7/30/2014

Kesäpitsaa.
Tässä talossa asuu eräs naispuoleinen henkilö, jonka ruoanlaittoitsetunto ei ole koskaan juoksennellut kovinkaan korkealla. Tuo mainittu hemmo on pikemminkin sitä tyyppiä, joka kovasti haluaisi tuosta nuin vaan tehä maukasta apetta, mutta jonka tuotokset monestikin ovat liian suolaisia tai kummallisia, joskus jopa niin kuivia, että appeentekijä itse on meinannut tukehtua, kun mainioksi suunniteltu eväs on jäänyt kuivuuttaan kurkkua tukkimaan.

Viime aikoina on kuitenkin ryhdistäydytty sillä rintamalla jossain määrin. Arkipäivinä väännetään nakkikeittoa ja tonnikalakiusausta, mutta välillä tekee mieli uskaltautua yrittämään jotain pikkusen enemmän aivoja vaativaa. Sellaisena hetkenä syntyi oikein maukas vuohenjuusto-basilikapitsa, joka kieltämättä nostattaa marjatan itsetunnon pikkasen korkeammalle, mitä sapuskan vääntöön tulee.

Tänään teki mieli lisätä pitsaan mansikoita kesän kunniaksi. Siitä tulikin oikein herttaisa, makean suolainen Kesäpitsa. Hikisen selkärangan ja kesän kunniaksi pistettäköön tällä kertaa ohjettakin jakoon.

Kesäpitsa

Pohja: 
(määrästä tulee kaksi pyöreää pitsapohjaa)

2 dl vettä
30 g hiivaa
1/2 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 punasipulia
2 prk (a´150g) creme fraichea tai smetanaa
noin 100 g pestoa

basilikaa
minitomaatteja
pehmeää vuohenjuustoa
mansikoita

balsamikastiketta
oliiviöljyä
sormisuolaa
pippuria

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Sekoita joukkoon suola, öljy ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota hetken. Kauli taikinasta kaksi pyöreää ohutta levyä. Mitä ohuempi pohja, sitä rapeampi pitsa.

2. Sekoita creme fraiche tai smetana ja pesto keskenään sekaisin. Pilko punasipulit.

3. Levitä ranskankerma-pesto-seos pohjan päälle, ripottele päälle punasipulit. Paista 250-asteessa uunin keskitasolla noin 7-10 minuuttia.

4. Lisää huuhdeltu basilika, halkaistut minitomaatit ja mansikat sekä pehmeä vuohenjuusto lämpimän pohjan päälle. Lorauta varovasti oliiviöljyä ja balsamikastiketta täytteen päälle. Viimeistele pippurilla ja sormisuolalla.

8 kommenttia:

Vilja @ muotoseikka\ kirjoitti...

Mielettömän hauskat kuvat! Ja tio pitsa on varmasti tosi raikasta, mansikat pitsassa - namskis.

SarP kirjoitti...

Kaunis ja herkullinen ohje.

Tinttu kirjoitti...

Varmaan pitäis kokeilla tätä, vaikuttaa herkulliselta! Kiitos vinkistä!

Anonyymi kirjoitti...

Överimageet kuvat!
ps. Saisko tilata pizzaa, kotiinkuljetuksella? Alko just hiukoo!

Rillirousku kirjoitti...

Vilja: Mansikka passaa pitsaan yllättävän hyvin! Niinku tietenkin melkeen mihin vaan muuhunkin. :)

Sar P: Kiitos, maukasta kyllä! :)

Tinttu: Kokeileppa!

Juli: Kiide! Toinen pitsa jäi, joten kotiinkuljetus tuloo, joskin vasta huomisen puolella. ;)

Aleksandra kirjoitti...

Ihanan näköiset kuvat ja herkullisen näköistä pitsaa! Kyllä kepaa jatkaa samaan malliin:)

anna kirjoitti...

Miten sää jaksat nuin skarppina olla tällä kelillä?? :D Ihania postauksia.

Rillirousku kirjoitti...

Aleksandra: Kiitos! :)

Anna: Skarpista en kyllä tiiä. ;) Mutta kiitos silti! :D