2/05/2015

Jauhottomana kiitos!
Uudenlaista syömistä on opeteltu ja sitä myöten myös innostuttu testailemaan erinäisiä reseptejä, erityisesti leipää on väännetty monenmoista. 

On muutakin, ja onneksi on, sillä MeNaiset-lehdestä löytyi mitä mainioin lettu-ohje. Itseasiassa siinä määrin maukas, suorastaan kielen vievä, että tämä välipala/jälkiruoka tulee tähän taloon jäädäkseen! Kyseessä on siis jauhottomat banaaniletut. Tämä ohje on perinteisten kahden aineen banaani-muna-lettujen hienostueempi versio. Itselleni on vaikeaa nieleskellä banaania missään muussa kuin tuoreessa muodossa, joten nuo kahden aineen letut hieman tökkivät, koska banaanin maku puski niin tiukasti läpi. 

Jos jollain toisellakin toverilla on samanlaista makuongelmaa paistetun banaanin suhteen, niin kerronpa ilouutisen: tässä reseptissä banaanin maku on kätevästi piilotettu kanelin avulla! Aiettä kertakaikkiaan, että osaavatkin olla maukkaita nämä lätyt! Eilinen syömäkaverini valitteli ähkyä sen verran, että oli helppoa huomata, että en ole ainoa uuden jälkiruoan löytänyt. Limetti on unohtunut kauppaan joka kerta, kun näitä lättyjä on tässä talossa paistettu, joten hyvin toimii siis ilmankin, jos sitä ei satu kaapista löytymään. Kirjaan tämän runsaasti hehkutetun ohjeen nyt tännekin, että mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan näistä jauhottomista proteiiniherkuista.

Jauhottomat banaaniletut (Ohje MeNaiset 4/2015)
3-4 annosta 
(itse teen tämän ohjeen tuplana, jos syöjiä on neljä)

2 kypsää banaania
1 limetti
2 munaa
2tl kanelia
1/4tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
öljyä paistamiseen
1 päärynä
1/2 granaattiomena
paksua jogurttia
hunajaa

1. Viipaloi banaani sauvasekoittimen kulhoon. Halkaise limetti ja purista toisen puolikkaan mehu banaaneille. Lisää munat, kaneli, leivinjauhe ja suola. Soseuta sauvasekoittimella taikinaksi.
2. Kuumenna öljyä pannussa keskilämmöllä. Paista pieniä lettuja (helpompaa paistaa) tai pari isoa lettua. Levitä taikinaa pannussa niin, ettei letusta tule liian paksuja.
3. Kuori päärynä ja leikkaa se viipaleiksi. Purista toisen limetinpuolikkaan mehu päärynöille tummumisen estämiseksi. Irrota granaattiomenasta siemenet. 
4. Letut nautitaan päärynöiden ja granaattiomenan siementen kanssa. Tarjoa lisänä paksua jogurttia ja hunajaa.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mä olen tehnyt vielä yksinkertaisempia banaanilettuja. Niihin tuli vaan banaani, 2 kananmunaa ja ripaus vaniljasokeria. Upposi! Paistoin kookosrasvassa. Viidelle hengelle tein letut kolminkertaisella ohjeella.

Jenni kirjoitti...

Hei ihan mahtava resepti! Pitää ehdottomasti kokeilla :) Jos olet kiinnostunut gluteenittomasta leivonnasta, blogistani löytyy mm. helpon ja herrrkullisen gluteenittoman porkkanakakun resepti :) www.valkoinenkaruselli.blogspot.com

Rillirousku kirjoitti...

Jonna: Mulla tökkii paistetun banaanin maku, joten tässä ohjeessa tykkäsin erityisesti siitä, että kaneli peittää sen melko tehokkaasti. Pitää testata tuota vaniljasokerista versiota! :)

Jenni: Kiitos vinkistä! Porkkanakakku menee ehdottomasti testaukseen. :)

Merja kirjoitti...

Heips! Olen itse huomannut että taikina on helpompi paistaa jos banaanin ja kananmunien suhde on 1:2 eli yhtä banaania kohden kaksi munaa. Lätyt on kyllä hyviä!