7/30/2013

Tommonen kori.
Eilen armas ystäväni otti pateettisen ja kyllästyneen marjatan mukaansa ja käänsi auton nokan ilta-ajelulle isoon kauppaan muutaman tunnin päähän. Siellä tuo samainen mainio heppu niskavillat pystyssä ääneen muisteli maamonsa 90-lukulaista katosta roikkuvaa hedelmäkori-systeemiä. Silloin iski tälle martalle pakottava tarve saada tuo kyseinen asia omaan köökkiinsä, sillä: a) koska hedelmät ovat sen arvoisia, b) koska se säästää pöytätilaa ( = keittiö pysyy iäiseen siistinä ihan kuin itekseen) ja c) ihmisen on kertakaikkiaan omistettava katosta roikkuva hedelmäkori ollakseen onnellinen!

Noniin, taas lipsahdettiin ylisanojen puolelle mutta totuushan on se, että tuo kolmikerroksinen säilytysjärjestelmä on kerrassaan monikäyttöinen. Suihkussa siinä majailisi pesuaineet niin nätisti omissa kerroksissaan, ompelunurkkauksessa siihen ängettäisiin langat värijärjestykseen, eteiseen se passaisi pipokoriksi tai sen voisi laittaa olohuoneen puolelle vaikka muutamaa sorjaa kevyttä kukkasta pitelemään. Kauheen hyvät ystävät meistä tuli samantien. Onko muilla, kuin tuolla aluksi mainitulla toverillani, sielua riipiviä muistoja kyseisestä koritelineestä ajoilta muinaisilta?

25 kommenttia:

Pilviraitti kirjoitti...

Ajoilta muinaisilta ei ole omia muistoja, mutta tuollainen koriteline löytyi tästä talosta, kun sen ostimme. Nyt kun annoit sille noin monta loistavaa käyttöideaa, niin päässäni alkoi raksuttamaan, minne ihmeeseen sen laitoin. Jemmassa se on, koska ajattelin sitä(kin) vielä joskus tarvitsevani. Täytyypä kaivaa esille ja ottaa käyttöön!

W kirjoitti...

On! :D Ja se,joka meillä kotona oli, oli muistaakseni pinkki tai turkoosi... Tuo sun on aika hieno ;)

nilkkulotta kirjoitti...

Mut mistä niitä koreja saa? Tuntuu, et ala-asteella kaikilla luokkakavereil oli tommonen... Mut ei mulla! Nyt en halua kokea sitä, et sulla on tommonen ja mulla ei, varsinkaan ku tarvitsisin nimenomaan suihkuun tollasen

nilkkulotta kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Rillirousku kirjoitti...

Pilviraitin Marjaana: Mullakaan ei oo ajoilta muinaisilta muistoja. Pitää kysyä mammalta, että onko meilläkin killunut katosta sillon tuommonen. Toivottavasti löydät korin jostain kätköistä! :)

Väriä: Kaverikin muisteli, että heillä oli lapsuudessa vaaleanpunainen. Sekin olis aika hieno. ;)

Nilkkulotta: Kauheen epäreilua, että sullei ollu sillonkaan! OnneXX nyt saat semmosen, koska se on ihan sun naapurista melkeen, eli Ikealta. Mee heti! ;D

heidi. kirjoitti...

Kyllä maar on hieno roikkukori ja onhan toki maamon tehtävä nyt jakaa kansalle kateelliselle että mistä näitä roikkukoreja saapi, joo! :)

Retromoderni kirjoitti...

Granitista mun piti tuommonen kotiuttaa

Haaveilija kirjoitti...

Minä muistan lapsuudesta nuo korit mökiltä. Niitä oli aitassa vaaleanpunaisena pienempänä korina ja isompana, kuten sinulla oli saunan eteisessä vaaleanpunaisena.

Olen itsekkin ihastunut noihin koreihin ja kerännyt niitä muutamia sieltä mökiltä ja kirpparilta. Tällä hetkellä minulta löytyy niitä isoina musta, valkoinen ja vaaleanpunainen ja pieninä turkoosi ja vaaleanpunainen. Ovat kyllä ihania! Vielä, kun löytyisi jokaiselle oma paikka.. Siinä unelmien omakotitalossa sellainen on ainankin oltava. :)

Rillirousku kirjoitti...

heidi.: Kauheen julmaa julistaa rakkautta kertomatta, missä ensikohtaaminen tapahtui. ;) Mutta hän on siis Ikealta!

Retromoderni: Kotiuta ehottomasti!

Haaveilija: Oijoi, en oo törmännyt näihin koreihin piiitkään aikaan! Oikeastaan en kyllä muista sieltä lapsuudestakaan, joten tämä on melkeen kuin uus tuttavuus mulle. :) On se nätti vaan!

RouvaS kirjoitti...

Oi, tämä juuri ratkaisi mun keittiössäni vallitsevan vihannessäilytyspulman. Ja niin paljon helpommin kuin kaavailemani seinään kiinnitettävät itse vanhasta puusta nikkaroidut laatikot. Mies on tyytyväinen. Kiitos!

Kiti kirjoitti...

Huippu idea pesuhuoneeseen! Miksi tuo kekseliäisyys ei oo periytyny tälle puolelle sukua? ;) - Kiti

Kiti kirjoitti...

Huippu idea pesuhuoneeseen!! Miksi tuo kekseliäisyys ei oo periytyny tälle puolelle sukua?

Katja/Projektila kirjoitti...

Nostalginen hökötys. Voisin kaikista muistikuvista huolimatta hommata moisen meille. Kärsin pahasta ripustusaddiktiosta, joka paikkaan on viritettävä jotain. Niin kauan kun en ripusta itseäni mihinkään roikkumaan, kaikki on hyvin ;D

vilppumaan erika kirjoitti...

Mulle tää on tuttu ei niinkäämn ysäriltä vaan ihan 200-luvun alkupuolelta; todellakin totesin yksin asuessani sen parhaaksi suihkutarvikkeiden roikottajaksi pienessä kylpyhuoneessa :)

Jaa vai että Ikealta niitä nyt sitten! Pöytätilaa hedelmille on kyllä heikosti ja vihersmoothie-innostuksen vuoksi sitä laatua tulee ovista ja ikkunoista, joten Ikeaan se on tästä varmaan lähdettävä!

Lilla kirjoitti...

Krääk nyt iskit sen sitten keittiöön! Mutta hei, se näyttää nykykodissa paljon kivemmalta mitä meidän ruusutapettien keskellä sillon joskus. Mut kauheen söpöä että kaikki muistaa nuo nostalgiset korit just vaaleanpunaisena niinku meilläkin oli. Pitääpä kysästä äiteeltä et oliko meillä muitakin värejä, alko niin kiehtoo toi.

Rillirousku kirjoitti...

Rouva S: Jes, hyvä jos ongelma ratkes tällä! :)

Kiti: Eläpä eläpä!! :-)

Katja: :D Kaikenlainen roikotus on kyllä hyvästä, koska se on pois lattioilta ja tasoilta ja näin ollen on kauheen helppoo siivoo. Ainakin noin niinku ajatuksen tasolla. ;)

Vilppumaan Erika: Sulla on siis kokemusta asiasta, mahtia! Luulen kans, että kun tuo kylppäri tuossa nyt hurjaa vauhtia näyttää valmistuvan, niin kyllä sinnekin on yks korihylly saatava. :)

Lilla: Jotenki sympaattista, jos se vaaleenpunanen olis vielä tallessa. Mieti hei! Se muuten passais teille aika maukkaasti. :)

VeeraMaria kirjoitti...

Meinasin saada paniikkikohtauksen, kun ekan kuvan näin. Ensimmäinen ajatus oli, että ei kai vain nämä TAAS ole tulleet. En kerennyt toipua siitä, että ne joskus OLI. Mutta kun jutun luin, alun järkytyksestä huolimatta, rupesin jopa miettimään, että pitääkö juuri lähtiä anopin kanssa sunnuntaina IKEAan :D

Rillirousku kirjoitti...

VeeraMaria: Ha, eikö oo karua! :D Se on just sitä, että koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, koska koskaan ei tiedä. Itehän vannon just tällä hetkellä, että koskaan en hanki punaista nahkasohvaa ja esim. huomenna saatan haluta semmosta suuresti. ;-)

Maijis kirjoitti...

Koin itse pienen järkytyksen kun näin näitä Granitissa. Hmmm... Niin se aika kuluu ja kaikki vanha palaa taas pinnalle! :)

Minulla on uusi blogi, jos haluat käydä kurkkaamassa
www-lily.fi/blogit/kupit-kaapissa

Rillirousku kirjoitti...

Maijis: Niin se on, aikaa toistaa itseään. Niin pukeutumisessa kuin kodinlaitossakin. :) Kiitos vinkistä, kävin kurkkaamassa!

Rouva P kirjoitti...

Tuollaiset korit, loisteputkivalot, puolipaneelit ja mäntyiset keittiönkaapit - niistä on miun mielikuvat tehty. Ei oo tainu aika vielä kullata muistoja :D

Henna kirjoitti...

Itselläni tämä mahtava kapistus roikkuu pyykkikoneen päällä, joka toimii myös vauvan hoitotasona. Koriin saa kätevästi niin vaipat kuin muutkin hoitotarpeet. Lisäksi olen laittanut alimmasta kerroksesta mm. leluja roikkumaan, niin on vauvalla jotain tekemistä vaipanvaihdon yhteydessä. Tästä en luopuisi! :)

Rillirousku kirjoitti...

MS Ordinary: Jotkut asiat tarvii aikaa, toiset asiat tuplasti aikaa. :D

Henna: Ihan loistokas idea! Ja säästää taas kummasti pöytätilaa kaikenmaailman vauvojen tarvikkeilta, joita on pakko olla olemassa. :)

Tuija kirjoitti...

Hei vaan,
Tuo korisysteemi on niin ihana ja just sitä mitä minäkin kotiini kaipaisin. Olen jo pidempään etsinyt hyvää säilytyskoria kylpyhuoneeseen, mutta en haluais mitään perinteistä seinään ruuvattavaa! Kerroit, että näitä saa ikeasta ja yritinkin netistä katsella, mutta tuloksetta. Vieläköhän niitä on saatavilla?
Tuija

Rillirousku kirjoitti...

Tuija: Kori on kyllä ajanut asiansa loistavasti, ei kaduta! :) Valitettavasti en osaa auttaa, sillä meiltä on Ikealle matkaa toistasataa kilometriä, enkä ole käyny sen jälkeen, kun tuon korin ostin. :)