään liittyy runsaasti hehkutusta, eikä suotta. Se on kerrassaan makoisa, täyteläinen, ei suinkaan kevyt. Mukavan rapea päältä ja pehmeä sisältä. Gluteeniton vielä kaupan päälle, eli mahakin tykkää!

Olen saanut kuulla useammankin toverin hehkuttavan tätä leipää, mutta linkkaan täten ystäväni Piian blogiin, koska olen tätä leipää leiponut juuri tällä toverin ylöskirjaamalla tavalla. Piia otsikoi leipäohjeen kysymyksellä; Maailman parasta leipää? Vastaus tähän on hyvin yksinkertainen: Maailman parasta leipää! Näin ollen kirjaan tuon ohjeen ylös myös tännekin itselleni talteen ja kenties jollekin toiselle vinkiksi. Tätä leipää on väännetty meillä jo usempaankin otteeseen ja siemenet on valittu kulloiseenkin leipään aikalailla sen mukaan, mitä on sattunut kaapissa olemaan. 

Gluteeniton herkkuleipä

2,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl murskattuja hasselpähkinöitä
2 rkl chia-siemeniä
3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl psylliumjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
3 rkl voita
3,5 dl vettä


Sulata voi ja hunaja vesihauteessa. Sekoita tällä välin kuivat aineet keskenään. 
Lisää vesi voi-hunaja-seokseen ja kaada neste kuivien aineiden sekaan. 
Sekoita taikinaa kunnes se alkaa jähmettyä. Kaada seos esimerkiksi leivinpaperilla voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan. Laita jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.   
Paista leipää 175 asteessa ensi vuoassa noin 20 minuutin ajan, poista tämän jälkeen vuoka ja jatka paistamista ritilällä vielä noin 45-50 minuutin ajan.

Ei kommentteja: