4/01/2015

Unelmien täyttymys.
Meinasin ensin kirjoittaa tämän toilettikatsauksen otsikoksi Tavallisen ihmisen tavallinen vessa. Sitten päädyin katselemaan kuvia vessasta ennen remonttia ja tajusin, että eihän tämä ole mikään tavallinen vessa! Tämä on vessa, joka on ollut se vihoviimeinen vaihe tämän talon remonttia, jota on kuitenkin väännetty viimeiset neljä vuotta koko ajan enemmän tai vähemmän. Tuon vessan muutama neliö on tämän reilun kahdensadan neliön kokoisen talon viimeinen remonttikohde, joten se ei tässä talossa asuville kansalaisille tottavie ole mikään ihan tavallinen toiletti! Tekemisen iloa ja onnistumisia mutta myös stressiä ja unettomia öitäkin aiheuttanut monivuotinen remontti on vessan myötä valmis. On siis selvääkin selvempää: se on unelmien täyttymys.

Ja loppujen lopuksi se on kuitenkin vain ihan tavallinen vessa. Aika pieni, mutta kuitenkin ihan riittävän kokoinen, pöntöllä ei tarvitse könöttää polvet suussa. Ainoa kirvelevä tekijä on säilytystila, vaikkakaan meillä ei kyllä kauheasti purkkeja ja purnukoita harrasteta, joten eiköhän senkin kanssa selvitä. Seinälle kaavailin hyllyä, johon eilen jo materiaalit hankin ja maalasinkin. Tänään paikalleen mallaillessa iski tajuaminen, että toiletti on aivan liian pieni kyseisenlaiselle hyllylle. Tuo mainittu lisäsäilytystila päätyy siis koululaisen huoneeseen työpöydän päälle, joten ei onneksi kuitenkaan mene hukkaan.

Tulin hankkineeksi myös kolme murattia, kun olivat alennuksessa, kolme vitosella. Koska tiedän oman taipumukseni aiheuttaa vihertäjille nopea (joskin tahaton) kuolema, niin olen ääneen näille kolmelle eilen taloon muuttaneelle vannonut tekeväni kaikkeni, jotta saisivat elää mahdollisimman pitkän elämän. Googlaan, kastelen, pöyhin, kannan valosta varjoon, otan mukaan etelänlomalle, laskettelurinteeseen ja uimahalliin. Mitä tahansa, jotta pysyvät tyytyväisinä! Tai edes hengissä

Prismasta löytyi kivan rouhean tuntuinen saippuakuppi ja hammasharjamuki. Kaisan kirpparikasasta taas pelastin kultaiset vetimet, joita en omin lupineni uskaltanut vielä mennä paikalleen asentamaan, mutta tulevat antamaan mukavasti säihkettä toilettiin sitten, kun paikalleen pääsevät.

14 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan näköinen vessa. Tuo pärekori sopii ihan valtavan hyvin tuohon seinälle. Käytän vielä tilaisuuden ja toivotan murateille myös pitkää ikää ja terveyttä!

  -Paula

  VastaaPoista
 2. On kyllä suuri muutos! Lopputulos paaaaaaaaaaljon parempi. Tuo pärekori seinällä on ihan huippu! Ja käsittääkseni muratti ei ole sieltä helpommasta päästä viehrkasvina mutta toivotan teille pitkää yheiseloa ;)

  VastaaPoista
 3. A great makeover! Very stylish!

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana tuo muratti tuolla korissa!! Ja muutenki, kokonaisuus on suloisen raikas!

  VastaaPoista
 5. Ihana idea tuo pärekori! Täytyypä laittaa korvantaakse! Minulla olisi blogissa arvonnassa 50 euron lahjakortti Ole Hyvä Luonnontuotteen verkkokauppaan. Käypä kurkkaamassa! Littlemrsfinland.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Onpa hauska, kun kirjoitit tuon "ihan tavallinen wc". Ajattelin nimittäin suurena ihan-tavallisen-tyylin-rakastajana kuvia katsoessa, että ihanan perus wc!

  Yksinkertaisen kaunista!

  VastaaPoista
 7. Meinasin tukehtua aamukahviini nähdessäni nuo entiset vessakaapin ovet. Kovin on viktooriallista. Paljon parempi tuotos tuo uusi! :)

  VastaaPoista
 8. Varmasti ihan huikean hieno fiilis, kun iso urakka on vihdoin valmis. Olkoon tuo vessa se viimeinen silaus ja muratit niitä kirsikoita kakun päällä.
  Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Hei, on kyllä kiva. Tosi kiva. Tuntuu aina hyvältä katsella vanhoja kuvia eri remonteista - välillä tulee vauhtisokeaksi. Ja onneksi olkoon jos talo on "valmis" meillä remontointi jatkuu vielä.

  VastaaPoista
 10. Vohkin kyllä tuon pärekori-idean! Kyllä sulla ainaki luovuus kukkii jos muut kukkaset ei menesty. Voimia murattikainalossa-lasketteluun ☆

  VastaaPoista
 11. KIITOS kaikille tsempeistä ja kauniista sanoista <3 Tämä bloggaaja tulee tällä hetkellä niin jäljessä kommentoinnissa ja muutenkaan postaustahti ei päätä huimaa, suokaa anteeksi. Iloinen olen viesteistänne kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 12. Monta murattia oon lyhyen elämäni aikana tappanut kastelemalla liikaa ja liian vähän.

  Ja kun taas kerran viime vuonna ostin yhden, ihan pienen vaan, ja pistin sen uuteen ruukkuun tiesin senkin pian lakastuvan.

  Mutta mitä kävikään! Uudessa kämpässä oli ilmeisesti täydelliset olosuhteet muratille. Kesän aikana kasvatti sen verran lehtiä, että koko kolminkertaistui muutamassa kuukaudessa. Nyt siirsin isompaan ruukkuun, ja vielä se vaan pukkaa uusia lehtiä sekä uusista että vanhoista oksista.

  Toivotaan että sulle käy myös vastaava muratti-ihme! :)

  VastaaPoista
 13. Elhm: Uskomatonta mutta totta, että ne on edelleen tämän parin viikon jälkeen hengissä. :D Kolmas kaveri on eri huoneessa ja se on selkeästi ollut enemmän hoitoa vailla, että eihän sitä tiiä vaikka nuo kaverit jopa tykkäis vessailmastosta. :) Kiitos kivasta viestistä!

  VastaaPoista