1/13/2015

Naama näkkärillä.
Tämä marjatta täällä on joutunut nyt pakon sanelemana totuttelemaan osittain uuteen ruokavalioon. Leipä on sellainen, että se on niin kamalan helppoa tehdä itse ja silti sen lähes aina ostaa kaupasta. Ihme homma! Nyt kuitenkin tämän gluteenittomamman elämän opettelemisen kanssa olen törmännyt, testannut ja hyväksi todennut useita leipäohjeita, joista tässä ohessa yksi. Tämän gluteenittoman näkkileivän ohjeen sain ystävältäni ja se kyllä kertakaikkiaan vei kielen mennessään samantien!

Gluteeniton näkkäri

2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
sormisuolaa/suolahiutaleita

Lämmitä uuni 150-asteeseen (kiertoilma). 

Sekoita kaikki kuivat ainekset kuhossa.

Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon kuivien aineitten sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada massa pellille leivinpaperin päälle. 

Laita käsi muovipussiin ja ja tasoita kädellä taikina mahdollisimman ohueksi. Määrästä pitäisi tulla pellillinen näkkäriä.

Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle. Paista uunissa noin tunti.

9 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Hyvä vinkki gluteenittomasta taatusti tuoreesta leivästä;googlaa "glutenfree bread under 90 seconds"!
Voin kertoa että toimii,maistuu ja ainekset on lähes aina kaapissa! nimimerkillä keliaakikon äiti
Ei sillä etteikö tuo näkkileipä ole herkkua(ON),mutta multa meni vuosi ennenkuin löysin vihdoin reseptin jolla tehdä syömäkelpoista gluteenitonta leipää lapselle;)

kristiina kortelahti kirjoitti...

Tätä pitää ehdottomasti kokeilla!

Miina kirjoitti...

Tätä vois kyllä testata! Minun suosikkini tähän mennessä on ollut gluteeniton pataleipä :)

pami kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Just meinaa sama homma, et tähän on tultu et kokeilen viljatonta elämää ja lisäks vähillä hiilareilla mennään.. Tuli kuin tilauksesta tää ohje ku uunissa just mantelileivät ja jotaki muutaki oli tarkoitus tehdä. :)

JennyF kirjoitti...

Tuo on minunkin lempiherkkuja! Nam!

Villa Kardemumma kirjoitti...

Mun blogissa on suolaisen poropiirakan teko-ohje. Gluteenittomana siis! Se on todella niin maukas, että vieraatkin tykkää. Ällös huoli gluteenittomuudesta: paino putoaa ropisten, kun mistään ei saa kunnon pullaa:)

Jenny kirjoitti...

Tää näkkäri on niin koukuttavaa! Tehtiin sitä yhdessä vaiheessa niin paljon että alkoi kyllästyttämään, mutta pitääkin taas pitkästä aikaa tehdä. Tiedoksi, se resepti löytyy myös tuon maissijauhopussin kyljestä. Me katkottiin se pellillinen vähän niinku torilla-sipsin kokoisiksi ja tehtiin salsa ja guacamole kylkiäisiksi, täydellistä leffankatselu-naposteltavaa.

pami kirjoitti...

Hyvää tuli! Oikeinki Nam ja maku paranee koko ajan :)

Rillirousku kirjoitti...

Niinu: KIITOS vinkistä! Niitä tarvitaan. :)

Kristiina: Suosittelen!

Miina: Kuulostaa hyvältä! Olisko ohjetta antaa? ;)

pami: Oijoi, mantelileivätkin kuulostaa hyvältä!

JennyF: Kylä on hyvvää!

Villa Kardemumma: Suolaiset piirakat gluteenittomina onkin kyllä monesti jopa maukkaampia, kuin perus. Kuulostaa hyvältä tuo poropiiras, pitää pistää korvan taakse! :)

Jenny: Olipa hyvä vinkki tuo dippailu! Tämä tosiaan menee kyllä melkeen sipsistä, niin on hyvää. Huomasinkin pussin kyljessä ohjeen, mutta se oli ainakin tuossa käyttämässäni pussissa pikkusen eri, kuin tämä ohje. :)

pami: Kiva kuulla, että testasit ja maistui! :)